Din nou despre MISA

Comentariul meu anterior despre MISA a fost, se pare, prea succint si a generat unele neclaritati. Am vrut sa atrag atentia asupra unui articol de ziar, care confirma atitudinea  MISA. Nu mi-am insusit comentariile referitoare la metodele utilizate si la efectele lor. Eu am avut in vedere, cum am mai spus si cu alte ocazii, nu „mediatiile” membrilor sai, a caror valoare nu o judec, ci ACTIUNILE lor in plan politic. Din informatiile pe care le am, unii dintrte ei au fost in echipa de sprijin pentru Basescu, facand propaganda pentru el, mergand pe teren pentru a convinge cat mai multe persoane sa-l voteze, aducand oameni la vot la Gara de Nord si in diferite locuri din tara.. In 12 decembrie, se pare ca un numar destul de mare dintre ei intentionau sa blocheze Piata Universitatii, si sa declanseze manifestatii de strada, pe modelul de la Kiev, daca nu s-ar fi anuntat un rezultat favorabil lui Basescu. Ministerul de interne va putea candva, sper, sa dea mai multe detalii. La asta m-am referit. La actiunile lor concrete, cu valoare electorala. Cine din administratie a dorit sa transforme MISA intr-un adversar pentru mine in campania electorala – din prostie sau deliberat – imi este greu sa va spun. In ceea ce priveste rolul si forta mintii, transmiterea energiilor pozitive sau negative putem discuta altadata. In ceea ce-i priveste pe cei care se prefac a nu fi inteles trimiterea mea la articol doar pentru a confirma situarea MISA pe postura de adversar in campania electorala, am sa fac o „meditatie”  si o sa ma concentrez pentru a le transmite, pe flux energetic, interpretarea corecta! 

85 de gânduri despre “Din nou despre MISA

  1. @

    Draghi

    Dar de ce sa „ma anonimizez”?
    Sa vina pe ce cale vor ei daca isi doresc portia de „contra-concentrare”.
    Habar n-au indivizii in ce „tavalug” ar intra.

  2. Pentru Aya :
    Greseala gramaticala imi apartine, perfectiunea intruchipata nu sunt, dar atentie de la a specula o greseala si pina la abuzurile la care am fost supus pina in prezent este o mare diferenta. Daca tu te consideri perfecta doar pentru ca esti atenta cind scrii pe un blog, sau daca tu nu ai facut niciodata nici macar o singura greseala – atunci toata stima.
    In al doilea rind ce are de a face greseala gramaticala facuta de mine cu persoana Gregorian Bivolaru? Iti zic eu – NIMIC.

    Pentru domnul Nastase:

    Dupa cum vedeti aceleasi tehnici folosite pe site-urile antimisa se folosesc si aici; simple speculatii gen greseli gramaticale ( reale de altfel cind scrii in graba si nu verifici-nu caut scuze pentru greseala proprie), speculatii vis a vi de viata privata a unor persoane care au practicat sau chiar practica yoga, jigniri gratuite la adresa lui Gregorian Bivolaru. Nimic real despre abuzurile la care sunt inca supusi practicantii de yoga.
    Suntem acuzati in mod mincinos si gratuit de fapte pe care nici macar in vis nu nu ni le-am imaginat. Presa a devenit scula de baza care manipuleaza opinia publica, si careia ii dati voie sa intre in viata privata a oamenilor doar pentru a satisface o sete diabolica de senzational.
    Ce mai puteti afirma acum in conditiile in care speculantii de pe exmisa si softpedia vin pe blogul dumneavoastra si emit ipoteze care mai de care mai fantasmagorice?
    Consider ca aveti capacitatea de face ceva macar in a exista un minim de decenta. Ati trait anumite evenimente care v-au demonstrat la momentul respectiv propriile metode de abordare. Dumnezeu are simtul umorului intotdeauna. Ce doriti de fapt? O reala democratie? Sau sunteti interesat doar de imaginea de sine si nu stiti cum sa faceti sa ajungeti cit mai repede presedinte????? La ce va foloseste?
    In final pot sa va spun ca fiecare alege, eu am ales sa practic yoga si asta voi face, dumneavoastra politica – fiecare va avea lectiile personale de invatat.
    Succes.
    PS: Aya multumesc, am sa fiu mai atent de acum inainte.

  3. @

    costica

    Citez din postarea ta (partea destinata lui Adrian Nastase):
    „In final pot sa va spun ca fiecare alege, eu am ales sa practic yoga si asta voi face, dumneavoastra politica – fiecare va avea lectiile personale de invatat.”

    L’une n’empeche pas l’autre- cum ar spune francezul.

    Trufia nu e un sfetnic bun (valabil si pentru practicantii yoga).
    Esti sigur ca nu ai nimic de invatat din lectia (nu lectiile!) politicii?

  4. Pt Aya –– Vezi de data aceasta tu te-ai grabit sa faci pe filozoafa,,,,,,
    din moment ce am spus ca fiecare, deci inclusiv eu voi avea lectiile mele ( nu exclud nimic ) ce sa mai comentam?????
    Doar asa ca sa ne aflam in treaba si sa dam noi pe ici pe colo ceva interpretari „frantuzeeeee” –– stimabilo ,,,,,,,, nu are sens sa mergem asa mai departe. o zi buna si oricum multumesc pentru atentia acordata. Sunt incintat.

