Lansări de carte la Fundația Europeană Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează marți10 mai 2022, începând cu ora 16:00, lansarea cărților:

„Călătorii identitare. Românii megieși”

Autor: Mihai Nicolae

și

„Ostatic în propria țară. Cartea Vieții mele”.

Autor: Ion Iovcev

Cu alocuțiuni din partea:

Prof. univ. dr. Dumitru PREDA

Dr. Constantin CORNEANU

Dr. Alexandru GHIȘA

Dr. Mihai NICOLAE

Prof. Ion IOVCEV

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

6 gânduri despre “Lansări de carte la Fundația Europeană Titulescu

  1. Titluri cu un cuprins substanțial si de interes, așa cum ne- ați obișnuit mereu, Domnule Prim Ministru, cu invitați de marcă și prezentări interesante! Tot ce faceți este extraordinar, este efortul unui Om deosebit, dedicat studiului și care prin tot ce face este in slujba țării! Vă felicit sincer și suntem mândri că va avem, Român între Români!

  2. A propos de românii megieși, românii lăsați în voia sorții de conducerea României, de partidele guvernamentale.

    Iată cine a fost trimisă să reprezinte interesele naționale ale României în Parlamentul European.

    Europarlamentarul PSD, Corina Crețu, adoptând poziția prostului, a „drobului de sare”, declară că: „reunirea României cu R. Moldova ar fi ”foarte periculoasă”, pentru că se pun în discuție granițele convenite prin tratate internaționale, creându-se astfel un precedent și pentru alte țări, inclusiv Ungaria.”

    Atâta doar că în acest caz nu este vorba doar de prostie, ci de ticăloșie antinațională.

    Mă întreb dacă această poziție nu reprezintă cumva poziția PSD.

    Desigur, identitatea de gândire dintre membrul de frunte al partidului și politica PSD poate fi confirmată prin lipsa de reacție a conducerii partidului față de cea trimisă să reprezinte PSD-ul în Parlamentul European.

    Că de reprezentarea intereselor României nu poate fi vorba.

    Oare unde se plasează PSD în problema Reîntregirii, de partea națiunii, a drobului de sare sau a politicii antinaționale.

  3. Între timp am primit din partea PSD un mesaj prin care mi se atrage atenția că Dna. Corina Crețu nu mai este membru PSD, ci a trecut la partidul lui Victor Ponta, „Pro România”.

    Cu asemenea atitudine, cred că partidul respectiv ar trebui să se numească „Contra România”.

  4. Un articol destul de bun care acopera aspectele istorice importante despre Moldova, si care raspunde partial la intrebarea „De ce Moldova nu vrea sa se uneasca cu Romania?”.
    In primul rind, urmind cu consecventa o politica de „spalare etnica”, rusii au deportat masiv romani din „Maldavskaia Respublika”, mutind acolo populatie ruseasca, care si azi, sub comanda rusnacului Dodon, raspunde la apelurile Tzarului. Cum fac si azi in Ucraina, mutind fortat ucraenieni din Ucraina [rin gulagurile ruseshti. Apoi si-au mutat muschii la Tiraspol, de unde comanda acest vas, cu multa atentie sa nu intre in porturi europene si NATO.
    Dar, daca rusii au fost „tari”, romanii au fost „moi”, de la politica, la administratie, si evident, asta a contribuit la lentoarea scimbarii macazului istoric, ca Moldova sa devina pro-romaneasca. S-au dat multe pasapoarte romaneshti, s-au dat bani, s-a dat suflet, si inca in „Moldova”, rusii si nostalgicii sovietici inca viseaza sa lustruiasca bocanci ruseshti.
    In 30 ani s-au facut ceva pasi, dar daca nici azi, cu un razboi agresiv, imperial, de expansiune a Moscovei, Moldova nu e ferma in a fi aparata militar de Occident, de Romania, de NATO, atunci vor cistiga iar rusii, si iar romanii vor pierde. Lucrurile nu sunt complicate aici. Rusii vor inainte pina unde vor fi opriti.
    Asta ne dorim? E in interesul de securitate, national, al Romaniei, ca Rusia sa nu ocupe Republica Moldova, sau sa ii schimbe traseul.
    Merge Guterres in Moldova. O stire „frumoasa”. Ce poate insa ONU sa faca mai mult pentru Moldova decit a facut pentru Ucraina? A, ajutoare, da, OK. Dar ONU nu poate sa asigure securitatea Moldovei si nici sa preintimpine un atac rusesc, din exterior, sau din interior.

    https://www.dw.com/en/moldovas-struggle-with-frozen-conflict-and-russian-uncertainty/a-61738248

      • Romania cu NATO poate. Sau doar NATO, daca Moldova renunta la statutul de neutralitate, asa cum au facut Finlanda si Suedia.
        Trebuie sa gasim o cale sa nu ne mai fie frica de rusi perpetuu. Valabil si pentru Republica Moldova.

Lasă un răspuns