La Cornu

Din nou, la sfarsit de saptamana, la Cornu. De data aceasta, impreuna cu nepotii nostri.

Culturile de legume incep sa arate incurajator. Am cules primii castraveti dar si ridichile si ceapa. Ca si in viata, lupta cu buruienile este dura. Experimentam inabusirea lor cu iarba taiata din curte.

Dam drumul la televizor seara dar ne asteptam, de fiecare data, sa ne vorbeasca Zelensky.

Inca nu-mi este clar de ce a inceput razboiul in Ucraina si, mai ales, cum se va termina. Ca si in cazul pandemiei, unii vor castiga dar cei mai multi vor pierde. Sub diferite forme.

11 gânduri despre “La Cornu

  1. Mircea Popescu

    ref https://adriannastase.ro/2022/05/23/inregistrarea-lansarii-cartii-razbunarea-cuvintelor-blogn-roll-vol-10/#comment-242069

    Cum sa iti zic .. in cestiunea in cauza pe mine nu m=-ar interesa „fidelitatea” noilor cetateni de origine rusa cat acceptul lor mercenar la Unire. SI daca zisii in cazua ar intinde-o btusc in „Europa” as zice ca am castigat de 2 opri cu acelasi bilet la loto ….

    Si asa in gnl as mai zice ca pe mine nu m=ar interesa ata de mult juramantul de credinta al noilor cetateni cat .. cat fidelitatea celor vechi….

    Ca problema este aici , acum , in ce priveste atitudinea unor cetateni romani.. de etnie, declarat, romana. Care insi , bine spalati creieri, umplu netu de indignari flachiatate dupoa oficine sorosiste .. ca Romania e cah, ca romanii e , ca .. ca ca si mereu atrag cica atentia ca „romanii tradeaza”.
    Asa au invatat sarmanii imbecili citind cestii „ptr intelectuali” ca cica sa nu fim nationalisti ca comunistiii ….

    Cestia este ca astia urmaresc cu fanatism intefresele altora so , ne cer noua sa pe pliem .
    Azi la moda este Zelesnki si Ucraina …. ca [pate am avea si noi uele interese .. ete na! Icraina ne apara! cA eu de vreo 30 de ani am niste … nistre cestii personale cu zisii malorusi .. asta e dpoaer ca m-a prostit Putin …..
    Mda. Dar hai sa citez ceva din Alina Mungiu Pipidi Victoria Nuland, al cărei obiectiv era să diminueze Rusia întărind Ucraina, pilonul politicii estice americane de 30 de ani,

    Eu Incepeam sa banui cestia cu „Ucraina, pilonul politicii estice americane de 30 de ani” , caci numai asa se [uteau eploca unele „curiozitati” .
    Adica in primul rand modul „elegant” in care Romania a renuntat la … ei da Insula Serpilor si ostraovul Maican. (mentionez ca . cf tratctatului de pace de la Paris [1947] acestea tineau de Romania. Ca au fots „date” sa zic asa „pe bon de mana”. Si ca nu este vorba despre zone locuite!!!)
    Apoi era ceva ce imi sugera unele intrerese ucrainesti in ce proveste Transnistria …
    In fine eu sunt f atent de amaunte ce tin de „aparare”. Acum cca 27 de ani si mai bine am fots surtprins de cererea „Unchiului” ca Romania sa renunte la cele 2 regimente ROT si sa nu achizitineze avioane multirol sau rachete capabile sa atinga tinte la 2000 km . Nu de alta dar tinta cea mai prbaila ar fi fost Kievul nu Viena. Se mai leaga de niste „amanunte” din aceaisi sfera ….inclus de fpatul ca CDR si-a p[astrat „sompatiile” transtalantice si dupa ce a refuzat contractul cu Bell ..

    Ei bine ia de vezi azi.. Romania e .. cum e , Insula Serpilor a fots recuperata de Rusia (doar cativa indraznesc sa zica ca daca ra la Romania era teritoriu NATO si … flota tusa ar fi respectat apele teriotoriale ca sa nu deranjeze pescuitul cu undita (pai in timpu liber ce s afaca aia din postu de pe Insula ? )
    Si ar mai fi ceva de zis … in lat post.

    Sau sa continui.. interesele sponsirizate de Soros au impus ca „intelectualii” romani sa se cam faca pres in fata entereselor Ungariei. Viktator Orban era un luceafar evropean … Azi , insa …. e de porc.

    Numa ca noi nu trebe sa avem enterese prorpii .. ci pe ale Nulandei (care le are pe alea a lu Soros)

    Si , ffinca ma intereseaza fideliytatea ceelor vechi.
    Ma rpog retin ca la Otrawa si Wahsingtin exista un lobyy ucrainean „nationalist” (si cam banderist!) care cere, pretinde …
    Da ce face lobbyul romanesc?!!!
    Ca in timpul razboiulului trannnistream stiu ce facea. in cel mai bun caz NIMIC!!

    • Da .. ci ca e din 1988 …
      https://www.youtube.com/watch?v=V0NgVf_c4Rg

      Ţine minte, fiul meu
      Că există Dumnezeu
      Uite cum a fost şi cum va fi
      Și un jurământ te leagă
      Țara noastră nu-i întreagă
      Însă asta doar până-ntr-o zi

      Când vei fi şi tu bărbat
      Să te simţi mereu soldat
      Doamne, ocroteşte-i pe români
      Pentru vechile hotare
      Pentru România Mare
      Doamne, ocroteşte-i pe români

    • Ghiță, în ideea jurământului erau două aspecte pe care văd că le eviți.
      Două, atâta, două.

