12 gânduri despre “Inregistrarea emisiunii „Criterii politice”, de la Curier TV

  1.  

    Stimate Domnule Prim-Ministru,

    Sincere felicitări pentru analiza convingătoare destinată celor care doresc să cunoască starea reală de lucruri și cărora le pasă de ce se întâmplă în jurul nostru.

    Cu deosebit respect,

    V.Buga

     

    nt: Sunday, March 05, 2023 at 9:16 AM

  2. Toata lumea se pregateshte de conflictul final. China investete 7.2% din buget in inarmare, incercind sa devaseze SUA militar dupa 2030.

    SUA si Occdeintul sunt si ele intr-o cursa contracronometru cu inarmarea, fiind obligati sa tina ritmul de Rusia, care practic a trecut la economia de razboi.

    La noi, mare revoultie-ntre ciuperci: AUR cere lui Iohannis sa nu mai vorbeasca pro-razboi, ca si cum ar fi auzit ei ca Iohannis indeamna Romania sa intre in razboi. UN alt tip de non-sens, ca sa ne aflam si noi in sondaje, si se regasesc destul de bine, ca aia e temperatura neuronala a unui portiuni din bobor. Sa fim neutri, cumva, daca ne-am putea toti romanii sa ne retragem in munti. Eventual, sa mai tradam si NATO, aliatii nostri occidentali, daca e nevoie. Si cum de are curajul Moldova sa se ratzoiasca la rusi? Sa stea cuminti pina vin sa ii calareasca. Pot benefia de mai putine violuri pe cap de locuitor decit in Ucraina. Iar cu vinul bun moldovenesc, poate rusii se mai si impushca intre ei la veselie a ca au refacut URSS.

    Pandemii, razboaie, incalzirea globala. Nu e criza de crize.

    Sa ne bucuram de fiecare moment, cite mai avem.

    https://www.dw.com/en/china-sets-modest-growth-target-expands-defense-budget/a-64888762

  3. – SFÂRȘITUL ANULUI 2004: în România și Ucraina, au loc alegeri prezidențiale. În ambele țări, coalițiile de dreapta au, drept culoare de campanie, portocaliul. În ambele, dreapta instigă electoratul contra stângii cu sloganuri rudimentare împotriva corupției din tabăra adversă. Ulterior, până și ziare occidentale serioase, insuspectabile de a fi în solda lui Putin, ca britanicul „The Guardian”, vor scrie că lozincile astea simpliste, ușor de reținut, le-au fost induse tinerilor cretini și manipulabili de serviciile de informații americane.

    Ucraina: alegerile sunt câștigate de Viktor Ianukovici. Coaliția de dreapta acuză fraudarea alegerilor. Tinerii imbecilizați și manipulați sunt scoși în stradă, la proteste. Se obține anularea celui de-al doilea tur de scrutin și repetarea lui sub presiunea străzii manevrate (a nu se confunda cu majoritatea!), încheiată cu „triumful” altui Viktor: Iușcenko, liderul coaliției de dreapta.

    România: și aici, liderul coaliției de dreapta, Traian Băsescu, acuză frauda și cere anularea unui tur de scrutin, dar nu al doilea, ci chiar primul. După al doilea tur, unul din cele două sondaje realizate la ieșirea de la urne îl dă câștigător pe Adrian Năstase, cu un avans de 160.000 de voturi. Al doilea îi dă pe Năstase și Băsescu la egalitate. În stradă, sunt deja pregătite grupuri portocalii, înarmate cu cărămizi, borduri, bâte. Pentru prima oară după 1990, avansul câștigătorului nu mai este confirmat și consolidat de rezultatele finale, ci dimpotrivă. „Revoluția” tip Kiev nu se mai consumă: totul se aranjează la numărătoarea voturilor.

    – MOMENTUL 2009-2010.

    2009, România: noi alegeri prezidențiale, noi exit-poll-uri răsturnate (deși, de data asta, Mircea Geoană era dat câștigător cu peste marja de eroare), nouă fraudă electorală. La închiderea urnelor, Băsescu, vizibil îngrijorat, declară: „Vă asigur că, și de această dată, CA ȘI ÎN 2004, puteți avea deplină încredere în ce vă spun: am câștigat!”. La ambasada României de la Paris, ritmul de vot este, în medie, de aproximativ un om pe minut. În funcție de numărul de voturi înregistrate pe segmente orare, s-a ajuns și la 3,88 sau 7,5 alegători pe minut. Dar Theodor Baconschi nu putea duce singur în spinare o fraudă de asemenea proporții. STS-ul își face datoria și, din nou, triumfă „binele”. Recent, Curtea Militară de Apel București a decis redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care mai mulți ofițeri din cadrul Direcției Generale de Informații a Apărării, dar și un fost ministru al Apărării, sunt bănuiți că au favorizat „câștigarea” alegerilor prezidențiale de către Traian Băsescu, în anul 2009.

