Mihail Ghelmegeanu – „Funcțiunea economică a Statului”

Am găsit, de curând, in revista „Parlamentul românesc”, din 20 martie 1936, textul unei interesante conferinte tinute de Mihail Ghelmegeanu si m-am gândit că poate veti dori să o parcurgeti.

L-am cunoscut foarte bine. Avocat, om politic si ministru inainte de razboi, profesor de drept international. După război, a fost o vreme, presedintele Comisiei române pentru aplicarea armistitiului. Iar după crearea Institutului de cercetări juridice, in 1954, a functionat, la initiativa lui Ion Gheorghe Maurer,  ca cercetător in ICJ,  in cadrul departamentului de drept international, din care făceam si eu parte.  A avut un rol important si in sectia de drept international a ADIRI.

Am purtat multe discutii, inclusiv acasă la dânsul, in superba sa bibliotecă.

 

1234

Un gând despre “Mihail Ghelmegeanu – „Funcțiunea economică a Statului”

  1. Unul dinte cei „recuperati”. Ca mai era nevoie si de oameni care stiau ce si cum .. Si Ghelmegeanu nu avea un dosar curatel … nu … A fost deputat al P.N.Ț. în 1928, din partea județului Ismail !!!
    Nasol!!!

    Da cum zic avea cunostinte valoroase ….

    A da > Inca un caz… Un fost vecin .. care a facut si ceba puscarie politica.
    Si prin anii 70 vone dupa el masina .. neagra! Mercedes negru cu numar de CC ! Il iau si dupa cateva ore il aduc inapoi. Cu Mercedesul! Si a mai tecut pe la bloc Mercedul negru de CC (inca CC folosea mercedesuri) .. Ca domnul (imi scapa numele) era consultat de CC, ba chiar de Nicolae Ceausescu! Dl find specializat in cestii mai ezoterice gen „avutie nationala” si „valoare” . Mai am auzit asa o vorba ca ofiteru care il avea in supraveghere il avea acum si in protectie asa ca la o urgenta medicala ….

Lasă un răspuns