Zece ani de la lansarea Loganului

În ultimile săptămâni, s-a menționat, în mai multe rânduri, că se împlinesc zece ani de la lansarea modelului de automobil Dacia Logan.

Mi-am adus aminte că lansarea acestei mașini – ajunsă acum la a treia generație – a avut loc, în 2 iunie 2004, la Palatul Parlamentului, după ce președintele Renault, Louis Schweitzer, îmi arătase, în secret, la Paris, într-o hală a uzinei, prototipul acestui model – „automobilul de 5000 de Euro”. Investiția pentru producția noului model costase aproximativ 200 milioane de euro.

Este interesant că, tot în iunie 2004, s-a deschis pentru circulație primele două tronsoane de autostradă construite după 1989 („Autostrada Soarelui”). Ce s-a întâmplat, după aceea, știți foarte bine….

 

ALL

77 de gânduri despre “Zece ani de la lansarea Loganului

 1. Cris
  ,,Sper să fiți eliberat curând..”
  ..hahaha, hai ca sunteti (si) nostima. Cu siguranta, catindatul dreptei unite (in jurul Udrei n.r.) il va gratia pe domnul Adrian Nastase, ba chiar ii va facilita reabilitatea impunand corectia, pri lege, a interdictiei aberante de a sta departe de politica anii cei mai buni ai domniei sale.
  😉
  DEX:
  …………s. duplicitate, falsitate, fățărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleșug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar și fam.) machiaverlâc, (înv.) fățărie, prefăcanie, prefăcătură, procleție, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare.)
  INTREBARE: Ce cuvant corespunde definitiei ?
  😉

  Apreciază

 2. Cris
  ,,Sper să fiți eliberat curând..”
  ..hahaha, hai ca sunteti (si) nostima. Cu siguranta, catindatul dreptei unite (in jurul Udrei n.r.) il va gratia pe domnul Adrian Nastase, ba chiar ii va facilita reabilitatea impunand corectia, pri lege, a interdictiei aberante de a sta departe de politica anii cei mai buni ai domniei sale.
  😉
  DEX:
  …………s. duplicitate, falsitate, fățărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleșug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar și fam.) machiaverlâc, (înv.) fățărie, prefăcanie, prefăcătură, procleție, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare.)
  INTREBARE: Ce cuvant corespunde definitiei ?
  😉

  Apreciază

 3. Vsile
  Ponta , pentru ca este demnitar al statului roman, circula cu Dusterul Guvernului Romaniei.
  Daca ar fi facut-o cu Loganul personal, cadea si el in ridicol.
  (Z)

  Apreciază

 4. In 2004 ati inaugurat trei tronsoane din Autostrada Soarelui , nu doua .
  Sau 98 kilometri de autostrada , cand Romania la acea data era la cei 170 de kilometri intre Bucuresti si Pitesti , terminati in 1973 …
  Stie cineva cati kilometri inauguram in 2014 ? Si , daca vor fi inaugurati , stie cineva cand a fost inceputa constructia lor ?

