Câteva zile la Dunăre…

La sfârsitul săptămânii trecute, am petrecut câteva zile la Dunăre, cu câtiva prieteni. Am profitat si am vizitat din nou Mânăstirea Maglavit – ascultand incă o dată povestea despre minunile ciobanului Petrache Lupu – dar si Muzeul Regiunii Portilor de Fier din Drobeta Turnu-Severin. Am admirat acvariul cu pestii din Dunăre si am facut o plimbare prin Parcul arheologic ce include Portalul (piciorul) Podului roman construit de Apollodor din Damasc intre 103 si 105 precum si ruinele Castrului roman sau ale Termelor.

Pe strada cu Muzeul se află si casa in care a locuit bunica Danei.

In apropiere, se găseste un alt punct de mare atractie – Taverna Sârbului, unde am poposit câteva ceasuri, inainte de a porni inapoi spre Bucuresti.

IMG_1867

2487d43d-124e-4efd-a3c8-d24b74fb65e3

 

 

18 gânduri despre “Câteva zile la Dunăre…

  1. Mehedintiul este un superb judet , din pacate necunoscut .
    Cu vii vestite – Vanju , Corcova .
    Si , in cu totul alta ordine de idei , fenomenala imbecilitate a ” ziaristilor ” romani ai anilor 2020 .
    Un general american la pensie crede ca Putin ar putea ataca , pentru a testa reactia , balticii sau Romania .
    Reactia natarailor de la o zisa agentie romaneasca Rador depaseste imbecilitatea obisnuita .
    Domnii Goe isi pun creierul la contributie .
    Sa-i auzim : ” infrastructura proasta din Romania ar jena mai repede NATO decat Rusia ” ” lipsa autostrazilor si a cailor ferate rapide ar face dificila dirijarea armatelor ” samd .
    Nataraii de la Rador nu pe autostrada intra in tara la Nadlac si pleaca la mare ?
    Germanii au facut KO URSS-ul lui Stalin in 1941 pe autostrazile imperiului rosu sau trecand cu trupele lor mecanizate peste campuri si araturi ?
    Nataraii nu stiu ca rusii nu pot ataca Romania decat dinspre mare , la Constanta – cum au facut in iunie 1941 cu atacul naval urmat de trupe de desant – dinspre Crimeea , cu trupe de desant si atac aerian ? Actiuni mari dinspre Transnistria nu pot fi decat de diversiune si secundare .
    Asteapta infanteria marina calea ferata rapida spre Suceava sau autostrada spre Buzau sa se poata misca ?

    • ,,Un general american la pensie crede că….”
      Iată de ce mintea trebuie ținută în funcțiune prin activitate dincolo de vârsta pensiilor speciale.
      Problema nu e că acele pensii sunt nesimțite, ci că oamenii, scoși prematur din câmpul muncii, o iau razna prin bălării….uneori cu tancuri imaginare. Ar fi de râs dacă…

  2. Oh, jumatatea mea din Severin. Cred ca toata zona e minunata, si sper sa se dezvolte armonios. Au aproape de toate in fara de infrastructura: soare, clima mediteraneaza, struguri rosii excelenti pentru vinuri (Vinju Mare etc), drumul spre Caran Sebes si zona Herculane. Le trebuie drumuri si investitii in turism. De exemplu: portul de la Dunare ar putea deveni turistic si sa fie amenajat sa primeasca vase cu turisti veniti pe Dunare din Ungaria – Serbia. Exista un circuit traditional turistic pe Dunare care se opreste la Budapesta. De ce? Alta idee: o autostrada spre Serbia – Belgrad ar fi binevenita. Dar, e nevoie de cooperare cu alte tari vecine….sau un plan european de dezvoltare pentru zona-regiunea asta.

  3. DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , SUNTETI SI DATI DOVADA IN PERMANENTA…DE UN OM INTELIGENT!

    OMUL, A CREEAT UN „DUMNEZEU, ” IN INTERIORUL PLANETEI PAMANT , CONVENABIL SIMTURILOR SALE, TRUPESTI…SI NICI DE CUM , SIMTULUI SAU, SUFLETESC ! …

    DUMNEZEUL!, AUTENTIC!…EXZISTA!, IN AFARA PLANETEI PAMANT , ADICA: UNIVERSUL NECUNOSCUT PENTRU GANDIREA UMANA! EL , DUMNEZEUL AUTENTIC, NU POATE FI , IN VECI …CUNOSCUT SI CARACTERIZAT CA FIINTA , DE NEPUTINTA GANDIRII UMANE!…

    PS. DACA A-SI FI DIALOGAT , PARARI DE OPINII …CU DOMNUL IOHANNIS , A- SI FI DEACORD , (FARA SA MAI AM, VRE-, UN DIUBIU,) CA NU POATE SA INTELEAGA , OPINIA DE DREPT…A SEMANULUI SAU!

