20 de gânduri despre “Înregistrarea emisiunii mele, cu Robert Turcescu, ”Sub semnul întrebării”, de la Metropola TV

  1. Cred ca cele mai bune decizii pentru Romania de luat in perioada urmatoare sunt legate de atenuarea unor socuri externe ce vor apare in viitorul apropiat . 1.Dezvoltarea productiei de arme grele autohtone cu tancuri , artilerie , rachete , avioane etc. 2.Reducerea cu 50% a sumelor cu investitiile pana vom ajunge la o inflatie de 3% . 3. Trimiterea de ajutoare catre persoanele cu venituri reduse constand in produse alimentare romanesti ( carne , legume , faina , ulei , etc ) . 4. Majorarea salariilor si pensiilor de la 1 iunie cu rata inflatiei . 5. Alte plafonari de preturi.

    • @Ion, fondurile necesare punctului 1. ar face imposibilă dezvoltarea celorlalte puncte din programul propus.

      Trebuie cercetare serioasă, testare, industrie adecvată, consum de energie pentru productie și mai ales piață de desfacere internațională în condițiile unei concurențe acerbe (China, Rusia, America, Germania, Franța, Iran, etc).

      Deci, până la profit, dacă industria de tancuri, de nave de război sau de rachete a României se va impune vreodată, va trebui strânsă bine cureaua.

      • Extrem de buna observatia. Romania astazi nu mai are o turnatorie (de metale) performanta, cercetarea ca si inexistenta si multe altele pentru asigurarea unei productii militare autohtone. Nu putem asigura mai nimic serios pe plan industrial civil, daramite pentru productie militara. Industria a fost distrusa, mai ales ramurile considerate strategice.

  2. Am urmarit emisiunea, si, lasind la o parte aventura mediatica prin care trece dl Rurcescu de ceva timp, e recomfortant sa vad ca un fost mare admirator al lui Basescu si critic deschis al domnului Nastase care era asimilat tot in mod „babuinistic” cu „raul PSD” de acelasi jurnalist in alte vremuri „idilice”.
    Toate vremurile sunt cam la fel. Chiar si dl. Nastase a recunoscut ca l-au pacalit niste cetateni „parfumati”.
    Ce povesteste dl. Nastase din pacate nu e unic in Romania. Ce e poate mai aparte in Romania e nivelul de credulitate. Vom scapa in final de acest complex al „strainului parfumat”, asa cum a remercat si dl. Nastase. E o chestie generationala. Dar intotdeauna si peste tot vor exista „shmecheri”, nu doar in Occident. Cei mai tari schmecheri sunt in lumea iliberala, a oligarhilor, a baronilor, a marchizilor, si a tuturor celor care isi pot cumpara un titlu. Valorile mai la urma.
    Haideti sa fim mai optimisti: putem sa parfumam si noi cetateni romani pentru consum extern, de alti fraieri 🙂

  3. Nu avem la ora asta dovezi ca Ucraina implementeaza un proiect de destabilizare a Moldovei, sau daca sunt, nu sunt publice.
    Nu stiu la ce programe de TV se uita cei care spun asta, eu vad dovezi ca partidul lui Shor, socialistii dodonisti, sunt implicati direct in actiuni de destabilizare finantate de pro-rusi. Asta ca sa nu aburim geamul.
    E adevarat ca Ucraina ar putea sa aiba un interes pentru Transnistria, si atunci eu spun „perfect!”, sa o dea Moldova la schimb cu Sudul Basarabiei, Bucovina de Nord, Tara Hertzei, prin negocieri.

  4. Apare mai clar ca Ucraina nu e dispusa sa colaboreze corect cu Romania in problema dragajelor, si se feresc sa fie descoperiti cu ocaua mica pe Bastroe.
    Dl. Nastase are dreptate, il sustin, in ce priveste viitorul complicat pe care Romania pare sa il aibe cu o Ucraina foarte puternica militar, dar mai ales, cu aliati ca Polonia. Sa ne gandim ce va insemna pentru Romania daca Ucraina, impreuna cu Polonia, si Tarile Baltice la un moment dat vor merge impotriva intereselor noastre.
    Nu sunt putinist 🙂

  5. Pentru ca veni vorba de Visa Waiver si plingeri ca americanii ne trateaza rau, se joaca cu formulele de calcul, treaba e politica, am vazut pe Antena 3 cum clanul Ghiocel, care opera in Canada initial, si pe urma s-a „globalizat” comitea crime oribile in America de Nord, terorizind cetatenii.
    Aaaa, nimeni nu spune nici in Romania ca astia sunt tigani. Tigani, din tribul „manelishti”. Din pacate toata lumea spun ca sunt „romani”. Sunt tigani, cetateni romani, din pacate pentru noi romanii care lucram legal in diaspora.

    • @yrexsr:”Sunt tigani, cetateni romani, din pacate pentru noi romanii care lucram legal in diaspora.”

