22 de gânduri despre “Inregistrarea lansării cărtii – „RĂZBUNAREA CUVINTELOR. Blog’n Roll vol. 10”

  1. Pentru romanii care nu sunt sedusi de minciunile propagandei ruse: comentariul meu despre CPAC de la Budapesta nu a fost menit pentru a face vreun portret negativ Partidului Republican, sau vreunei personalitati politice americane, si de a ma repozitiona cumva in favoarea Partidului Democrat. Nici gand! Poate in curind CPAC sa aibe o conferinta si la Bucuresti, desi nu inteleg de ce CPAC nu se tine in SUA. Dar, e alegerea lor si o respect.
    Pe mine ma intereseaza orice trend care ar putea influenta tara mea de bashtina, Romania.
    Nimic si nimeni nu e vesnic, nici Orban, nici Putin si nici „democratia europeana”. Totul se va schimba in moduri mult mai diferite decit de-am dori noi. Accept asta ca pe o lege divina.

    • Trump rasufla usurat, nu si-a pierdut se pare toti sustinatorii din Canada aflati, deocamdata, in ilegalitate.

  2. Am ascultat-o pe Alexandra Pacuraru de la Realitatea TV acum la 9 PM ora Romaniei. A foacut o introducere excelenta la emisiunea sa, si a amintit ca noi vrem sa traim in pace cu toti, dar nu ne vom lasa in voia apelor agitatorilor maghiari (sau rusi adaug eu).
    E clar ca cineva vrea sa creeze un nou foc al discordiei in Transilvania, si nu sunt romanii.
    Rusii ne intreaba: „Dar de ce va luati de frumoasa Novak, ca e nevinovata?”. Cunoastem deja modul in care lucreaza diversionismul rusec si maghiar.
    Bravo Alexandra, te votez prima femeie Presedinta a Romaniei, daca candidezi. Si frumoasa, si desteapta, si mai ales, romanca cu suflet de romanca.

  3. Sunt pe Antena 3 la Sinteza Zilei si ascult siderat un UDMRist care afirma ca nu ei au provocat cu vizita lui Novak, ci romanii, pentru ca ar atenta la libertatea religioasa a ungurilor, deoarece domana Novak ar fi venit in vizita la aceasta biserica, pentru o sarbatoare comuna a maghiarilor.
    In loc sa isi recunoasca greselile, si sa isi ceara scuze, acesti UDMRisti continua sa ne insulte inteligenta fara nici o retinere. Minciunile lor sunt detectabile din spatiul cosmic, din galaxia vecina. Cred ca rid de se prapadesc si extraterestrii.
    A incercat UDMRistul si o strategie sa se arate cit de superiori au fost ei cind au fost de acord cu intrarea Romaniei in NATO si UE. Cita bunavointa nobiliatra au aratat fata de iobagii nostri, cit singe albastru unguresc s-a scurs pentru desculti.

    • A3 ? Inca iti mai irosesti timpul pe acest surogat de cnn ?
      Gadea spunea candva ca virusul sars cov 2 este creat in laborator. Dar niciun cuvintel despre experimentele biologice de la Harkov, pentru care exista documente depuse la ONU.
      In ziua de azi se poate reseta orice, inclusiv creierul, dar istoria si realitatea nu.

  4. Da…Marius Tuca are dreptate, o intoarcere in politica a domniei voastre ar fi salutara si benefica pentru Romania. Cred ca ar ajuta daca l-ati invita pe judecatorul Ionut Matei la celebra tarta de visine a doamnei Dana Nastase. Nu stiu sigur daca judecatorul ar reveni la sentimente mai bune, dar cu siguranta se va simti mai bine, la pensie, cu mai putin gust amar in sufletul sau chinuit. Poate, cine stie ?, candva, poate, isi va regreta, public, eroarea judiciara.

  5. ??!!!
    https://www.dcbusiness.ro/o-gramada-de-site-uri-rusesti-ofera-cetatenie-romana_644310.html
    ”pentru ruși, cetățenia române reprezintă o modlitate avantajoasă de a imigra rapid în UE”.

