3 gânduri despre “Înregistrarea emisiunii ”Știu”, la care am participat, de la Aleph News

 1. Să-l consideri pe Nicolae Titulescu « agent de influenţă al sovieticilor » echivalează cu o lipsă de cunoaştere crasă a realităţii interbelice. Marele diplomat român nu avea cum să fie un agent sovietic deoarece prin sistemul de alianţe pe care l-a creat încerca să menţină un status-quo ce garanta noile graniţe ale României după Primul Război Mondial (inclusiv apropierea faţă de URSS viza recunoaşterea de către aceasta a frontierei noastre de est după unirea cu Basarabia) ; ori URSS făcea parte din marii perdanţi ai Primului Război Mondial şi, din acest motiv, nu a mai fost interesată în ultimă instanţă de menţinerea unui status-quo !

  Din nou, să defineşti Fundaţia Europeană Titulescu drept o „poarta de intrare a influenței rusești” în România înseamnă să nu înţelegi că este vorba de o organizaţie transpartinică ce promovează interesele României pe plan intern şi internaţional.

  În concluzie, Oliver Jens Schmitt dă dovadă de o şocantă incapacitate de a analiza şi sintetiza procesele politico-istorice în contextul lor. De altminteri, faptul că priveşte Biserica, Armata şi Academia Română drept „Triada răului” pentru români dovedeşte că aşa-zisul istoric nu este altceva decât un mercenar ce exprimă ideile celor care îl plătesc.

  O jalnică trompetă propagandistică !

  Apreciază

 2. Eu am mai intrebat demult: ce ne facem daca ne trezim cu 1 milion de soldati chinezi la granitza, ce perinitza mai jucam si cu cine?
  China in ultimul timp se coordoneaza cu Belarus si Rusia, si vad o intensificare a cooperarii care cred ca e militara in esenta. Ca doar nu au deodata belarusii pofte de dumpling chinezeshti? Au ei pelmenii lor.
  Ei, ce-o sa faca NATO daca China intra ca aliat militar in acest conflict? Asta cred ca e problema existentiala pentru Romania si alte state NATO la periferie.

  Apreciază

 3. Cred ca avem noi romanii o vulnerabilitate culturala: sa vina strainii sa ne conduca. De aici si cedarea cu lejeritate a unor active economice strategice in Romania, pina la atitudinea despre soarta Republicii Moldova.
  Rusii au clar acolo niste securisti/fesebisti, ii stim cu nume, prenuma, si gradul, care au stat in urechea lui Dodon si a altor pro-rusi acolo. Pentru mine insa e socant ca inca sunt multi romani indiferenti pina la a afirma ca mai bina sa vina acolo rusii sa ii conduca. Nu e treaba noastra.
  Iohanis a spus de curind ca si noi ii ajutam „cu tot ce este necesar”, dar nu pare ca necesarul a fost livrat de Romania, tinind seama de continuul atac rusesc asupra suveranitatii Moldovei, incepind chiar de la acea semnatura a lui Putin pe un act care spune: „Nu, Transnistria nu e a Moldovei, e a Rusiei, nu va atingeti, pericoloso sporgersi”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.