      Pentru orice stat sunt cetățeni români, EDUCAȚI în România.

      Pentru faptele lor în străinătate, România este responsabilă și tocmai de aceea, România le acordă asistență când sunt arestați.

      Deci atâta timp cât infracțiunile cetățenilor români în Statele Unite depășesc un anumit număr/proporție, condițiile legale pentru ridicarea vizei nu sunt îndeplinite.

      Și sunt infracțiuni multe. La capitolul infracțiune intră și depășirea perioadei de stat în America pentru turistul român intrat legal.

      Dacă statul român încurajează „multiculturalismul”, atunci să suporte și consecințele.

      Și parcă văd că din zecile de mii de muncitori asiatici care lucrează în locul românilor prea fuduli ca să muncească pentru un salariu „de nimic”, mulți vor deveni cetățeni români.

      Că deja există negri sau arabi, ultimii pretinzând că sunt peste 10.000 în Timișoara unde cer construirea unei moschei și intrând în conflict chiar cu muftiul din România.

  6. Dl. Nastase e deranjat, pe buna dreptate, ca e etichetat simplist si stupid ca fiind „putinist”. Si pe mine ma deranjeaza ca mi se aplica stupid eticheta ca as fi vocea Americii aici pe blog.
    Un membru al consortiului propagandistic pro-rus de aici imi reproseaza ca „ma contrazic”, fara sa se oboseasca sa dea exemple. Faptul ca am libertatea de a vedea din mai multe unghiuri e neobishnuit pentru acesti domni, probabil obishnuiti cu o singura directie: cea de la Kremlin, sau, posibil, fara gandire critica, fara educatie in drept international, sau o combinatie a celor amintite.
    Eu vad si torturarea sistematica la Guantanamo de americani a unor jihadisti (inamici) si cea de azi de rusi, inclusiv torturarea si uciderea propriilor soldati (care indraznesc sa se intoarca sau sa dezerteze).
    Vad „targeted killings” a unor tinte de interes pentru americani, si vad si uciderea prin diverse metode a unor rusi de alti rusi (politicieni din opozitie si oligarhi otraviti, impushcati, aruncati pe fereastra etc).
    Lumea in care traim ramine deosebit de cruda, violenta si injusta.
    Razboiul declansat de Rusia, si sustinut mai mult sau mai putin de China si India in mod destul de parsiv, confirma fragilitatea vietilor noastre azi pe Pamint.
    Doamne Ajuta !

  7. Fericit ca Parlamentul Moldovei a aprobat ca limba romana sa fie limba oficiala, si nu „limba moldoveneasca”.
    Cum ma asteptam comunistii si socialistii pro-rusi s-au opus. Rusii (dar si ucraenienii) continua sa nu inteleaga ce inseamna respectul fata de limbile altor popoare. Ei nu stiu decit sa „rusifice”, si sa impuna. Sa impuna inclusiv limba lor altora.

  8. Dl. Kuleba, Ministrul de Externe al Ucrainei a amintit tuturor tarilor lumii ca acest razboi este determinant pentru modul in care Ucraina se va raporta la fiecare tara in mod individual in viitor. Pozitia fiecarei tari in a sprijini sau nu Ucraina a fost „inregistrata”. Practic o amenintare si o atentionare fata de tarile „de pe gard” care nu sunt hotarite sa ia o pozitie impotriva agresorului.

    Inteleg perfect si impartashesc frustrarea domnului Kuleba. Doar ca o pozitie de amenintare nu stiu cit de utila va fi Ucrainei.

    De excemplu, Romania nu a furnizat avioane militare ruseshti, desi am inteles ca a existat o oferta care a fost respinsa. Romania a avut o pozitie constanta in acord cu partenerii NATO si UE, si a ajutat enorm refugiatii ucraenieni (mai mult romanii personal). Romania, spre deosebire de Ungaria, a fost mult mai pro-ucraeniana in acest conflict, dar mai putin comparat cu Polonia si Tarile Baltice. De exemplu, Romania nu a declarat Batalionul Wagner ca fiind terorist, si nici nu a catalogat Rusia ca fiind un stat sponsor al terorismului (dar a facut-o in Parlamentul European).

    Ucraina totusi nu este explicita fata de China si India. Aici se opreste curajul lor de a arata cu degetul.

    Daca China a inceput sa trimita arme Rusiei, care va fi raspunsul Ucrainei in viitor? Cum arata relatiile diplomatice ale Ucrainei cu China si India azi? Astea ar fi lucruri interesante de stiut de la diplomatii ucraenieni in Romania.

    „If anyone in the world thinks that the way this or that country behaved – or treated Ukraine at the darkest moment of its history – will not be taken into account in building future relations, these people just don’t know how diplomacy works,” he said.

