FET: Simpozionul comemorativ Florin Constantiniu cu tema ,,O viață închinată căutării adevărului istoric”

Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, Fundația Europeană Titulescu și Centrul de Studii Ruse și Sovietice ,,Florin Constantiniu” organizează miercuri20 aprilie 2022ora 16:00, Simpozionul comemorativ Florin Constantiniu cu tema ,,O viață închinată căutării adevărului istoric”.

Cuvânt de deschidere:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE, președintele Fundației Europene Titulescu

Moderator:

Prof. univ. dr. Dumitru PREDA, director științific Fundația Europeană Titulescu

În cadrul manifestării, istorici români vor evoca personalitatea academicianului român și vor prezenta comunicări pe teme abordate de acesta în scrierile sale.

Cu același prilej, va fi lansat volumul 10 x 12. Florin Constantiniu. 10 ani de la intrarea în eternitate. 12 articole din ,,Dosarele Istoriei”, Editura Univers Enciclopedic Gold, 2022.

Volumul va fi prezentat de Mircea-Dorel SUCIU.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Kiseleff nr. 47, București.

Vă așteptăm!

10 gânduri despre “FET: Simpozionul comemorativ Florin Constantiniu cu tema ,,O viață închinată căutării adevărului istoric”

  1. Stimate Domnule Adrian Nastase, Presedintele Fundatiei N. Titulescu, am onoarea sa va salut !
    Va felicit pentru frumoasele actiuni pe care le faceti in slujba cunoasterii si invatamantului romanesc.
    Imi pare rau ca nu pot participa niciodata la evenimentele organizate de Dumneavoastra, fiind distanta prea mare fata de Bucuresti. In orice caz va citesc toate articolele si prezentarile pe care le faceti in Romania si in strainatate! Va rog, sa primesc si eu cartea cu regretatul Florin Constantiniu. O sa vina un coleg de al meu la Domnul Florescu sa cumpere cartea, si pentru aceasta va multumesc mult : Ingaduiti-mi sa va urez PASTI FERICIT si multa sanatate! M.M.

  2. Cui prodest ?

    G4 Media , 16.04.2022 ANALIZĂ Ce ajutor militar a oferit România Ucrainei în comparație cu celelalte țări din Europa și din lume: doar căști și veste anti-glonț. Slovacia a trimis un sistem de apărare anti-aeriană, Polonia a oferit rachete, arme anti-tanc și drone Ovidiu Hațegan

    Adevarul 17 aprilie 2022 Joacă România la „două capete” în contextul războiului Rusia Ucraina? Citeste mai mult: adev.ro/ragyfi

    DW, 18.04.2022 Revenirea serviciilor și de ce n-ar vrea România să ajute Ucraina? Dabina Fati.
    Asta din urma este preluat si de RFI si de Adevarul : adev.ro/rajnr3

    Tiata aceasta treime a … cui ? reproseaza ROmaniei ca

    – nu a tromis destule arme (de unde? ci doar 2.000 de căști de protecție balistică și a 2.000 de veste antiglonț in valoare 2 milioane de euro (Hațegan)

    România nu a întrerupt aprovizionarea cu gaz din Rusia, deşi depinde doar în procent de 10% de această sursă. Şi abia ieri a interzis vapoarelor sub pavilion rusesc să între în porturile româneşti, cu multe excepţii.
    Nici tranzitul ajutoarelor militare spre Ucraina nu se face prin România. Deşi rutele rămân secrete, cel mai probabil ele trec prin Polonia şi ţările Baltice, România este ocolită de aceste trasee. Sigur că Ungaria este o piedică, a anunţat că nu acceptă tranzitul de echipament militar destinat Ucrainei.

    (Vlaston)

    – „România o țară cu peste 20 de milioane de locuitori și un Produs Intern Brut de 223 de miliarde de euro i-a trimis Ucrainei 2.000 de căști de protecție și 2.000 de veste antiglonț în valoare de 2 milioane de euro. Estonia, în schimb, un stat cu 1,3 milioane de locuitori și un Produs Intern Brut sub 35 de miliarde de euro a ajutat Ucraina cu aproape 1400 de tone de tehnologie militară în valoare de 222 de milioane de euro, plus sistemele antitanc Javelin, mine antitanc, muniție, echipamente de protecție, arme de calibru mic, 13 vehicule, obuziere , 50.000 de rații de câmp.” (Fati)

    Cpnlcuziil;e mediaticilor :
    Vlaston :

    Până la urmă, concluzia este că România este iarăşi coada ţărilor din UE, în privinţa ajutoarelor militare trimise Ucrainei. Explicaţia pare una singură.
    Tandemul Iohannis-Ciucă, care conduce acum România, se teme că rezultatul războiului va fi în favoarea Rusiei, şi nu vrea s-o supere prea tare.