  5. @Costica

    Care-s ipotezele alea fantasmagorice? Mesajul ala in care sunt aduse acele acuzatii (cu 1.000 de euro si restul) la adresa domnului Nastase este scris negru pe alb pe blogul domnului Mihai Stoian, liderul NATHA, filiala daneza a „scolii” MISA, si cel care va tot reprezinta la conferintele OSCE, unde tot paraste Romania pe motiv ca ati fi persecutati. Iar domnul Stoian a mai si postat mesajul ala si pe grupul de yahoo al Federatiei Internationale de Yoga. Ceea ce e o prostie din partea dansului, pentru ca si daca sterge acum mesajul de pe blog, el probabil o sa ramana inca pe respectivul grup de yahoo.
    Vrei link si catre postarea de pe grup a acelorasi acuzatii? Uite linkul:
    http://groups.yahoo.com/group/internationalyogafederation/message/487
    Iar mesajul domnului Ajita, in care este criticat Stoian de data asta, este si el scris la fel de clar tot pe grupul de yahoo al Federatiei. Am dat deja link catre el.

  6. Sunt si eu de acord ca povestea cu cei 1.000 de euro si conspiatia condusa de domnul Nastase este un basm fantasmagoric, o bazaconie. Dar povestea n-a fost inventata nici de mine, nici de Ceci ori alt forumist exmisa roman ci autorul ei (cel care a scris-o in forma respectiva cel putin) este domnul Mihai Stoian. N-are decat sa nege Costica cat o vrea chestia asta pentru ca nu poate schimba faptele.

  7. Dle AN,
    Dupa cum se poate constata, controversele sunt prezente si aici cu privire la noi. Eu, daca as fi in locul dumitale, as fi precaut in a lua in considerare parerile celor antimisa. O parte din ei au parasit aceasta scoala, dupa ce au beneficiat de anumite avantaje si acum isi proiecteaza ura impotriva a tot ceea ce reprezinta MISA.
    Exemplul reprezentatic, care posteaza si aici, este Cecilia Tiz, fosta Ghitulescu, care traieste in Germania – initial cursanta prin corespondenta (adica un fel de fara frecventa), apoi instructoare, reusind sa fie sporadic in contact cu yoghinii din Romania si cu practica Yoga. A devenit instructoare prin meritele fostului ei sot. I s-a oferit atributul pentru reprezentare intr-o tara straina a scolii de Yoga MISA. Datorita unor probleme personale, a divortat si a parasit cursul, transformandu-se brusc intr-un dusman notoriu si fara discernamant al MISA. In prezent, este principalul protagonist al forumului exmisa, angrenand o energie colosala in aceasta directie, propagand acolo si nu numai, informatii trunchiate si multe neadevaruri, care sunt utilizate drept adevaruri de inamicii MISA.
    Te sfatuiesc sa fii precaut in a aprecia asemenea fiinte, pentru ca fac parte din categoria cainilor care musca mana pe care au lins-o.

  8. Domnule Adrian Nastase, avand in vedere faptul ca noile acuzatii aduse la adresa dumneavoastra de reprezentanti ai MISA (ma refer in principal la Mihai Stoian) sunt legate de anumite divergente intre MISA si reprezentanti ai conducerii Federatiei Internationale de Yoga (acuzatiile fiind concepute ca justificari, penibile dupa parerea mea, ale unor fapte pe care MISA a tot incercat sa le faca trecute cu vederea), poate ati fi curios sa vedeti si care este punctul de vedere al Federatiei in legatura cu scoala domnului Bivolaru. Respectivul punct de vedere a fost exprimat recent pe grupul de yahoo al federatiei tot de domnul Ajita (Philippe Barbier).
    Un aspect interesant din mesajul domnului Ajita este ca dansul pare sa manifeste acum intelegere fata de pozitia autoritatilor romane (in principal de pe vremea cand dumneavoastra erati prim-ministru – eu zic ca se subantelege lucrul asta ) si nu impartaseste (cel putin nu in totalitate) punctul de vedere al MISA privind presupusele persecutii initiate pe timpul guvernarii dumneavoastra.
    Iata cateva fragmente din mesajul dansului:

    http://groups.yahoo.com/group/internationalyogafederation/message/509

    Tantra Yoga of the left path is a very dangerous way of practising Yoga. You can not involve innocent people with that, without building a huge amount of Karma. Nowhere in the world this is permitted. Your government certainly feels that danger, but can not prove it, because they are not expert in the field. You can correct your practice and your problems will vanish as snow under the sun.

    You must also be aware of the fact that the International Yoga Federation is not happy with MISA. It has allready thrown MISA out of the International Yoga Sports Federation, because MISA was not paying the fee and had changed the rules. Finally, do not suggest that the IYF is supporting your left path practices. That is not the truth.

