Lansarea cărtii mele – „RĂZBUNAREA CUVINTELOR. Blog’n Roll vol. 10”

Vă astept cu placere!

Fundația Europeană Titulescu organizează joi19 mai 2022, începând cu ora 16:00, lansarea cărții:

‘RĂZBUNAREA CUVINTELOR. Blog’n Roll vol. 10’.

Autor: Adrian Năstase

Cu alocuțiuni din partea:

Adrian NĂSTASE

Marius TUCĂ

Cornel NISTORESCU

Dan ANDRONIC

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.”

12 gânduri despre “Lansarea cărtii mele – „RĂZBUNAREA CUVINTELOR. Blog’n Roll vol. 10”

  1. Putin s-a intors pe dos in ce priveste extiderea NATO, si azi nu mai vede nici un pericol pentru Rusia daca NATO se largeste spre granitele Rusiei acceptind Suedia si Finlanda. Amintesc ca extinderea NATO a fost unul din motivele razboiului ce la inceput in Ucraina.

    ‘”..As to enlargement, Russia has no problem with these states – none. And so in this sense there is no immediate threat to Russia from an expansion (of NATO) to include these countries,” Putin told the leaders of a Russian-dominated military alliance of former Soviet states….”

    Aceasta pirueta spre o pozitie complet diferita marcheaza si o posibila recunoastere implicita a faptului ca Rusia nu va putea sa cucereasca Ucraina, sustinuta de state NATO, si nici sa ii schimbe regimul pro-occidental.

    Realist vorbind, frontiera cu Finlanda e de sute de kilometri, asa ca dupa acest razboi nu stiu cite trupe sau susteme de rachete o sa mai aiba sa apere Rusia de „fascisti”. Si nici nu va putea sa „demilitarizeze” NATO.

    https://www.reuters.com/world/europe/russia-calls-finland-sweden-joining-nato-mistake-with-far-reaching-consequences-2022-05-16/

  2. Una din marile probleme internationale este ca exista popoare fara tara: palestinieni, kurzi, basci, rohyngia etc. Ei pot fi cetateni al altor tari, insa in tari precum Turcia, kurzii sunt persecutati, si considerati de multe ori ca fac parte din organizatii teroriste, precum PKK. Telul declarat al PKK este sa construiasca un stat al kurzilor (Kurdistan) in zonele unde locuiesc (Turcia, Irak, Iran). Conflictele militare cu Turcia au produs peste 30,000 victime. Deci nu degeaba Turcia are o problema cu separatistii kurzi, reprezentati politic de PKK. Dar pina unde se poate intinde coarda intre suveranism si opresiunea unui alt popor? Dreptul international nu pare sa aibe solutii, iar santajul Turciei la adresa Suediei si Finlandei despre intrarea lor in NATO este pina la urma despre acest esec de a rezolva politic problema kurzilor. Se pare ca Suedia si Turcia ofera azil politic atit kurzilor din Turcia cit si opozantilor politici turci ai lui Erdogan. Erdogan a vazut la a doua citire o oportunitate sa isi mai consolideze puterea pe spinarea Suediei si Finlandei.
    Probabil ca solutia ar fi fost aderarea Turciei la UE, dar trenul asta a trecut.
    Altfel, „veto-ul” Turciei ar putea fi interpretat si ca un sprijin pentru Putin.

  3. Ati vazut ca sunt retinut in a comenta despre politica de partide din Romania. Ii las pe Anonim, ZeV, Banatzeanu sa o faca, ei fiind, evident, mult mai informati ca mine pe diverse canale si t(z)evi.

    Dar una mica, tot nu ma las: cum, dom’le, ditamai Ministru al Tinerilor (Globalizati?) si al Sportului (Maghiar?) in „cabinetul” de renume mondial, patriotul Edward Novak, care s-a jurat el acolo cu multa credinta ca slujeste Romania, cu minutza lui sportiva pe Biblie jurind, sa nu stie Imnul National al Tarii Sale? Cum sa nu, stie foarte bine Imnul tarii sale…dar al Romaniei.

    Eu cred ca sunt multi prosti, si idioti, inclusiv „inutili”, pe toate meridianele jucaushului si sportivului nostru mapamond, dar sa te lasi calcat pe bombeu in propria tara de propriul ministru, nu-ti mai vine sa-ti pui geaca rosie si sa iesi in Piata? Alo, alo, Centralista de la Cotroceni? La ce ora e mitingu’?

