Au trecut zece ani…

Au trecut zece ani de atunci. Uitasem semnificatia acestei zile. O pusesem intr-un sertar si aruncasem cheia. Cu tot cu Băsescu, Morar, Stanciu, Ionut Matei. O prietenă mi-a reamintit-o printr-un mesaj. Si imi revin amintirile. Anuntarea deciziei, telefonul lui Rus, decizia mea. In sfârsit…

Iar apoi „intelectualii lui Băsescu”, din fata blocului, mânjiti in derâdere cu ketchup.

Si decizia mea de a nu merge, ca un bătrân chinez, pe malul râului, asteptând semnele justitiei divine.

Dar, cu toate acestea…

11 gânduri despre “Au trecut zece ani…

  1. Tot ce s-a intamplat atesta prezenta proniei divine, culminand cu acel deznodamant ce a repus lucrurile in starea lor normala, justa. M-am bucurat sa se confirme cat va iubeste Dumnezeu. Cat despre nemernici, isi poarta fiecare povara pacatelor si multi dintre ei au fost deja dovediti.
    Cat de mult a pierdut Romania cred ca eclipseaza chiar si suferintele dv, care au fost extreme.
    Nihil sine Deo!

  2. Ma bucur ca nu ati reusit sa va duceti decizia pana la capat. Desi nu v-am votat, consider, cu mintea de zcum, ca romanii si Romania are nevoie de leaderi de calibrul Dvs.

    • Un semnal istoric pentru Unire

      În ședința comună a parlamentelor României și Republicii Moldova care a avut loc la Chișinău, Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, a trimis un semnificativ și puternic semnal pentru regândirea strategiei politice a Administrației de la Chișinău, în sensul Unirii.

      Titus Corlățean a spus:
      Să nu se uite că avem aceeași mamă, limba română și același Dumnezeu al românilor, așa că dacă vremurile vor deveni cu adevărat dificile pentru Basarabia din cauza provocărilor de securitate militare din regiune, pe care le cunoaștem, ÎI AȘTEPTĂM (pe Basarabeni) ALĂTURI DE NOI.
      Iară decizia este numai la ei.

      Este pentru prima dată când un înalt demnitar al statului român exprimă de la înalta tribună a Parlamentului de la Chișinău, așteptarea revenirii acasă a Basarabiei.

      Un asemenea diplomat, care are curajul să exprime deschis idealul național al Reîntregirii, merită să ocupe funcția de Ministru de Externe al României.
      Eventual al României Întregite.

  3. Intr-adevar aceste lucruri se uita extrem de greu. Astazi sunteti bine, extrem de apreciat si respectat de cei mai multi, regretat de majoritatea ca nu mai “jucati” in teren si aceste lucruri trebuie sa va imbarbateze (daca mai era cazul). Astazi sunteti la varsta cand “indicatiile” se pot da si de la tribuna 0, sunteti auzit atat de “jucatori”, cat si de peluza. Nu e rau sa mergi pe malul raului, asa cum aminteati ca un chinez insa, se pare ca justitia divina si nu numai aceea incepe sa-si faca simtita prezenta si daca cetatenii vor fi mai uniti si mai inteligenti ar fi posibil sa avem o soarta mai buna.

  4. O rușine pentru România

    În Parlamentul de la Chișinău a avut loc o ședință comună de un important simbolism, a celor două parlamente, a României și a Republicii Moldova.

    Unuia dintre parlamentarii români, deși avea invitație, i s-a refuzat intrarea.

    În cadrul ședinței festive, o membră a Parlamentului României a atras atenția asupra acestui aspect, total contrar semnificației și spiritului întâlnirii.

    Un gest fără precedent, de o mare gravitate și umilitor pentru demnitatea țării l-a făcut Florin Cîțu, președintele Senatului României, care a părăsit prezidiul în timpul acestui cuvânt luat de un deputat al României.

    Prin acest gest incalificabil, Florin Cîțu a dorit să -și arate sprijinul pentru abuzul autorităților de la Chișinău.

    Domnia sa nu a înțeles că în relațiile externe, o delegație unită a unei Instituții reprezentative a României este un organism omogen, nu o grupare de indivizi cu agende politico-ideologice diferite.

    O asemenea delegație reprezintă vocea Țării și de aceea fiecare membru al delegației trebuie apărat, nu trădat.

    Iată de ce Florin Cîțu trebuie să plece din fruntea Senatului României.

    • Florin Cățu este buletinul nostru de informație referitor la ceea ce i se ordonă de către șeful lui. Este un executant, care pentru mulți este și credibil! Cine este șeful lui? Cel care l-a susținut material prin alte țări și care l-a pus pe funcții.

  5. E bine sa ne reamintim necazurile vietii, dar nu prea des. Este clar acum pentru toata lumea ca ati fost detinut politic. Iar seful actiunii criminale a fost Traian Basescu.
    Si trebuie sa remarcam ca ceva justitie divina exista, din moment ce Basescu este acum un decazut.

  6. Am aflat cu intarziere de cenzurarea lui Fragmentarium. Atata timp cat nu exista declarata legea martiala, opiniile ar trebui lasate libere. Sigur ca trebuie interzise cele care jignesc gazda.
    Altfel, cenzura ne rupe de realitate. La ce ne foloseste sa auzim doar ce ne place? Dl Popescu, care lupta PENTRU cenzura, vrea regim totalitar? Am mai avut!

  7. Ziua aceea m-a ajutat sa inteleg ticalosenia si primitivismul „noi ordini” instalate in Romania si sa va admir si mai mult! Din pacate ei sint tot mai puternici, dar e bine ca sinteti sanatos, alaturi de familie. Mai putem spera!

  8. S-a încheiat un ciclu. Urmează ciclul pedepsirii celor care v-au vrut răul, care au vrut să scape de dumneavoastră, ca om politic dar și ca ființă umană. Vom vedea, ce vor păți ei!

Lasă un răspuns