Eveniment special la FET – Ziua Internațională a Femeii

Fundația Europeană Titulescu are plăcerea de a vă invita să luați parte la concertul special organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii susținut de Monica Anghel.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 8 martie 2023, începând cu ora 18:00, la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1. Accesul va fi permis doar in limita locurilor din sală.

Sponsori: Croco și ComputerLand.

LA MULȚI ANI TUTUROR FEMEILOR!

14 gânduri despre “Eveniment special la FET – Ziua Internațională a Femeii

 1. trexsr: „Pot sa inchid ochii, no probs, dar sa nu vina chatbotul lui Soloviov sa ne cinte ca romanii sunt un fel de rusi, sau daca nu sunt, vor deveni sub ocupatie ruseasca”.

  NU am scris o asemenea aberație. Învață să citești! Sau lasă-te de diversiuni și nu mai pune vorbe în gura altora! Dumneata și Mircea Popescu trăiți pe altă planetă (Canada, respectiv SUA), de aici și propaganda voastră americană și deșănțată. Nu prinde, dar măcar încercați s-o faceți inteligent. E-adevărat că e și greu, când e evident pentru o lume-ntreagă cine e adevăratul responsabil pentru actualul război. Dacă până și un apologet al imperialismului american ca profesorul Valentin Stan, care, altădată, ridica în slăvi toate intervențiile armate ale SUA de pe mapamond (inclusiv cea din Serbia), a ajuns să declare, iritat și hotărât, că „războiul din Ucraina va continua cât vor dori americanii”, ce să mai vorbim!

  Apreciază

  • @raduprajan, nu nu ai scris aberatia aia. Ai scris-o pe asta:

   ” Și al cărei popor, sincer vorbind, nu e foarte clar pentru nimeni prin ce se deosebește în mod FUNDAMENTAL de poporul rus, ca să aibă dreptul la un stat separat”.

   Nu te mai da ranit cind promovezi propagandistic aceleasi idei ruseshti fara suport. Conform declaratiei tale, Ucraina nu are dreptul sa fie un „stat separat”. Care sunt argumentele conform dreptului international ca Ucraina nu are dreptul sa fie stat?
   Afirmi tu ieftin ca poporul ucreaninan nu se deosebeste „FUNDAMENTAL” de poporul rus. Sigur ca nici martienii nu sunt prea departe de venusieni, daca le convine uranisienilor. Iar tu poti sa bati campii FUNDAMENTAL fara sa convingi pe nimeni cu asemena „bombe mediatice” ruseshti.
   „Separat” inseamna altceva. Separat de cine? Ce e aia „stat separat”?

   Apreciază

  • @raduprajan, apreciez curajul ca afirmati ca sunteti rusofil. Am inteles ca aveti si nostalgii care va „trag” sentimental intr-o anumita perioada.
   E evident ca, daca ganditi ca rusii: „poporul ucraenian nu are dreptul sa aibe un stat”, nu avem cum sa ne intilnim, mai ales ca implicit aprobati acest razboi crud si barbar.
   Noi cel putin in occidentul pe care il blamati avem libertatea sa gandim liber si sa criticam actiunile guvernelor tarilor noastre.
   Daca aveti o legatura la Kremlin, rugati-l pe Putin sa se opreasca! Pentru pacea pe care ne-o dorim toti.

   Apreciază

  • @raduprajan

   Ucraina e un stat recunoscut de ONU, de toate statele membre, inclusiv de Rusia. Dvs realizati in ce situatie ridicola si penibila va aflati cind afirmati ca Ucraina nu are dreptul sa fie un stat? Ma rog, „stat separat” e un concept nou in dreptul international, poate discutati cu dl. Nastase sau alti experti in drept international sa clarificati, si poate sa il promovati ca o noutate n Foreign Affairs.

   „…E-adevărat că e și greu, când e evident pentru o lume-ntreagă cine e adevăratul responsabil pentru actualul război. …”

   Cine e lumea aia „intreaga”? Domnule, eu o sa ma opresc aici cu „dialogul”, pentru ca nu are sens sa continui. Asta nu e dialog, e „meci”.

   Apreciază

 2. La Multi Ani romancelor de 8 martie!
  Ma bucur ca exista atita preocupare in Occident pentru drepturile femeilor.
  Sa ne gandim cu capul plecat pentru toate mamele care si-au pierdut copii in razboiul de linga noi (dar si in lume, in general).

  Apreciază

 3. Mi-a plăcut asta:
  Cantec femeiesc
  de Adrian Paunescu
  Asa e mama şi a fost bunica,
  Aşa suntem, femei lângă femei,
  Părem nimic şi nu-nsemnăm nimica
  Doar nişte „ele” ce slujesc pe „ei”.

  Ei neglijenţi, iar ele foarte calme,
  Ei încurcând ce ele limpezesc,
  Ei numai tălpi şi ele numai palme,
  Acesta e destinul femeiesc.