  9. Pt Gogu –- Consider ca abuzurile realizate de autoritati in martie 2004 nu au nimic in comun cu viata privata a persoanelor care practica yoga atita timp cit nu sunt incalcate legile din Romania.
    Dincolo de jignirile aduse la adresa practicantilor de yoga pina acum nu s-a dovedit decit un circ cu mascati,procurori, politisti bine mediatizat in numele legii.
    Citez : „….scandalul “MISA” este unul dintre cele mai jenante episoade în care s-a implicat justiţia românească. Un episod în urma căruia oamenii legii s-au umplut de ridicol……” si ” …MISA şi Gregorian Bivolaru au reintrat brusc în atenţia oamenilor legii în primăvara anului 2004. Dar atunci “afacerea” a luat înfăţişarea unei diversiuni al cărui scop nu a fost niciodată elucidat până la capăt. Exact în acea perioadă urma să fie încarcerat fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de puşcărie pentru devalizarea BRD. Brusc au apărut informaţii că el ar fi dispărut fără urmă, încercând să scape de pedeapsă. Motiv pentru care s-a şi spus că “reîncălzirea” scandalului MISA şi aducerea în prim-plan a unui alt “Bivolaru” era doar un nor de fum. Un nor lansat de guvernanţii de atunci tocmai pentru a-l scoate din atenţia publică pe “Bivolarul” lor…”,,,,si …” Cert este un singur lucru: oamenii legii au călcat în străchini. Sediile MISA au fost luate cu asalt de “mascaţi”, în prezenţa televiziunilor. Iar la sfârşit Poliţia a anunţat că ar fi descoperit sute de kilograme de material pornografic, precum şi substanţe halucinogene. Culmea stupidităţii a fost atinsă într-un comunicat oficial în care “organul” includea scorţişoara printre substanţele “halocinogene”. ….”. – Sursa: http://www.jurnalul.ro/articole/120589/esecul-misa
    Mai departe avem de a face tot cu jigniri, dar si aceasta este o metoda, antipatia fata de MISA se poate transforma foarte usor intr-o simpatie fata de domnul Nastase.

    Considerati ca este normal sa fii obligat sa cobori din masina personala, sa fii dus cu forta intr-o casa straina, sa fii pus la zid ca-n filme cu arma la cap, sa ti se ia tot din masina si de pe tine, fara mandat, fara sa fii lasat sa iti chemi avocatul,,,,, intr-o tara libera si democrata pe considerentul ca pari ciudat????
    Considerati ca este normal ca pe casa in care locuiesti sa iti fie scrise obsecenitati doar pentru ca practici yoga?
    Considerati ca este normal sa primesti cadouri porumbei morti spintecati si cu gitul frint???
    Sunt o mica parte de evenimete traite in direct sub guvernarea domnului Nastase. Plingerile noastre au ramas la stadiul de plingeri sau de solutionari gen : ” au procedat corect” . Asa ca nu are rost sa-l victimizam pe domnul Nastase.
    Consider ca am dreptul la o viata normala, cred ca nu v-ar place sa fiti monitorizat din 1993, familia sa va fie terorizata de autoritati ( ca sa intelegeti si mai bine – parintii mei au fost „vizitati” de ofiteri de securitate si intrebati printre altele daca nu cumva au in gazda minori, iar minora pe care o cautau era de fapt sotia pe numele de fata) – si la acest capitol pot povesti multe;
    Aceste aspecte de circ mediatic nu fac altceva decit sa stirneasca emotii telenovelistice si nu reprezinta fapte care sa incalce legea.
    Stiti cite mitinguri de protest am realizat? Stiti cite plingeri exista? Stiti citi oameni nevinovati si abuzati au inca de suferit de pe urma : ” celei mai mari actiuni…….” operatiunea Christ 2004?
    O alta intrebare daca nu sunt indiscret- de ce nu va dati numele real?
    Cu aceste observatii consider ca nu am incheiat o istorie de ani si ani, chiar de sute sau mii de ani, istorie ce se repeta in care doar personajele au alte nume.
    Va doresc o zi buna.

  10. @

    costica

    Ceea ce incerci sa faci e o mistificare a realitatii.
    Construiesti o minciuna pe o frantura de adevar. Apoi, incerci sa aplici translatia.

    Iata pasii.
    In cadrul MISA, se practica yoga.

    Pentru anumite chestiuni mizere si ilegale, anumite persoane din MISA au fost cercetate (in opinia mea, s-a facut prea putin si, din pacate, totul s-a oprit „misterios”).
    Ma abtin sa fortez barierele dezvaluirilor publice, motiv pentru care ma voi rezuma la mentionarea evaziunii fiscale.

    ASTA NU INSEAMNA ca respectivii au fost cercetati pentru ca practicau yoga.
    Si nici ca practicarea yoga ar fi un motiv (declarat sau nu) pentru a declansa cercetari care sa-i vizeze pe practicanti!

    Incerci sa imprimi ca valabila aceasta realitate deturnata.
    E un procedeu tipic, deja cunoscut.
    Gaseste ceva mai subtil, pune-ti imaginatia la contributie!

  11. Deja sunt un mistic,,,,,ups,,,,, super, stiu draga Aya am mai zis asta: tot eu sunt cel care a filmat descinderile in forta a trupelor de mascati si apoi le-am dat la televiziuni ––hihhi–-in mintea luminata si „dreapta” a celor de la CSM.
    Vezi de aceea sunt atit de vinati yoghinii se pare ca depasesc cota de inteligenta a multor indivizi frustrati din Romania si nu numai…..
    Multumesc sunt si „mistic” mai nou ……..Ce trebuie sa mai patesc ca sa se observe ca ceea ce am trait si traiesc nu este nici mistic, nici mister, ci realitate. Daca ai observat de obicei ma refer la mine.
    Sa ai o zi buna si multumesc din nou pentru atentia acordata––hihiiihi se pare ca ma simpatizezi.
    PS: hihihiih-inseamna ca zimbesc si glumesc-inca am capacitate.

