10 gânduri despre “Inregistrarea dezbaterii cu tema „Cum s-a schimbat lumea in 2022”

  1. Ca de obicei o dezbatere incitanta , extrem de interesanta insa, va rog sa sugerati inginerului de sunet ca data viitoare sa regleze volumul in vederea unei auditii mult mai bune. Am marit volumul la calculator, cat si a canalului YouTube la maximum si am facut eforturi sa ascult dezbaterea. Cu multumiri anticipate.

  2. Nu o sa comentez „analiza” domnului Hartmann dar o sa spun doar ca „tezele” sale sunt exact cele ale propagandei agresorului, la fel de inimos enuntate, doar ca la alta scara. Dansul arunca cu ochelarii pe masa (la minutul 30:50 in video), amicii cu rachete si bombe si drone (in orice moment).
    Rau NATO asta, rau si cotropitor si Occidentul nu face nimic pentru pace!
    Nu ma indoiesc ca exista doi shoshoci si o shoshoaca care au aplaudat frenetic cind au realizat, ascultind „analiza”, ca desi Romania a ratat intrarea in Shengen, se pregateste sa intre rapid in imperiul binelui uresesist, chiar daca nu indeplineste conditiile de aderare. E oricind timp pentru un alt Ultimatum.
    Intentionam sa mai fac niste analogii, cu trenurile, cu macazurile, cu ecartamentul, cu depoul, dar am renuntat. Tot dau in bara, mi se aminteste prietenos. Ma rog, mai bine decit sa dau auto-gol propriei echipe.
    Serios, e bine ca dl. Nastase a marcat, totusi, cine este agresorul, si ca asta este clar „negru” ca punct de plecare. In rest, am asistat la un curcubeu de nuante de gri. Doamne Ajuta celelalte culori!

  3. Din pacate, razboiul se va intensifica si va fi de lunga durata, pentru ca agresorul are tot interesul sa mentina o imagine in interior ca este o mare putere care se apara de agresorul NATO. Asta e teoria lor, ca se apara. Au fost atacati de NATO. Nebunie curata, dar tine la audienta interna. Posibil sa implice si Belarusul mai mult decit o fac acum. Nu e clar daca China va inarma Rusia in viitor, dar pina acum nu pare ca au facut-o.
    E evident ca Occidentul nu va renunta sa alimenteze cu arme Ucraina pentru ca aceasta sa se poata apara de inamic. Nici o parte nu e capabila sa o invinga pe cimpul de lupta pe cealalta iar la pace nu pot cadea in primul rind pentru ca doar razboiul poate sa arate cine va impune conditiile de pace. Nici o parte nu poate sa o faca acum. Deci plingaceala ca Occidentul nu vrea pace din partea analistului dvs. nu are nici o baza reala, decit una pur propagandista, promovata de inamic si prietenii sai. La fel si cu teza ca ucrainienii nu sunt un popor. Mi-a fost jena ca roman sa aud aceasta propaganda.
    „Analistul” mai e suparat ca NATO avanseaza in Australia, in Asia. Aceiasi plingaceala tipic ruso-ungureasca despre cum NATO ataca si agreseaza, desi tari ca Japonia si Coreea de Sud isi intaresc cooperarea militara cu SUA su NATO tocmai pentru ca China se misca la fel de agresiv ca si Rusia in zona (inainte de razboi).
    Si eu vreau pace, dar nu cred ca o sa vina prea curind, iar pentru Romania asta este si un beneficiu dar si un risc major de securitate. Beneficiul este ca Occidentul intelege ce inseamna sa ai periferii slabe, si atunci se va investi mult in apararea tarii, dar si in economie. Romania e azi in cea mai buna perioada a existentei sale ca stat cu multe oportunitati de dezvoltare, in energie, in transporturi, in IT, si in industria spatiala, in cercetare si medicina. Are de lucru la finetzuri , ca cele ce tin de implementarea multi-dimensionala a intereslor nationale, dar, incet-incet si mai repede ca inainte va creste turta. Asa vad eu.