  Apreciază

 5. Nu mă ascund în dosul majorității delegaților la congresul PNL. Pur și simplu sunt de acord cu ea pentru că consider că numai așa partidul va obține voturi mai multe.
  Există PNL-iști care sunt de acord cu hotărârile majorității, PNL-iști care nu sunt de acord dar aleg să rămână în partid și să le urmeze, și PNL-iști care nu sunt de acord și decid să iasă din partid.
  Tot fac paralele cu PSD, PC…fiindcă și ele au recurs și vor recurge la orice metodă pentru a lua cât mai multe voturi.
  Dacă PSD n-ar fi recurs la orice metodă, n-ar fi acolo unde e azi. PSD-ul de azi e rezultatul unor compromisuri „imorale”. Eu sunt convinsă că va recurge și de acum înainte, mai cu seamă dacă va fi învins vreodată în alegeri, și va fi, căci n-o să fie tot timpul piua-ntâi. Nici acum nu e. Trebuie să facă mereu compromisuri. Dacă în noiembrie nu iese un președinte PSD-ist? Știu că nu admiteți, dar dacă nu iese? Dacă președintele ne-PSD-ist determină schimbarea majorității parlamentare? Vedeți doar cum se mișcă UDMR… O să stea PSD de lemn doar ca să nu fie acuzat de „imoralitate”?
  De-aia zic că dacă ar exista doar două partide, să zicem PSD și PNL, lucrurile ar fi mult mai clare și pentru politicieni, și pentru electorat, dar nici atunci n-ar exista morală în sensul cunoscut de noi când e vorba de indivizi.
  Înțeleg însă pozițiile radicale ale simpatizanților (și poate membrilor) PSD. E normal să existe când ești partizan înverșunat.
  Eu sunt un membru PNL moderat care nu urăște alte partide, nici măcar oameni din alte partide, ci apreciază sau nu apreciază indivizi din toate partidele. Și în PNL, și cu atât mai mult în eventualul PNL-PDL, îi apreciez pe unii și nu îi apreciez pe alții.
  Singurul politician pe care-l urăsc e Băsescu, iar împotriva celor care l-au votat am un dinte, cum se spune.

  Apreciază

 6. Norica Nicolai și Mircea Diaconu vor să fie în ALDE, adică să voteze cum vor vota toți cei din ALDE, fiindcă asta înseamnă să fii membru al unui grup parlamentar.
  Dar ALDE nu are prea mulți membri, deci nu va putea să-și impună măsurile preconizate. Ce vor realiza cei doi? Îi apreciez și îi cred când spun că vor să facă ceva pentru țară, dar cum or să facă dacă măsurile lor nu vor ieși la vot?

  Apreciază

 7. Redam, mai sus, o definitie din DEX.
  Pentru ca acum am vazut, nu pot sa nu reproduc ceva care imi intareste convingerea. De altfel, foarte rar ma insel in aprecieri. Adaug ca, din pacate…..de multe ori si mai ales in acest caz, mi-as fi dorit , sincer, sa ma insel.
  Deci, reproduc:
  ,,Sper să fiți eliberat curând, să se termine calvarul ăsta cu procese și tribunale, și să vă petreceți restul vieții în studiu și reflecție, așa cum vă place.”
  CONCLUZIE: Domnule Adrian Nastase, asta e soarta pe care v-o rezerva dreptacii in curs de fuzionare: sa va petreceti timpul in intimitatea unei manastiri, sa va scrieti memoriile, poeziile, proza, etc, etc, dar, oricum, cat mai departe de ,,viata cetatii.”
  Despre revenirea dvs in viata politica romaneasca , nici vorba. Locul este ocupat, deja, fie de Iohhanis, fie de Antonescu, fie de Diaconescu si, nu in ultimul rand, de Udrea si Basescu. (Z)
  Asta este domnule GEORGE BAN…si eu regret, ca si dvs. Dar de menajamente nu mai este loc si timp, eu (ca persoana fizica care este) nu mai am resurse de intelegere si rabdare, lupta cu basismul nu a luat sfarsit, este si va fi foarte dura (INCA MULT TIMP DUPA ALEGERI, INDIFERENT CINE CASTIGA) , iar tradarea trebuie tratata asa cum merita, chiar daca se rasfrange pana la ultimul membru (obedient) de partid, oricare ar fi acesta.
  Fara jigniri, fara invective. Uneori, stiu asta , adevarul spus unor oameni inteligenti este mult mai dur decat orice injuratura si sper sa fie perceput ca atare.

  Apreciază

 8. @Cris

  Dar chiar că sunteți formidabilă! Nu puteți scrie câteva rânduri în care să vorbiți NUMAI despre PNL? Ce e PSD, proteză pentru un PNL boșorog, fără argumente?