  12. Gogu
    Se pare ca, deja ai trecut la mistificari si rectificari ale realitatii din 2004. Ai inceput sa amesteci gravele probleme pe care le-a avut MISA in 2004 (cand nu era membra a FEY) cu cele legate de divergenta aparuta acum cu aceasta federatie. Si asta numai pentru a-ti intari punctul de vedere negativ pe care il ai fata de noi, tu si colaboratorii/colaboratoarele.
    Balbaiala cea mai mare au facut-o autoritatile, pt ca s-au trezit ca declanseaza o actiune in forta asupra MISA, afisand public anumite justificari, care, ulterior (la nici 48 ore dupa initierea operatiunilor), au fost modificate. Acest aspect este fundamental in a constata ca, la mijloc au fost cu totul alte intentii asupra noastra. Atunci au sperat ca, la ingheuiala, vor reusi sa gaseasca probe pentru a-si justifica actiunile.
    Problema lor a fost dupa ce n-au gasit ce sperau. Mascatii ne-au povestit ca au fost pregatiti psihologic timp de 6 ore inainte de descindere, ca se vor astepta la riposte au arme din partea noastra.
    Aici a iesit la suprafata faptul ca a fost comanda politica.
    Gogule, nu esti corect !!!!!!!

  13. draga AYA,
    Mentiunea evaziunii fiscale este o alta gogorita. Imagineaza-ti ca, din 1993 si pana in prezent, fiecare campanie indreptata asupra noastra de catre presa, a fost imediat urmata de controale „la sange” facute de autoritati, inclusiv contabil-fianciare. Ritmul acestor controale a fost de 2-3 pe an. In aceste conditii, nimeni de la MISA nu era nebun sa incerce evaziunea fiscala.
    Uite, acesta este un exemplu ca si tu incerci sa imprimi o alta directie realitatii, care sa-i ajute pe unii sa traga concluzii false, drept pentru care este randul meu sa te invit sa incerci alte chestii mai subtile.
    „Asta nu inseamna ca respectivii au fost cercetati pt ca practicau Yoga”. Pai bineinteles ca, la suprafata, motivul era altul. Atata timp cat in acesti ani am fost sistematic indepartati de la salile pe care le inchiriam, politia romana a lansat adrese incriminante despre noi, fara sa faca nici o cercetare, atata timp cat ziarul ZIUA a incercat sa faca plangeri penale impotriva noastra, in repetate randuri, chiar cu conferinte de presa si tam-tam, nu cred decat ca yoga nu este agreata la nivelul anumitor orientari (sa le zicem politice). Tot noi am fost pusi in situatii foarte neplacute fata de Biserica, pe teme doctrinare.
    Toate aceste evenimente nu pot duce decat la aceasta concluzie. Si ea este legata de PSD, asa cum am mai postat.

  14. @

    enzo

    De fiecare data, cercetarile (mai ales cele vizand evaziunea fiscala) s-au oprit exact la punctul esential (al probarii lor efective).
    Devoalarea faptului ca anumiti magistrati- dar si alte personaje bine plasate in angrenajul formal romanesc- se aflau in directa relatie (cordiala!) cu MISA (unii, chiar fiind membri) explica „misterul” stoparii investigatiilor.
    Si, in mod egal, al „puritatii” MISA in raport cu legea!

    P.S.
    NU doar ca nu am nimic impotriva practicilor yoga, dar le respect.
    Iata, deci, ca nu aici se afla clou-ul disputei.

  15. draga AYA,
    Cate actiuni de cercetare privind evaziunea fiscala la MISA cunosti concret, de spui ca „de fiecare data… cercetarile s-au oprit la punctul esential” ??????? Dai de inteles ca ai cunostinta despre dinamica si stadiul acestor cercetari. Eu unul nu am cunostinta decat de esecuri ale procurorilor in acest domeniu.
    Misterul stoparii investigatiilor asupra celor de la MISA este foarte simplu: nu s-au gasit dovezi. Din cauza ca primul proces, de dupa 2004, se impotmoleste, s-au grabit sa fabrice un alt dosar de rezerva, care va dura cativa ani, ca sa fim agatati. In primul rand, prezumtia de nevinovatie nu permite ca cineva sa poata fi considerat vinovat decat dupa pronuntarea definitiva intr-un proces. In cazul nostru, procesele din Romania nu sunt finalizate. Pentru influentarea justitiei si a opiniei publice, ziarele arunca pe piata informationala tot felul de abureli pe seama noastra. Singurul proces finalizat este cel din Suedia, al carui pronuntare o stie toata lumea. Este corect ca cineva sa fie blamat fara dovezi ???
    Despre puritatea mea sau a altor colegi, nu pot sa ma pronunt personal. Ar trebui sa se pronunte altii, dar care cunosc situatia, nu citind pe forumuri tot felul de bazaconii.

