6 gânduri despre “Înregistrarea emisiunii mele cu Marius Tucă

  1. Stimate Domnule Prim-Ministru,

    Sincere felicitări pentru opiniile interesante exprimate în interviul din seara trecută și analiza pertinentă a problemelor, inclusiv a situației interne din Rusia.

    Cu deosebit respect și urări de multă sănătate,

    V.Buga 

       

    Sent: Thursday, May 12, 2022 at 6:24 PM

  2. Un „clasic”, un regal. Dau orice film Hollywood pe acest show, si chiar mi-as dori un „Daily Show” cu Adrian Nastase. Umorul de cea mai inalta calitate nu poate veni decit dintr-o educatie speciala si o experienta de viata complexa.
    E ridicol ca se discuta despre viitorul Europei in termeni care ar afecta serios Romania, dar noi inca dormim pe tema asta (in media, si in dezbatere cu societatea). Democratia autentica vine de la grass-roots, de la firul ierbii, de la Ion si Maria, si cel putin, in aceasta UE, statele nationale puteau sa fie „radacinile”. Daca „radacinile” sunt chimizate de specialisti franci-germani, si se va impune ceva gen „modificat genetic”, cred ca produsul acestui proiect politico-agricol va fi exact ca un mar ceruit pe dinafara, de un rosu intens, dar fara sa fie mar pe dinauntru. O „reforma” decisa nenatural, prin aceste „proiectii”, in final va putea distruge Europa, spre bucuria inamicilor nostri.
    Nu cred ca trebuie sa ne grabim cu reforma UE, desi inteleg ca timpurile imping spre asta, pentru ca ar fi nevoie de decizii mai eficiente, mai rapide, si nu in unanimitate.
    Intre decizie majoritara si in unanimitate exista si o a treia cale? Stim dezavatajele fiecarei metide: una duce la blocaj al deciziei, cealalta la decizii care afecteaza neegal statele membre, ducind la tot felul de forme geometrice si constructii politice care se tot refac in diverse forme.

    • @trexsr
      Mi-a placut postarea dvs. o analiza interesanta, parca de aici pe de continent nu de departe ceea ce denota ca sunteti conectat la „realitatea europeana” iar, tot ce ati amintit in scurta dvs. analiza ar putea fi raspunsuri la multe din problemele batranului continent. Din pacate Europa este bolnava de o „boala cu transmitere politica”, extrem de contagioasa venita tocmai de peste ape.

      • Ei, macar una la 10,000 de postari sa va placa, si tot nu pierd timpul degeaba 🙂
        Cred ca o sa va placa si asta:
        Chiar si cu decizie in unanimitate de cind s-a nascut, UE tot cu cercuri concentrice a ramas, cu centru si periferie, cu tari mai mult si (mult) mai putin dezvoltate, cu decalaje semnificative ale nivelului de trai intre tari, cu „zone VIP” si cluburi pentru amarashteni, cu Shengen si „prapaditi”, cu „zona EUR” si sarantoci, multi cu mapa, putini cu sapa.
        Europa „veche” e batrina, ridata, iar clivajul Vest-Est a fost putin dat cu crema sa nu se vada, cit va fi razboi in Ucraina.
        Idea lui Macron cu „democratia europeana”, de altfel pentru el totul se termina in „european” atita timp cit e el la pupitru, nu reflecta decit o amagire, o iliuzie. „Democratia europeana” nu exista. Ea „e” mai multe, de mai multe feluri, si nimeni nu va putea sa le demoleze, sa le uniformizeze in maniera progresist-totalitara, pentru avantajul electoral al lui Macron.
        Cine stie, poate va avea totusi „happy ending” canadian, de genul „Tu de unde esti ma Horia?”, „Din Brampton, Ontario, my man!”.

  3. Realizez ca am exagerat cu „Daily Show”. Dar poate ca un „Saturday Night Political Show” nu ar fi o idee rea, daca se gaseshte o reteta potrivita. Nu stiu daca genul de umor al domnului Nastase este inteles de publicul larg, dar un pic de educatie prin umor cred ca ar merge la romanul mediu.

Lasă un răspuns