  Se pare că dezamăgirea se va permanentiza…

  Apreciază

 9. @Tot Cris

  Norica Nicolai și Mircea Diaconu realizează deja un lucru esențial pentru țară: își respectă alegătorii!
  Escrocii care au fugit cu voturile la PPE nu la țară se gândesc, ci la bunăstarea Dnei Vălean! Așa să-i ajute Dumnezeu!

  Apreciază

 10. Când am spus că sper ca dl. Năstase să fie eliberat în curând, m-am referit la executarea unei treimi din pedeapsă, nu la grațiere.

  Pamfletul îi ispitește pe mulți, dar nu trebuie uitat faptul că pamfletarul deformează lucrurile, le exagerează și distorsionează informațiile pentru a obține batjocura, efectul stilului spumos, umorul care exercită atracție asupra cititorului.
  Până la urmă, e un mod de a-ți manifesta antipatia, de a-ți vărsa ura.

  Apreciază

 11. Eu cred că dl. Năstase nu vrea să revină în politică, ci vrea să citească, să studieze, să scrie, să stea cu familia și să privească viața politică dinafara ei. Veți vedea că ASTA va face, nu se va înscrie într-un partid, nu va candida, nu va voi funcții…
  E și ăsta un mod de a participa la viața cetății (polis). Nu doar politicienii participă la viața cetății.

  Apreciază

 12. …Cine a sustinut Romania, in demersul ei de a se debarasa de Basescu in 2012 ? Graham Watson, sau Barroso, Reding, Macovei, etc ?
  Concluzia ? Cineva important (crede el) din – inca – PNL regreta evenimentele din vara fierbinte a anului 2012. Din fericire nu este domnul Ghise, ca ar fi, intr-adevar, culmea ipocriziei.
  😉

  Apreciază

 13. Doamna, m-ati innebunit cu voturile…ce sa faca partidele cu ele , daca nu-si respecta angajamentele ? Chiar asa de prosti ii credeti pe romani ? De fapt, ati spus-o explicit. Am crezut ca doar basistii au o astfel de parere despre conationali si probabil de aici provine apetenta pentru imoralitate..ba o galeata portocalie, ba un pepene galben..si tot asa. Romanul este prost si amnezic, il manipulam noi, ,,telectualii”, nicio problema.
  (Z)
  Iata, Centru vorbeste de autostrazi, in timp ce votantii USL, in majoritate, isi doresc ca Romania sa intre in normalitate. Normalitatea inseamna pace, liniste, cooperare minimala intre partide si institutii, reprezentare demna in afara.
  Se poate asta cu Basescu, in orice postura de putere institutionala ?
  Si de la d-ta si dinspre Centru, mi-as dori un raspuns transant:
  DA, SAU BA ?
  Fara floricele lingvistice si camuflare lasa dupa fustele bepeneului.
  Ati spus, d-na Cris, ca daca dreapta ,,unita” ii va include pe Udrea si pe Basescu, veti pleca din PNL.
  Eu voi proceda precum Doru Coarna: PARIEZ ca nu o veti face.
  (Z)

  Apreciază

 14. @ZeV,abtine-te sa te iei de Cris si sfatuieste-l si pe George Ban sa faca la fel! Cris are momente delicioase, care ma amuza teribil, atunci cand comenteaza liber.

  Apreciază

 15. …cred ca nu prea mai are sens….fiecare propozitie a doamnei Cris pare scrisa de o persoana care a abandonat orice efort de a parea altceva decat este si care coboara garda si nivelul, cu fiecare comentariu.
  ..PSD a facut compormisuri”….cu cine le-a facut, doamna si pentru ce ? Nu ptr.asta, PSD si PNL au obtinut voturile romanilor ?
  Va asigur ca nu voi pregeta sa mentin treaza mintea romanilor, spunandu-le adevarul, pana la capat.

