Adrian Năstase, despre războiul Rusia-Ucraina: „S-a trecut de un prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local”

„În momentul de față așa cum am urmărit eu în ultimele ore evoluțiile din acest conflict se pare că s-a trecut dincolo de un anumit prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local, iar Rusia în acest moment, Vladimir Putin probabil, doresc să explice că în definitiv aceste înfrângeri, aceste evoluții negative se datorează faptului că ei se luptă în momentul de față cu întregul dispozitiv, întreaga infrastructură a NATO, ceea ce poate explica pierderi inclusiv la nivelul unor nave cum este această navă din Marea Neagră”, a spus Adrian Năstase, vineri seară, la Antena 3.

„Din ceea ce era un conflict Rusia-Ucraina cu spectatori din Occident devine tot mai mult un conflict pe care Rusia vrea să îl transforme într-un conflict cu SUA și respectiv cu NATO. Cred că trebuie să fim îngrijorați de această evoluție”, a mai spus Năstase.

Potrivit lui, ajutorul individual dat de ţările NATO către Ucraina produce efecte devastatoare în ceea ce privește arsenalul militar și echipamentele rusești.

Rusia a avertizat Statele Unite că vor exista „consecințe imprevizibile” dacă Washingtonul va continua să înarmeze Ucraina.

„Facem apel la Statele Unite și la aliații lor să oprească militarizarea iresponsabilă a Ucrainei, care implică consecințe imprevizibile pentru securitatea regională și internațională”, a declarat Rusia într-o notă diplomatică adresată Statelor Unite, citată de The Post.

Până în prezent, SUA au angajat un total de 1,7 miliarde de dolari în ajutor american pentru Ucraina.

Articol de Silvia Preda

Link: https://www.antena3.ro/emisiuni/subiectiv/adrian-nastase-razboi-rusia-ucraina-636323.html

24 de gânduri despre “Adrian Năstase, despre războiul Rusia-Ucraina: „S-a trecut de un prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local”

  1. SUA au instrumentat operatiunea de razboi prin care a fost scufundat crucisatorul rus Moskva: Satelitii Starlink ai globalistului Elon Musk au ghidat si reglat focul rachetelor ucrainene

    Asa cum foarte rezonabil era de presupus, Ucraina nu dispune militar de tehnologie si capacitati proprii care sa-i fi permis sa-si directioneze cu precizie si nedetectabil rachetele Neptun care au scufundat crucisatorul rus Moskva.

    SUA au fost in spatele operatiunii de razboi soldate cu distrugerea si scufundarea navei militare a Rusiei. Fostul presedinte rus Dimitri Medvedev a dezvaluit substratul american al atacului ucrainean. Tirul celor doua rachete ucrainene care au lovit cu precizie nava rusa a fost ghidat pe traiectorie si reglat spre tinta de satelitii americani Starlink, utilizati ca facilitati militare.

    Clarificarea controversei , prin evidentierea implicarii de razboi a SUA, a angajat totodata raspunderea politico-militara a Statelor Unite, care se expun la „consecinte imprevizibile”, dupa cum a avertizat Rusia. Dimitri Medvedev a declarat că ruşii sunt pregătiţi să înceapă un război spaţial pentru a distruge sateliţii Starlink ai SpaceX.

    La 26 februarie, miliardarul globalist Elon Musk a anunţat că sateliţii Starlink au devenit activi peste Ucraina după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în timpul operatiunii militare speciale a Rusiei in Ucraina.

    Până la 22 martie, SpaceX a trimis Ucrainei peste 3.500 de sateliţi, oficial pentru accesul la reţeaua Starlink, dar de fapt pentru misiuni de razboi, cum s-a dovedit. Asa fac globalistii, inselatorii lumii, care sunt o amenintare pentru intreaga umanitate. Ei lovesc in mod las pe la sapte toate natiunile, cu scopul de a le slabi si apoi subjuga, dupa care tipa acuzator si se jura ca nu ei sunt faptasii.

      • Secretul lui Polichinel – rusii sunt intr-o actiune de retorsiune dupa opt ani de agresiuni ale armatei ucrainiene impotriva vorbitorilor de rusa din Donbas. Se vorbeste de 15 000 de victime, iar NATO e de cativa ani buni in Ucraina pregatind inclusiv batalioanele Azov pentru o ofensiva impotriva Rusiei. Imi sunt toti prieteni, dar cel mai bun prieten e adevarul.

  2. Le doresc tuturor care își sărbătoresc onomastica să fie binecuvântați cu sănătate și tuturor cetățenilor români, indiferent de religie ( catolicii , reformații sărbătoresc Paștile, iar mozaicii și-au încheiat sărbătoarea Pesah-ului), ca această mare sărbătoare creștinească să le aducă împăcare cu ei înșiși. Pentru mai Marii Lumii doresc ca lor să le piară cheful de război, căci nu ei merg pe front!

