26 de gânduri despre “Interviu cu Ion Cristoiu

  1. Am urmarit deja convorbirea.
    Consider ca ar trebui sa va faceti simtita prezenta mai des.
    Avem nevoie de punctul de vedere al oamenilor echilibrati ca dumneavoastra si dl. Cristoiu, care sa ne ajute sa intelegem situatia actuala a Romaniei precum si a intregii lumi.
    Cu stima
    Ella Butnaru de la Londra

  2. Am ]ncercat, dar ….

    Conexiunea nu este privată
    Atacatorii pot încerca să îți fure informațiile de pe cristoiublog.ro. (de exemplu, parole, mesaje sau date despre cardurile de credit). Află mai multe
    NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID

  3. „Made in U.S.A

    Cu nu prea mulți ani în urmă, planeta era isterizată de un virus asasin. Era virusul gripei aviare. Mari cercetători trâmbițau peste tot cum acel nenorocit de virus urma să decimeze planeta iar O.M.S-ul, de la înălțimea denumirii sale, anunța drept certă o pandemie necruțătoare. Deodată apare salvatorul umanității, cu chip de mare producător de medicamente, care anunță că, întâmplător, are în stoc leacul salvator. După ce toate statele lumii au cumpărat întregul stoc, precum și toată producția pe următorii 1000 de ani, virusul gripei aviare, speriat de celebrul vaccin, a rupt-o la fugă și s-a ascuns atât de bine încât nici până astăzi n-a mai fost găsit de nimeni.
    Acum, miza isterizării planetei cu diabolicul coronavirus nu mai este manevra unui producător de medicamente, ci una infinit mai mare: generarea de grave probleme economice, în principal Chinei și în secundar Uniunii Europene. Există acest virus? Indiscutabil. Este probabil o mutație a gripei sezoniere, care în fiecare an provoacă decese în rândul vârstnicilor, precum și un moment în care OMS-ul se face din nou de râs. Atât.”

    Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, dezbină-i, fă-i să se ruşineze de ceea ce sunt. Astfel, nu va trebui să lupţi pentru a-i cuceri, pentru că, speriaţi de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii şi să-i salvezi de ei înşişi.

    -Sun Tzu
    P.S
    Este de acum clar că cel care a isterizat România cu gripa aviară , Gheorghe Flutur, pe atunci ministru al agriculturii,, azi preş de consiliu judeţean la Suceava de unde porneşte de fapt desfăşurarea pandemiei nu este străin de agenda ocultă ce isterizează acum România! .
    Ba, mai mult încă două judeţe conduse tot de pedelepre politice de-a lui Băsescu duc mai departe isterizarea !
    Mai nou apare şi Focşaniul condus de altă lepră securistă, de data asta pesedistă !
    Probabil ca să nu bată prea tare la ochi….

    • Chinha e de vina!
      Chian sa fie …. ?! Ce ?Trasa de raspundere? Pedepsita? Cum ?! (prin 1990 RPChina era data ca certa detinatiare a 80 ICBM . Am mari dubii ca intre timp stocu nu s-a marit)

      Vurus e sigir chinez! lasa ba ca d’aia ii zice acum SARS cov 2 !
      Ca daca ar fi adevarata aceasta acuza .. ar insemna ca China arr fi devnit NO 1 in mmaterie de inginerie genetica si biotehnologie … e cam complicat de inteles..

      „Sigir” este ca China a …

      Eu personal imi aduc aminte de bomba atomica a lu Sadam. Pana si ziaristi politici din SUA, sustinatori ai atacarii Iracului in 2011 , astazi se intreaba „doar” unde sunt ANM urile lui Sadam ?!
      Nicvi o vorba despre cum organili anglo-muricane au divagat despre bombA care era pe vine in numa 3 luni sau asa ceva ….