  Apreciază

 16. Zev,

  Din nou ai prelucrat datele anapoda! Dl Ponya circula cu cei pune la dispozitie sarbu ….basescu circula mascat , in logan dar de fvapt in mercedes.
  Si inca ceva cind dumneata cunosteai doar un doua marci de masina
  cind ILLul te freca pentru ca ai o Dacie combi , sau aunci cind ajungeai sa posezi un ARO , Basescu avea , parca un Audi , si in oras atunci circulau doar doua masini de aceasta marca!

  Apreciază

 17. Patru Roate

  Parca eu ziceam altaceva : ca Taica Lazar are niste idei .. de nu le potio zice nici ca sunt luate de la taica Lazar! Eu ziceam ca nici pomeneala de “incercarile repetate de preluare a uzinei de catre Jaguar,Volkswagen ” asa cum sustine Taica Lazar si prim omiiune si matale.
  Cat despre aberanta sustinere ca cum Renault din belea la vreme de criza, vinde masina dupa masina, a generat o noua conceptie despre masini pe care asiaticii nu au reusit sa o creeze (automobilul ca bun de larg consum). .. se pare c ti-ai pierdut caseta de directie si 5 din 4 roti : Ai auzit de Ford T ?! Stii cumva ce preturi practicau niponii prin anii 70-73?! Sau matale ai doar “basism” in cap ?!!

  Apreciază

 18. Ceea …ce imi aminteste vorbele d.lui I.I. care cam tot atunci spunea ca ar dori sa conduca ‘noua Dacia care se va lansa anul acesta’, acest lucru fiind dupa cum se stie imposibil din cauza de numar al mandatelor constitutionale… Cine va ramane …ultimul pe lista(cu voia dvs., desigur- ma refer la alegatori) si va conduce Noua Dacia care speram sa se lanseze anul acesta, ramane sa vedem dupa alegerile din noiembrie.

  Apreciază

 19. Zev

  din pacate ptr domnul Adrian Nastase nu conteaza atat „subtirimea” probatiunii care a dus la condamnarea domniei sale cat impresia a-juridica a vinovatiei sale. Fiindca „politica” opereaza cu „perceptii” care sunt a-juridice (ceva in genu „sa isi dovedeasca nevinovatia” asta in timp ce cel care sustine cestia cu „dovedirea nevinivatiei” are „credinta” ca Nastase este … A da „credinta” transcerde probele obiective!!! ) . Exact precum in aria calomniei (pe care am pus-o pe aici de vreo 4-5 ori) sau precum in poezia cu dl Misu Popescu care sta sa divorteze. Calomnia e un vânticel, o briză slabă ce adie dulce care, domol, pe nesimţite, uşurel şi cu blândeţe începe să murmure. Încet, încetişor, ici şi colo, pe şoptite, şuierând, se prefiră, se strecoară. În urechile multimii pătrunde cu viclenie, capetele şi minţile le tulbură şi le-nfierbântă. Ieşind pe gură, zvonul creşte, prinde putere puţin câte puţin, zboară din loc în loc. Pare tunet, ba furtună ce în inima pădurii şuieră, bolboroseşte şi de frică te îngheaţă.
  La sfârşit izbucneşte cu furie, se răspândeşte, se-nmulţeşte, iscând o explozie … ca lovitura unui tun!

  Un cutremur, o tornadă, un tumult general ce răsună în lumea largă.

  Asa ca , iar zic, din pacate domnul AN va ramane „controversat” daca nu si „contestat” ca „simbol” .. si se va tot zice de ale sale 4 case find tolerate cele 6 ale altora sau casele „restituite” catre Johanis (care este si va ramane simbol al Korectitudinii germanice!!). Dl Nastase va ramane „controversat” si chiar „sulfuros” si din cazua gustururilor sale „bizare” – tablouri, celadoane si alte chinezarii, harti vechi si vanatoare – care oripileaza natura „sanatoasa social” a majoritatii contestarilor sai. (Daca cheltuia banii in petrecerri, nasii si mertzane cu duzina era iertat!)
  Findca asa cum am mai scris dl Nastase „trebuie” sa fie vinovat nu prin ce a facut sau ce este ci prin ce sunt „adversarii” sai … (oameni „noi” creatii ale „socialismului”)

