Cursurile de vara „Nicolae Iorga” de la Valenii de Munte

Ieri, am participat la Festivitatea oficiala de deschidere a Cursurilor de vara ale Universitatii Populare „Nicolae Iorga” de la Valenii de Munte, editia 69. Au fost depuse flori la monumentul din fata Centrului cultural iar apoi au rostit alocutiuni de salut notabilitatile locale.

In deschiderea cursurilor, am tinut o conferinta pe tema „Nicolae Titulescu, diplomat roman, artizan al politicilor de securitate regionala in perioada interbelica”.

Programul din acest an se desfasoara pe parcursul a sase zile, program ce cuprinde si o vizita la Palatul Stirbey, unde am deschis zilele trecute o expozitie Titulescu.

Mentionez si faptul, ca tot ieri, doamna academician Georgeta Filitti a sustinut o spendida conferinta despre „Take Ionescu – legenda diplomatiei romanesti”.

5 gânduri despre “Cursurile de vara „Nicolae Iorga” de la Valenii de Munte

  1. Conform comunicatului de presa al Academiei Române, din 8 iunie a.c., dna Georgeta Filitti a fost aleasă membru de onoare al AR. Până la fi academician – ceea ce îi doresc -, mai are o cale de străbătut.

  2. De fiecare dată când va văd implicat în viața publică ,impartasind din experiența dvs.ma bucur ca și cand aș participa eu însămi la evenimente.

  3. Poate ar fi fost indicat sa adresati o invitatie Premierului Ungariei (gluma si nu prea). N-am auzit din partea presei nicio referire la aceasta manifestare academica sau poate n-am urmarit „sticla”.

Lasă un răspuns