  3. Eu cred că S.U.A vrea să transforme acest conflict într-unul mondial Poporul rus știe ce înseamnă un război mondial, pentru că ei au suferit cele mai mari pierderi umane. Putin nu este Stalin, iar Biden nu este Hitler! Este o diferență de la Cer la Pământ, între cele două cupluri. Diferența constă în inteligență. Știm cine era inteligentul și cine era prostul dintre cei doi dictatori, dar acum…..Piederile și suferința popoarelor sunt mari, iar șefii statelor nu mai sunt ca cei din alte vremuri, când luptau alături de oșteni. Acum, ei stau, la adăpost, în buncăre și țin câte o cuvântare, unii lacrimogenă, alții amenințătoare.

  4. „Din ceea ce era un conflict Rusia-Ucraina cu spectatori din Occident devine tot mai mult un conflict pe care Rusia vrea să îl transforme într-un conflict cu SUA și respectiv cu NATO”…NU va inteleg, dle Nastase..cu toata stima pentru inteligenta dvs, dar care este interesul Rusiei sa-l transforme intr-un conflict cu SUA si respectiv NATO ? puteti argumenta afirmatia de la Antena 3?
    Putin a recunoscut printr-o declaratie la un jurnalist occidental superioritatea NATO fata de Rusia in ce priveste armamentul conventional si forta cumulata a aramatei NATO. Ipoteza ca Putin este lipsit de logica elementara si ar comite o asemenea greseala apartine doar unor jurnalisti la debut de cariera. Mi se pare mult mai plauzibil sa avertizeze SUA/NATO prin bombardamente puternice asupra unor orase si obiective insemnate din Ucraina si chiar folosirea de arme nucleare/chimice tactice in Ukraina. Un conflict/razboi cu NATO/SUA nu va fi decat nuclear, nu conventional.Opiniez ca din pacate, razboiul va fi terminat numai dupa ce Rusia va instala fortele militare pe arcul Nord-Est-Sud, iar pana atunci, din multe orase nu vor fi decat gramezi de moloz. Atat timp cat NATO se va apropia de granitele Rusiei, nu va exista pace in lume! Mai mult, politica de extindere NATO va duce la o alianta si mai stransa intre „axa rea” Rusia/China/Iran & Co. Mai ramane ca SUA & Co sa agite spiritele in Taiwan si atunci sa vezi macel ! Ne amintim de razboaiele de crestinizare in Europa si nu numai! Cu mintea cea de pe urma, putem afirma ca au fost necesare ? Din trecut, trecem la actualitate. ….Credeti ca „democratizarea” unora aduce beneficii si cruciatilor ? Sunt foarte curios cum vedeti dvs problema in aceste ipoteze….Multumesc !

  5. Când URSS a primit echipamente militare în urma Land-Lease Act de la Statele Unite, aflată în stare de neutralitate, a fost bine. Peste 13 miliarde dolari la vremea anilor ’40.

    Acum, când Ucraina, țară agresată va primi ajutor tot printr-un Land-Lease Act, nu este bine. Rusia este speriată și face pe ofensată.

    Așa este când nu îi lași să moară, rușii nu te lasă să trăiești.

  6. Care ar fi alternativa? Occidentul sa asiste pasiv la “siluirea” (la propriu) a poporului ucrainean? Adica, in plan uman, nu stiu cum s-ar putea justifica o astfel de atitudine (mai exact, lipsa de reactie). Avem de a face cu o invazie a unui stat (recunoscut de comunitatea internationala), un rāzboi care nu respecta nicio regula (norma de drept international) aplicabila unei astfel de situații, dublate in plan politic de un discurs (al statului agresor)!care neaga in mod deschis si repetat integritatea teritoriala a unui stat, dreptul la identitate nationala a unui popor , cat si alegerea acestui popor de a se apropia de Occident. Care ar putea fi, in plan (geo) politic, reactia Vestului la toate acestea? Ar fi interesant de înțeles care ar putea fi alternativa la ceea ce face acum Occidentul?! Sa incerce sa “negocieze”? Cu cine si ce? Sa se limiteze la a “condamna” doar dpdv diplomatic ?