    CU SINCERITATE , MARIAN

  4. Dumneavoastră veți întâlni oriunde și oricând prieteni în această țară! Evident, ca orice om valoros, veți avea și adversari ca să nu le spun altfel.Da, am fost si eu cu ocazia efectuării unui studiu geotehnic in zonă, la Maglavit. Un localnic m-a sfătuit să beau apă din fântâna aflată în apropiere de Mănăstire, arealul unde l-ar fi întâlnit Petrache pe Dumnezeu, și să-mi pun o dorință. Dacă și Antonescu l-a luat cu el în vizită pe front…mi-am spus să încerc și eu . Și am zis să dispară PDL. Și a dispărut! Dar pdl-ii s-au revărsat apoi în toate partidele, ocupând fotolii luxoase! Cred că rugămintea mea a fost greșită. Trebuia să-l rog să dispară toți pdl-ii din viața politică! Cu deosebită stimă domnule Prim-ministru, Costel Nedelcu

    Prof. dr. Octavia NEDELCUDepartamentul de Filologie Rusă și Slavă Facultatea de Limbi și Literaturi StrăineUniversitatea din București

  5. In articolul de mai jos, despre nebunia ce bantuie in media americana „progresista”, si cum sunt discriminati sau dati afara oricine care nu e in ton cu Black Lives Matter. Vorbim despre abuz criminal, incalcarea drepturilor fundamentale ale individului de a se exprima liber, discriminare pe scara larga a unei categorii de cetateni care nu sprijina miscarea pro-negri, nu doar rasiala, impotriva oricui din SUA care nu impartaseste ideile promovate agresiv (si cu suport masiv financiar) de aceste organizatii de media ca CNN, MSNBC, NBC, ABC, New York Times (si multe altele) dar si media canadiana covirsitoare (CBC, CTV, Global etc).

    Daca aici duce „libertatea presei” in cele mai „democrate” tari din lume, „farurile” ce emiteau pretentii de lumina spre zone „barbare”, ce pretentii sa mai avem de la presa Romania? Pai ca sa fim sinceri trebuie sa spunem ferm ca azi presa din Romania – mai putin cea tabloida – e poate mai profesionista azi ca cea din SUA sau Canada. In orice caz, presa romana nu e afectat de acest virus ce a imbolnavit grav media din America de Nord.

    Asta imi aduce aminte ca Departamentul de Stat al SUA – care probabil e impinzit de progresisti – a criticat Romania pentur ca mentine Sectia Speciala. Oh, pai la ce se intimpla azi in SUA, „Departamentul de Stat”/MAE din Romania ar trebui sa faca un raport urgent in care sa critice incalcarile flagrante ale drepturilor individului la exprimare libera, si regres serios in ce priveste jurnalismul din SUA si Canada.

