12 gânduri despre “VIDEO: Dezbaterea „Noul Razboi Rece: focare de conflict si tensiuni”

  1. Din pacate din cauza circulatiei extrem de anevoioase din Bucuresti n-am putut onora cu prezenta aceasta dezbatere extrem de incitanta. Am facut mari eforturi sa urmaresc inregistrarea insa, nici cu alt sistem audio, castile n-au oferit o auditie buna.
    Un amendament, Fundatia Titulescu desfasoara o activitate de inalt nivel intelectual prin tot ceea ce intreprinde aceasta in timp ce Bucurestiul, care „gazduieste” Fundatia Titulescu, se scufunda in furaciuni, borduriade interminabile (schimbate din 5 in 5 ani), blocaje de circulatie monstruoase, cu toate ca „primarele” general n-a gasit formula-ecuatia ideala in acest sens si umbla vorba in targ ca a apelat la un expert extern (pe multi bani) pentru „ameliorarea” circulatiei capitalei.

  2. PS/NB: De fapt, UE are o procedura mixta de alegere a liderilor, prin democratie indirecta in cazul comisiei, si prin democratie directa in cazul consiliului, format din sefii de stat sau de guvern emanati de democratia directa din tarile lor.

    • Nu stiu la ce fel de democratie faceti referire, la „cine nu-i cu noi e impotriva noastra”, cea a amenintarilor, a restrictiilor sau a crizelor provocate, artificiale ?

  3. Probabil dupa aceasta postare unii vor spune ca sunt anti-roman, dar totusi trebuie sa spun ce am de spus.

    Romania se straduieste de mai mult timp sa devina membra al spatiului Schengen iar eu personal imi doresc acelasi lucru. Totusi, in ultima perioada , mi-a revenit in atentie o problema la care poate nu s-a gandit multa lume. Sper sa fie o falsa problema. Despre ce este vorba ?

    Stim ca litoralul Marii Negre, unde merg zeci de mii de turisti din Romania in fiecare an, se intinde de la Constanta la Mangalia. Zona respectiva este o zona de granita a Romaniei, dar totusi nu am vazut nici graniceri acolo, nici vase de patrulare prea multe. Sigur, nici nu imi doresc asta, avand in vedere ca merg cu sotia in statiunile de pe litoral aproape in fiecare an si nu doresc sa ma intersectez cu armata romana in timp ce stau la soare pe plaja. Banuiesc ca exista totusi acolo o zona de aparare, cu siguranta exista niste baze militare.

    Ma tem insa ca, daca Romania este admisa in spatiul Schengen, litoralul turistic al Marii Negre dintre Constanta si Mangalia ar putea intra sub un regim mai drastic al circulatiei persoanelor, deoarece zona respectiva va deveni granita Schengen. Cat timp era doar granita Romaniei, nu era o mare problema, dar ma tem ca nu cumva Uniunea Europeana sa aiba cerinte speciale pentru litoral ca fiind zona de granita Schengen.

    Problema este sa nu ajungem sa avem nevoie de “permise de granita” pentru a putea merge in statiunea Jupiter sau Neptun. Sau Doamne fereste sa ajungem sa dam interviu la SRI sau la Politie ca sa obtinem permisiunea sa facem un sejur la Mamaia.

    Nu stiu daca aceasta problema merita atentie, dar daca exista vreo posibilitate ca scenariul de mai sus sa devina realitate, cred ca ar trebui sa ne gandim de 2 ori inainte sa cerem intrarea Romaniei in Schengen.

    link : https://bogdanv.ro/blog/despre-intrarea-romaniei-in-spatiul-schengen/

  4. Se pare ca lumea intra intr-o noua faza a felului in care politica este substituita de conflicte mocnite si chiar deschise. Este absolut necesar ca Romania sa se reinventeze in planul poticii externe si sa renunte la o inhibitie penibila da a spune lucrurilor pe nume. Urmarirea interesului national este mai necesar ca altadata si are nevoie de profesionisti competenti si dedicati cauzei nationale. Se refac hartile si trebuie sa fim pregatiti sa ne pledam justetea aspiratiilor romanilor ce izvorasc din adevarul istoric.

  5. Constat că presa din România care este, cu prioritate, o presă de opinie și nu prea de informații curate, se abține să comenteze alegerile din Italia.

    Independentă cum este, poate așteaptă să i se dea undă verde de undeva.

    Până atunci, se preia propaganda progresistă a „partidului POSTfascist”.
    Deh, acri sunt strugurii.

    De aceea, iată mai jos un comentariu în nume propriu.

    Revoluție conservatoare
    (https://mipopescu.wordpress.com/revolutie-conservatoare/)

    • O observatie cat se poate de interesanta, pertinenta, prin „revolutia conservatoare”, este cat se poate de adevarata. Cand la UE se zambeste, la Bucuresti se aplauda si se rade cu gura pana la urechi iar, in ceea ce priveste presa demult nu mai este independenta, numai cateva voci razlete. Despre partidul castigator in Italia, la Bucuresti pe toate canalele se aminteste ca este partidul continuator a liderului fascist Mussolini. In halul in care se gestioneaza Europa, senil, cei de la Bruxelles se compromit pe zi ce trece si nu-i de mirare ca suflul suveranist se face din ce in ce mai simtit pe extremul agitat batran continent.
      Am urmarit cateva discursuri ale d-nei Meloni si n-am simtit nimic din aerul fascist a lui Mussolini, discursuri extrem de articulate si la obiect.

    • Ia te uita .. ce gasii …

      |Creativitate, antreprenoriat și alte mituri americane Mitul supremației competitive americane Larry Romanoff • 13 august 2022 •
      Americanii nu sunt „inventivi”. Sunt lacomi și egoiști, interesați mult mai mult de dominație și controlul comercial decât de creativitate. Creativitatea este definită de artă, nu de bani și, din moment ce americanii nu au artă, au redefinit creativitatea ca ceva care produce bani. Și e chiar mai rău decât asta. După cum am observat în altă parte, aproximativ două treimi din cele americane de cercetare și dezvoltare sunt direcționate exclusiv către găsirea unor modalități de degradare a calității produsului și a reducerii costurilor, astfel încât să bugeteze un produs mai ieftin și să creeze profituri. În ce fel este aceasta o reflectare a „creativității”?

      https://www.unz.com/lromanoff/creativity-entrepreneurship-and-other-american-myths/

Lasă un răspuns