9 gânduri despre “„Noua ordine mondială și rolul Chinei” – inregistrarea dezbaterii de la Canal 33

  1. Domnule Premier, ati expus alaturi de HD Hartmann extrem de succint starea de fapt, situatia de fapt a rolului Chinei, a Chinei de azi, in aceasta noua ordine mondiala. Noi romanii am dat cu piciorul unei prietenii traditionale, legaturi stranse cu China, cred ca Dumneavoastra ati fost ultimul din partea Romaniei care a mai avut o intalnire cu mai marii Chinei. Toata lumea acorda o mare atentie, importanta, relatiilor cu China, insa noi avem „interzis” in relatiile cu China. Ceea ce face astazi Romania prin liliputanii nostri politicieni este de-a dreptul criminal.

  2. Ce are in cap globalistul Biden cand, la intalnirea cu natiocratul Xi, a inflamat „rivalitatea” SUA cu China: Globalistii ii vor pe chinezi saraci, prosti si supusi

    Cuvantul „rivalitate” este intens intrebuintat de catre SUA cand se refera la relatiile sale cu China. El a fost ardent utilizat si la intalnirea din Bali, in marja summit-ului G20, dintre presedintii american si chinez, Joe Biden si Xi Jinping.

    Comunicatul Casei Albe de dupa aceasta prima intalnire fizica dintre cei doi lideri releva ca au fost discutate principalele teme de „disensiune” între cele două mari puteri „rivale”. Dar China nu impartaseste sub nicio forma aceasta „rivalitate” pe care Statele Unite i-o pun in sarcina, cautandu-i nod in papura.

    China este preocupata de ea insasi, de propria dezvoltare, care sa-i permita o productie, un comert si in final un PIB prin care sa-si hraneasca fiecare chinez, din cei 1,5 miliarde de chinezi. Pentru ca acest lucru sa se intample, cel putin satisfacator, este evident ca productia, comertul si produsul intern brut ale Chinei trebuie sa fie de cateva ori mai mari ca ale SUA, avand in vedere raportul demografic diferit, ca populatia Chinei este de cinci ori mai numeroasa decat a SUA. Este normal si uman ca ritmul de dezvoltare si celelalte cifre industriale si agricole ale Chinei sa fie mai mari, atat in termeni relativi cat si absoluti.

    „Rivalitate” geostrategica?! Sa fim seriosi, China nu face expeditii militare in apele maritime costiere ale SUA, iar insula chinezeasca Taiwan, cu care China in mod legitim vrea sa se reunifice, nu este Hawaii sau Guam, insule americane! Joe Biden a avertizat insa că SUA „vor continua să opună o concurenţă viguroasă” Chinei, afirmand că „trebuie lăsate deschise canalele de comunicare”, care este mai putin o concesie si mai mult o tactica de influentare si intimidare, prin livrarea de mesaje de amenintare si santaj, aplicata si in relatiile cu Rusia.

    Anterior intalnirii din Bali, Casa Alba a emis un comunicat de preformatare a discutiilor si relatiilor dintre SUA si China, avansand ideea-cadru de „gestionare a rivalitatii” dintre cele doua tari. „Rivalitatea” este o teza obsesiva unilateralista, chiar sectista a globalistilor, opusa oricarei tari care incearca in mod legitim sa se autodepaseasca, in materie de securitate si prosperitate, caz in care dezvoltarea ii este ilegal si stereotipic blocata de catre Statele Unite.

    Aceasta rivalitate unilateralista, urmarind scopuri globaliste, de subjugare a umanitatii – fapt care o pozitioneaza inadmisibil ca rival/dusman al lumii, libertatii si democratiei – trebuie fara indoiala sa primeasca un raspuns multilateral si global. Teza globalista a rivalitatii este formalizata in toate documentele de linie privind politica externa si relatiile internationale ale SUA, care abunda in termeni rasisti si mitologizanti precum „superioritate”, „hegemonie”, „suprematie” etc. Ea nu are niciun corespondent in politica externa a Chinei si relatiile internationale sinice. China este propriul sau „rival”, este rivalul unei Chine sarace si slabe, a unei Chine incapabile sa-si asigure bunastarea si dezvoltarea. China este in competitie de autodepasire, cu o China a inapoierii economice si culturale, cu o China slaba, dependenta si la cheremul celor puternici. Substratul exaltarii de catre SUA a „rivalitatii” cu China este sa-i stopeze autodepasirea : Globalistii ii vor pe chinezi saraci, prosti si supusi!

    • @fragmentarium: „nu este Hawaii sau Guam, insule americane! ”

      Nu-i greu de citit chiar pe Wikipedia.

      Hawaii este stat american (al 50-lea), nu insulă, iar Guam este teritoriu american.

      De altfel l-am auzit și pe „analistul politic” H.D. Hartmann declarând cu aplomb că Hawaii este unul dintre cele 4 (!?) teritorii americane.

      De fapt sunt 5 (cinci) teritorii americane locuite și 16 teritorii in total.

      Iar Hawaii, domnule analist H.D. Hartmann este stat american care are 2 senatori și un număr proporțional de reprezentanți în Congres.

      4 teritorii au doar cate un reprezentant în Congres care nu poate vota decât în comisii (iar cetățenii nu plătesc taxe federale, doar Social Security, Medicare și Medicaid), dar au pașaport american și se pot deplasa fără viză, ca orice alt cetățean american prin orice alt stat american.

      Samoa Americană este al cincilea teritoriu locuit, ai cărei locuitori nu au cetățenie americană (deci nici pașaport american) dar se pot deplasa liber și pot lucra fără restricții în restul Americii.

      Remarca de mai sus este valabilă și pentru cel care se ascunde curajos sub porecla „fragmentariumetcetcetc”.

  3. Interesanta discutie despre China. Mai mult pe plan militar si diplomatic, observ. Eu sunt interesat de solutiile efective economice pe care le adopta China pentru a hrani un miliard de oameni. Au un sistem de impozitare de stanga sau de dreapta ? Oare cum procedeaza ei pentru a combate inflatia , de exemplu ?
    Postez aici un link catre un articol de pe blogul meu, un articol cu ideile si teoriile mele (si posibile solutii) pentru combaterea inflatiei in Romania :
    https://bogdanv.ro/blog/solutii-pentru-combaterea-inflatiei/

  4. Dle Prim Ministru, faceti un experiment cu noi? 10 zile fara o postare, asta e cel mai mare chin la care ne supuneti. Chiar vorbesc serios! PS ma scuzati ca sunt off-topic.

    • Cred ca amfitrionului „i s-a luat” de la acest blog mai ales ca postarile sunt care mai de care erudite, mi-as permite sa spun savante. Noi sa fim sanatosi si mai ales la punga grosi in aceste vremuri extrem de tulburi in care ne-au „introdus” ilustrii nostri politicieni.
      Am observat si bine fac, toate posturile tv ne „plimba” in zonele mirifice ale tarii, popularizand regiuni superbe, de vis, ale tarii, fie prin intermediul „cailor fermecate romane” sau „cu drag despre Romania” si exemplele pot continua, in schimb altii (ai nostri) vor sa ne implice intentionat intr-un razboi care nu este al nostru.

      • Nu cred ca i s-a luat. Il urmaresc constant de peste 20 de ani si am remarcat o energie fantastica. Si am impresia ca nu se da batut niciodata! Il asteptam sa ne incante mintile si sufletele mai departe.

Lasă un răspuns