    https://taibbi.substack.com/p/the-news-media-is-destroying-itself

  6. Anonimul
    Haideți să vă spun ceva, legat de sălile de jocuri și de industrie …. strict din experiența mea profesională recentă (caldă încă_ n.r.)
    Eu sunt inginer, coordonez lucrări de construcții și instalații diverse, să vă spun ce mi s-a întâmplat…
    Săptămâna trecută am demarat un obiectiv de lucrări, pentru care un colaborator contractual mi-a trimis șase muncitori, strict pentru partea de construcții: spargeri/turnări de betoane, săpătură manuală pentru înlocuite în șanț de țevi canalizare subterane, manipulări și încărcări/descărcări materiale în și din mijloace auto, etc.
    Oamenii au fost cazați, câte trei, în camere de cămin cu baie proprie și aer condiționat.
    Ieri (luni n.r.) au primit de la angajatorul direct un avans, plus diurna pentru săptămâna în curs, după care s-au deplasat la locul de muncă cu un mijloc auto pus la dispoziție de societate.
    Toate bune și frumoase, până astăzi dimineață, când am constatat că cinci dintre ei nu s-au prezentat la muncă.
    Ce s-a întâmplat ? Cel de-al șaselea, creștin practicant, mi-a spus că ceilalți muncitori au stat până târziu Intr-o săliță de păcănele, culmea, lipită de clădirea în care se află spațiile de cazare.
    Se pare că au pierdut banii și au plecat acasă, cu noaptea în cap, în timp ce muncitorul rămas dormea.
    În prezent, căutăm o soluție să putem continua lucrările de reparații capitale…
    Ce pot să vă mai spun domnule Anonim ?
    Dacă alături de cămin s-ar fi aflat un teatru și nu o sală de păcănele, sunt aproape sigur că muncitorii mei nu ar fi dat nici măcar un leu pe un eventual bilet și ar fi rămas să doarmă în cămin. Probabil astăzi aș fi câștigat o zi de producție pe șantier, de fapt vom pierde, din obligația de termen contractual, cel puțin o săptămână. Asta în cazul fericit că se vor găsi alți cinci constructori dispuși să execute și lucrări mai grele și mai puțin plăcute decât datul cu varul pe pereți.
    Până la urmă, domnule coleg, orice problemă este una de stabilire a priorităților…..iar dacă mergem în sferele înalte ale deciziilor strategice și macroeconomice, cine sunt eu să contrazic viziunea unui guvern mult mai bine informat decât un oarecare antreprenor de provincie ?

    • O intamplare nefericita si neasteptata. Daca-mi permiteti, cred ca acei muncitori nu erau muncitori cu adevarat, nu-si respecta meseria si angajamentul luat, contractul (daca aveau), iar asemenea lucruri se intampla des din cate am auzit si aveti dreptate daca era un teatru alaturi, n-ar fi dat o raita in sala.
      Aveti dreptate, cine suntem noi sa judecam prioritatile sferelor inalte, iar ca o umila parere, mare diferenta intre aia care si-au pierdut banii la pacanele si asa zisele „sfere inalte” nu-i o mare diferenta, numai de gulere.

  7. Si daca , la 27 iunie 1940 , acceptand ultimatumul lui Stalin , Carol al II – lea a salvat pur si simplu fiinta nationala romaneasca ?
    De ce ?
    Sa vedem , asa cum apar in articolul din Timpul md ” ce a fost la 27 – 3 iulie 1940 ” , cu cine aveam de-a face .
    Planul de atac asupra Romaniei , elaborat la cererea lui Stalin de generalul Vatutin : 3 armate ( 5 , 9 si 12 ) , 55 de divizii , 30 de regimente independente , flota sovietica a Marii Negre , 15 flotile aeriene rusesti .
    Planul briganzilor de la Kremlin ?
    ” ajungerea armatei sovietice pe crestele Carpatilor si incercuirea completa a armatei romane de la est de Carpati , taindu-i retragerea spre Vest , ajungerea la poarta Focsani si aplicarea loviturii principale asupra orasului Bucuresti . Ritm zilnic de inaintare de 10 km pe zi .Anihilarea flotei aeriene romanesti prin bombardarea aerodroamelor si atacarea avioanelor romanesti .Distrugerea bazelor navale ale Romaniei de la Galati si Constanta . Ocuparea Dobrogei si inaintarea armatei sovietice spre Dardanele ”
    Propaganda activa de pregatire a agresiunii in strainatate in cercurile finantate de URSS si in partidele comuniste din Europa de Vest , cu tema ” Basarabia fara nici o legatura etnografica cu Romania ” .
    Lev Mehlis , redactorul sef al Pravda : ” in 1918 Romania a furat Basarabia . Fratii nostri din Basarabia traiesc astazi intr-o saracie ingrozitoare ” ( da , la Reazan si Murmansk si in satele colhoznice din stepa ruseasca erau California , nu ? ) . ( apropo , Mehlis l-a torturat bestial o saptamana pe comandantul armatei ruse din Bielorusia , Popov , in iulie 1941 , inainte de a fi impuscat ( Popov a recunoscut imediat toate acuzatiile ) , tap ispasitor pentru inaintarea germana )
    Sedinte politice cu ostasii Armatei Rosii : ” relatiile URSS cu Romania ” , ” actiunile agresive ale Romaniei impotriva URSS ” .
    In reuniuni politice de partid in RSSA Moldoveneasca ( Balta , Tiraspol ) , Galitia , se vorbeste despre ” Romania va restitui nu doar Basarabia , ci si Bucovina , care este locuita de ucrainieni ”
    Cine crede ca Romania ar fi putut rezista agresiunii sovietice ?
    Cine crede ca dupa infrangere , rusii s-ar fi oprit doar la Basarabia si Bucovina de Nord ? ( in Finlanda au impins pretentiile dupa rezistenta finlandeza la toata Carelia , cand initial cerusera o rectificare de 40 de km in interiorul Finlandei )
    Ar mai fi existat astazi Romania ?