      • DOMNULE PRIM MINISTRU , ADRIAN NASTASE , TRAIM O , INFAPTUIRE, A GANDIRII UMANE, IN CARE S A CREEAT INTENTIONAT , ABUZIV , UN HAOS , DICTATORIAL, CEI CARE NE ” GUVERNEAZA” CU UN „PRESEDINTE „AL TARII, DE ORIGINE SAS… CE ICNORA , CU BUNA STIINTA NEREGURILE CE SE DESFASOARA IN TARA. AVEM PARTE SI ASISTAM NEPUTINCIOSI , DATORITA TRADARII…, LA ABUZURILE , FURTURILE BUNURILOR …ACESTEI NATIUNI. NERESPECTAREA” DECRETULUI” , ( ABUZIV , DECLARAT DE UN TRADATOR CE , SATISFACE CERINTELE NATIUNII DIN CARE PROVINE…SI NU NUMAI! ) A REUSIT , IN MAJORITATE , CU AJUTORUL , CELOR CARE REPREZINTA PSD LA TIMPUL ACTOAL SI NU NUMAI, SA MANIPULEZE POPULATIA , DEZBINAND O , ATRAGANDU SI DE PARTEA SA , ROMANI, CU O VAGA, INFORMATIE , A REALITATII ,ACEST UI HAOS! … ( PADURI , CU A LOR MASA LEMNOASA , SUNT DEFRISATE ILEGAL, FIRMELE DE CONSTRUCTII SI NU NUMAI, CE PRIN A LOR ANGAJATI AU ACTIVITATE DEPLINA , ANGAJATII RESPECTIVI FACAND ABUZURI , CU INTERESUL DE A INDEPLINI, INTERESELE PATRONILOR.( UNA DIN FIRMELE CE APARTIN ACTOALILOR GUVERNANTI , I SI DESFASOARA ACTIVITATEA , IN ORASUL,CRAIOVA, STR. BRESTEI, REALIZAND UN LIDAL,INDIFERENT DE NERESPECTAREA LEGII…SUSTIN, CA APARTINE ACESTOR INDIVIZI…DE LA GUVERNARE , DEOARECE , AM INSTIINTAT MINISTERUL , DE NEREGURILE SI CONSENCINTELE , IN URMA ACESTEI LUCRARI , PRIMIND UN RASPUNS, SEC: MU VA CONVINE, CONSOLIDATI VA CLADIRILE, NU NE INTERESEAZA, CE VRETI, SA NU MAI CONSTRUIM IN ORASUL CRAIOVA ? … AU INTRERUPT FURNIZAREA DE CURENT ELECTRIC , FURNIZAREA DE APA POTABILA , INGUSTAREA TROTARULUI IN CARE , NU MAI POTI CIRCULA, DECAT IN SIR INDIAN, FOLOSESC , MASINARI, CE CREEAZA VIBRATII , SEMNIFICATIVE,( TINAND CONT DE ZONA NISIPOASA SI MLASTINOASA … ) CLADIRILOR APROPIATE. DOMNUL IOHANNIS SI A SA „GUVERNARE”, CUNOASTE , ACESTE ASPECTE DAR LE ICNORA CU BUNA STIINTA. ASA CU MENTIONAM , ANTERIOR…IN REALITATE , ROMANII SUNT ARESTATI LA PROPIUL DOMICILIU, ULTERIOR AMENDATI , ABUZIV, ( DOAR AVEM NEVOIE URGENTA DE, SUME DE BANI LA BUGETUL DICTATORILOR , IN PRIMUL RAND, ULTERIOR , LA BUGETUL TARII…) NEREGULI CU ROMANII, CE AU FOST TRIMISI , ABUZIV…IN EUROPA . ANGAJATII , CUM SPECIFICAM, ATENTIONAM, CE I SI PRESTEAZA ACTIVITATEA IN, POSTURILE TV CARE NU REPREZINTA POPORUL ROMAN , SUNT SUTE SI MI, CA NUMAR , DOMNUL SAS…, ICNORA ACEST ASPECT , ACTIVITATEA ACESTOR ANGAJATI, SE STIE SI FACE PARTE DIN, PLANUL DICTATORIAL, GLOBAL, TREBUIE SA EXZISTE , PENTRU A MANIPULA SI A MENTINE, HAOSUL ,CU INTERESE DE DEZVOLTARE A ECONOMIEI TARILOR , REPREZENTATE DE DICTATORI .

