Crucea Eroilor de pe Caraiman

Drumul spre Crucea Eroilor din Muntii Bucegi este o adevarată aventură. Mai ales in luna noiembrie. La 2300 de metri, chiar dacă este soare, vântul bate cu o viteză incredibilă. Totul pare pustiu. Intr-un fel de peisaj selenar, se profilează Crucea Eroilor, inaltă de 40 de metri, ridicată in perioada 1924-1928, in cinstea celor 30000 de ostasi morti in Primul Razboi mondial, pe Valea Prahovei.

Restaurarea Crucii a fost posibilă prin efortul MAPN si, in special, al lui Codrin Munteanu, secretar general al ministerului, in urmă cu câtiva ani.

Sentimentul pe care il ai privind in jur, de la o inaltime ce domină totul, este de recunostintă pentru cei care s-au scrificat pentru infăptuirea României Mari.

2 gânduri despre “Crucea Eroilor de pe Caraiman

  1. Avem norocul ca exista MApN-ul si efortul concentrat al acestora in vederea lucrarilor majore de restaurare a Monumentului Eroilor de pe Caraiman, Crucea Eroilor. Cred ca fiecare roman patriot si nu numai are o datorie, sa faca efortul sa urce pana la Cruce si sa admire frumusetea peisajului, sa vada cat este de frumoasa aceasta tara, care din pacate a incaput pe mana unor netrebnici.

    Sincer va invidiez pentru vremea insorita (cu dinti si vant) de pe platoul din fata Crucii si a peisajului. Daca ati mai fi urcat putin, dupa cum afirma unii se poate vedea Dunarea. Acest traseu l-am facut cu masina pana in proximitatea Pietrei Arse iar, de acolo per pedes apostolorum (un pic cam dificil) noroc de vremea buna cum ati beneficiat si Dumneavoastra.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.