Probleme in ceea ce priveste confidentialitatea legăturilor cu partenerul strategic

Difuzarea unor documente secrete ale Pentagonului privitoare la conflictul din Ucraina si care cuprind date sensibile inclusiv despre Romania, pune in discutie felul cum sunt securizate datele transmise din România catre institutiile importante americane (Departamentul de Stat, Pentagon, servicii de informatii).

Nu este prima dată când apar scurgeri de informatii pe această relatie.

Imi aduc aminte de datele scurse in media internatională, dinspre Statele Unite, despre inchisorile CIA sau, mai demult, de scurgerile de informatii privitoare la deciziile politice de la Bucuresti, transmise de ambasada americană din România si distribuite on line ( Wikileaks).

Cred că ar fi necesară o verificare a fluxurilor de informatii clasificate către Washington, pentru a se evita ca astfel de date să ajungă la zone de spionaj străine sau să fie folosite de forte ostile in interese politice..

10 gânduri despre “Probleme in ceea ce priveste confidentialitatea legăturilor cu partenerul strategic

  1. Va salut dl. Premier. Va urmaresc cu mare interes fiecare subiect pe care il abordați, fie politic sau de alta natură.

  2. „Imi aduc aminte de datele scurse in media internatională, dinspre Statele Unite, despre inchisorile CIA [A FOST VORBA, LA UN MOMENT DAT, DESPRE ÎNCHISORI CIA EXISTENTE-N ROMÂNIA ÎNCĂ DIN TIMPUL ULTIMULUI MANDAT AL LUI ILIESCU, DINAINTE SĂ INTRĂM ÎN NATO!!! – NOTA MEA] sau, mai demult, de scurgerile de informatii privitoare la deciziile politice de la Bucuresti [ESTE VORBA DESPRE PRIMA SUSPENDARE A LUI BĂSESCU ȘI SUSȚINEREA LUI SECRETĂ DE CĂTRE SUA!!! – NOTA MEA], transmise de ambasada americană din România si distribuite on line (Wikileaks).

    Cred că ar fi necesară o verificare a fluxurilor de informatii clasificate către Washington, pentru a se evita ca astfel de date să ajungă la zone de spionaj străine sau să fie folosite de forte ostile in interese politice.”

    Citesc și nu-mi vine să cred!!! Deci asta era problema: nu că informațiile alea secrete denotă activități americane CONTRARE intereselor REALE ale României și slugărnicia înfiorătoare a statului român (închisorile CIA; „să murdărim cu ele coloniile, ca să nu murdărim teritoriul național american”), ci faptul că, până la urmă, toate astea au ieșit la iveală și ne pun în pericol relația cu „partenerul strategic”!!!

  3. Scurgerile de informații privitoare la deciziile politice de la București, or fi oare întâmplătoare? Investigațiile vor fi făcute tocmai de cei cu „neglijența”, așa că …

  4. Nu cunosc in „adancime”, in amanunt tot ce a aparut ca scurgere de informatie de la partenerul strategic. Se pune intrebarea, in „scurgere” apare numai Romania ca „actor principal” de sprijin sau mai apar si alte state NATO din estul Europei ? Ca o perere personala, cred ca aceste informatii au fost voit „scurse” in eter, in media, pentru a adanci si mai mult haosul din „informatiile confidentiale”, in general haosul mondial. Ca o confirmare sunt “scurse” informatii privind participarea unor trupe apartinind NATO in razboiul din Ucraina. Globalistii se pare ca se confrunta cu mari sincope in aplicarea programului „indraznet” de resetare (nenorocire) a umanitatii si atunci recurg la tot felul de „accidente”, scurgeri de informatii ca haosul sa fie total.
    Off topic
    Dupa ce Romania nu are dupa ce trage apa, mai marii zilei au hotarat sa cumparam avioane, tancuri si ce-o mai fi de la partenerul strategic si oarece submarine sau submarin. Avem parte de amatori, neaveniti si tradatori la conducerea Romaniei.

  5. Eu, mai sus: „A fost vorba, la un moment dat, de închisori CIA existente-n România încă din timpul ultimului mandat al lui Iliescu.

    Deci asta era problema: nu că informațiile alea secrete denotă activități americane CONTRARE intereselor REALE ale României și slugărnicia înfiorătoare a statului român (închisorile CIA; „să murdărim cu ele coloniile, ca să nu murdărim teritoriul național american”), ci faptul că, până la urmă, toate astea au ieșit la iveală și ne pun în pericol relația cu „partenerul strategic”!!!”.