        IN OPINIA MEA , FARA A, AVEA TEAMA …IOHANIS SI A LUI GASCA CE ” GUVERNEAZA”, AU INSTAURAT DICTATURA , IN ROMANIA , ICNORAND , DREPTURILE CE SE CUVIN ROMANILOR, INCLUSIV , DREPTUL LA LIBERTATEA FIINTEI UMANE , DE A SI EXZERCITA ,POZITIV, ACTIVITATEA …PENTRU A EXZISTA , CA FIINTA, IN VIITOR!…

        O SPUN, PE PROPIA RASPUNDERE , DOMNUL IOHANNIS , SI GUVERNANTII RESPECTIVI , RISCA , IN VIITOR , SA FIE JUDECATI SI CONDAMNATI , PRECUM , FOSTUL PRESEDINTE NICOLAE CEAUSESCU!… O NATIUNE , REGASINDU SI DEMNITATEA ,DE ROMAN , NU POATE FI , INCATUSATA …IN TOTALITATEA SA! MA GANDESC , CA IOHANNIS , AVAND, O ASEMENEA GANDIRE SI COMPORTAMENT , SE BAZEAZA PE SUSTINERE , IN CAZUL IN CARE SE VA INTANPLA ,CE AM SPUS…( TRECAND , GRANITA , CU UN ANUMIT MOTIV…INAINTE DE A SE INTANPLA…TRADINDU SI CAMARZII , GUVERNANTI!…)

        PS. ESTI SUSTINUT…DOAR, ATUNCI CAND INTERESELE ,S AU INFAPTUIT!…

        CU RESPECT SI SINCERITATE , PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, ROMANUL…AUTENTIC!

      • Domnule MARIAN, cu toată sinceritatea vă spun că sunt de acord aproape în totalitate cu cele postate de dvs. mai ales în această postare, dar cu regret vreau să vă reamintesc că se spune ” a iGnora”, nu a iCnora cum din păcate folosiţi dvs.
        Cu scuzele de rigoare vă doresc un Paşte plin de bunătăţile ce se mai pot pune pe masă în aceste zile ,cu nădejde în vremuri mai bune , dar mai ales cu sănătate şi pace sufletească !
        P.S.
        Scuze pentru îndrăzneală !

      • Dacă nu-i de vină China, e Rusia !
        Şi dacă nu şi nu şi nu, … PSD -eu’ !
        P.S.
        Cu-aceleaşi sincere urări de bine şi sănătate : Un Paşte neinfectat !

  4. Am reusit sa vizionez acesta interesanta convorbire, interviu, cum de multa vreme nu a mai facut dl. Cristoiu, dupa spusele dansului, cu Dvs. Daca nu ma insel de la interviul acordat d-nei Rifai, nu ati mai aparut in public. O radiografie completa a momentului, o „plimbare” prin toate problemele Romaniei aflata sub asediul virusului, cat si o privire spre problemele internationale ale momentului si reasezarile viitoare preconizate din politica mare.
    Multa sanatate Dvs., familiei si atentie la ursi si porci, porci mistreti.

  5. Teorii ale acapararii: Globalismul revendica bunurile Natiunilor cu titlul de “bunuri publice globale”

    Nu impartasesc ideea globalista ca acordul climatic de la Paris (2015) ar fi in moarte clinica. Dimpotriva, mi se pare mai viu, sanatos si de perspectiva ca niciodata. Este o alta problema ca in mediu exista si microbi care ataca sanatatea climatica a planetei. De ei nu scapam niciodata. De aceea trebuie dezvoltate tehnici, institutii si proceduri de reactie rapida, menite sa-i tina sub control. Multilateralismul poate face adevarate minuni in aceasta privinta. Problema este solutionabila politic, dar si tehnologic, prin aparitia si multiplicarea unor noi surse de energie, un trend pe care tarile civilizate deja s-au inscris.

    Fiind la capitolul ideilor universitarist-futuriste, imaginarea de curse umane interstelare sau de externalizare a civilizatiei pamantene, folosind energia din arderea combustibililor fosili, ar fi, fara indoiala, cel mai prost scenariu. E nevoie de timp si de rabdare. Dar si de intelegerea faptului ca si in acest caz noul este intampinat cu aversiune, ca ceva anormal si imposibil, ca apoi sa devina o normalitate curenta si acceptata, ajungand in final la cealalta extrema, de prejudecata, ca ceva mai bun nu exista si nu se poate. Cei 25 de ani de COP-uri nu au fost pierduti. Ei au modelat gradual constiinta climatica globala, care a acceptat solutia un acord cvasiglobal, un salt urias, daca avem in vedere ca nu a existat nici macar ca idee pe vremea cand orbecaim sa aflam cauzele si solutiile la incalzirea climatica.

