7 gânduri despre “Video: Intervenția mea de aseară, de la Prima News

  1. Bună ziua,
    Felicitari, d-le Năstase!
    Înaltă ținută profesionala, gândire sănătoasă și argumentata pentru subiectele importante politice!
    Totdeauna va ascult cu placere și interes.
    Va doresc multa sănătate și putere de munca în cadrul FET!

  2. Orice tip de leadeship de tara trebuie sa aiba abilitatea sa imprime directi politice clara, fara paralelisme inutile si ineficiente. E bine ca ne luptam cu birocratia, dar sa ne uitam la sanatatea radacinilor inainte sa ne plingem ca pomul e cam uscat, democratic vorbim.
    Am inteles ca sunt lucruri constitutionale care trebuiesc clarificate in Romania, doar ca nu stiu cine altcineva mai e interesat de acest subiect. Nu exista suficinenta masa de interes care sa impinga aceasta agenda de imbunatatire a Constitutiei, si multe din motivatii tin de teama ca vor deschide Cutia Pandorei, in special din perspectiva reformei administrative, dar si a ideilor de a „federaliza” cumva Romania, sa o mai imparta putin pe criterii etnice. Evident, avem razboi la usa, si politicieni care se imping pe scari, figurativ evident (inca), deci nimeni nu e interesat de discute despre Constitutie. Plus ca vin alagerile in 2024, asa ca, tota lumea e pe voturi.

  3. Exista, probabil de mult timp, o rivalitate franco-italiana de care eu nu am fost constient.
    Aceasta rivalitate vine dintr-un semntiment – ca si in Romania – ca Italia e tratata ca „second hand” EU member, mai ales dintr-un complex fata de cuplul Franta-Germania. Menajes a trois? Mes, non, zice Macron lui Meloni, Franta e casatorita cu Germania. Si-a pierdut Franta spiritul aventurier?

    Iata ce spune Meloni in jurul intilnirii franco-germane:

    „Those who think that there is a first division and second division in the EU, those who think that Europe should be a club in which there are those who count more and those who count less, are wrong,” she said.

    https://www.reuters.com/world/europe/italys-meloni-says-france-risks-undermining-eu-unity-ukraine-2023-02-10/

  4. Obesrv cum rachetele ruseshti isi gasesc loc, din ce in ce mai apoape de NATO, si fara jena in Moldova.
    Romania a dezmintit categoric ca acea racheta a patruns in spatiul aerian al Romaniei. Si daca ar fi patruns care ar fi raspunsul oficial? Pentru ca si mie mi se pare ca pozitia Romaniei e evaziva in ce priveste „apararea colectiva” cum o numeste Zelenski. De facto, desi nu e in NATO, trebuie sa recunoastem ca este o chestiune de „Securitate comuna” europeana. Da, e normal ca Ucraina sa incerce sa faca tot ce poate sa implice tarile aliate mai mult pentru a pune capat acestui razboi „personal” al unui regim dement.

    „…For its part, Romania insisted that Russian missiles had not strayed into its airspace „at any time”.

    But Mr Zelensky doubled down on the Ukrainian military’s Romanian claim, writing that the Russian missiles posed questions for „collective security”….”

    https://www.bbc.com/news/world-europe-64593488

  5. O problema serioasa de securitate pentru Romania si orice alta tara NATO este ca vedem ca nu toate racehetele ruseshti sunt interceptate. Nu are Ucraina suficiente „scuturi” sau au rusii rachete cenu pot fi doborite?

    E o intrebare valida pentru orice stat NATO.

    „The Ukrainian air force said 71 missiles were fired in Friday’s „massive” attack, of which it shot down 61.”

  6. Referitor la cazul cu racheta ruseasca care a aruncat cu pelmeni in Romania populatiei flaminde de prietenie cu rusii: cine crede ca Romania va fi cumva ocolita, crutata de Putin, daca merge pe burta in acest razboi se inseala.
    Rusii in primul rind o sa isi ospateze fratii unguri si sarbi, si o sa imparta Romania (probabil si Polonia) teritorial, astfel incit sa mai creeze citeva Transnistrii pentru generatiile urmatoare. Au vazut ca merge „modelul”, de ce nu l-ar continua? Asta sigur, daca cistiga in fata ucraenienilor.
    Depinde cum, unde si cum se face pacea. Rusii au experienta cu trasarea hartilor dupa razboaie fara acordul popoarelor.

Lasă un răspuns