  16. Pt Aya-
    Mai sa fie, cum se face ca zici si tu ceva ca sa zici?
    Stii tu oare ca la mine politia in 2002 a venit in firma la ora 1 nopatea???? Ca sa ma verifice. Cu toate ca le-am zis ca este cam devreme pentru o astfel de intilnire au insistat sa vin la firma ca sa-mi controleze firma la ora 1 noaptea- realitate traita;
    Stii tu oare cite controale am pe an la firma? Stii ca mai nou Garda Financiara se urca in pod sa vada ce ai? Garda Financiara m-a pus inca din anul 2002 sa raspund in scris pe document oficial la intrebari de genul : Sponsorizati MISA? Dar pe domnul Greogorian Bivolaru?
    Asa ca nu mai cauta sa arunci pisica in curtea altuia ca nu merge.
    In plus nu vezi ca in Romania la ora actuala orice persoana care este bine intentionata si care doreste sa faca ceva nu mai are voie in cazul in care ea a avut sau are o relatie cu un practicant de yoga.
    Este atit de dificil sa vezi aceste DISCRIMINARI ???? Citeste si tu presa si ai sa reusesti daca exista bun simt sa observi ura si penibilul cei caracterizeaza pe acesti indivizi asa zisi jurnalisti.
    Orice miscare este verificata, oamenii sunt controlati la singe, si fiecare pas monitorizat. Vai ce „democratie minunata” _ Traiasca tovarasul Iliescu impreuna cu camaradul Nastase pina la adinci batrineti………..
    Cauta macar sa faci aceste diferente – ce vina are baiatul de la Sfintul Gheorghe cu teatrul? Si inca ceva: atit de fraieri au fost cei de la Gardianul incit au copiat cv-ul lui si l-au postat – pt ca Dumnezeu asa este el are simtul umorului dezvoltat si in acest mod fiecare om cu Bun Simt poate sa vada diferentele intre posibilitatile unui om inteligent cum este acest om si mizeriile si perversiunile celor de la Gardianul.
    Dar si aceste observatii le pot face doar cei care doresc si au un minim de bun simt.
    Asa ca fii mai obiectiva; sa ai o zi minunata.

  17. AYA
    Sa stii ca il cunosc pe Costica si nu doresc nici dusmanilor sa traiasca ce a trait el si familia lui. Parerea mea este ca tu traiesti in puf si nu ai avut niciodata vreo experienta de o asemenea duritate. El relateaza realitatea pe care a trait-o. Si noi avem dreptul de a ne proteja, inclusiv pe acela de a spune adevarul pe unde se poate.
    In 1995, cand mascati au navalit in sala Leu, in aceeasi maniera, eram prezent. Seful lor de atunci – colonel Alexandru Ropota – baut in timpul misiunii, a incercat sa ne desfiinteze, au batut trei femei, dintre care una a necesitat ingrijiri medicale la spital. Am reusit sa subtilizez caseta filmata de noi si ea afost scoasa a doua zi din tara, iar pe baza ei, Amnesty International a sanctionat Romania in raportul pe acel an, cu privire la tratamentul inuman la care au fost supusi yoghinii cu acea ocazie.
    Un amanunt important: mobilul descinderii era ca, contractul de inchiriere a salii nu mai era valabil. Iar pentru rezolvarea acestuia, s-au deplasat la fata locului militieni, jandarmi, antitero, civili si doua autobuze goale, in care trebuia sa fim noi transportati. Bineinteles, nu a lipsit soborul de ziaristi, care aveau „prefabricate” articolele pentru a doua zi.
    In aceste conditii am practicat noi Yoga, iar semnale ca se vor potoli, inca nu au aparut.
    Intr-o tara care se doreste a fi democratica, nu este admisibil ca, in numele apararii securitatii nationale, lui Gregorian Bivolaru sa i se intercepteze convorbiri telefonice intime cu o femeie, si apoi ele sa fie furnizate presei pentru publicare si supunerea acestuia, oprobiului public.
    Astea numesti tu autovictimizari ???????

  18. Avand in vedere faptul ca noile acuzatii la adresa domnului Nastase din partea MISA (prin intermediul domnului Mihai Stoian) au aparut ca urmare a unor schimburi de replici cu unii membri ai Federatiei Internationale de Yoga, cred ca ar fi utila postarea aici a ultimei declaratii a domnului Shri Yogacharya Ajita (Philippe Barbier), presedintele European Yoga Council, in care dansul isi exprima actualele lui opinii privind MISA. Povestile privind presupusul complot al SRI-ului, procurorilor si domnului Nastase erau destinate domnului Ajita. Domnul Ajita insa se pare ca nu a crezut mai nimic din ele.
    Redau aici mesajul domnului Ajita:

    http:// groups.yahoo.com/ group/internationalyogafederation/message/521

    Mihai Stoian,

    You were very gentle last year in Kopenhagen and I was very naive.
    I needed a long time to realize who you are and what your organization MISA
    is.
    First I thought you were some special man practising an obscure form of
    Tantra Yoga. I proposed you my help because I know the danger of that
    approach.

    In your respons you now admitted to be directly involved in „non-exposed”
    sex business.
    As sex business is profit oriented, you have all reasons to stimulate desire
    in your customers and to be attached to money.
    At the other hand you pretend to be a Tantra Yoga teacher. But a real Tantra
    Yoga teacher does only use desire, controlling it better and better by means
    of detachment, as to reach enlightenment by transformation of the energy of
    desire. Assuming that you are a Tantra Yoga teacher, who can believe that
    you will detach yourself from your profit goal in sex business when you
    teach? Nobody.

