Adrian Năstase, despre ultimele atacuri ale rușilor în Ucraina: „Sunt convins că am intrat într-o nouă fază, mult mai periculoasă și mai irațională”

(Emisiunea „In fata natiunii”, moderator Sabina Iosub)

„Un moment important pe care trebuie să îl avem în vedere când analizăm situația din Ucraina îl reprezintă scufundarea navei Moskva, care probabil a generat un efect politic și psihologic extraordinar în Rusia, și mai ales la nivelul conducerii, la nivelul lui Putin” a spus Adrian Năstase, la Antena 3.

„Sunt convins că am intrat într-o nouă faza, o fază mult mai periculoasă și mai irațională și putem să ne așteptăm la lucruri și mai periculoase.

Este clar că ceea ce se întâmplă acum, bombardamente pe zona de vest, zona de centru, au rostul de a crea presiune și mai mare, de a încerca realizarea unor scopuri, chiar dacă limitate, privind cucerirea de teritorii în zona Donbasului.

Linia roșie pe care o vor acceptă rușii în ceea ce privește ajutoarele din exterior către Ucraina – aici avem o posibilă trecere, din punctul lor de vedere, de la ceea ce înseamnă asistență umanitară către zona de asistență militară, echipamente, care s-ar înscrie, în opinia lor, în ceea ce în drept se numește cobeligeranță. Există riscul de a se transforma un conflict local, într-un conflict mai larg, chiar global”, a mai precizat fostul premier.

Pentru video accesați link-ul următor : https://www.antena3.ro/emisiuni/in-fata-natiunii/adrian-nastase-atacuri-rusi-ucraina-637355.html

15 gânduri despre “Adrian Năstase, despre ultimele atacuri ale rușilor în Ucraina: „Sunt convins că am intrat într-o nouă fază, mult mai periculoasă și mai irațională”

  1. În ceeace privește scufundarea navei Moscova ,părerea mea este că avem desface cu o diversiune.Cum ar putea lăsa rușii să se scufunde acest simbol al flotei maritime rusești fără o riposta serioasă?

  2. Tarile occidentale fac mare scandal, dar parerea mea este ca nu isi vor risca „viata” aparand pana in panzele albe o tara oarecare, cum este pentru ele de fapt Ucraina.

      • Posibil sa fie un singur truditor cu mai multe aliasuri, sa para ca sunt mai multi. Am remarcat cum aceste aliasuri isi trimit mingea unul altuia ca sa dea impresia ca exista coeziune de suflet intre rusi si romani. Maskirovka!
        Cred ca romanii au invatat sa fie mai circumspecti cind citesc astfel de „dialoguri ruseshti”.
        MI s-a parut „genial” ca Putin a inventat o noua categorie de conflict in dreptul international: „operatiune militara speciala”. Adica nu e razboi, asa ca nu pot fi urmariti sub dreptul international ce acopera razboiul.
        Mint precum respira. Si in Transnistria asistam la aceleasi povesti ruseshti de la Diadia Putin.

      • Imi cer scuze, banatzeanu a fost primul meu pseudonim. WordPress.com mi-a cerut o noua autentificare, si a rezultat acest mesaj dublu. Nu l-am primit, m-am descurcat singur.

    • @George Ban, se apără principii fundamentale umane și morale, se apără VIAȚA împotriva CRIMEI, se apără VICTIMA împotriva CRIMINALULUI, se apără agresatul împotriva agresorului.

      Cristos a Înviat!

  3. Tarile occidentale fac mare scandal, dar parerea mea este ca nu isi vor risca „viata” aparand la nesfarsit o tara oarecare, cum este pentru ele Ucraina.

  4. Lavrov a spus azi ca Rusia e in „razboi” cu NATO, deci nu mai e „operatiune militara speciala”.
    Referitor la ce se intimpla in Transnistria, ar fi bine ca Romania si partenerii sai sa nu ajunga doar sa constate o viitoare agresiune a Rusiei, ci sa se asigure ca Moldova are cu ce sa se apere.

  5. Am inteles ca dl. Ciolacu si dl. Catzu sunt la Kiev sa discute despre cum va putea Romania sa reconstruiasca Ucraina, banuiesc ca dupa razboi, si, banuiesc daca Ucraina il cistiga.
    Eu sunt fericit sa vad lideri romani din tabere politice diferite uniti in business.
    Am insa multe intrebari. De exemplu, am intrebari doar uitindu-ma la cit de chinuita a fost reconstructia Romaniei, dupa 1989, tinind cont de faptul ca in Romania nu a fost razboi cu rusii. Noi ne-am demolat singuri tot. Dupa 30 ani inca nu suntem „reconstruiti”. Bucurestiul are multe zone rezidentiale unde poti spune ca au bombardat rusii. Romania nu a fost in stare sa isi reconstuiasca insfrastructura, cea rutiera, cea feroviara, si suntem mult inapoia Poloniei, care, cu tot nationalismul, sau poate chiar din aceasta cauza, si-a suflecat mineca, a gandit si dezvoltat spectaculos infrastructura.
    Dar, inteleg ca e bine sa te promovezi pe banii viitori de „reconstructie”, adica banii altora. Ca doar nu o sa cred ca Romania este acel tigru balcanic, care sa aibe atita capital sa investeasca in reconstructia Ucrainei. Da bine la imaginea de „repozitionare”, mai ales ca investitiile private in Romania vor scadea semnificativ din cauza instabilitatii provocate de razboi.

  6. Rectific, am aflat de la emisiunea lui Razvan Dumitrescu ca dl. Catzu a fost „lasat la vatra”. A fost insa dl. Ciuca si dl. Aurescu. M-am bucurat sa vad, in sfarsit, ca Romania discuta mult mai activ cu Ucraina. Sper sa colaboreze inclusiv strategic si militar, mai ales in problema diversionista pe care o ridica Transnistria, ca pion a Rusiei in zona.
    M-am bucurat sa aud ca NATO discuta despre modalitati de a face ca Rusia sa nu mai fie un pericol permanent pentru securitatea euro-atlantica. Din punctul meu de vedere, in urma acestui razboi, Rusia ar trebui sa nu mai poata sa ameninte cu arme nucleare intreaga planeta.

    • ..Doar dacă SUA va negocia un acord serios cu Rusia, pe teme strategice, pericolul nuclear va putea fi minimizat, sau adus sub pragul critic.

      • Ce incredere poti sa ai in Rusia sa negociezi orice? Au spus ca nu o sa porneasca razboiul, si l-au pornit. Au semnat ca garanteaza securitatea Ucrainei daca renunta la armele nucleare, si Ucraina s-a ars cu atita garantat rusesc. Au semnat contracte de livrare de gaz in EUR, si apoi s-au razgandit ca vor pe ruble. Au inchis robinetul la gaz Poloniei si Bulgariei desi tarile isi indeplineau angajamentele contractuale.
        Rusia e un actor complet impredictibil, agresiv, mincinos, barbar si tiranic.
        Schimbarea de ordine mondiala trebuie inceputa cu schimbarea Rusiei. Apoi se poate discuta, inclusiv in interesul poporului rus. Deocamdata, rusii vor trebui sa plateasca pentru crimele de razboi comise. Va dura inca o generatie pentru schimbari, daca nu doua.

Lasă un răspuns