    In opinia mea, teoria profesorului William D. Nordhaus (Yale University) privind “bunurile publice globale” sfideaza stiinta sau mai bine zis teoria economica, care se bazeaza pe munca, proprietate, productie si avutie. Pe ultima, Adam Smith nu intamplator a legat-o de suportul ei unic si indestructibil, care este Natiunea, cand a scris “Avutia Natiunilor”, in 1776, an in care, ce coincidenta fericita!, SUA au inceput sa-si scrie istoria. Nu exista “bunuri publice globale”, spre “beneficiul tuturor”. Doar daca ne referim la aer, resursa primordiala a vietii, fapt pentru care ar trebui sa-l facem si sa-l mentinem cat mai curat. Sau, in privinta bunurilor produse de om, doar in teoria Comunismului Global.

    Intr-o caricaturizare a repartitiei individuale comuniste, “De la fiecare dupa capacitate, fiecaruia dupa nevoi”, Globalismul ar putea introduce pentru Natiuni un principiu sui generis de repartitie: “De la fiecare dupa bogatie, fiecareia dupa nemunca”. Distinctiile “public” si privat” sunt doar niste conventii, deoarece absolut orice se afla pe teritoriul unui stat-natiune, inclusiv cu titlul “privat”, face parte din avutia natiunii respective. Orice natiune produce bunuri in primul rand pentru consumul propriu, doar excedentele sunt pentru export, si de regula nu pentru oricine, ci pentru vecini, apropiati si tari din regiune.

    Fostul presedinte comunist Nicolae Ceausescu a ignorat consumul national, in special alimentar, in favoarea exportului, pentru ca avea nevoie de devize internationale, pentru rambursarea datoriei externe si finantarea investitiilor. Interzicerea de catre Romania national-liberala a exportului de cereale, pe timpul crizei coronavirus, este cat se poate de democratica, demosul fiind strict determinat national, si de necesara, criza economica fiind un succesor inevitabil al inchiderii productiei in timpul pandemiei. Desi nu l-au anuntat, acest curs de securitate alimentara post-pandemie va fi specific majoritatii Natiunilor.

    Sa mai distingem o nuanta. Spre deosebire de cele din 1348 si 1918, pandemia din 2020 are o caracteristica de revelator revolutionar. Ea evidentiaza, mai mult ca niciodata, deosebirea, i-as zice intolerabila, dintre falsa bogatie data de bani (economie imateriala, financiara), din pacate dominanta, si bogatia reala rezultata din munca si productie, sub forma de bunuri (economie materiala, productiva). Banii in sine nu sunt bunuri cu care sa te hranesti, sa te imbraci etc. Sunt doar hartii sau metale, care nu nutresc si nu sustin in mod direct viata. Banii sunt un intermediar, un samsar daca vrem, care printr-o anumita versatilitate imateriala reusesc sa intre in posesia de bunuri materiale, transformandu-i pe producatorii acestora in robi. E un motiv dureros pentru care banii si-ar merita disparitia.