  Şi-n fond, ce fac femeile pe lume?
  Nimic măreţ, nimic impunător.
  Schimbându-şi după ei şi drum şi nume
  Pun lucrurile iar la locul lor.

  Cu-atâţia paşi ce au făcut prin casă
  Şi pentru care plată nici nu cer
  De-ar fi pornit pe-o cale glorioasă
  Ar fi ajuns şi dincolo de cer.

  Ei fac ce fac şi tot ce fac se vede,
  Ba strică mult şi ele-ndreaptă tot
  Şi de aceea nimeni nu le crede
  Când cad, îmbătrânesc şi nu mai pot.

  Aşa e mama şi a fost bunica
  Şi ca ele mâine eu voi fi.
  Ce facem noi, femeile? Nimica,
  Decât curat şi uneori copii.

  Suntem veriga firului de aţă
  În fiecare lanţ făcut din doi,
  Ce greu cu noi femeile în viaţă,
  Dar e şi imposibil fără noi…

  Apreciază

 4. Femeia, eternă poveste: versuri; Titi Botez, muzică :Nelu Mânzatu, interpretează: Tudor Gheorghe
  Stimate doaamnee, să fiți iubite și prețuite!
  DOMNUL NĂSTASE, LE DORESC DOAMNELOR DIN FAMILIA DUMNEAVOASTRĂ, MULTĂ SĂNĂTATE ȘI FIECARE ZI DIN VIAȚA LOR SĂ FIE O ÎMPLINIRE A TOT CEEA CE ȘI-AU PROPUS!

  Apreciază

 5. In razboiul din Moldova din 1992 au murit multi romani. A fost de fapt un razboi romano-rus, pe care l-am pierdut, noi romanii. Un fapt care nu preocupa pe multi romani azi.

  Pentru cei care s-au jertfit, am pus un link mai jos la o emisiune de pe DW. E clar ca in Moldova, ca si in Georgia, rusii au facut eforturi ca populatia acestor tari sa fie mereu dependente de ei. Schimbarile de generatii, cu cele tinere de azi care vor libertate si au sentimentul identitatii in Europa, vor adinci conflictele, si dupa cum vedem Rusia asteapta sa isi ia revansa, sa schimbe aceste guverne noi care promoveaza dorintele de identitate europeana.

  O cred pe Daniela Popa, jurnalista din aceata emisiune. Bine, e asa de frumoasa ca as crede-o fara sa mai ascult lol 🙂

  Apreciază

  • @trexsr: „A fost de fapt un razboi romano-rus, pe care l-am pierdut, noi romanii. Un fapt care nu preocupa pe multi romani azi.”
   =======

   Ar putea fi o preocupare doar strict pentru victimele din rândul românilor care au murit.

   În rest, nu știu ce război au pierdut românii, Transnistria nefiind vreodată parte a României.

   Iar Basarabia s-a trezit cu o regiunea respectivă alipită artificial, compensatoriu pentru regiunile care i-au fost smulse de la Nord și de la Sud.

   Că a fost un artificiu, un cui al lui Pepelea, o dovedește si starea actuală în care Chișinăul nu are niciun control asupra Transnistriei.
   În schimb are parte de presiuni permanente din partea Rusiei și instabilitate internă.

   Practic un război hibrid inițiat și întreținut de Moscova în stilul caracteristic.

   Apreciază

  • Faceți parte din uriașa masă amorfă, mințită și manipulată, pentru care „adevărurile” oficiale sunt sacrosancte și imuabile. Nu vreți și nu puteți gândi cu capetele voastre. Marele frate gândește pentru voi și e mai bine așa. E mai simplu, mai ușor.

   Nu aveți nici capacitatea, nici cultura istorică și politică necesare pentru a discerne dedesubturile realităților din jurul vostru. Pentru că orice realitate istorică și politică are niște dedesubturi, cu totul diferite de aparențele fabricate pentru mase. Numai imbecilii sunt convinși că istoria se întâmplă (când, de fapt, e mereu regizată) și se reduce la ceea ce se vede.

   Lipsa de cultură și incapacitatea de analiză vă interzic posibilitatea unor comparații cu războiul subteran de agresiune purtat de SUA, vreme de decenii, în America Latină, Italia, Grecia, Orientul apropiat și îndepărtat etc.

   Îndepărtarea voastră geografică de țara de origine (România) și apropierea, până la identificare, cu țările adoptive (Canada, respectiv SUA) vă agravează ignoranța și vă determină loialitățile.

