5 gânduri despre “„Nicolae Titulescu, un adevărat creștin ortodox”

  1. Emotionanta marturisirea parintelui Varlan Constantin, care ne desvaluie o alta latura a vietii marelui diplomat si bun roman.Aceea de bun crestin Ortodox.

  2. Nimic nu se clădește fara Dumnezeu! Romania Mare a fost rezultatul luptei unor oameni cu credință în suflet și dragoste de țară. Și Ziarul Lumina al Patriarhiei Române elogiază personalitatea patriotului Nicolae Titulescu, care a pus,în tot ce a făcut, lumină din lumină credinței strămoșești. Cu atât mai mult, aveți meritul, Domnule Prim Ministru, să veniți în fața Neamului Românesc cu o personalitate complexa, care ni se dezvăluie cu noi și noi laturi necunoscute încă. Vă mulțumim!

  3. Reiau aici un articol de pe blogul meu personal pe care am incercat sa-l postez saptamana trecuta, dar nu sunt sigur ca mi-a functionat calculatorul si nu stiu daca a ajuns : Despre plata datoriei guvernamentale
    *************************
    Mai intai, sa vedem de ce este importanta datoria guvernamentala si ce alte datorii publice sau private avem in Romania.

    Pai ar fi asa :

    Datoriile persoanelor fizice
    Datoriile companiilor
    Datoriile primariilor
    Datoria guvernului Romaniei.

    Daca o persoana fizica sau o companie nu isi poate plati datoriile, ea va fi executata silit de creditori. La fel in cazul Primariilor. In schimb, daca guvernul nu poate plati datoriile sale, atunci toata Romania ajunge in incapacitate de plata si asta ne afecteaza pe toti.

    Cum poate fi platita datoria guvernamentala ?

    In principiu, singura modalitate de a plati datoria guvernamentala este prin cresterea taxelor. Stim asta de la criza datoriei Greciei. Atunci, politicienii greci au cautat diverse metode dar in final singura solutie a fost sa creasca taxele.

    Acum, despre cresterea taxelor e o discutie mai complicata. Cresterea taxelor inseamna austeritate. Conform teoriei economistului american John Maynard Keynes, austeritatea este mai usor de suportat in perioadele de crestere economica. De aceea, spune el, guvernul trebuie sa creasca taxele in perioadele de crestere economica si sa scada taxele in perioadele de scadere economica (adica recesiune).
    ************************
    continuarea acestui articol o gasiti pe blogul meu :
    https://bogdanv.ro/blog/despre-datoria-guvernului/

Lasă un răspuns