Congresul vanatorilor si pescarilor

Astazi a avut loc, la Baile Herculane, Congresul AGVPS. M-a bucurat invitatia de a participa si de a spune cateva cuvinte in deschidere.

Congresul are loc la 100 de ani de la infiintarea Uniunii Generale a Vanatorilor din Romania si la peste 150 de ani de la crearea primei societati de vanatoare romanesti.

Atmosfera a fost extrem de constructiva, cu invitati de marca de la Ministerul mediului, de la autoritatile locale dar si in prezenta ministrului agriculturii – care a fost ales, ca vicepresedinte in noul Consiliu. A fost prezent si secretarul general al CIC, cu sediul la Budapesta. Presedinte a fost ales prof. Ovidiu Ionescu iar presedinte executiv Mugurel Draganescu.

M-am bucurat si ca am fost insotit de fiul meu, Andrei, care continua traditia de familie.

6 gânduri despre “Congresul vanatorilor si pescarilor

  1. Am apreciat ca dl. Trudeau este la Kyev, de Ziua Victoriei, marcata foarte diferit de Putin si liderii occidentali. Macar el, daca nu Presedintele tarii mele de origine. Nu ma astept ca Viktor Orban sa fie la Kiev azi sau maine.
    Mi-as dori ca Romania sa aiba in Ungaria un prieten, dar, din pacate, sa nu ne amagim cu apa…sarata. Ungaria nu are relatii prieteneshti cu Romania, decit rar declarativ, sau daca este in interesul Ungariei, de exemplu achizitionarea te terenuri in Transilvania, si pe termen lung, investitii in Transilvania. Eu unul stiu de ce, si nu imi fac iluzii ca ungurii inca viseaza umed in patul lui Putin. De ce or fi investit rusii atitia bani in Ungaria, si mai pe larg, de ce au dat bani multi atitor lideri de miscari de extrema dreapta, ca Le Pen? Ei cica „lupta cu fascistii” din Ucraina, dar ii finantzeaza pe aia din Europa.
    Strategic, de aia Romaniei ii trebuie acces in Ucraina, sa poata shunta Ungaria, daca acets stat devine si el unul paria, anti-european, si anti-atlantic.
    Si de aceia m-as astepta ca si Presedintele Romaniei, sa urmeze exemplul lui Trudeau si a multor alti Presedinti din estul europei, si sa viziteze Ucraina chiar maine, mai ales ca Zelensky s-a impacat cu Steinmeier. Poate totusi isi face bagajele azi…

  2. Succes vinatorilor din Romania, si din lumea intreaga! Cred ca mai mult ca oricind e nevoie de vinat doar citiva „ursi” agresivi la est, ce papa oitzele blajine de prin pajisti invecinate. Poate s-or gasi citiva foarte priceputi…

  3. Urmăresc cu placere asemenea informații. Cine cunoaște opera lui Sadoveanu nu poate fi decât admirator al unor astfel de asociații, de o mie de ori mai înțelepte și mai bune cunoscătoare a lumii vii decât toate ONG urile care nu prididesc să salveze lumea.

Lasă un răspuns