    Fati :

    Există o răceală, dacă nu chiar o aversiune oficială faţă de eroismul ucrainean. Dincolo de discursuri şi declaraţii, e evidentă inadecvarea Bucureştiului şi lipsa solidarităţii la nivel politic. Felul în care a fost primit preşedintele ucrainean în Parlamentul României şi discursurile de întâmpinare spun totul despre cum priveşte elita politică autohtonă lupta pentru supravieţuire a ucrainenilor.

    Si Vlatin ameninta „Toate aceste avantaje şi altele ar putea fi net diminuate dacă, după război, Zelenski va declara că România n-a făcut mai nimic pentru a ajuta militar Ucraina. Îşi fac toate aceste socoteli mai marii României? Nu cred.

    Hm .. hm .. hm ….

    Bun asa .. noi nu am, intrerupta imporcu de gaze din Rusia. Dar Germania?
    Si pe und eyranziteaza gazele rusesti catre Romania? Nu cumva prin … Ucraina?

    Npo nu am dat /donat armament …. hm … hm .. hn. Noi am retinuta la sol MIG urile 21. Ucrainienii aveau 29 ..
    UCrainienii priemsc de la doversi T 72. Noi, candva ,a cum 30 de ani aveam maxim 30 de T 72. Intre timo … swcoase din inventar (vandute ;la terti)
    Da.. Estonia are PIB ul mai mic ca Romania : $35.187 miliarde fata de $314.876 miliarde Ro0mnaia.

    Insa hai sa compara, altceva … Estonia – PIB (nominal) per capita $29.735 … si PIB (PPC) per capita $44,853 Romania – PIB (nominal) per capita $16.293 … si PIB (PPC) per capita $36.446 . E o diferenta nu ? Adica am vrea noi …..

    Si ar mai fi ceva ……. daca „cade” Odesa noi vom fi cam prea aproape de Rusia.. Si oricumnu avem Javelin ci Spike . Nici stea nu stiu cate. Sisteme de aparare antiaeriana ? Zau ? Tacuri max 500 .. din care 130 T 55 si restu derivate romanesti din T55 . (Ucrainienii aveau T 80 si Oplot)

    Deci cui foloseste?
    Nu Romaniei. Nu romanilor…

    Ca desi cam rupti in .. spate „ne-am prezentat bine” la capitolul „umanitar” . Desi am avea divergente cu ucrainienii. Refugiuatii (ma rog regugoate in mod normal refugiate) au recunoscut ca nu se asteptau ca voir fi bone primite .. ca aveau unele sa zicme prejudecati .

    SI hopa hopa se gasesc ziaristi romania sa dea cu noroi ca Romania face joc dublu…

    Ma rpg nu ma mir de ceo platiti de DW. Ca Doicea cea bogatana ar avea destule de explicat !!!!

  3. Domnule Presedinte, va rog sa-mi permiteti o sugestie. Deoarece multi doritori nu pot participa interesantelor discutii, intalniri sau simpozioane gazduite in cadrul Fundatiei N.Titulescu, acestea ar putea fi filmate si vizualizate pe blog sau pe youtube.

  4. Îmi pare rău de situația umilitoare în care a ajuns Elena Udrea, urmare a vânătorii de vrăjitoare inițiată de statul dictatorial de (ne)drept creat de în România de stăpânii externi.
    În fond, din ceea ce știu, nu sunt diferențe majore între Trofeul Calității și Gala Bute.
    E frumoasă România, domnule Năstase, dacă o privești de pe valea Prahovei.
    Mă rog, după ce ai ajuns la destinație și ai parcat în siguranță mașina personală…

    • ZeV, 1. In „Trofeul calitătii” a fost condamnat „beneficiarul real” al finantării;
      2. Intr-adevăr, România este frumoasă dar eu mă refer, adesea, la gospodăria de la Cornu, unde sotia mea si cu mine muncim de 30 de ani.

    • Singura s-a pus in situatia asta ….

      Dintai ca a comis unele …. sa zicem „iregularitati” .
      Apoi a fots numarul 2 intr-un regim care a „perfectionat” (in)justitia de azi.
      Si, in fine s-a „suit in copac” si si-a castigat groaza de inamici , inclus „din tabara” ei

    • Ar vrea constrictorii de azi sa stie cum se facea cimentul roman ……

      Intr-un zid romana, vechi de 2000 de ani (si peste!) partea cea mai rezistenta e cimentul … o datat de ciobeste in cimentul roman ….

Lasă un răspuns