    „War is a time when you have to make a choice. And every choice has been recorded.”

    https://www.bbc.com/news/world-europe-64976079

  9. China s-a apropiat mult prea mult de Rusia ca sa poata fi credibila cind afirma ca vrea pace. Nu ai cum sa cauti pacea cind iei partea agresorului.
    Relatiile intre state nu sunt cladite pe fundamente de moralitate ci de interese. In ultimele decenii insa, aspectele de moralitate au devenit mai importante pentru ca dau credibilitate actorilor statali, si satbilesc cine scrie narativul actiunilor ulterioare. Cine se lupta cel mai tare cu incalzirea globala? Cine ajuta dupa tsunami’s, curemure, inundatii etc? Cine e campion al pacii? Cine respecta cel mai mult drepturile omului?
    Toate aceste aspecte de leadership au devenit foarte importante.
    China a pornit din start cu un deficit de imagine in lume, cu un regim autocrat-comunist, cu operatiuni sistematice de spionaj economic si militar, cu actiuni subversive impotriva unor state democratice, cu incercari de subordonare-disciplinare a altor state, cu o diplomatie „a lupului” agresiva, cu actiuni de fortare a extinderii suveranitatii statului prin crearea de insule artificiale, cu multe actiuni de intimidare a vecinilor sai. Un tip de lider cu care poate nu vrei sa ai de a face.
    China este un fel de Rusie care inca nu a inceput un razboi. Nu se vad elementele de responsabilitate ale unui lider auto-proclamat, si minciuni invaluite in formulari care cer incredere mai mult decit ofera.
    Vizita lui Xi la Moscova arata ca China nu este un actor responsabil, ci unul care sprijina agresorul sa reziste sanctiunilor occidentale si sa ii ofere sprijin multi-dimensional pentru ca acesta sa reuseasca sa isi atinga scopurile de ocupatie si anexare in Ucraina.

    https://www.bbc.com/news/world-asia-china-64735707

  10. Aveți dreptate, România este pe pilot automat, navigând pe mările tulburi ale istoriei.
    Probabil are nevoie de un copilot.
    Cel la care mă gândesc eu o fi același cu cel la care vă gândiți dvs ? (Z)
    .

  11. Emiterea mandatului de arestare de catre Curtea Interationala de Justitie pentru Putin poate ca nu inseamna nimic pentru Rusia – asa a afirmat Zaharova – inseamna totusi ca oriune in cele 123 tari in care Putin ar vrea sa le viziteze, el poate fi arestat. Nu imi e clar insa daca are pasaport diplomatic daca poate fi totusi arestat. Poate expertii sa ne limpezeasca.

    Putin nu mai poate deci sa mearga intr-u numar de tari prietenoase, ca Ungaria, Serbia, Republica Centrafricana. In SUA insa poate sa mearga pentru ca nici SUA nu recunoaste ICC, la fel ca si China sau India. Canada e semnatara asa ca regret ca nu o sa-l vad pe Putin aici niciodata.

    Asta e doar inceputul si sunt sigur ca multi alti (Z) Goebbels ai lui Putin vor fi arestati, probabil inaintea lui si vor da cu subsemnatul pentru ca au fost parte la mashina de razboi ruseasca.

    https://asp.icc-cpi.int/states-parties#I

  12. Cum il descrie Ucraina pe Xi, care viziteaza saptamina viitoare un criminal de razboi acuzat de crime impotriva copiilor?
    Cred ca nu intimplator acest mandat de arestare a CII a fost emis inaintea vizitei lui Xi la Moscova. Sper ca Xi sa poarte protectie in desfasurarea acestui „parteneriat fara limite”. Se poate contagia de anumite maladii politice ruseshti transmisibile.

  13. De la Gala Umorului pe TVR2:

    – Daca s-ar uni statul de drept cu statul paralel si cu statul degeaba am ajunge si noi „Statele Unite ale Romaniei”;

    – Daca UE s-ar destrama, Romania ar ramine singura in ea, pentru ca nu indeplineste „criteriile de iesire”;

  14. Ucraina la fel ca și Rusia, pe ce pune mâna nu mai lasă.
    Așa că, adio Bugeac, adio Cernăuți.

    Dacă rușii câștigă războiul atrocităților, următoarea pe listă va fi Basarabia.
    Deci, adio și Basarabia.

    Nici ucrainenii, nici rușii n-au fost și nu vor fi niciodată bunii noștri vecini.
    Două triburi sălbatice slave care n-au nimic cu civilizația europeană.

    Mă mir că mai sunt români care mor de dragul rușilor.

    • Mircea, ca de obicei, esti la obiect, scurt si cuprinzator.
      Dupa ce tragi linie, doar te intebi care este scenariul posibil cind ar fi „raul cel mai mic” pentru Romania. Aparent, el este cu Ucraina care este parte a Iccidentului. Romania poate spera ca poate lucra in UE si NATO cu Ucraina mai util pentru romani. Plus reconstructia Ucrainei, unde Romania va fi a doua in linie, dupa Polonia.
      Pentru Romania si romanii din teritoriile romaneshti istorice este mai benefic ca Ucraina sa nu fie intr-un nou URSS.

Lasă un răspuns