      • Se observă în mod evident o strategie RU prin care se acționează intr-o anumită direcție (în cazul de față un război, prădător, în toată regula, la porțile UE),după care statul agresor “avertizează” împotriva oricărei reacții printr-o amenințare cu escaladarea conflictului. După care se avansează în agresiune, iar în paralel se cere în mod insistent (prin canale diplomatice, oficial, dar și prin amenințări explicite sau voalate) ca, în esență, Occidentul să aibă o atitudine “pasivă” dacă scenariul ideal, cel de “neutralitate” contemplativă, nu e posibil. Ba mai mult, in fața propriei ineficiențe militare RU, se promovează agresiv ideea “obligativității” reușitei invaziei RU. În numele acestei “necesitați” pretins existențiale pt statul RU și pe fondul ineficienței invaziei, se recurg la acțiuni din ce în ce mai barbare dublate, în paralel, de accentuarea amenințărilor privind orice implicare din partea Vestului. Este, practic, aceeași strategie aplicată de RU de-a lungul ultimelor decenii (de-escalate to escalate și escalate to de-escalate) însă la o scară mult mai mare acum. Are Vestul/Nato vreo altă opțiune (eficienta)?

  7. Imi doresc sa ia sfârșit conflictele generate din motive care nu sunt făcute publice, să înțelegem ce se întâmplă! E simplu! E ca și când trebuie sa fie respectată proprietatea unei persoane ori a unei familii, deasemenea, accentuez pe buna convietuire și respectarea drepturilor cetățenilor, a bunei vecinatati, respectarea legilor țării, în numele marilor valori umane! Și o spun astăzi, când Hristos a fost întâmpinat în Ierusalim cu flori și ramuri de finic, ca un mare Împărat și Domn! Ne pregătim să întâmpinăm Învierea Domnului! De ce oare, adevăratele popoare creștine au suferit mereu ” răstignirea”, în numele unor orgolii , a ” micimii” unor indivizi care chiar din mila Domnului ocupa acele funcții!? Sa fie Pace! Cu fiecare faptă bună, Hristos învie in sufletul nostru! Sa lăsăm pe Ierarhii lumii să vorbească! Mie SUA nu îmi spun nimic, decât că s- au folosit de noi toți.
    Nu cred in democratia SUA!

  8. Conflictul a fost de la început unul între SUA și Rusia, doar cei ce urmăresc posturile tv românești pot crede altceva. Ucraina este pretextul și instrumentul Vestului utilizat pentru a testa și pune presiune pe Federația rusă și liderii săi.
    Din acest motiv, evoluțiile viitoare pot avea consecinte greu de comensurat și mai ales de controlat.
    Oricum, este păcat că ucrainenii au acceptat să fie transformați în carne de tun, în numele unor interese geopolitice complet străine de interesele poporului ucrainean, aflat, din păcate, sub conducerea unei clici neofasciste, profund corupte, pentru care viața omului este volatilă și relativă. Doar spectacolul mediatic strident și telenovelistic, fake-ul grosolan și mimarea teatrală a naționalismului, cu accente de-a dreptul grotești, contează în aceste vremuri tulburi în care familia Rotschild nu mai are răbdare. Trebuie să- și recupereze banii investiți în preluarea datoriei externe a statului ucrainean.

  9. Tactica, modul de declanșare și activitățile specifice de luptă nu intrunesc elementele definitorii ale unui ,,război,,.De astfel, sancţiunile occidentale împotriva Rusiei sunt asemănătoare unei declaraţii de război. Este întemeiată  declarația lui Putin potrivit căreia ,,Rusia va considera „cobeligerantă” orice ţară care încearcă să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei,,A cere Rusiei să facă memersuri diplomatice de încetare a conflictuliui cu Ucraina, pe fondul furnizării de echipamente ofensive de către SUA ., membrii NATo și a altor state ,,simpatizanți SUA,, Ucrainei, putem concluziona că nu Rușia promovează conflictul militar.  Implicarea ,,polițistului SUA,, in orice regiune și conflict  este o demonstrație de forță,  un motor de funcționare a economiei SUA și de obținere de noi resurse, pe termen lung  pentru economia SUA. Deja polul economiei mondiale se deplasează inevitabil, sigur și pași repezi către ,,tripletă,,Sărbători fericite domnule prim ministru.

    Pe duminică, 17 aprilie 2022, 13:05:46 EEST, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv0744376806 a:hover {color:red;}#yiv0744376806 a {text-decoration:underline;color:#0088cc;}#yiv0744376806 a.yiv0744376806primaryactionlink:link, #yiv0744376806 a.yiv0744376806primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv0744376806 a.yiv0744376806primaryactionlink:hover, #yiv0744376806 a.yiv0744376806primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv0744376806 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „”În momentul de față așa cum am urmărit eu în ultimele ore evoluțiile din acest conflict se pare că s-a trecut dincolo de un anumit prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local, iar Rusia în acest moment, Vladimir Putin probabil, doresc” | |

    • george castravete, chiar daca lucrurile sunt complicate, mie mi se pare clar ca Rusia a declansat un razboi de agresiune asupra Ucrainei, intrand pe teritoriul sau si bombardand diverse orase, inclusiv capitala ei. Ma insel? Poate ca unii au alte informatii, spre exemplu ca trupele ucrainene au ajuns la Moscova si ca bombardeaza St Petersburg…