    2010, Ucraina: Ianukovici câștigă din nou alegerile prezidențiale. O a doua „revoluție”, într-un timp atât de scurt, este imposibilă, chiar și pentru CIA. Se prinde, însă, din zbor ocazia rezultatului negativ al unui referendum asupra uniunii financiare a Ucrainei cu UE (sluga SUA), organizat de Ianukovici în 2013. Imediat, CIA îi scoate pe tinerii decerebrați și manipulați în piața Maidan, ca să protesteze, ca și în 2004, împotriva votului POPULAR. Lunetiști americani – o spun regizorul Oliver Stone și jurnalistul Marcello Foa, fost director al RAI, radioteleviziunea italiană – trag în mulțime, pentru a simula o represiune guvernametală. Ianukovici e răsturnat. Vladimir Putin se răzbună și anexează Crimeea (de drept, aceasta n-a aparținut niciodată Ucrainei, ea a fost doar trecută de Hrușciov sub administrația RSS Ucrainiană, pentru a degreva bugetul Rusiei). SUA își trimit consilierii militari în Ucraina și, sub conducerea lor (o spun, iarăși, „putiniștii” Oliver Stone și Marcello Foa), începe genocidul împotriva rușilor din Donbass și din Donetsk.

    Același Oliver Stone a vorbit despre tulburările provocate de aceiași americani în Georgia și în Belarus.

    Așa că invadarea Ucrainei independente de către Rusia… Lăsați-mă să râd!

    • „Așa că invadarea Ucrainei independente de către Rusia… Lăsați-mă să râd!”

      „Și pașnice”, ar fi trebuit să adaug. Invadarea Ucrainei independente și pașnice. Și al cărei popor, sincer vorbind, nu e foarte clar pentru nimeni prin ce se deosebește în mod FUNDAMENTAL de poporul rus, ca să aibă dreptul la un stat separat. Și, chiar dacă s-ar deosebi: SUA au stabilit încă din prima jumătate a sec. al XIX-lea, prin doctrina Monroe, că orice intervenție a unei alte țări în vreunul din statele Americii Latine va fi privită ca o ingerință în treburile interne ale SUA și tratată ca atare. Or, latino-americanii nu sunt înrudiți nici măcar pe departe cu „poporul” american, ca ucrainienii (NU „ucrainenii”, că nu spunem nici „argentineni” sau „palestineni”!) cu rușii.

      • @raduprajan: „Or, latino-americanii nu sunt înrudiți nici măcar pe departe cu „poporul” american”.
        =========
        Păi, cu invazia sud-americană prin toate părțile Statelor Unite și milioanele care s-au instalat și se înmulțesc în progresie geometrică, întrebarea este dacă nu-i un singur popor de la Țara de Foc până la Niagara.

        Dacă stăm să ne gândim, cum Frankfurt-ul a devenit oraș fanion minoritar german (probabil și alte foste orașe germane, prin merkelizare 😆), cred că asiatizarea Europei a început deja prin formarea pașnică a „poporului turco-arab”.

        Așa că, poate ar fi bine să vă uitați în curtea proprie de pe malul estic al Atlanticului. Aveți și aici la ce să cugetați. Dacă sunteți capabili.

    • Mda. Excelent exemplu Oliver Stone.
      =======
      Oliver Stone has been described as having left-wing political views.

      He has become a controversial figure in American filmmaking, with some critics accusing him of promoting conspiracy theories, and of misrepresenting real-world events and figures in his works.

      He has frequently been critical of American foreign policy, which he considers to be driven by nationalist and imperialist agendas.

      In addition, he has approved of politicians such as Hugo Chávez and Vladimir Putin, whom he interviewed.

      He has spread conspiracy theories that the Ukrainian Revolution of Dignity in 2014 was a „US-backed coup” that brought „neo-Nazis” in power.

      After the 2022 Russian invasion of Ukraine, Stone sent mixed signals, but ultimately put the blame on the US for „provoking Russia” and „seeking to dominate the world.”

      He also said it was „Russia’s been one of the most advanced countries, if not the most advanced country.”

  4. @raduprajam, sau cine-oi fi sub acest alias reciclat de la colhozul mediatic „ZevZec”. Nu exista ucraenieni, sunt rusi. Nici romani nu exista, sunt niste rusi mai ciudati. Concluzia: Adam si Eva erau rusi, facuti din lut si suflati in viata de Putin.

      • Eu vreau sa va mai si amuz. Pot sa inchid ochii, no probs, dar sa nu vina chatbotul lui Soloviov sa ne cinte ca romanii sunt un fel de rusi, sau daca nu sunt, vor deveni sub ocupatie ruseasca. Or fi ele glume ruseshti da’ nu ride nimeni in sala.

  5. Adrian Nastase, va citesc si va urmaresc cu interes, pentru ca aveti aceasta enorma experienta din care poti invata. Plus, sunteti diplomat in orice imprejurare, ceea ce e dificil pentru noi toti in timpurile astea.