    So, I made a mistake considering you as a practitioner of the dangerous left
    hand Tantra Yoga style. You are not a Tantra Yoga practitioner at all. You
    are only a vulgar sex businessman using the names of „Tantra Yoga” and our
    „International Yoga Federation” as an attractive cover for your
    controversial business activities. You systematically try to mislead people,
    using an uncontrollable „methodology” consisting of a mish mash of
    techniques and so called revelations, which are not in accordance with the
    standards of the International Yoga Federation.

    I will advise to cancel the congress of June in Bucharest. And my conclusion
    is that you and your organization MISA cannot be accepted by any Yoga
    association.

    I do not feel the need to say more, except that I thank you for the
    opportunity of making more light in myself.

    Namaste,Shri Yogacharya Ajita
    (Philippe Barbier)
    Honorary Secretary of the International Yoga Federation for the European
    Union
    President of the European Yoga Council of European Yoga Alliance
    Honorary Life Member of the World Yoga Council
    Member of the World Yoga Parliament
    Member of the International Yoga Therapy Council
    Member of the Coregroup of the Samenwerkende Yogadocenten Nederland
    Director of the Raja Yoga Institute
    Ilpendam, Holland
    http://www.raja-yoga.org

  19. @

    enzo

    Imi pare sincer rau. Nu am stiut. Violenta este inacceptabila.
    Iar yoga, in sine, nu trebuie tratata astfel- pentru ca asta inseamna tratamentul inuman aplicat practicantilor.

    Personajul Gregorian Bivolaru imi pare incalificabil (dar nu aceeasi opinie o am despre yogini, in general).
    Cu toate acestea, nu pot fi de acord cu practicile de joasa extractie, indiferent de faptul ca acestea i-ar fi aplicate unui individ pentru care nu am consideratie.

  20. AYA
    Sa stii ca toate au fost facute numai pentru surprinderea lui Gregorian Bivolaru intr-o postura care sa fie posibila compromiterea si eliminarea lui. Noi am fost doar o masa care nu a contat. Poate nu stii, dar pentru ultima actiune inceputa in 18.03.2008 s-au cheltuit pana acum peste 2 milioane de euro (din banii nostri) si PENTRU NIMIC. In acest moment, procurorii inca se mai screm sa soata dovezi si NU au reusit. Rezultatul este dezastruos pentru problemele care sunt in dreptul lor.
    Este problema ta cum il percepi, dar presa si altii care sunt angrenati in aceste actiuni nu au prezentat obiectiv situatia, ci foarte departe de adevar. Noi stim toate astea, dar nu suntem luati in seama. Eu, care il cunosc personal, stand alaturi de el ceva timp, pot afirma ca nici macar 1% din felul cum este prezentat in presa nu este adevarat.

  21. @

    enzo

    Imi pare rau sa iti spun, dar exista si un anumit tip de fascinatie exercitat de abjectie.
    Disjung intre yogini (de exemplu, tu) si Gregoarian Bivolaru care imi provoaca o repulsie de-a dreptul viscerala.

    Subiectul G.B. ne poate plasa pe pozitii opuse.
    Abordand altele, evident, putem rezona.

  22. Nu vreau sa te contrazic, dar daca repulsia asta a fost generate prin vederea de la distanta si ingerarea informatiilor din massmedia, parerea mea este ca nu este corecta.
    Nu vreau sa te conving ca parerile mele sunt cele adevarate dar, daca as fi un simplu primitor de informatii (neimplicat in activitatea MISA si a lui GB), mi-as pune urmatoarea intrebare: Care este motivatia pt care personalitati politice importante se tem de prietenul meu, in conditiile in care 95% din presa romaneasca a sters pe jos cu el dpdv informativ ???

  23. @

    enzo

    Personal, nu stiu vreo „personalitate politica importanta”- pentru a te parafraza- sau o persoana obisnuita care sa se teama de Gregorian Bivolaru.
    Onest, nici nu cred ca ar trebui sa se teama cineva de el.

    Raspunsul la intrebarea ta e clar, din punctul meu de vedere.
    Tie si altora ca tine (pe care a reusit sa va capteze psihologic) vi s-a indus imaginea de forta a lui Gregorian Bivolaru.
    Trebuie sa recunosc ca, in mod cert, detine anumite tehnici remarcabile de „amprentare” (pe fond, sunt tehnici de iamgine) din moment ce a reusit acest lucru, fie si pentru ca nu sunteti putini cei care aveti aceasta impresie- in sensul de „urma”.

    In aceasta „impresie” a voastra sta forta lui, de fapt.
    Voi sunteti cei care il „proiectati”- pe principiul hologramei- ca fiind o fota. In realitate, ca individ, Gregiorian Bivolaru e slab.
    Dar, in mod sigur, e deosebit de abil din perspectiva psihologica (intre forta si abilitate e o diferenta ca de la cer la pamant).
    Din acest motiv, anumite demersuri- PRIN VOI- pot avea efecte data fiind puterea concentrarii unor minti „bine dirijate” intr-o directie clara (cu o mentiune esentiala: doar in cazul celor care nu sunt protejati in acest sens).