    Nu ata stirea ma ..? irita/amuza/scabeste cat nestirea .
    Adica ca nu au existat niste insi care in preumblare peste Prut nu explicau asta la o votca „ba Ivane daca vrei sa intaresti diaspora ruseasca din Germania, Italia voteaza naibii unirea…. Si a 2a zi dupa ce ai acte romanesti …. ” . Cu niste comis voiajori priceputi poa ramanea si Rabnita fara paznici (cupa ce vindeau tot depozitu la fier vechi!)

  6. @Celui cu nume de tanc rusesc

    >>”Angelicul Trudeau se pare că a reușit să transforme Canada într-o fermă perfectă ”

    Inteleg atacul si jignirea la persoana mea venita de la propaganda rusa, in lipsa argumentelor. Dar sa jignesti toata Canada, tara care m-a adoptat – si nu doar pe mine – si in care traiesc liber (cit se poate) si prosper (cit se poate) nu o sa iti permit. Dar pricep ca rusii sunt agitati din cauza sprijinul Canadei pentru Ucraina, si condamnarea ferma a agresiunii Rusei, care a incalcat normele de drept international, pentru a isi face loc, cu pumnii, pe scena internationala si a impune, cu picioarele, o noua ordine mondiala. Nu o sa reusiti!

    Paranoia, „prietene” are diverse grade. Dar daca eu sunt „paranoic”, tu si toata cohorta aferenta de rusi pro-Putin si pro Rusia imperiala aveti o boala care nu are nume. E psihica si afecteaza majoritatea rusilor care sustin regimul cu adevarat fascist din Rusia. E o boala regulata la natia voastra, apare in diverse perioade istorice. E foarte grava insa pentru tot mapamondul, pentru ca o transmiteti cu rachete. Se vad efectele ei. Deocamdata, lumea civilizata va admistreaza un tratament, care nu stiu daca o sa va vindece, sau doar o sa va mai diminueze efectele bolii. Poate ca ai auzit cit ai activat in Romania vorba aia romaneasca „boala lunga, moarte sigura”. Eu cred in intelepciunea stramoshilor mei.

    Rusia lui Putin e un cancer agresiv al acestei planete, mult mai periculos pe termen scurt si mediu decit incalzirea globala! Nu sunt doar vorbe aruncate-n vint. Prin blocada de la Marea Neagra, produceti rapid foamete pe mapamond, si mor oameni care poate nici nu au auzit de razboiul pe care l-ati declansat in Ucraina. Produceti saracie prin inflatie si costuri ridicate la produsele de baza si in tarile care nu sunt implicate in conflict. Nu oligarhii vostri mor de foame. Bombele si rachetele voastre au adus nu pacea si iubirea, ci otrava pe planeta. Milioane de ucraenieni au fost obligati de voi sa isi paraseasca tara, pentru ca le-ati bombardat ocuintele, ucigind copii, femei, fara discriminare. Culmea, omoroti fara discriminare inclusiv rusi de-ai vostri in Donbass si restul Ucrainei, rusi care nu vor sa traiasca sub bocancul Rusiei!!! „Fiecare cu mortii lui”, spuneai rece si lucid inainte sa declanshati macelul. Ce mai conteaza citeva zeci de mii de rusi ucisi de Rusia in Ucraina pentru ca visul imperial al unui dement pe care la-ti ales si sustinut sa prinda chip? Asta este hidra colectivismului rusesc si a ideii cu adevarat paranoice despre cum un vis e mai important decit vietile oamenilor. Viata nu are valoare in Rusia imperiala. Doar visul e frumos, restul un coshmar. Icrele negre doar in filme.

    Incitati impreuna cu China la mai mult conflict (China inchide ochii complice tot din ura fata de Occident, inclusiv Canada). Iar apoi amenintati cu bomba nucleara! Cred ca e clar cine e bolnavul psihic al planetei si dusmanul omenirii si pacii.

