Refuzul Japoniei de a ratifica Tratatul de la Paris privind Basarabia si parteneriatul strategic cu România

Tratatul de la Paris, din 28 octombrie 1920, prin care Basarabia era alipită la Regatul României, a fost semnat de Japonia dar nu a fost ratificat de aceasta.

Explicatia este legată de felul in care Japonia a privit relatia cu URSS si de semnificatia unui acord intervenit intre cele două tări, in 1925, pentru normalizarea relatiilor bilaterale. Sub presiunea sovietică si preocupată de interesele sale din Asia, Japonia nu a mai ratificat Tratatul de la Paris, explicând că nu este interesată de „afacerile europene”.

Acum, Japonia este interesată si de „afacerile europene”, dovadă fiind Acordul de parteneriat strategic intre Uniunea Europeană si statele sale membre, pe de o parte si Japonia, pe de altă parte, acord incheiat in 2018. Intre statele membre figurează, asa cum bănuiti, si România. Deci, România, ca membru al Uniunii Europene, este in „parteneriat strategic” cu Japonia din 2018. De ce mai era nevoie, după cinci ani, de excursia lui Iohannis la Tokyo pentru a semna o declaratie in acelasi sens?

8 gânduri despre “Refuzul Japoniei de a ratifica Tratatul de la Paris privind Basarabia si parteneriatul strategic cu România

  1. Românii nu cunosc ademenea finețuri istorice, iar Iohannis știe foarte bine, chiar dacă nu-l are pe Ion.
    Are în schimb acces direct la servicii, fără intermediari virtuali promovați intens de industria cinematografică din media.
    (Z)

  2. Va mulțumesc pentru modul elegant, documentat în care va prezentați materialele, fără a fi atras în perfida capcana a propagandei abil camuflata de reprezentanții CNA sau ai IA ului ce impune o cenzura masiva a informațiilor , cu stima !!!

  3. […] Acum, Japonia este interesată si de „afacerile europene”, dovadă fiind Acordul de parteneriat strategic intre Uniunea Europeană si statele sale membre, pe de o parte si Japonia, pe de altă parte, acord incheiat in 2018. Intre statele membre figurează, asa cum bănuiti, si România. Deci, România, ca membru al Uniunii Europene, este in „parteneriat strategic” cu Japonia din 2018. De ce mai era nevoie, după cinci ani, de excursia lui Iohannis la Tokyo pentru a semna o declaratie in acelasi sens?”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal. […]

  4. D-l Iohannis avea chef de o plimbare în Tara Soarelui Răsare împreună cu soția și cu o escorta aleasa pe banii romanilor. Sa nu uitam ca exista bani din PNNR și pe care, aleșii noștri în loc sa-i investeasca în infrastructura CFR- ului în primul rand(ex. Incidentul feroviar de asta noapte),precum și în alte domenii, ii cheltuiesc după bunul lor plac. Este o situație mai rușinoasă decât ar fi trista.

  5. […] Acum, Japonia este interesată si de „afacerile europene”, dovadă fiind Acordul de parteneriat strategic intre Uniunea Europeană si statele sale membre, pe de o parte si Japonia, pe de altă parte, acord incheiat in 2018. Intre statele membre figurează, asa cum bănuiti, si România. Deci, România, ca membru al Uniunii Europene, este in „parteneriat strategic” cu Japonia din 2018. De ce mai era nevoie, după cinci ani, de excursia lui Iohannis la Tokyo pentru a semna o declaratie in acelasi sens?”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal. […]

  6. […] Acum, Japonia este interesată si de „afacerile europene”, dovadă fiind Acordul de parteneriat strategic intre Uniunea Europeană si statele sale membre, pe de o parte si Japonia, pe de altă parte, acord incheiat in 2018. Intre statele membre figurează, asa cum bănuiti, si România. Deci, România, ca membru al Uniunii Europene, este in „parteneriat strategic” cu Japonia din 2018. De ce mai era nevoie, după cinci ani, de excursia lui Iohannis la Tokyo pentru a semna o declaratie in acelasi sens?”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal. […]

  7. O fi fost un demers gandit a fi viclean, prin invaluire…, ca sa asigure o cale de recunoastere ulterioara a apartenentei Basarabiei de Romania ? Tot de invaluire tine si demersul de la Chisinau de a declara limba romana limba de stat….?

Lasă un răspuns