      Nu Ucraina, care a fost adusă în dezbatere tocmai de barbarismul rusesc care repetă și depășește invaziile barbare prin crimele monstruoase și în fața cărora este omenirea nu poate sta impasibilă.

      Și astea două sunt REÎNTREGIREA, oferindu-se instrumentul și argumentul.

      Iar al doilea punct este INTEGRITATEA, scoțându-se din discuție aptitudinile secesioniste (autonimia secuiască, aplaudarea organizațiilor maghiare a imixtiunilor Budapestei sau negarea caracterului unitar).

      Sigur, odată introduse în jurământ, fiind mai ușor, s-ar putea trece și la Constituție.

      Dar vorbim doar ca să ne aflăm în treabă, deoarece politicul românesc nu-i interesat.
      Poate are dreptate.

      • Popoescule

        se pare ca …………… (completeaza tu .. ca sa nu zici ca te denigrez)

        Ia sa vedem ce ai scris :

        Poate, în Jurământul pentru Cetățenie ar trebui introdusă formula:

        „Jur să lupt pentru REÎNTREGIREA și pentru menținerea INTEGRITĂȚII țării în hotarele de la 1 Decembrie 1918.”

        Ia zi Popescule cand se depune juramantul pentru cetatenie? A romana nu …
        Ca eu nu tin minte sa fi depus asa ceva. Da, am dep[us unul – pe cel militar. Dar eram militar pentru ca eram deja cetatean!!!

        Da pe tine te doare … Ucraina. Aia care are Buceagul, Hotinul, Cernautiul, Storojinetul, Cetetea Herta , care erau hotarele de la 1 Decembrie 1918.Plus serparia…

        Dar, de ce sa ma mir? Ce al cui amabsador era Pettit ? ala ca care zicea ca cum reunificarea „nu este o alegere practică şi aceasta nu ar face lucrurile mai bune. (…) Moldova nu e România, are propria istorie şi este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi, desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special…”, (https://www.dw.com/ro/gaf%C4%83-diplomatic%C4%83-sau-semnal-de-la-washington/a-19512905)

        Problema , este, cum zic nu la cei putini care dobadesc la cerere cetatenia romana ci a noastra, a cetatenilor romani de enie romana , care suntem (adica destuica nu eu personal) ametiti cu „demistificarea”, „decomunizarea” istoriei noastre. Si care in timp ce ne autidenigram aplaudam nationalismul altora (a da… Cu ce o fi Basarabia mai multietica decat Ucraina ? Ca in ucrina mai sunt si unele populatii slave nitel mai greu de incadrat – hoholii , rutenii, rusinii , lipovenii. Plus restu de neslavi – romani, unguri, tigani, samd. )

        Asa cum ziceam in America de N exista exista un lobby ucrainean „nationalist” dar nu si unul romanesc!

        Sa nu uit. Pe vremea „noastra” Barbarism era Cuvânt împrumutat dintr-o limbă străină fără a fi necesar Ce vrei tu a zice ar fi „comportament barabar” sau pe scurt „barbarie”.

      • Ghiță, eu spun una, tu înțelegi altă și o ții ca Ivan cu fluierul.

        Cum ziceam, vorbim degeaba.

        S-a ajuns ca românul să-și manifeste frustrarea permanentă și revolta cu gura până la urechi, iar soluțiile sunt magnifice dar lipsesc cu deosebire.

        Concluziile sunt totdeauna aceleași, „Nu se poate” și „Nu este bine”.

        Și să nu uităm, „Toți ceilalți sunt de vină”, americanii, ucrainenii, ungurii, UE, evreii, masonii, NATO, Baba Vanga, corupții, miniștrii.

  2. O poza cat o mie de cuvinte. Cornu si imprejurimile sunt o oaza de liniste departe de lumea dezlantuita, acolo unde se poate vorbi cu natura, pasarile si cu … ursii.

  3. Prințul Charles se simte foarte bine în Transilvania și susține conservarea patrimoniului cultural din această parte a României. Nu știu dacă a vizitat și bisericuțele românești din lemn construite în timpurile de glorie ale Imperiului la periferiile orașelor. Probabil că da, dar nu am urmărit foarte des televiziunile și cu siguranță mi- a scăpat relatarea evenimentului.
    E foarte bine și pentru România, chiar dacă binele vine pe axa Londra-Budapesta-Bucuresti.

  4. Dacă domniei voastre nu vă este clar de ce a început războiul, ce putem face noi pentru a identifica firava realitatea în torentul (aparent haotic) informațional? E ca și cum ai naviga pe o mare agitată, prin ceață, doar cu mintea ta pe post de busolă. Chiar și pentru un intelectual este extrem de dificil… poate cu atât mai greu cu cât intelectualul este mai evoluat. As numi asta paradoxul gânditorului.
    Pe de altă parte ați face bine să fiți mai atent la nuanțele incorectitudinii politice, cerberii adevărului absolut abia așteaptă o deviație intelectuală de la certitudinea olimpiană pentru a vă pune la punct.
    Cană mai aveți astfel de ezitări vă propun să-l sunați pe Mihai Gâdea de la CNN România. Vă lămurește pe loc.

  5. off topic
    Inca un episod din serialul „Cutreierand Bucurestiul”. M-am aflat in aceasta dimineata in Gara de Nord pentru o scurta intalnire cu un prieten aflat in trecere si-ntr-un schimb de trenuri. Gara arata cum arata, ar putea arata si mai bine insa, domnului ministru Grindeanu cu dragoste. Pe cand se vor numerota liniile si eventual zugravi gara si reabilita cladirea din dreptul liniei 14 ? Daca nu eram prin preajma prietenul risca sa piarda legatura nestiind pe unde sa apuce spre linia de plecare dorita. Drum bun.

Lasă un răspuns