    Patriotul inca e in functie? Dap, bien multzam, reprezinta inca Gradina Domnului. In Romania inca nu s-a auzit de procedura democratica a demisiei? Ca onoarea nu o mai cautam…

    Caragiale a enuntat genial peste veacuri: „Tradare, tradare, dar sa stim si noi!”

    http://www.romanianvoice.com/poezii/teatru/ilc-scrisoare_pierduta-actul_2.php

    • Cei trei „C” din varful puterii executive a Romaniei n-au primit nici un pliculet sau vreun telefon de la cine trebuie, asa ca l-au lasat pe ministrul „petriot” al sportului si tineretului (tefelist) in functie. In privinta lui nenea Iancu se pare ca va ramane de-a pururea actual.

    • Citez: „Cum sa nu, stie foarte bine Imnul tarii sale…dar al Romaniei.”
      Cred ca lipseste un „nu” inainte de „al Romaniei”.

  4. Sefu’ scuze de .. abuz.
    Da ma poti crede – incerc sa fiu cat mai bland ……
    Si acu la abjectu’ lu’ subjectu’ :
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    Serparie maritim internationala

    Fost director al Serviciului Român de Informaţii, Costin Georgescu declara cu ceva timp în urmă pentru „Adevărul” că în eventualitatea unui armistiţiu, rămânerea Insulei Şerpilor în stăpânirea ruşilor poate afecta grav interesele României şi nu numai.
    Moscova va avea imediat pretenţii dacă Putin rămâne cu Insula Şerpilor, care se află aproape de zona economică exclusivă câştigată de România, conform unei decizii a Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga. Vorbim deci de o zonă în care se află zăcăminte de gaz care pot limita sau chiar exclude dependenţa României şi Europei de combustibilul rusesc. Putin nu va avea scrupule şi va contesta cu siguranţă decizia de la Haga privind zona economică exclusivă câştigată de România pe principiul «acolo vorbeaţi cu Ucraina, acum discutaţi cu Rusia». Oricum, este clar că pe lângă pretenţia imperialistă, Putin are în acest război şi clare interese economice. A jefuit Ucraina de cereale, de utilaje agricole, de uleiuri. Acum vizează clar şi gazul din Marea Neagră. Şi, repet, nu pentru că nu ar avea ei destul, ci pentru a nu da ocazia României şi UE să-şi scadă dependenţa de gazul rusesc. Drept urmare, prin aceste atacuri, cred că partea ucraineană vrea, practic, să ne ajute încercând să repună mâna pe Insula Şerpilor. Este un gest de prietenie faţă de România şi faţă de Europa, în general”, a precizat Costin Georgescu. (adev.ro/rbtevp)

    Cetateanul (ca domnu nu pot sa ii zic) Costin Georgescu de la dezInformatii „uita” „micul amaunt” ca zisa Insula a Serpilor nu este , ce se numeste „oficial” o insula ci un obstacol de navigatie si, ca atare nu are drept la platou continetal si zona economica. Si chiar daca zisul Putin are cam tot atatea scupule cat are pisica cand haleste canarul (sau chiar mai putine!) dar cestia nu sta in poftele lui ursine mostenite de la varegi ci in distinctioa dintre insula si stanca..
    Ei bine o insula .. care naste drepturi la zona economica samd trebuieste sa fie locuibila. Adica, printre altele trebuie sa aiba si o sursa de apa potabila (alta decat ploaia). Nu are .. e doar „stanca” . Asa zice Convenția de la Montego Bay privind Dreptul Mării care conventie nu diferentiaza intre malo si velicorusi ….

    De altfle, domnul care a ocupat si fotoliul de sef SRI „uita” ca in timpu presedentietiei sale Viktor Iușcenko s-a agitat ca divaolu’ in apa sfinatta ca sa faca din „obstacolul de navigatie” insula … ca s-a infiintat si un oficiu postal asa ca sa se demonstreze ca aia nu e stanca ci insula ..

    Dacă în iulie 2007 insula era locuită de circa 20 de oameni, majoritatea grăniceri, în noiembrie, pe insulă se aflau deja 80 de persoane. În prezent, se estimează că numărul acestora este mai mare de 150. Pentru ei, un complex de locuinţe pe Insula Şerpilor ar fi gata zilele acestea, cu apartamente cu apă caldă, încălzire şi puncte sanitare. Lângă bloc este prevăzută şi construcţia unei saune. Autorităţile ucrainene mai menţin pe insulă un far, o platformă pentru aterizarea elicopterelor, un ponton,un oficiu poştal, un post de grăniceri şi chiar şi o filială bancară. La oficiul poştal, se pot procura ziare noi şi se poate vorbi la telefon cu persoane de pe continent. Vodcă şi ţigări nu prea se găsesc, deoarece, aşa cum spune una dintre puţinele femei de pe insulă, dirigintă de poştă, comerţul cu alcool şi ţigări nu este rentabil în Insula Şerpilor. Pe insulă mai există un muzeu cu exponate modeste: câteva amfore, macheta unei rotonde în stil vechi grecesc şi planşe cu planuri de construcţie. Kievul intenţionează să construiască aici şi o mică uzină de tratare a deşeurilor.
    https://www.antena3.ro/actualitate/insula-serpilor-pamant-romanesc-foto-46945.html