  8. Ma bucur pentru Dvs. domnule presedinte, ati vizitat o zona superba, ati nimerit o vreme tocmai prielnica pentru excursie si daca-mi permiteti, trebuia sa continuati excursia spre Moldova Noua prin Clisura, o zona extraordinara si har Domnului acum putem calatori in voie in acea zona.

  9. Asa la mica barfa ..
    o intrebare ptr titi : fara sa consultati eiki sau net ul in gnl va zic ceva nume ca Bob Denard si Mike Hoare ? Dar expresia les afreux ?
    Da/Nu ….

    Acum puteti cauta ….
    Ca daca nu ati stiut .. poate suntei prea tineri plus ca sigur ca nu sunteti „sariti de pe fix” ca mandel ….

    la finele anilor 80 procesele lor pareau ca trimit in tomberaonul istoriei o linga, nu prea romantica , aventuroasa istorie a unei ocupatii omicidare . In sitaoroe alaturi de pirati, corsari si altii de din astia…

    Dar in anii 90 au aparut Blackwater si gasca … de private military company (PMC) . Diferenta fiind cam ca intre un artizan feudal si EXXON.
    A aparut si „simetricul” gruo Wagner ….

    Asta va zice ceva ?
    va – celor cu inclinatii mai „teoretice” ….

  10. Cretinismul la puterera a 4a!

    Statuia lu Robert Bruce a fost vandalizata. “Robert was a racist, bring down the statue”!
    “racist king, BLM”
    Robert? Pai singurii care ar putea sa se planga de el ar fi .. englezii!!!!
    Cat de cretini pot fi unii din Scotia?!!

    si una si mai buna !!!!!
    In Massachusetts, a monument honoring the first all-volunteer black regiment of the Union Army during the Civil War was vandalized last week. The 54th Massachusetts regiment — which is the unit depicted in the Academy Award-winning film Glory — was defaced and later covered up with plywood. The plywood was later tagged with pro-BLM/anti police slogans the following night. The 54th Massachusetts was the unit of the country’s first African American Medal of Honor recipient, William H. Carney.

    Cred ca de la revolutia bolsevica incoa nu s-au mai vazut asa cretini!

  11. Modelare rasista si infractionala globalista: Politia pe criterii rasiale si regresarea politico-juridica a luptei anticriminalitate, crime impotriva Americii si a Dreptului. O noua stafie bantuie Lumea: Statul Rasist Infractional

    Tehnica PRS, „creeaza Problema-obtine Reactia-impune Solutia”, prin care Globalismul modeleaza toxic Natiunile, a capatat cea mai expresiva materializare in punerea in scena a mortii infractorului George Floyd (Problema) in cursul arestarii de catre politie, stimularii protestelor Black Lives Matter (Reactia) si infiintarii politiei din negri (Solutia), in Minneapolis. Politia americana pe criterii rasiale este o crima impotriva Americii. Daca aceasta actiune, cu implicatii simultane politice, administrative si teritoriale, intentionata de progresisti, nu va fi oprita de Casa Alba si Congres, ea va fi un urias si de neoprit salt spre razboi civil si destramarea SUA, pe care parintii fondatori le-au lasat-o urmasilor, prin Constitutie. Deraparea progresista spre un stat rasist intern, cu orase si institutii de forta predate negrilor, ca niste cetati asediate si cucerite in vremuri antice si medievale, va fi sinonima actelor de tradare si de ocupatie. Ocupatia rasista neagra a SUA, care s-au nascute libere si albe, va duce la aparitia unui “Mandela” alb, tot atat de legitim ca Mandela negru, si a unei miscari nord-americane de eliberare, la fel de sprijinita international ca cea sud-africana. SUA nu sunt in vid sau extraterestre. Natiunile vor ingradi puternic Globalismul, dupa modelul de succes al containment-ului anticomunist. In plus, containment-ul antiglobalist va fi antiprimitivism si antianarhism, urmarind reintoarcerea Americii politice la civilizatie si statul de drept. In actualul context, posibil rapid evolutiv, un stat american rasist nu este ultimul pericol. SUA pot deveni si un stat infractional, modelat de globalisti, inceputul facandu-l New York, care, potrivit unui anunt facut, luni, de seful NYPD, va desfiinţa o brigada de poliţişti anticriminalitate care acţionau în civil. Consecinta va fi ca negrii vor ataca si jefui populatia alba atat in casele ei (“intrati peste ei in case” este un indemn globalist cunoscut, din timpul migratiilor ilegale), cat si in spatiul public, fara teama ca printre civili ar putea fi si un politist sub acoperire. De cei in uniforma nu se vor mai sinchisi, pentru ca stiu ca nu vor mai fi arestati cu violenta, desi oamenii legii sunt singurii mandatati cu managementul violentei, ca raspuns la violenta, pentru securitatea publica si a cetateanului. Telefoanele la politie pentru a cere ajutor in caz de atacuri si jafuri din partea negrilor vor suna in gol, iar sesizarile vor ramane fara raspuns. Un stat rasist infractional american, care incurajeaza infractiunile rasiste si descurajeaza interventia politiei este fara precedent si o crima impotriva Dreptului. Oamenii legii vor fi de carton pentru infractori, iar pentru statul de drept vor fi o politie de opereta.