    Deutsche Welle: „raportul privind cazurile DE TORTURĂ aplicate de CIA, din decembrie 2014, menţionează România sub numele de cod „Detention Site Black” În acel interviu, Iliescu recunoaşte indirect că a existat o închisoare a CIA, pe care o numeşte „locaţie”. La cumpăna anilor 2002-2003, a declarat fostul şef de stat, aliaţii americani ne-au rugat să le punem la dispoziţie o locaţie. Acestei solicitări Iliescu i-a dat în principiu undă verde. El a afirmat de asemenea că nu ştie unde s-a aflat acea locaţie, fiindcă de detalii s-a ocupat şeful de atunci al Administraţiei Prezidenţiale şi totodată consilier pentru chestiuni de securitate naţională, Ioan Talpeş”.

    Sursa: https://www.dw.com/ro/au-existat-în-românia-închisori-secrete-ale-cia/a-18406013

  6. Americanul arestat pentru aceste scurgeri avea 21 ani. Cita minte poti sa ai la virsta asta? Tinarul se juca pe Discord, o platforma pentru jocuri online unde se distreaza cei fara multa treaba.
    Problema e celor care decid pe cine angajeaza.
    Daca as fi sef la Pentagon nu as angaja sub 40 ani oriunde e acces la informatie confidentiala. Tinerii sunt prea tentati de tot delul de aventuri ca sa se dea rotunzi fata de prieteni si prietene…sunt un risc mare, asa cum s-a vazut in cazaul asta. Greu cu loialitatea la tinerii de azi.

  7. Ma uit la interviul dlui Aurescu la Digi24 si cum dansul comenteaza despre relatia cu Ucraina. Dansul a repetat cel putin odata ca Ucraina „e foarte multumita” de Romania, dar nu e clar care e reversul. De ce dl. Aurescu trebuie sa repete „rugamintile” catre partea ucraeniana ca dinsii sa renunte la a recunoaste „limba moldoveneasca”, si sa recunoasca doar „limba romana” in Ucraina? Daca ne respectau o faceau de mult.
    Am avut impresia ca dansul minimizeaza conflictul serios despre biserica romana in Ucraina, despre soarta romanilor din Ucraina care nu pot sa invete in limba romana, si despre Bastroe. Nu doar ca minimizeaza, dar da rapid cu pensula pe sevalet, doar-doar o scapa de urmatoarea intrebare.
    Mi se pare ca deja ne-am pus public in pozitia „ghiocel”, de executant al dorintelor Ucrainei. Nu spun sa nu ii ajutam in razboiul acesta barbar al Rusiei, dar, putin mai multa verticalitate nu ar strica, mai ales ca noi, Romania, vom spune „da” sau „sa mai vedem” in procesul de aderare al Ucrainei la UE.
    In rest, m-as bucura ca Romania sa fie mai puternica la Marea Neagra, si mai protejata militar. Sa nu uitam de Georgia, si ca cercul pina acolo se inchide la Marea Neagra, peste Turcia. Ma indoiesc ca Marea Neagra poate deveni o „mare NATO” atita timp cit Rusia nu devine membra NATO 🙂
    Doamne Ajuta, da minte acestor lideri ai nostri!

  8. Referitor si la discutia despre exporturile ucraeniene de grine, si impactul asupra fermierilor romani, nu s-a spus, dar realitatea este ca raminem stat de clasa a treia, dupa ce Polonia ne-a mai invatat odata ce inseamna sa fi lider regional. Ei deja au incheiat o intelegere cu Ucraina pe tema asta, pe cind noi doar o sa incepem sa discutam despre asta la nivel de minitri ai agriculturii.

    De ce atit de tarziu?

  9. M-am simtit mereu insultat ca roman de vizitele impertinente ale oficialilor maghiari, mai ales poza doamnei Presedinta a Ungariei cu borna romaneasca vopsita in steag maghiar. Nu doar ca m-a deranjat ca roman, dar m-am simtit umilit de lipsa de reactie a romanilor.
    Ei, am vazut apoi vizita duduiei la Carei, si, in sfarsit, romanii au prins glas. Bun, afara cu nesimtitii maghiari din tara, de acord! Sper sa nu fie o exceptie, ci o regula, sa nu mai permitem sa fim insultati de pretinsi superiori maghiari, care, cum vedem, sunt de fapt niste marionete ale lui Putin, daca nu cumva un potential Cal Troian pentru UE si NATO.

Lasă un răspuns