  Scuze na de uite un par d’exgamplu. Nu prea se egzista presar (adica „lucrator” cu gura in media) ca care sa nu condamne si azi „represiunea” presei in timpul guvernului Nastase. Ca in timpul „asupririi” nastasiste presa era zglobie si standurile erau pline de ziare si saptamanale … nu prea are emportanta. Asa cum nu observa nimeni ca azi standurile sunt cam .. goale si „oferta” de presa este „subtire” rau .. ca multe dintre ziarele care mai apar azi pe hartie nu prea se stie din ce bani traiesc… ca multime de ziaristi care „combatateau” pre „asupritorul” Nastase .. azi sunt refugiati pe bloguri sau au disparut complet .. Si totusi „adevarul” (revelat?!) ramane ca Nastase prigonea presa!!! Azi presa cica e
  libera” dar nu prea mai … este!!! (cate titluri mai apar azi pe hartie?! Si in ce tiraje?!) Azi presa este pe cale de disparitie … da in continuare Nastase este acuzat ca o .. prigonea!!!

  Este regretabil insa cariera politica a dlui Nastase este incheiata …. pe motiv de „impresie” ca este „controversat” si „contestat” …(Un cutremur, o tornadă, un tumult general ce răsună în lumea largă.)

  Cris

  scrii matale Ce vor realiza cei doi? Îi apreciez și îi cred când spun că vor să facă ceva pentru țară, dar cum or să facă dacă măsurile lor nu vor ieși la vot?
  hm .. un partid ar trebui sa se defineasca printer-o „identitate” politica. Iar afilierea la un partid ar trebui sa se faca in urma unei identitati sau macar convergente intre convingerile personale si cele ale partidului. Idem afilierea unui partid la o „internationala” ar trebui sa se faca in numele unei congurente intre identitatea politica a partidului si cea a „internationalei” la care se afiliaza.
  Nu de alta dar in cazul evocat de tine ce importanta are daca masurile votate de PNL vor fi adoptate sau nu DACA aceste masuri nu vor fi .. liberale?!
  Este o veche vorba cu ala care a dobandit o lume dar si-a pierdut sufletul … Da ma rog in ce te priveste am dubii ca intelegi ce e aia „suflet”…

  Apreciază

 20. Zev

  din pacate ptr domnul Adrian Nastase nu conteaza atat „subtirimea” probatiunii care a dus la condamnarea domniei sale cat impresia a-juridica a vinovatiei sale. Fiindca „politica” opereaza cu „perceptii” care sunt a-juridice (ceva in genu „sa isi dovedeasca nevinovatia” asta in timp ce cel care sustine cestia cu „dovedirea nevinivatiei” are „credinta” ca Nastase este … A da „credinta” transcerde probele obiective!!! ) . Exact precum in aria calomniei (pe care am pus-o pe aici de vreo 4-5 ori) sau precum in poezia cu dl Misu Popescu care sta sa divorteze. Calomnia e un vânticel, o briză slabă ce adie dulce care, domol, pe nesimţite, uşurel şi cu blândeţe începe să murmure. Încet, încetişor, ici şi colo, pe şoptite, şuierând, se prefiră, se strecoară. În urechile multimii pătrunde cu viclenie, capetele şi minţile le tulbură şi le-nfierbântă. Ieşind pe gură, zvonul creşte, prinde putere puţin câte puţin, zboară din loc în loc. Pare tunet, ba furtună ce în inima pădurii şuieră, bolboroseşte şi de frică te îngheaţă.
  La sfârşit izbucneşte cu furie, se răspândeşte, se-nmulţeşte, iscând o explozie … ca lovitura unui tun!

