6 gânduri despre “„Lectiile lui Titulescu” – inregistrarea conferinței mele de la Pucioasa

  1. Prezentarea unor astfel de principii și lecții poate fi benefică în înțelegerea istoriei, politicilor și a altor aspecte ale vieții sociale și culturale.

  2. Frumoasă inițiativă, doar că afirmarea diplomatică a României, care astăzi lipsește cu desăvârșire, și în condiții INFINIT mai dificile decât ale lui N Titulescu, a început cu Costache Negri, DE DEPARTE CEL MAI EFICIENT DIPLOMAT ROMÂNIEI! Atenție, nu spun ”Cel mai mare” pentru că modestia sa a rămas proverbială, admirată chiar de adversari! Colac peste pupăză nici talia nu-l avantaja, nefiind atât de înalt precum îi erau meritele/influența/ renumele! Pentru necunoscătorii interesați: ”A avut tăria/îndrăzneala, de nici un decident român repetată de atunci și până astăzi, de a se opune deschis ambasadorului englez la Constantinopol- sir Henry Bulwer, mare maestru francmason. Negri s-a opus vehement satisfacerii exigențelor materiale DIRECTE ale lui Bulwer și ale ”prietenei” (petite-amie) acestuia – Elena Aristarchi1 Bulwer spune ! Pe când o sesiune dedicată lui Costache Negri? Cred că ar merita!

  3. „Dacă am fi avut ministru de interne….”
    „Ministrul de interne, un greu”
    Ioan Rus, un greu într-adevăr
    „Să fim sinceri mare parte a politicilor lui Titulescu au eșuat”

    Până la urmă mai bine te pregătești de război
    Si vis pacem para bellum

    S a aplicat de către germani ultima ratio și s au destrămat toate tratatele lui Titulescu.
    Nici în ziua de azi nu se cunoaște ce a promis Titulescu lui Litvinov în legătură cu trecerea trupelor sovietice către Cehoslovacia, sunt doar supoziții
    Despre presiunea germană pentru demiterea lui Titulescu mă tem că sunt doar supoziții.

    „Noi nu mai avem program de guvernare, avem PNRR”

    Ar trebui asumată și chestiunea asta și
    văzut cum s a negociat PNRR ul.

  4. Înțeleg că cei care contestă unilateralismul actual sunt indezirabili si uneori banați, dar trebuie să acceptăm torentele de propagandă nesfârșită împotriva Rusiei și Chinei fără să crâcnim în front.
    ,,Anularea culturii ” se poartă, nu-i nicio problemă, chiar și la casele foarte mari.
    Ați fi pur și simplu în trend.

  5. Îmi doresc, sincer, să aveți discipoli măcar în apropiere de nivelul dvs, capabili sa ducă mai departe, în viitor, mesajul pacifist al marelui Nicolae Titulescu..
    Poate că acești (mai) tineri există deja, dar vremurile sunt din ce in ce mai tulburi
    Forumul de la Davos nu mai are răbdare..

  6. De la emotional la rational, as incepe prin a spune ca am fost impresionat ca i-ati sarutat mina doamnei Directoare. Ce galant, ce vremuri apuse pe aici!
    Va multumesc pentru ca am stat si eu in banca virtuala alaturi de elevii de la Pucioasa si am ascultat cu multa placere o lectie de patriotism, ceea ce pentru cei din generatia mea venea la pachet cu familia.
    Idea in sine e geniala si o aplaud, pentru ca tinerii de azi trebuie sa inteleaga mai bine ce inseamna relatiile internationale, si nu doar ce citesc in carti sau reviste, dar direct de la oameni cu experienta practica si indelunga. Acest tip de comunicare nu poate fi inlocuit, si sper sa continuati dialogu direct cu tinerii, ca ei sa inteleaga ca lumea in care traiesc e mult mai complicata si cere extremde mult efort de leadership. Ori, cum s-a vazut, suntem deficitari la leadership. Fiecare ministru pe orice domeniu trebuie sa aibe si cunostiinte si experienta de negociere internationala, dar si charisma care sa ii insoteasca acolo unde e nevoie sa isi faca prieteni. Cu charisma la noi mai greu…
    Mi-a pacut sinceritatea dialogului, si cred ca Titulesu si alti mari diplomati romani ramin vii prin munca lor concreta pentru interesul si binele tarii.
    M-am bucurat sa il vad pe Titus alaturi de dvs., arata continuitate de idei si actiune in interes national. Cred ca nu e doar necesara o schimbare de echipa de conducere la MAE, dar daca se va face e nevoie de oameni cu experienta ca Titus, oameni care stiu exact care sunt regulile nescrise si vin cu o viziune noua. Schimbarea e necesara si sper ca va fi benefica, dar trebuie facuta cu substanta, nu formal.
    O sa va dau un exemplu minor, dar, cred ca relevant pentru dezinteresul reprezentantilor nostri diplomatici in strainatate fata de romanii din tara unde sunt acreditati. I-am scris unui asemenea reprezentant (numele lui e public pe site MAE) si l-am rugat sa imi dea niste informatii care ar fi ajutat Romania aici. Nici macar nu mi-a raspuns: „multumesc pentru mesaj”. Adica imi raspunde Ministerul de Externe al Olandei, dar reprezentanta Romaniei ma ignora ca cetatean roman. Daca diplomatii sunt indiferenti si nu isi fac treaba, ma tem ca lucrurile vor continua la fel. Domnii de acolo de sus din turnul de fildes al MAE, trebuie sa vina mai aproape de cetatenii romani, oriunde s-ar alfa ei. Asta daca chiar fac ce fac in interesul romanilor, si nu doar asa, sa recite versuri pe la diverse forumuri ca sa arate si ei ca sunt in ton cu ceilalti.
    Succes!

Lasă un răspuns