    Sigur ca actia a mult mai complexa (ma refer la a voastra, nu la Bivolaru).
    Si, nu imi e deloc straina.

  24. Draga AYA,
    Incepi sa amesteci planurile si te contrazici. E slab si abil in acelasi timp; in planurile subtile NU merg asemenea shmecherii. Proiectii de acest gen merg in plan fizic, sau cel mult situatia subtila, apartinand planurilor inferioare in care, un star (artist, politician, etc.) este sustinut energetic prin suma energiilor fanilor sai si care are succes (cand pierde fani, scade energia care-l sustine si incepe apusul).
    Afirmatia ta ca, GB „este slab, dar detine tehnici de concentrare a unor minti bine dirijate intr-o directie clara” este un paradox. Sau, fara nici o suparare, ar fi bine sa-ti mai clarifici putin conceptele care te determine sa reproduci asemenea formulari si care incep sa se incurce. Cei care inteleg doar franturi din ceea ce ai scris tu, iau de bune aceste postari si nu e bine, sper ca esti de acord.

  25. Pt Aya–
    Draga Aya,
    Cea mai solida tehnica de „amprentare” pe care o detine domnul Gregorian Bivolaru este realitatea pe care orice fiinta inzestrata cu bun simt si discernamant o poate trai daca va aplica corect Yoga.
    Este simplu – daca practici corect yoga obtii rezultate corecte.
    Am spus si bun simt pentru ca trebuie sa remarcam ca yoghinii sunt acuzati de ceea ce ei au invatat sa nu mai faca si anume: sex – ei au invatat sa iubeasca – unuii mai mult altii mai putin.
    In schimb cei care fac sex mai departe ne acuza pe noi prin prizma propriilor fantasme.
    Acesta este un singur exemplu – de altfel sunt multe altele;
    Daca vedem corect – cei care nu practica yoga si au probleme in familie – gen divorturi, batai, neintelegeri cu odraslele – ei sunt „normali cu studii ” – si nu putem acuza tagma profesorilor sau a medicilor sau a notarilor pt ca tati si mami azi s-au certat si au divortat.
    In schimb daca un cuplu de yoghini a divortat este rau de tot – ei sunt spalati pe creier, manipulati ,,,,,, bla bla, nu mai repet toate adjectivele ;
    O alta observatie de bun simt : am avut ocazia sa vad un ” dosar” -in el sunt declaratiile (intre anii 1995 si 2005) ale asa zisilor „parinti” – ai caror copii au fugit de acasa si au fost ” racolati” de cei de la yoga vezi doamne – SOC MAXIM – NICI MACAR UNUL NU ERA MINOR NICI MACAR UNUL .
    Toti erau majori.
    Concluzie – presa in mod constient in toti acesti ani a indus o opinie mincinoasa in randul mass mediei – cum ca la yoga copii minori fugiti de acasa sunt spalati pe creier si manipulati.
    Cauta sa intelegi – NICI MACAR UNUL NU DECLARA CA MINORUL LUI COPIL A FUGIT DE ACASA- culmea multi erau si insurati la vremea respectiva.
    Deci – daca vrei cu adevarat sa gasesti adevarul – cauta sa observi macar cu minima deschidere aceste fapte reale.
    PS: vezi ce inseamna graba cind scrii? Cred ca ai reusit sa maninci cateva litere- si cred ca stii limba romana foarte bine.

  26. Pentru ex-misa: „Chiar daca nu sunt de acord cu nici un cuvant spus de voi, sunt gata sa lupt pana la moarte pentru dreptul vostru de a vorbi” – Voltaire.

    Pentru dl. Nastase: „Un imbecil arunca o piatra in apa, si 10 insi se chinuie sa o scoata” – proverb romanesc.

    Pentru colegii de la MISA: „Bunul simt a ajuns sa fie o putere paranormala rarissima chiar si printre yoghinii de la MISA” – Gregorian Bivolaru

  27. Da, am citit unele opinii de pe acet blog in care unii se reped sa il certe pe dl.Nastase ca nu s-ar fi zbatut suficient pt. a castiga alegerile ca de fapt Romaniei o tara nu saraca dar cu locuitori saraci- ce nonsens crunt care points out si mai bine ce se intampla de fapt-i-ar lipsi tocmai o guvernare social democrata- si ma pufneste rasul a lehamite: de cand in Romania are vreo importanta cine e la guvernare ca doar am stabilit de mult ca onor clasa politica e aceeasi Marie cu alta palarie, mereu cu interese straine de cei pe care pretind caii reprezinta?????

  28. DA, AU FOST LA ALEGERI SI AU AJUTAT SA NU IESE NASTASE.CHIAR MEDITATI AU FACU,NU TOTI DE ACOLO SUNT DE ACORD CU IEI=OBLIGATI SA MIARGA LA MINTIGURI====STIU MULTE CA ERAM APROAPE DE IEI