    Mie imi sunt dragi diplomatii pentru suferinta lor continua ca nu pot spune lucrurilor pe nume, sau in mod transant. Pina la urma devine un mod de a trai, si recunosc ca e unul placut pentru ca goneshte prostia si violenta. Plus ca, diplomatia este mai mult despre pace, si cum sa o pastrezi fara razboi. Cind diplomatia tace, vorbesc armele, nu? Nici aici nu exista un rasuns transant, vazind cum se face managementul razboiului prin metode diplomatice.

    Romania ramine geografic intre aceste placi tectonice care se tot cutremura odata la un secol. Romania este in NATO si UE ceea ce este ideal din multe puncte de vedere, dar realitatea storica ne arata ca sunt mereu posibilitati ca acordurile sa nu fie respectate, sa fie schimbate, din varii motive care exista in diverse perioade, sau daca nu sunt, se pot crea conditii pentru asta (ce face Rusia si China, sapand NATO si UE).

    As vrea sa adaug la ce ati spus dvs. despre Ucraina si minoritatea rusa (10 milioane rusi in Donbas). Nu ca nu ati sti despre asta, doar poate nu a fost timp sa abordati 🙂
    Ucraina nu a inceput un razboi impotriva rusilor pe teritoriul Ucrainei. Rusia a inceput operatiuni diversioniste, inclusiv militare, pentru a sprijini secesiunea rusilor din est. In Crimea nu a fost nevoie. Dupa secesiune (prin razboi in Donbas si „referendumuri” in Crimea), a urmat anexarea teritoriului. Ori rusii au deschis Cutia Pandorei cu aceast provocare. Ma rog, fiecare isi deschide propriile cutii…

  6. Am inteles ca multi nu il plac pe Zelenski. Nici pe mine. Din fericire pentru mine, nu sunt presedintele unei tari atacate de o putere nucleara. Imi imgainez ce trebuie el insa sa simta zilnic, cind stie ca civili, copii, femei, batrini sunt omoriti de rusi, dar probabil si de armata ucraeniana, victime colaterale. Cind nu stii exact cit sprijin vei avea, chiar daca ti se spune „as long as it takes”. Cind nu stii daca agresorul te va bombarda nuclear. Cind nu stii cind milioane de compatrioti se vor intoarce, daca se vor intoarce. Cred ca e teribil. O mare drama a natiunii sale, a celor care cred in el. Nu cred ca multi oameni pot face asta.

    Dar Zelenski e pina la urma un om, iar timpul si istoria nu iarta, in sensul ca nu va fi clar pentru el ce viitor va avea. Ma refer la cel politic, pentru ca cineva o sa ii ia locul la un moment dat.

    Vorbim nu doar de oboseala a europenilor sau ucraenienilor de razboi, dar multe incertitudini, inclusiv pentru Romania si romani. Noi insine ne-am pozitionat ca fiind un aliat „special” si care nu e convins de acel „as long as it takes”, stiind bine din istorie ca asa ceva nu exista. Dar poate va fi totusi un miracol, sau doua.

    Ma gindesc, ipotetic, cum e neclar cine va invinge, cum si cind, aceasta lunga incertitudine in folosul cui va fi? Nu cred ca al Rusiei, de exemplu, ei fiind pe termen lung angrenati ideatic, militar, economic, dar in final, si ei sunt tot oameni. Cit or zice ei ca unde e un rus trebuie sa fie acolo si Mama Rusie sa ii dea sa suga, pina si mamica aia nu o sa mai aibe laptic al un moment dat, suficient sa-si pacifice toti fii rusi care sughitza la orice vorba intr-o limba straina lor. Cumva vor trebui sa accepte o alta paradigma, sub o alta conducere. Poate un nou Gorbaciov, care a aparut la momentul oportun istoric sa desfaca Imperiul Raului: URSS.

    Pe de alta parte, daca Rusia pierde incet-incet, si Ucraina va face pacea asa cum „vrea ea” (si asta e o minciunica vestica, sigur ca nu o sa isi faca de cap si ca o sa asculte pe Uncle si Matusha ), vom avea o mare putere la est, imbatata de victorie, cu care va fi si mai greu de negociat decit azi. Vorbesc de Romania, dar cine stie, poate si Polonia. Cu Ingaria vor fi mari meciuri, dar nu cred ca Ungaria va accepta intrarea usoara a Ucrainei in UE.

    In nici un fel nu va fi mai bine pentru Romania, daca definim „binele” ca tara vecina cu care ne vom intelege cel mai bine. Poate in final cu Bulgaria o sa refacem Imperiul Vlaho-bulgar 🙂 . Cu riscul de a suna ridicol, afirm ca vom continua pas cu pas, sa ne refacem in interior. Cred ca asta va fi cel mai important strategic: sa ne refacem un stat solid de care vecinii au nevoie: deschise cai de cooperare si proiecte comune majore, ce vor diminua riscul unor conflicte majore in zona.

Lasă un răspuns