Dezbatere la Fundația Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 15 februarie 2023, începând cu ora 16.30, dezbaterea cu tema 95 de ani de la semnarea Pactului Briand-Kellogg.

Invitați speciali: prof.univ. Dr Constantin BUCHET, președintele Colegiului CNSAS, 

Col (r) prof.univ. Dr Petre OTU, președintele Comisiei Române de Istorie Militară

prof.univ. Dr Dumitru PREDA, directorul științific al FET.

Moderator: prof.univ. Dr Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul se va desfășura la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1 și va fi transmis live pe canalul de YouTube al Fundației.

Sponsorii FET: Croco și Computerland.

Vă așteptăm!

4 gânduri despre “Dezbatere la Fundația Titulescu

  1. Uite @Anonime, o discutie despre pace. Acest scurt Pact „idealist”, cu doua articole, pro-pace in lume, desi criticat ca nu are instrumente de aplicare, a fost folosit in trecut pentru a defini „crime impotriva pacii”, care a stat la baza Procesului de la Nuremberg
    Sper ca acelasi Tratat sa fie folosit pentru judecarea criminalilor de razboi care au deci, care au pornit, si care au condus acest razboi dement in Europa.

  2. Ministrul de Externe al Ungariei a plecat in Belarus.
    Sa retinem ca motivatia acestei vizite este efortul Ungariei pentru pace. Nu s-au facut publice insa elementele planului de pace unguresc intre Ucraina si Rusia, dar, banui ca il ajuta Lukashenko cu inspiratia, intre doua rachete ruseshti lansate in Ucraina de pe teritoriul Belarusului. Poate invata si ungurii ca pauzele mici si dese sunte cheia marilor succese.

    https://ziare.com/razboi-rusia-ucraina/ministru-ungar-externe-peter-szijjarto-vizita-belarus-1788773

  3. Ma uitam la cum incearca rusii, cu fosti ofiteri din armata sovietica, sa dea jos Guvernul Moldovei. Sunt lasati sa demonstreze, democratic. Ori astia trebuiau saltati din strada, de ce nu si cu ajutor romanesc. Ca tot nu vor aia sa vorbeasca romaneshte ci doar ruseshte. Ce insulta, nu as lasa nici un anti-roman acolo sa respire. Vor cu rusii? Inapoi, deportati cu forta in Rusia, sau in Arctic, in bazele ruseshtri polare.
    Bun, clar, ei au un plan, sau o sumedenie, pe care le tot adapteaza realitatii de pe teren.
    Dar noi, romanii din Romania, avem un plan sau doua, in afara sa fim „observatori externi”?
    Isi dau romanii seama ce ar insemna pentru Romania ca puterea in Republica Moldova sa fie luata prin destabilizari ruseshti de forte pro-ruse? E pericol nu doar pentru Romania, dar si pentru Ucraina si flancul de sud est unde rusii vro sa se extinda, sa ajunga la Gurile Dunarii.
    Mi se pare ca ne agatzam de niste legi si comportamente democrate pe timp de razboi, cind realitatile cer alte abordari ce nu tin de democratie si drepturile omului. Acesti rusi au renuntat la drepturi, deci trebuie tratati ca atare pe oriunde activeaza in interesele Rusiei.

Lasă un răspuns