  4. E mai putin important daca esti de stinga, de centru, sau de dreapta. Mult mai important este cind esti. Asa si cu „pozitiile” din „analiza” despre minoritati si drepturile lor in Ucraina. E important cind aminteshti de asta.
    S-a declarat din nou ca Ucraina nu respecta drepturile romanilor, ale ungurilor si persoanelor care apartin altor minoritati in Ucraina. In primul rind, noua lege a minoritatilor a fost salutata de MAE a Romaniei, ca o varianta mai buna decit precedenta. Cine vrea, poate sa inteleaga ca Ucraina nu poate functiona ca orice alta democratie, cu pistolul rusesc la timpla. Presedintele Romaniei a discutat cu Zelenski, si acesta a declarat ca e deschis unei mai bune colaborari cu Romania pe tema asta. Mai mult, Romania are spatiu larg de a influenta legislatia din Ucraina atita timp cit Ucraina vrea sa devina membru UE si NATO. Asa ca argumentele aduse in „analiza” au fost pur ungureshti. Argumentele lui Viktor Orban si ale puterii de la Budapesta despre acest conflict sunt la fel de false ca si ale agresorului. Ar fi insa mult mai rau daca Ungaria ar iesi din UE si NATO si s-ar alipi cumva 100% Rusiei militar vorbind. Atunci, chiar ar fi o problema geo-strategica greu de rezolvat pasnic, iar Romania ar fi intr-o situatie si mai grea de securitate, deci sa-l lasam pe Orban sa latre impotriva UE si NATO cit doreshte atita timp cit Ungaria ramine in UE si NATO.
    Ar putea Ungaria exista si prospera pe termen lung ca stat national daca ar iesi din UE si NATO? Ei ,uite o intrebare demna de o analiza. Pentru inceput, vezi Brexit, si cit de bine o duc englezii si economia lor, odata ce au fost „eliberati” din „jugul UE”.

  5. Vad ca au cazut deja 3 rachete ruseshti in Basarabia. Nu cred ca intimplator. Vor sa vada reactia Romaniei, care nu pare ferma. MAE il mai cheama pe Kuzmin pentru explicatii sau Kuzmin cheama MAE la Ambasada? Maia Sandu are mare curaj sa spuna ce spune azi, si ar trebui laudata si sustinuta de toti romanii. Nu e clar totusi ce va face Romania si NATO daca Rusia sau Belarus ataca teritoriul dintre Prut si Nistru in care traiesc fratii nostri?
    Cred ca va urma o escaladare a acestui conflict in 2023 de catre Rusia si Belarus, si cred ca vor lovi inclusiv in tari NATO pe care le considera mai slabe. Posibil pe baltici, posibil in Romania.
    Trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam tara si aliatii, familiile. Ar putea urma acel razboi pe care nu ni-l dorim, dar ni se impune. Vedem ca Rusia escaladeaza de fiecare data, si nu o sa se lase doar ca dl. Hartmann cere pace.
    Acest monstru rusesc trebuie domesticit. Nu vad calea pacii prin predare si acceptarea unui pachet de conditii rusesti care sunt de neacceptat de romani si alte popoare care au experienta istorica cu acest popor si elitele lor.
    Ma intrebam la un moment dat de ce totusi Occidentul-SUA nu discuta cu China si sa ajunga la un compromis: China sa renunte la Rusia pentru Taiwan. Cu India se poate discuta altfel.
    A, si votez pentru Geoana nou Presedinte al Romaniei, daca candideaza.

    • Ești sigur că rachetele sunt ruseșt ?
      Te-ai gândit că pot fi fragmente de misile ale apărării antiaeriene, mai ales că sunt exemple din trecut?
      Evident, noi nu gândim…noi combatem neobosit, nu cumva să întârzie expansiunea globalismului…
      (Z)

      • „Expansiunea globalismului”. Tactica tipic kgb-ista de dezinformare, si deviere a atentiei prostilor. O aprecia oare dl. Nastase acest mod simplist de a arunca niste cuvinte la intimplare?
        „Expansiunea uresesimului” pretenilor tai nu te preocupa?
        Poate ca rachetele alea nu erau ruseshti. Dar alea care distrug blocuri intregi de civili, si omora oameni dormind in pat, femei, copii, alea nu-ti produc greata? Voi va razboiti cu civilii pentru ca nu sunteti in stare sa invingeti o alta armata?
        Sila si repulsie fata de „civilizatia” pe care o aperi…

  6. Invitatul dumneavoastra pare ca are anvergura intelectuala si analitica a celebrului “geoanalist” C Gusa. Sper sa va fie un colaborator mai de incredere. Oricum nu e un partener potrivit pentru dezbateri publice cu dumneavoastra si nu va avantajeaza compania lui. Mult succes!

Lasă un răspuns