    Teoria lui Nordhaus privind “bunurile publice globale” are ascunse in ea ideile de stapan global si repartitie globala. Am vazut, de curand, si la Bill Gates efortul de a profita de pandemie, de a deposeda Natiunile de bunuri si de a le trece in contul Globalismului. Stand pe mormane de hartii inscriptionate ca unitati valorice de miliarde, Bill Gates crede ca acestea il suprapozitioneaza la varful Lumii, pentru a-i face apeluri si a-i da sfaturi. Intr-un apel adresat liderilor nationali (nu exista lideri mondiali), publicat de ziarul “Le Monde”, Bill Gates imbina Globalismul, prin ”a avertiza diferite state să vadă dincolo de granite” – frontierele sunt pentru Avutiile Natiunilor exact ceea ce sunt cheile, lacatele si zavoarele pentru casele de bani ale bancherilor – cu Comunismul Global, de alocare “eficienta” a echipamentelor sanitare la “scara globala”. Bill Gates incearca sa ne hipnotizeze cu “filantropia” lui in prepararea unui vaccin anticovid si in vaccinarea obligatorie globala. In realitate, el isi pregateste marfa si piata care ii vor aduce profituri imense. Sa nu ne amagim, nu este Pharma unul din cele mai profitabile domenii (alaturi de tehnologia informatiei)? Pentru a conchide, ideea-joc a lui Nordhaus este de laborator, comandata globalist. Cred ca nu din abordarile sectare aflam adevarul, ci doar din cele comparate. Este si motivul acestor randuri.
    http://www.contributors.ro/administratie/dilema-prizonierului-%c8%99i-incalzirea-globala-sau-despre-ceasuri-%c8%99i-nori/

  6. Vad ca dl. Crisotiu v-a descoperit recent valoarea, dupa ani de totala ignorare…mai bine mai tirziu decit niciodata. Dezbatarea de azi despre eficienta democratiilor vs. cea a autocratiilor, despre protectionism vs. comert liber, despre national vs. global este evident amplificata in aceasta perioada. Ca orice dezbatere, avem accente, extreme, dar si puncte de echilibru, unde ar trebui sa ne regasim intr-un proiect viitor. Natiunile singure nu pot sa isi rezolve toate necesitatile. Unii au lapte, altii au miere. Unii au covrigi, altii au caini. Ceausescu a incercat cu disperare sa construiasca sociatatea socialista multilateral dezvoltata, in esenta un experiment in mare parte esuat, pentru ca tara nu avea resurse sa le faca pe toate, mai ales bani si tehnologie/know how. Deci e nevoie de comert, liber, cit se poate de liber. E nevoie de schimburi intre tari. Gloabilizarea extrema iarasi nu e buna, atunci cind esti dependent de altii pentru produse strategice , ca medicamentele. Discutia e interminabila si las pe altii sa o continue.

    Eu insa vreau sa adaug citeva fraze din Wall Street Journal, despre acest UE.

    „On Monday, The Wall Street Journal described Europe’s recent behavior thus:

    „EU countries unilaterally shut borders and hoarded vital medical gear, leaving people stranded far from home, grocery stores struggling to stock shelves and hospitals desperate to save critically ill patients.

    „When Italy and Spain, reeling from some of the world’s most deadly outbreaks, urged their richer and healthier Northern neighbors to help, Dutch politicians brushed off the appeals as new signs of southerners’ mismanagement.”

    • Detaliați ce înseamnă ,, comerț liber, cât se poate de liber”.
      Eu știu, dar spuneți dacă, cu cuvintele dvs.
      (Z)

      • ZeV, ma bucur ca avem un dialog, chiar daca nu ne intilnim pe aceiasi frecventa. Dar dialogul civilizat este o cale, cum spun anglofonii, de „finetuning”. Suntem si in perioada de Pasti si vreau sa pastram echilibrul si daca se poate, armonia intre noi toti, inclusiv eu-tu. „Comert liber” in viziunea mea nu inseamna sa impui anumite reguli care avantajeaza pe unii si dezavantajeaza pe altii. Sa nu exploatezi incapacitatea unora pentru a te favoriza pe tine in moduri indecente. Inseamna sa creezei un cimp egal pentru toti. Atunci cind te dezavantajeaza, trebuie sa te protejezi si sa ai masuri protectioniste pentru cetatenii tai. Nu neaparat pentru „netateni” care nu sti cui apartin, dar se zbenguie si tipa pe Net.

        Cred ca exemplul UE este perfect pentru cit de inegal este cimpul de schimburi, de produse, de oameni intre tarile UE, si cit de falsa este imaginea UE propagata de politicienii unionisti. Exemplul cu sparagheliada este elocvent din multe puncte de vedere, mai ales cind romanii, dar si alti estici, sau europeni sudici sunt considerati cetateni de mina a noua de „elita” din centrul si nordul europei. Solidaritatea europeana este o alta iluzie spulberata, iar alianta traditionala trans-atlantica este erodata puternic chiar de europeni. Mult nisip si putina apa.