  10. Traim vremuri biblice, cu o tara crestina atacata de o alta tara crestina doar pentru ca are alte optiuni, si ca nu vrea sa fie dominata de Rusia. Ucraina este intruchiparea lui Iisus Hristos in plan international, sacrificata, siluita, omorita putin cite putin, tradata de asa zisi „europeni”, care si-ar vinde si rudele pentru gaz si petrol rusesc. Toti trebuie sa suferim linga Ucraina, oricare ar fi costurile.
    Ucraina trebuie sa invinga fortele raului, Biserica „Armata Rosie”!
    Nu dau sfaturi Romaniei si altor state europene, dar daca in Franta si alte tari „sofisticate” vestice nu se intelege ca Ucraina apara Europa si lumea civilizata, atunci vor cadea prada rusilor, si vor fi condusi de rusi.
    L-am auzit ieri pe dl. Melescanu la Antena 3, spunind ca e vorba de „securitatea europeana”, si ca Rusia ar fi parte a ei, nu SUA, care nu e parte a Europei. Cu asemenea ganditori, ne-am predat deja rusilor.
    Celor care ma indeamna sa plec de aici: nu plec decit atunci cind dl. Nastase imi va cere asta. Sa plece ei in stepa rusa, ca acolo e neamul lor! Sa lupte si sa moara pentru Rusia, nu sa vina sa minta aici cu tupeu de rus.
    Celor care imi spun ca nu ma pricep la ce se intimpla in Romania le raspund „poate”, dar nu procedati in mod diversionist si imi cereti sa nu mai discutam despre problemele cele mai reale, si pericolele majore pentru Romania: Rusia si Bielorusia. Rusia nu o sa se opreasca decit atunci cind va fi oprita. Probabil, in curind Occidentul va trebui sa se hotarasca cum sa o opreasca militar vorbind.
    Ca orice om Zelenski mai greseste, dar isi iubeste tara mai mult decit pe el, si e gata sa se sacrifice. E un om intre oameni, unul dintre ai lui, dar e si unul dintre noi. Sa ii dea Domnul sanatate, si sa il ajute sa invinga Satana!

  11. Ce fel de „crestini” sunt rusii? Nici macar in zilele sfinte nu se opresc din omorit oameni fara nici o vina, decit ca nu ii vor in casa lor.
    Cu exceptiile de rigoare, poti afirma ca rusii sunt un popor barbar, fara Dumnezeu! Biserica si popii lor indeamna la razboi, si ar trebui declarati paria de catre toti ceilalti crestini. Toate bisericile care raporteaza la Biserica Rusa, interzise, ca fiind teroriste, asa cum au fost si cele islamice din Paris!
    Apropo, la Paris, francezii le-au dat rusilor teren chiar in inima capitalei sa isi construiasca o bisercia, unde a fost si Putin. Cei care se numesc „popi” si lucreaza acolo au imunitate diplomatica. Deci, va imaginati ca Biserica Rusa e total aservita lui Putin si regimului sau satanic.

    • Mai usor cu condamnarea in ansamblu a poporului rus! Nimeni nu a condamnat poporul german din cauza lui Hitler!

      • Nu stii sa citesti romaneshte? Am spus „cu exceptiile de rigoare”. Nu il condamnam pe Tolstoi, Chehov etc. Dar lumea civilizata trebuie sa condamne pe toti rusii care il sustin pe Putin, inclusiv pe tine.

  12. Există informați că Ucraina, înarmată de Occident încă din 2014 se pregătea să atace zonele separatiștilor ruși chiar începând cu 25 februarie.
    Mai mult NATO avea în vedere dislocarea unor forțe permanente pe teritoriul ucrainean, inclusiv de armamente ofensive.
    Dacă toate acestea nu sunt fake-uri, probabil că și domnia voastră, domnule Năstase, în ipoteza că ați fi fost lider la Kremlin, ați fi acționat în același mod.
    În fine, aștept să participați și la emisiuni pe teme de interes intern, pentru a fi motivat pe viitor să bag televizorul în priză.
    Pe teme externe, îmi este suficient blogul dvs.

    • Interesanta postarea dvs. si da, asteptam participarea d-lui Premier Adrian Nastase la emisiuni pe teme de interes intern, nu de alta dar Romania se scufunda sub nemijlocitul cuncurs al neputintei politicului.

  13. Șoigu otrăvit
    Vestea circulă prin țară
    Și e clar acum de ce
    Șoigu-i mort, a câta oară,
    Din motiv… de a.n.m.
    a.n.m. = arme de nimicire în masă

Lasă un răspuns