   Nu sunteți capabili să înțelegeți niște enunțuri simple. Trexsr nu pricepe ce-am vrut să spun prin dreptul ucrainienilor la un stat separat. „Separat de cine?”, nu mai contenește el să se întrebe și să se minuneze. „Ăsta-i un concept nou”. Separat de Rusia, domnule. Din punct de vedere istoric și, mai ales, etnic, Rusia și Ucraina sunt două state rusești, exact ca România și Rep. Moldova, Serbia și Muntenegru, Germania și Austria (separate, azi, doar din rațiuni istorice, de mult depășite, legate de lupta dintre Sfântul Imperiu Roman, mai târziu Austriac, și Prusia, pentru supremația asupra celorlalte state germane).

   Mircea Popescu rămâne uluit în fața unei afirmații de genul: „Deocamdată, România este ocupată de SUA, nu de Rusia”. EXACT așa este.

   Dvs. HABAR N-AVEȚI ce se întâmplă aici, de ani de zile. DA, există, un stat paralel. DA, există interferențe sorosiste, ca în Albania, Macedonia și alte țări balcanice sau din Europa de est, de care s-au plâns oficial, în Parlamentul European, liderii Ungariei și ai Poloniei. DA, se fraudează alegeri, pentru a se menține permanent dreapta politică în fruntea statului (vezi cazul istoric al Italiei și al Democrației Creștine). DA, se organizează proteste stradale ori de câte ori stânga câștigă parlamentarele și vrea să guverneze singură, nu cu acordul președintelui „ales”, pentru a-i salva partidul de la dispariție. DA, serviciile de informații și justiția din România sunt la ordinele CIA și ale FBI, de unde poliția politică actuală. DA, suntem obligați să băgăm bani în conturile companiilor americane producătoare de arme, prin achiziții mamut (încă DINAINTE de războiul din Ucraina) de tancuri, fregate etc., etc. DA, suntem obligați de SUA să construim în Dâmbovița minicentrale nucleare periculoase, pe care nici un alt stat, înainte, nu le-a mai utilizat („Veți fi pionieri în acest domeniu”, ne-a încurajat Biden).

   DA: suntem un stat ocupat de către SUA. Și nu e bine.

   Apreciază

   • Nestimate domn,

    „„Separat de cine?”, nu mai contenește el să se întrebe și să se minuneze. „Ăsta-i un concept nou”. Separat de Rusia, domnule.”

    „Numai imbecilii sunt convinși că istoria se întâmplă (când, de fapt, e mereu regizată) și se reduce la ceea ce se vede.”

    „Rusia și Ucraina sunt două state rusești, exact ca România și Rep. Moldova, Serbia și Muntenegru, Germania și Austria (separate, azi, doar din rațiuni istorice, de mult depășite, legate de lupta dintre Sfântul Imperiu Roman, mai târziu Austriac, și Prusia, pentru supremația asupra celorlalte state germane).”

    Eu te-am intrebat punctual despre suveranitatea Ucrainei, si dumneata insisti sa spui prostii, anume ca Ucraina nu are drept sa fie un stat separat de Rusia. Argumentul dumitale despre Romania si Rep. Moldova. Serbia si Muntengru…e stupid si in concept si in forma. Deci, conform logicii dumitale, Germania si Austria nu ar trebui sa fie „state separate”, si atunci ar fi valid argumentul razboiului pentru ca ele sa fie impreuna. Conform carui Tratat sau Conventii domnule?

    Nu stiu cit de „imbecil” sunt eu, dar dumneata esti dus pe alte campii.

    Apreciază

 6. „Îndepărtarea voastră geografică de țara de origine (România) și apropierea, până la identificare, cu țările adoptive (Canada, respectiv SUA) vă agravează ignoranța și vă determină loialitățile.”

  Ok, deci e meci.

  Nu stiu ce noutati mai poate cineva invata de la colhozul mediatic, in afara ca SUA e rea-rea la pachet cu Occidentul, invadeaza, domina si se extinde, iar Rusia, maica buna, face razboi, omoara si violeaza pentru ca ne iubeshte pe toti cu prea multa pasiune. Maniheismul asta inspaiminta pina si mintile copiilor. Poate ar trebui sa ii intrebam pe ucraenieni sub bombe ruseshti cit de mult isi doresc ei sa creasca sub ocupatie ruseasca. Il las pe dl prejan sa conduca sondaje de opinie la Bahmut.

  Daca e asa de rau cu SUA care „ocupa” Romania, se vede la doi pasi cit de bine ne va fi cu Maica Rusie. Domnul ignorant prejan sa puna mina sa citeasca si istoria sub ocupatia sovietica a Romaniei.

  Despre loialitati: sigur ca e ieftin sa afirmi ca odata ce ai trait intr-o alta tara nu mai esti loial tarii de origine, asa cum afirma colhoznicul prejan. Eu am doua cetatenii, si sunt loial ambelor tari, si vreau sa ramin asa. Daca Romania intra in sfera de interes a Rusiei, sigur ca as avea personal de suferit, nu mi-e teama sa recunosc. Interesul meu este ca Romania sa ramina in Occident. Chiar discutam despre asta?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.