  29. Domnule Adrian Nastase, sunt un sustinator al PDL-ului si al PNL-ului dar nu sunt membru de partid.Nu vreau sa va acuz de nimic pentru ca nu am dovezi dar din cele auzite si scrise trebuie sa recunosc ca am suspiciuni referitor la corectitudinea dumneavoastra in ce priveste acumularea de avere pe cai mai putin legale….nu vreau sa spun mai multe. As dori ca PSD sa devina o forta in viitor si vreau sa va spun parerea mea cum ar putea deveni. Persoanele ca dumneavoastra din PSD asupra carora exista suspiciuni si au procese sa nu se foloseasca de imunitatea parlamentara pentru a se apara daca tot se considera „nevinovati” si lasati tinerii in fata, aveti incredere in ei, sunt foarte buni.(VICTOR PONTA, TITUS CORLATEAN,CRISTIAN DIACONESCU si mai sunt si altii pe care i-am vazut dar nu le stiu numele, care nu sunt suspectati de nici o frauda.) si sunt „simpatizati” de oameni, au priza la lume cum se spune. Si mie imi plac, trebuie sa recunosc asta, desi sunt de partea cealalta. As dori ca peste 4 ani sa votez cu placere cu PSD-ul si sa vad oameni noi acolo, sa am incredere in ei si sa fie profesionisti, orice om isi doreste ca dupa ce are tara o economie puternica sa existe o conducere social democrata ca sa se bucure de avantajele acestui lucru.
    Nu vreau raspuns la ce v-am scris, doresc doar sa aveti incredere ca ce ve-am scris e cea ce simt, v-am scris cu toata sinceritatea si cu cele mai bune intentii nu are legatura cu campania electorala sau cu orientarea mea politica in acest moment. Nu fac jocul nimanui, singurul lucru care ma intereseaza e ca eu sa traiesc mai bine. Sunt un simplu cetatean…

  30. Acum vad tabloul complet: anumiti „binevoitori” din Politie au pus in scena un show mediatic cu scopul de a-l discredita pe AN: arestari, perchezitii, oameni cu spatele la zid, vanatoare de vrajitoare, un intreg tablou al unui stat politienesc dominat de un Nastase zdrobitor, sangeros, insetat de razbunare. Gaz care, turnat peste apetenta membrilor misa de a vedea realitatea printr-o grila conspirationista, i-a furnizat marinelului un flux energetic.

  31. Haideti sa nu ne mai aruncam in extremisme si polemici pentru ca o sa devenim o turma. Multi spun ca suntem manipulati de X, Y , Bivolaru, Nastase, Basescu, Bush..etc. Haideti sa nu ne mai lasam manipulati . Cine e de vina ca eu sunt manipulat(manipulabil)?
    Ce spuneti de acest fapt , cu 48 de ore inainte de alegeri Misa vota cu Basescu, iar cu 24 de ore s-a hotarat prin comunicat ca vor vota cu Geoana. Deci , cine pe cine manipuleaza ? Ce este Misa ? Unde este libertatea pe care YOGA o promoveaza ?
    Se putea intampla si invers . La fel voteaza si tiganii..
    Eu nu judec oamenii dupa apartenentele „Politice ” , sunt foarte multi oameni extraordinari in politica indiferend de Partid. La fel sunt multi oameni extraordinari si in MISA …

    Am niste intrebari:
    – De ce se considera Bivolaru o victima ? Un maestru spiritual nu se considera niciodata victima.
    – Cum de reuseste un maestru spiritual sa atraga atata negura si polemici?
    – De ce nu reusim sa vedem mai multe la un OM ca Adrian Nastase ,sau altii, dincolo de apartenente politice si lozinci popagandistice.
    – De ce nu votam cum ne spune constiinta? (La cursurile Yoga se preda Elevarea Constiintei si Libertatea sinelui) Ne lasam manipulati de lozinci , votam in grupuri .
    -De ce nu votam OM pentru OM …
    – De ce este rau in Romania ? Din cauza lui Geoana sau a lui Basescu? DAr noi cetatenii ce facem , dormim?

    Un om nu poate avea putere asupra noastra daca noi nu-i permitem, la fel si in cazul lui Bivolaru, cine este de vina ca membrii MISA se lasa manipulati? Iar Bivolaru, oricat de maestru ar fi tot un om este ca si, Nastase si Basescu…
    Ne-am obisnuit sa aruncam cu muci unii in altii pe ideologii politice dar IN FOND TOTI SUNTEM LA FEL SI ARUNCAM CU MUCI IN IMAGINEA NOASTRA REFLECTATA IN CELALALT…

    Si unii si altii ne lasam dusi de nas si nu ne convine cand vedem ca altii sunt dusi de nas ca si noi…

  32. Ma scuzati, fara sa vreau am facut o afirmatie neclara:

    Misa au votat in masa cu Basescu la primul tur , cred ca la acel moment se referea domnul Nastase . Erau foarte poniti impotriva PSD. Cu 24 de ore inainte de al doilea scrutin , s-au schimbat 180 de grade si Basescu a devenit dusman de moarte…
    Domnule Nastase , sper ca ma intelegeti ca acest gen de comportament este nociv indiferend de orientarea politica… Ati pierdut alegerile din cauza acestui fapt, romanii din diaspora au votat in masa cu Basescu.

    Acest gen de comportament este mai mult decat extremism. Extremistii isi pastreaza ideile bine formate…
    Oricat de mult ar promova Misa , Elevarea Constiintei, un lucru este clar, NU FUNCTIONEAZA sau mai rau , functioneaza pe DOS…
    Eleverea constiintei = Comunism ,le dam oamenilor o ocupatie, le fluturam idealuri sub nas ca sa ne venereze si sa faca ce vrem noi…

Lasă un răspuns