La Cornu, luptam impotriva crizei alimentare

La Cornu, anul acesta, ne-am ocupat sa pregatim, in solarii si, partial, in aer liber – in lazi cu compost, inaltate -, legumele pentru vara si pentru iarna pentru toata familia. Zilele acestea, i-am avut si pe nepotii nostri, ca ajutoare.

Inainte sa inceapa ploile, a trebuit sa mai stropim, inca o data, merii si prunii.

Aseara, intr-un meci de mare miza, Real a castigat cu Liverpool. Sa vedem ce va face, diseara, Dinamo…

10 gânduri despre “La Cornu, luptam impotriva crizei alimentare

  1. O adevarata ferma ecologica (bio) si din ce observ cu un sistem de irigatie inteligent. Munca, pentru cei ce stiu cum s-o faca, innobileaza. Tot asa cum am fost „doborati” de pandemie, la fel ni se pregateste si criza alimentara. Odihnitii lumii nu duc lipsa de idei care mai de care diabolice. Pana una alta Rusia si China incurca rau de tot socotelile acestor scenaristi ai apocalipsei. La noi (pe cocioc) tot o dam cu green deal-ul insa, se taie padurea tarii intr-o veselie, Delta Dunarii o duce greu, cu energia verde sau regenerabila stam bine … pe hartie, poate agricultura sa se scoata din incurcatura. In nepoti si stranepoti ne este nadejdea.

  2. Prima condiție sa aveți de toate este sa le aveți și sa le ingrijiti. Din fotografii și cum va știu un bun gospodar cu siguranța recolta va fi indestulatoare. Mult succes și o recolta bogata !

  3. Omul sfințește locul! Sunteți bun exemplu pentru toti oamenii harnici! Agricultura inteligenta și rod bogat! Felicitări întregii familii! Nepoții au de la cine învata!

  4. Să fie cu roade!
    Cât despre actor, acesta își interpretează cu succes rolul!
    Domnul Pleșoianu a postat o părere a unui jurnalist ucrainean, privind România și românii. În viziunea individului, România este cea mai săracă țară din U.E., iar românii sunt țigani. Discriminare totală față de etnia rromă, pe care o folosește ca etnie inferioară! Văd că nimeni nu se agită și nu-l condamnă pe onorabilul ziarist, pentru că este ucrainean! De fapt, ucrainenii îi consideră ,, țigani albi” pe cei 1600 de volohi din localitățile Poroscova și Mircea, din Ucraina, așezări situate la 200 km. de Sighetul Marmației. Despre discriminarea volohilor, am scris pe data de 13 decembrie 2009, pe blogul meu, Earnest, depre onestitate. Am avut doar 262 de cititori la această postare. Dacă citeau mai mulți, probabil, românii ar fi fost mai obiectivi.

    • Doresc sa va asigur ca nu sunteti un solitar. Situatia romanilor si nu numai a acestora pe pamant ucrainean este cunoscuta de foarte multa lume mai ales ca o anumita televiziune a prezentat pe larg situatia volohilor. Sunt convins ca foarte multi cetateni onesti nu agreeaza acesta propaganda agresiva despre tot ceea ce se intampla la est de Romania. Adevarul, realitatea cruda este una certa, sute de mii de oameni sufera din cauza razboiului si nu doresc sa amintesc despre castigatorii de pe urma acestei grozavii.

  5. Cu tot respectul!

    Din vizitele mele, rare la statiunile pomicole, am aflat ca stropirile se fac dupa ploi.

    prof univ dr Emil STAN

Lasă un răspuns