  7. Nu ştiu de ce nu se aprobă intrarea în biserici măcar pentru slujba de Înviere ? N-ar fi aşa de greu ca mulţimea de forţe de ordine să înregistrze nominal toţi doritorii, cu siguranţă mult mai puţini ca de obicei, care se obligă mai apoi să se izoleze la domiciliu, fapt ce ar putea fi uşor de controlat pe parcurs ! Cu ocazia asta s-ar vedea şi ce se întâmplă ?
    Se îmbolnăvesc credincioşii pe capete, sau îi apără Dumnezeu de pandemie ?!
    Adică n-avem grija celor atinşi de virusul SparaANGELAmerkel, care zburdă ca mieii pe pajiştile germane, de soarta cărora se ocupă pe rând, nimeni din ţară şi tot atâţia de peste hotare, dar murim de grija câtorva mii de credincioşi atinşi de febra Sărbătorilor Pascale !
    Uite un experiment care ar putea duce infecţia la locul ei , de unde a venit (?) şi pe credincioşi mai aproape de Crezul lor !

  8. @ Ghita Bizonu’ am priceput că postarea mea din APRILIE 13, 2020 LA 1:12 PM te-a făcut să înțelegi că am orizontul strâmnt. Asta-i situația mea, dar te rog să fi înțelegător și te invit să nu te mai căznești căutând argumentații pe net, în sprijinul afirmațiilor dumitale – la vârsta mea nu mai poți spera să mă aduci la la înălțimea gândirii ce posezi.

    • Referirea mea era mai ales la pasajul „Sincer, sunt convins că Ion Țiriac și/sau Dimitrie Sturza ar fi reușit să ducă România pe un drum similar cu cel al Ungariei lui Victor Orban. Da – jos pălăria în fața lui Victor Orban, își iubește și își respectă țara, nu-i este rușine să fie naționalist !”

      Acu daca matele uiti ce scrii ori nu intelegi ce voi eu a zice.. asta e! Pesmen d’aia te sucari si cand ti se da dreptate!!!

      Insa in alta ordine de idei nu cred ca Ghita copilul sau inVictor vor depasi stadiul de …vitei adulti!

    • @ghiță bizonu’.
      Întăi m-ai jignit, total incorect, ca azi, după ce te-am tras de mânecă,să dai semnal că apreciezi postarea mea. Nu era cazul să-mi mai întărești imaginea ce am despre dumneata.

      • Ai citit articolil lui Peiu ? Eu zic ca nu …. fiindca atunci ai fi observat ca merge manusa cu ce ai scris despre Viktator ….
        [blockquote]
        Premierul maghiar, aproape numit pe viata, a visat o Ungarie care sa fie liderul Europei Centrale, dar a renuntat curand la aceasta, cand a inteles ca dimensiunile teritoriului, economiei si demografiei maghiare nu il indreptatesc sa spere la acest statut. Mai mult, in acea regiune, Polonia se proiecteaza pe sine drept lider, cu mult aplomb si cu suficienta indreptatire, iar Austria si Cehia sunt economii mult mai puternice si mai sofisticate decat modesta patrie a lui Orban.

        In acest context, conducatorul ungurilor si-a reorientat, cu pricepere, viziunea de putere regional, proiectand imaginea unei Ungarii-lider al lumii balcanice. Punctul final, simbolic vorbind, al visului lui Orban este, probabil, incoronarea sa, in catedrala Hagia Sophia, ca Imparat al unui Imperiu balcanic de inspiratie bizantina, Basileus Balcanicon, βασιλεύς Βαλκανική.