  Un cutremur, o tornadă, un tumult general ce răsună în lumea largă.

  Asa ca , iar zic, din pacate domnul AN va ramane „controversat” daca nu si „contestat” ca „simbol” .. si se va tot zice de ale sale 4 case find tolerate cele 6 ale altora sau casele „restituite” catre Johanis (care este si va ramane simbol al Korectitudinii germanice!!). Dl Nastase va ramane „controversat” si chiar „sulfuros” si din cazua gustururilor sale „bizare” – tablouri, celadoane si alte chinezarii, harti vechi si vanatoare – care oripileaza natura „sanatoasa social” a majoritatii contestarilor sai. (Daca cheltuia banii in petrecerri, nasii si mertzane cu duzina era iertat!)
  Findca asa cum am mai scris dl Nastase „trebuie” sa fie vinovat nu prin ce a facut sau ce este ci prin ce sunt „adversarii” sai … (oameni „noi” creatii ale „socialismului”)

  Scuze na de uite un par d’exgamplu. Nu prea se egzista presar (adica „lucrator” cu gura in media) ca care sa nu condamne si azi „represiunea” presei in timpul guvernului Nastase. Ca in timpul „asupririi” nastasiste presa era zglobie si standurile erau pline de ziare si saptamanale … nu prea are emportanta. Asa cum nu observa nimeni ca azi standurile sunt cam .. goale si „oferta” de presa este „subtire” rau .. ca multe dintre ziarele care mai apar azi pe hartie nu prea se stie din ce bani traiesc… ca multime de ziaristi care „combatateau” pre „asupritorul” Nastase .. azi sunt refugiati pe bloguri sau au disparut complet .. Si totusi „adevarul” (revelat?!) ramane ca Nastase prigonea presa!!! Azi presa cica e
  libera” dar nu prea mai … este!!! (cate titluri mai apar azi pe hartie?! Si in ce tiraje?!) Azi presa este pe cale de disparitie … da in continuare Nastase este acuzat ca o .. prigonea!!!

  Este regretabil insa cariera politica a dlui Nastase este incheiata …. pe motiv de „impresie” ca este „controversat” si „contestat” …(Un cutremur, o tornadă, un tumult general ce răsună în lumea largă.)

  Cris

  scrii matale Ce vor realiza cei doi? Îi apreciez și îi cred când spun că vor să facă ceva pentru țară, dar cum or să facă dacă măsurile lor nu vor ieși la vot?
  hm .. un partid ar trebui sa se defineasca printer-o „identitate” politica. Iar afilierea la un partid ar trebui sa se faca in urma unei identitati sau macar convergente intre convingerile personale si cele ale partidului. Idem afilierea unui partid la o „internationala” ar trebui sa se faca in numele unei congurente intre identitatea politica a partidului si cea a „internationalei” la care se afiliaza.
  Nu de alta dar in cazul evocat de tine ce importanta are daca masurile votate de PNL vor fi adoptate sau nu DACA aceste masuri nu vor fi .. liberale?!
  Este o veche vorba cu ala care a dobandit o lume dar si-a pierdut sufletul … Da ma rog in ce te priveste am dubii ca intelegi ce e aia „suflet”…

  Apreciază

 21. Cei care au votat PNL nu l-au votat pentru că se afla în ALDE. Poate unii nici nu știau că se afla în ALDE.
  Ce folos că ALDE și PSE au susținut USL la referendum?
  Ce compromisuri a făcut PSD? Întrebarea asta nu putea fi pusă decât de un PSD-ist, iar răspunsul aceluiași PSD-ist nu poate fi decât unul: niciun compromis. PSD e moral.

  Apreciază

 22. @ ZeV:

  Întrebarea „ce să facă partidele cu voturile?” e bună rău.
  Cred că ar trebui să i-o puneți PSD-ului. Sigur vă va răspunde „n-au ce să facă. Voturile nu fac doi bani”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.