FET – O mărturie tulburatoare a unui profesor din Tiraspol

Ieri, impreună cu volumul „Românii megiesi” al lui Mihai Nicolae, a fost lansată, la Fundatie, si cartea -jurnal a profesorului Ion Iovcev, directorul Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol. Cartea este intitulata „Ostatic in propria tară”. Mărturia sa ne-a tulburat pe toti cei prezenti si m-am gândit că ati dori să o urmăriti pentru a intelege mai bine ce se intamplă cu românii din Transnistria.

2 gânduri despre “FET – O mărturie tulburatoare a unui profesor din Tiraspol

  1. Domnul cu mustata de linga cine e? Pare ca e un domn de la UDMR dar ma pot insela.
    M-a impresionat aceasta confesiune a unui roman, aflat sub jugul rusesc de-o viata. E bine ca Romania si romanii sa afle despre cum au fost si sunt tratati fratii nostri in Transnistria. Romanii sunt sclavii rusilor. Este un sclavagism foarte clar, insotit de epurare etnica si toate formele de genocid tipic rusesc.
    Cred ca trebuie sa invatam repede sa raspundem adecvat ca stat si sa ne aparam fratii de acolo si romanismul.
    Propun Fundatiei sa dezvolte un program de ajutorare a acestor romani, ca romanii de pretutindeni sa poata face donatii pentru nevoi specifice ale acestor frati ai nostri. Eu pot colabora cu posibilitatile ce le am.

    Atentie, rusii vor sa ramina pe Insula Serpilor, unde pot amplasa sisteme de rachete S200/300 etc, si pot lovin orase din Romania. Plus ca vor strangula traficul naval in zona, si vor afecta serios capacitatea Romaniei. Ce solutii avem noi ca Ucraina sa nu permita Rusiei sa detina Insula Serpilor? Sper ca guvernanti sa aiba raspunsuri.

    https://www.bbc.com/news/world-europe-61406808

  2. Situatia romanilor din Transnistria va ramine complicata si poate mai grea in viitor, depinde cum va merge razboiul. Moi romanii trebuie sa fim uniti si sa ii ajutam sa se mute in Romania, daca sunt fortati si decid sa plece.
    Dar Moldova ar trebui sa inteleaga ca neutralitatea nu mai este o solutie pentru securitatea statului. Sa spunem ca, in scenariul rau, rusii ajung sa aibe un coridor cu Transnistria. Nu va fi nevoie sa ocupe territoriul la stinga de Nistru, ci pur si simplu vor schimba puterea la Chisinau, utilizind tradatorii de neam pe care ii stim, Dodon si echipa pro-rusa/anti-romana. Si va fi din nou foarte, foarte rau pentru romani, si pentru toti cei care cred in „neutralitate”.
    Va urma iar o noua de-nationalizare, de-romanizare, interzicerea limbii romane, impunerea limbii ruse, si o noua mancurtizare, insotita de deportari, asa cum fac in Ucraina. De asta sunt in stare, ii stim pe rusi.
    Vrem sa se repete istoria? Hello, se aude la urechile finutze ale doamnei Sandu?
    Nu stiu ce garantii conmcrete de securitate are doamna Sandu de la oficialii de la Bruxelles. Dl. Guterres nu a reusit sa il induplece pe Putin. Nu stiu Romania daca va implica NATO, dare cred ca trebuie sa o faca daca rusii ajung aproape de granitele noastre si mai ales ale Republicii Moldova. O sa asistam iar la drama poporului nostru? O sa permitem crimele de la Bucha in Chisinau si orasele basarabene?

Lasă un răspuns