        Singura piedica in calea visului maretiei maghiare renascute este destinul natural al Romaniei de a inspira si influenta zona balcanica. Romania este o tara de peste doua ori mai intinsa decat Ungaria, romanii sunt de doua ori mai numerosi, iar economia noastra o intrece binisor pe cea maghiara, cu toate ca se afla in aceeasi liga. Cu toate acestea, Orban are de partea sa lipsa de determinare a conducatorilor de la Bucuresti, precum si absenta oricaror ambitii regionale ale guvernantilor nostri. Bucurestiul pare preocupat mai degraba de mize interne mici, pe termen scurt, decat de asezarea sa in centrul politic si economic al regiunii din care face parte.

        http://www.ziare.com/europa/ungaria/orban-viktor-se-pregateste-sa-se-incoroneze-basileus-balcanicon-i-i-i-i-i-i-i-i-isi-i-i-isi-1578174
        [/blockquote]

        Ti se pare ca acest ciata este contrar sustinerilor tale sau ca , asa cum zic, merge manusa?!

        Nu crezi ca te pripesti si acuzi fara sa cercetezi? In cazul de fata ar fi trebuit sa citesti articolul …

        Si sa lasam imaginea mea. Eu concurand la pozitia de „scarba locului” sub deviza „cantati cantati arhangheli lasati ca urlu eu! ….. Sesizezi implicita?!

        Inca o data citeste articolul!!!
        [blockquote]
        Pe undeva, Orban este de admirat pentru modul ingenios in care devine liderul regiunii, indepartand singura tara cu argumente in aceasta intreprindere. Un om care angreneaza Rusia si China in proiecte gigantice si, in acelasi timp, obtine sprijinul american pentru extragerea resurselor romanesti de gaz este, fara indoiala, plin de detrminare.
        [/blockquote]
        Mda si noi suntm plini de hotarare sa .. sa pierdem trenul!!!

      • @Ghita Bizonu’ APRILIE 16, 2020 LA 1:46 PM
        Aoleu – devi obositor! Dacă ești de acord cu ce părre își exprimă cineva nu în cepi cu:
        „Traind in cercul nostru stramt, norocul ni-l petrecem
        Cu referire la mes serbanfl din APRILIE 13, 2020 LA 1:12 PM”
        Adică nu te exprimi „cu două luntrii la un fund”, dacă vorbești/scri serios.

  9. Am urmarit o parte din interviu, si mi-a placut modul cunoscut in care abordati lucrurile, echilibrat, din mai multe perspective, si cu accentele pe care le doriti a pune. E greu de cuantificat care tip de regim e mai eficient in a raspunde unei asemenea crize majore, cel democratic sau cel autocratic. Am exemplul raspunsului canadian, care de abia acum carantineaza persoanele venite din strainatate fara simptome. Suntem inca pe o curba ascendenta, si Trudeau a extins lockdown pina in 12 mai.

    La ora asta exista multiple focare de ingectie in centrele pentru batrini, in Ontario si Quebec, si in adaposturile pentru cei fara casa (shelters). Au descoperit probleme grave de management in Quebec, unde zeci de batrini de la o singura casa au murit din cauza de foame si mizerie. Oribil, ceva desprins din filmele de groaza!

    Asa cum vad eu, raspunsul oficialilor de aici este pompieristic: trimit pompierii dupa ce focul s-a extins.

    Mai mult, nu se gasesc masti si manusi de plastic nicaieri iar autoritatile sunt prinse pe picior gresit, asteptind comezi din China, care sunt bloacte in vama. Nu au fost pregatiti deloc pentru asta si acum se chinuie sa gaseasca solutii, si le este foarte greu. Problema mare insa este ca ni se spune ca avem totusi nevoie de masti cind iesim afara (desi initial au spus ca nu e nevoie), dar nu le gasim. Vad ca in Romania ele sunt distribuite gratuit persoanelor in varii orase. Cum oare sunt orasele din Romania mai bine dotate cu masti decit cele din Canada?

    • Chiar dacă oficialii români se feresc să recunoască ( temându-se probabil de reacția Ambasadei de la București), încă mai există căi de comunicație cu China…. așa, în virtutea inerției, în amintirea vechilor relații de prietenie…

  10. Excelenta analiza, ca de obicei. Multa sanatate si sa trecem cu totii bine peste perioada aceasta dificila.

    In alta ordine de idei, ati mentionat in interviu ca va preocupa zilele acestea legislatia pentru programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Presupun ca faceti referire la programul „Casa Verde”. Voiam sa va intreb ce parere aveti despre program si cum vi s-a parut pana acum experienta, in cazul in care ati inceput deja procesul.

Lasă un răspuns