Expozitie si conferintă Titulescu la Pitesti

Ieri, am participat la deschiderea, in Pitesti, a unei noi expozitii Titulescu, in cadrul aniversării a 140 de ani de la nasterea sa. Cu această ocazie, am tinut si o conferintă despre „Actualitatea lui Titulescu”.

Am citit o relatare a acestui eveniment, pe fb., sub semnătura unei vechi colege – Simona Bucura:

„Am avut onoarea și bucuria de a participa astăzi la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” din Pitești la conferința “Actualitatea lui #Titulescu”, susținută de prof. univ. dr.  Adrian Nastase, fost prim-ministru al României.

În templul cărților din Pitești a fost deschisă și o expoziție extrem de valoroasă compusă din fotografii și documente originale, obiecte personale care au aparținut marelui diplomat român Nicolae Titulescu – unele dintre acestea expuse pentru prima dată public -, medalii, tratatele internaționale semnate de acesta în calitate de ministru de Externe al României, precum și drapelul care a acoperit trupul său la repatrierea din 1992 (a decedat în Franța). 

Adrian Năstase este președinte al Fundației Europene Titulescu, iar evenimentul de astăzi a fost prilejuit de împlinirea a 140 de ani de la nașterea marelui om de stat Nicolae Titulescu. 

Ne simțim astfel mai aproape de tot ceea ce a făcut Nicolae Titulescu pentru #diplomația română și pentru #România. Evenimentul de la Biblioteca Județeană este cu atât mai important cu cât a fost pus în valoare de o personalitate de dimensiunea domnului Adrian Năstase care, în calitate de ministru de Externe și de premier, a marcat, la rându-i, momente istorice decisive pentru România, așa cum sunt aderarea la UE și la NATO. 

Expoziția, itinerantă, poposește la Pitești până pe 14 noiembrie. 

Mergeți la Biblioteca Județeană și descoperiți o parte din moștenirea fascinantă lăsată nouă, tuturor, de către Nicolae Titulescu, un “ziditor de mari idealuri”, așa cum l-a denumit Adrian Năstase într-una dintre cărțile sale!”

9 gânduri despre “Expozitie si conferintă Titulescu la Pitesti

  1. Din pacate suntem extrem de ocupati cu cotidianul mizer ca sa mai respiram putin romanism si excelenta cu ocazia celebrarii personalitatii marelui diplomat (astazi ne lipseste), in aceste zile, in superbul edificiu al Bibliotecii Judetene “Dinicu Golescu” din Pitesti.

Lasă un răspuns