    De cind esti pe blog, nu ai spus nimic, absolut nimic pro-romanesc, decit ai intretinut diviziunile care plac Moscovei. Mai e o vobra romaneasca: „minciuna are picioare scurte”. Asa cum prevedeam acum citiva ani, tu si fratii tai rusi multi si saraci vedeti lumea cu tancul. Nici oligarhii rusi nu se mai dau cu iahtul.

    Prin anti-teza prezentat mai sus, Canada este una din putinele tari din lumea asta unde oricine care se stabileshte aici poate sa traiasca decent. Canada nu este o tara militarista, fascista si imperialista ca Rusia. Si nici autocrata. Cu toate slabiciunile democratiei, tot democratia este de preferat „nazismului medieval” rusesc. Nici nazistii nu erau atit de barbari in tarile ce le cucereau in raport cu populatia civila.

  7. Dodon are probleme cu justitia. Eu l-as fi judecat mai ales pentru tradare de tara, pentru ca a fost anti-roman, si sluga lui Putin in „Maldavskaia Respublika” din mintea bolnava a imperialistilor sovietici. Degeaba a dus tricolorul in Piata Rosie sa arate cit de sluga e. Si degeaba a avut un orgasm mental cind i-a prezentat lui Putin harta cu toata Moldova, de la Carpati la Nistru.
    Ca si cu ungurii, poate ca mamaliga nu explodeaza, dar tensiunile ce le cauzeaza acesti provocatori pro-rusi se aduna, si vai si amar daca o sa ajungem la punctul cind om spune : „a venit si rindul nostru”. Mai bine sa ii tinem la rece, sa le dam timp sa reflecteze.
    Auzi tu, UDMRistii i-au medaliat pe cei doi extremisti maghiari dupa ce au fost eliberati. S-a intimplat intr-o institutie a tarii numita Romania. Bun, eu daca plantez niste petarde la Budapesta, ma decoreaza „frumoasa Novak” dupa ce imi ispasesc pedeapsa in Ungaria? Ar fi minunat, va dati seama citi oameni ar fi tentati sa isi incerce talentul la a comite acte teroriste. La noi, esti decorat de autoritati dupa ce esti condamnat si ti-ai executat pedeapsa! Romania este o tara absolut inovativa in materie de justitie in cazul teroristilor. Propun sa mergem mai departe, si, pe linga medalii, sa le oferim teroristilor condamnati si pensii de serviciu, evident pentru serviciile prestate tarii.

  8. Exceptionala si memorabila remarca lui Talleyrand: „Sire, nu a fost meritul meu, ci ghinionul celor care m-au neglijat”. Numai o inteligenta sclipitoare ca a politicianului si omului de stat Adrian Nastase ii putea pricepe dedesubturile. Avem omul care nu poate fi dat la intors in relatiile internationale, trebuie doar sa-l punem pe locul care il merita si in beneficiul romanilor.

  9. Cred ca dupa 3 luni de razboi putem sa realizam care sunt capacitatile lui Putin si ale Rusiei.
    Se discuta despre cit mai are Putin de trait, cine il va trada, cine il va inlocui. Fara indoiala, sefii din Armata Rosie sunt afectati de proasta performanta a lor pe front, si banui, suparati pe Putin, care va deveni borcanul in care bagi otrava. Acum se scuza ca merg incep cu „succesurili” pe front pentru ca sunt foarte atenti sa nu omoare civili. Bineeeee, dupa toate orasele rase, am inteles care era cauza. Minciunile lor deja miros a disperare. Si tocmai aici mi-e teama, ca daca Putin va fi inlocuit, disperarea sa nu aduca un altul, si mai nebun.
    Unde-i domnul Gorbaciov, ce glasnost mai are in aceste vremuri? Daca Putin reface URSS-ul normal ar fi ca Gorbaciov sa revina la post, si sa mai il mai desfiinteze inca odata.

    • @Ghiță: ”pentru ruși, cetățenia române reprezintă o modlitate avantajoasă de a imigra rapid în UE”.

      Poate, în Jurământul pentru Cetățenie ar trebui introdusă formula:

      „Jur să lupt pentru REÎNTREGIREA și pentru menținerea INTEGRITĂȚII țării în hotarele de la 1 Decembrie 1918.”