    Ce mai localitate! Are Posta, are banca! (o unitate militara poate avea un „chiosc” , adica pct de vanzare a unor produse de tip alimentar. Si o camera muzeu a „traditiilor” unitatii))

    Da’ la Curtea Internațională de Justiție de la Haga argument8 cu posta nu a tinut .. De ce ar tine ACUM ? Ca tot stanca ramame!

    Insa observati dezinformarea cred că partea ucraineană vrea, practic, să ne ajute încercând să repună mâna pe Insula Şerpilor. Este un gest de prietenie faţă de România şi faţă de Europa.
    „Uita” sa zica de fapt,. de drept Insula Şerpilor ar trebui sa apartina Romaniei ….

    Caz in care partea ucraineană nu ar avea la ce sa „ne ajute”.

    A! Da! Cica noi nu suntem ucrainieni, eroii Errorpei , ca noi vai de jopa noastra ca noi suntem, cum zicea Patapievici (si asta cam hohil) „ne-au luat la urină ruşii,” cine ne credem? Npoi si Insula Serpilor?

    Mda… Noi cu pacatele, nu suntem , nu .. dar parca suntem in NATO! NATO, art 5 .
    Dar, din ce scrie alal .. dezinformatorul se intelege ca .. ca ce?

    A da. Ar mai fi si insulaMaican .. da noi, ca sa nu fim nationalisti dam tit …

  5. Am ramas putin pe ganduri citind stirea ca Presedinta Ungariei se afla in vizita in Romania la Cluj Napoca, unde s-a intilnit cu Kelemen Hunor, seful UDMR.

    Nu e clar daca a venit in vizita oficiala sau personala, sau pur turistica sau de fitness. Pare ca din toate cite putin, mai ales ca au fotografiat-o alergind. Un exemplu memorabil pentru maghiari. Noi, romanii, luam lumina sportiva de la faclia Presedintelui nostru schior si cvasi-spotiv, dupa alura sa arnoldiana. Daca Putin e mare karatist, de ce nu am avea si noi un Presedinte campion la..skandenberg? Sa le rupa mainile la toti…

    Lasind gluma la o parte, faptul ca nu s-a intilnit cu Presedintele Romanie, sau, hai, cu Primul Ministru, arata ca exista o distanta diplomatica enorma intre Romania si Ungaria la aceasta data, si ca Romania trateaza Ungaria la fel ca SUA sau tari „vechi” din UE, ceea ce cred eu e si bine si rau. Stim de ce e bine, dar e rau ca Romania nu poate sa aiba o relatie mai buna cu Ungaria, si nu din vina ei, ci din modul in care politicienii din Ungaria se raporteaza – cu o superioritate nejustificata – la Romania si romani.

    Practic, daca, in fine, Romania va scoate prima molecula de gaz in iunie, asa cum a raportat primul ministru – amuzant, cu molecula, poate o ia cineva pe nas in loc de alte halucinante cind taie panglica rosie – UE/Ungaria ar putea sa discute cu Romania cind va tara va putea exporta gaz. Asta daca Ungaria nu a ramas intzarcata la pieptul Mamei Rusii.

    https://www.mediafax.ro/politic/presedinta-ungariei-in-vizita-in-romania-a-iesit-la-alergat-intr-un-parc-din-cluj-napoca-20847426

    • Noi cei de acasa ne-am si lovit cazand pe ganduri afland de „odiseea” Presedintelui Ungariei, d-na Katalin Novak. Cei de acasa, cei indrituiti in acest sens n-au miscat niciun deget sau sa fi „iesit” in presa sau pe „sticla” cu vreun comunicat. Sa nu ne amagim in privinta a ceea ce va urma, in afara de „mestecat” zi lumina agresiunea Rusiei, nimic. Acum cand Romania ar avea o oportunitate unica, porturile dunarene sunt cvasi nefunctionale, calea ferata si soselele idem. Acum constatam „vacanta” prelungita politicienilor de aproape 30 de ani incoace.

Lasă un răspuns