  12. Gura Basescului adevar … denunta!!!

    Ajuns palvramentar starsburgaoz Merinelu’ isi lasa gira sa preacuvante :

    [blockquote]

    ,Conflictul de interese!
    Este o infracţiune de serviciu pe care Codul Penal o sancţionează cu 1 la 5 ani închisoare și interzicerea unor drepturi civile.
    În România, zeci de primari, consilieri locali, parlamentari, miniștri în funcţie sau foști miniștri sau conducători de campanii electorale, au trecut prin arest preventiv, prin ani lungi de judecată încheiaţi cu condamnări în numele “conflictului de interese”.

    Niciodată Bruxellul nu era mulţumit, nici de numărul de condamnări şi nici de anii de închisoare. Olandezul Frans Timmermans şi Procurorul Şef Koveşi, deveniţi legende Europene anticorupţie presau sistemul să furnizeze dosare şi arestări. Cei doi livrau zilnic dosare, multe din ele contrafăcute, la fabricile de înscenări de la Ploieşti, Braşov, Oradea, Constanţa, Bucureşti.

    Fără acces la Schengen, fără credibilitate, dar cu două grupări în Parlamentul European a căror singură preocupare era să-şi denigreze ţara, România se scufunda în mocirla unei ţări fără relevanţă în interiorul UE, chiar dacă era a şaptea ţară ca mărime din 28.

    În 2018 au apărut două rapoarte cu efecte zdrobitoare:

    Unul se numeşte “Fraudarea TVA” din care aflăm că la nivelul UE, crima organizată fură din TVA aproximativ 170 MILIARDE EURO anual, prin crearea unui “carusel al fraudei”. O astfel de maşinărie de furat bani n-ar fi putut funcţiona fără îngăduinţa unor înalţi funcţionari.
    Mai aflăm că pe piaţa se vând anual ţigări netimbrate în valoare de cca 10 miliarde Euro;

    Şi pentru ca lucrurile să fie rotunde, aflăm că anual, din fondurile europene se fură cca 350 – 450 milioane euro, campionii fiind oameni dintr-un stat fondator.
    Un asemenea nivel de fraudare n-ar fi putut funcţiona fără ca oameni importanţi să se afle într-un grav conflict de interese.
    Este motivul pentru care, în Plenul Parlamentului European am cerut uniformizarea definiţiei conflictului de interese.

    P.S. – în afara acestui raport bine ferecat în sertarul lui Frans Timmermans, mai stă raportul cu privire la corupția din interiorul Uniunii Europene. Cu aceste două rapoarte este greu să mai susții că singura țară coruptă este România. Operațiunea a eșuat, pionul principal a fost extras și pus la adăpost, iar Timmermans nu mai vorbește de corupție.

    https://romanialibera.ro/politica/traian-basescu-dezvaluiri-despre-confictul-de-interese-si-coruptia-din-ue-826415
    [/blockquote]

    Tare?
    ESTE! Tare! mai tare ca Jack Daniels (ala are numa 40 de grade…)
    In rest https://anticariatfarasfarsit.eu/wp-content/uploads/2018/08/Mihai-St%C4%83nescu-Acum-nu-e-momentul.jpg

Lasă un răspuns