      Prin această formulă de jurământ, nici Transilvania nu va mai deveni subiect de dispută (nu autonomie administrativă, nu federație pe criterii etnice), nici revenirea Basarabiei la România nu va putea fi contestată având în vedere numărul majoritar de cetățeni ai României care locuiesc dincolo de Prut.
      Deja sunt peste 1 milion.
      .

  10. Si inca o completare la postarea mea de mai sus :
    Atunci cand Institutul National de Statistica din Romania calculeaza cresterea PIB-ului, ar fi bine sa calculeze, daca se poate , inca 2 indicatori foarte importanti :
    1) cresterea PIB produsa de Persoane (adica cresterea veniturilor Persoanelor)
    2) cresterea PIB produsa de Companii (adica cresterea profiturilor Companiilor)
    De ce ?
    pentru ca e posibil sa avem crestere de PIB la Companii, si atunci trebuie sa crestem Impozitul pe profit al Companiilor, si in acelasi timp e posibil sa avem scadere de PIB la Persoane, ceea ce insemna ca trebuie sa scadem impozitul pe venit al Persoanelor.
    Deci impozitul pe venit al persoanelor fizice si si impozitul pe profit al companiilor merita o analiza diferentiata in functie de PIB.
    *********************************
    In plus mai exista o problema :
    am observat ca Insitutul National de Statistica a publicat in data de 17 mai rezultatele cresterii PIB din primul trimestru. Probabil va publica rezultatele cresterii PIB din trimestrul 2 abia la jumatatea lui august.
    Nu merge asa. Rezultatele vin prea lent. Politicienii si economistii nu au suficient timp sa analizeze datele si sa ia masuri la timp daca rezultatele vin asa de rar si asa de lent.
    Trebuie gasita o alta modalitate de raportare a inflatii si a cresterii economice.
    Trebuie angajati oameni la INS, trebuie crescute salariile – nu stiu. Trebuie facut ceva ca sa avem rezultate mai des si mai repede.
    Eu de exemplu as propune asa :
    – in fiecare luna, intre data de 1 si data de 15 a fiecarei luni, INS sa calculeze inflatia raportata la aceeasi luna din anul anterior, precum si cresterea PIB raportata la aceeasi luna din anul anterior
    – rezultatele se publica pe data de 16 a fiecarei luni
    ****************
    In felul acesta, daca vreau sa aproximez inflatia anuala, calculata astazi, 27 mai, am la dispozitie inflatiile lunare pe primele 4 luni ale anului. Fac media intre ele si am o aproximatie destul de buna.
    La fel si cresterea economica.
    Se poate calcula media cresterilor de PIB „luna la luna” si asfel obtin o aproximare destul de buna a cresterii PIB pe tot anul.
    Dupa parerea mea, se poate renunta la calcularea inflatiei triemstriale si a PIB-ului trimestrial. Daca avem inflatia lunara si cresterea PIB lunara, facem noi media pe fiecare 3 luni ale fiecarui trimestru si obtinem o aproximare destul de buna.
    Pentru asta insa, INS trebuie sa munceasca ceva mai mult, cred.

  11. rectificare:
    – in fiecare luna, intre data de 1 si data de 15 a fiecarei luni, INS sa calculeze inflatia DIN LUNA PRECEDENTA raportata la aceeasi luna din anul anterior, precum si cresterea PIB DIN LUNA PRECEDENTA raportata la aceeasi luna din anul anterior.
    Adica :
    – in luna iunie 2022, INS va calcula intre 1 inuie si 15 iunie inflatia „luna la luna” pentru mai si cresterea PIB „luna la luna” pentru mai.
    – intre 1 august si 15 august, INS va calcula inflatia „luan la luna” pentru iulie si cresterea PIB „luna la luna” pentru iulie.
    se pot da mai multe exemple in acest sens, dar cred ca am reusit sa clarific …

  12. pt dl.Nastase : cred ca mai exista o postare de-a mea, despre Datoria guvernului, care nu a mai aparut … sper ca nu era o problema cu postarea (in sensul ca am spus ceva nepotrivit)

Lasă un răspuns