Lansare de carte la Fundatie: Sorin Cristescu, „Diplomație în vreme de război”

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare organizează marți22 martie 2022, începând cu ora 17:00, lansarea cărții „Diplomație în vreme de război”.

Autor: Sorin CRISTESCU

Invitați:

Dr. Manuel STĂNESCU

Conf. Univ. Dr. Aurelian BĂLUȚĂ

Dr. Alin SPÂNU

Dr. Sorin CRISTESCU, autor

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

12 gânduri despre “Lansare de carte la Fundatie: Sorin Cristescu, „Diplomație în vreme de război”

  1. Asta e tare de tot: Transgenderi femei (adică bărbați sulemeniți), respinși la granița cu Ucraina, când încercau să fugă din țară! Criza unei monstruozități ”progresiste”?

    “Sute de femei transgender au fost respinse la granița cu Ucraina în timp ce încercau să fugă din țară, din cauza pașapoartelor care poartă încă numele de naștere și sexul”, scrie BBC. Regulile de razboi din Ucraina (legea marțială) interzic bărbaților ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara, pentru a nu se sustrage indeplinirii obligatiilor militare, de a lupta in razboiul cu Rusia. Orice persoană pe al cărei pașaport scrie „bărbat” este pasibilă să fie întoarsă de la graniță. Una dintre principalele organizații pentru drepturile comunității LGBTQIA+ din Ucraina estimează că există sute de femei trans care încearcă să fugă, dar că 90% dintre cei cu care este în legătură au eșuat până acum. Nu s-a auzit pana acum ca femeile sa se indigneze impotriva barbatilor, impostori si profitori, care isi declara identitati biologice false, proprii sexului opus. Desi, ar fi perfect indreptatite sa o faca prin solidaritate publica, cu care sa se apare de furturile de gen. Ucrainencele au inceput sa o faca, inclusiv prin controale corporale facute la frontiera de politisti femei asupra persoanelor pretinse sau banuite ca sunt femei transgender, pentru a-i depista pe barbatii travestiti in femei si trimite inapoi, sa lupte in razboiul din Ucraina.

  2. Daca rusii vor reusi sa cucereasca Odessa, sau va deplasa trupe inspre/dinspre Transnistria cu scopul de a incercui Odessa, Romania si NATO ar trebui sa aibe deja planuri de aparare a Republicii Moldova.
    Nu mai trebuie asteptat cum s-a facut cu Ucraina. Daca Moldova trebuie sa se apere, Moldova trebuie inarmata defensiv de acum. Spatiul aerian al Moldovei trebuie de ieri aparat cu un „no fly zone”, sa nu aiba rusii timp sa actioneze.
    Un alt plan ar putea fi amplasarea de trupe americane / romane ca peecekeapers, la cererea Moldovei, ca sa nu supere statututul de neutralitate din Constitutia Moldovei. Sau alte trupe, dar nu rusesti/bieloruse/chinezesti/indiene.

    • Fără supărare, dar apărarea „Moldovei” (în ghilimelele, deoarece din punctul meu de vedere, numele este însușit samavolnic) este o copilărie.

      Singura formulă ca Basarabia să fie protejată, este Unirea în procedură de urgență cu România, intrând astfel sub umbrela NATO.
      Și renunțând la Transnistria pe care să și-o însușească Kuzmin, ambasadarul rus care cu obrăznicie afirmă public că teritoriul de peste Prut nu a aparținut decât temporar României.

      • Micul cadou otravit a lui Stalin : Transnistria!

        Am discuata cu asa zisi „maldavani” (adica din R Moldova) .. care nu doreau sa renunte la Tramnsitria! nu ca e a „lor” …Da se pot invoca unele drepturi .. insa unoeri e mai bina o intelkegere stramba decat ….
        Adica … „luativa-ti ce este dincolo de Prut, fiti sanatisi si endependenti hai …tir! Afara!” Se rezolva problema …
        Insa unii zicwau ca de ce noi renunat,a la ce e al lor ….
        Prilej ca rusii sa se giate cu nationalismul expnsionist roman … A … prin 95 am dat la Felix pete 2 rusi din R Modpdova .. unu din zona transnistreana. Ambii amandoi swe descurcau cu ceva comert in Felix .. invatasera binisor romaneste. LA un pahar de virba cu ei au rmas surprinsi cand le-am zis ca eu as da dracului Trnanistria.
        -Adica cum Dracului?
        – nu am nevoie de ea. S=oa ia Ucrina, sa o ia naiba, sa incerce sa se descruce sigira nu imi pasa! ma incurca!
        Ambii erau socati… vezi tu .. mai alus transistreanului nu i-ar fi palcut sa se intiarca in Transnistria (era epoca in care dincolo de [prit se apoca o dcotroina minetarista si .. lumea traia fara bani din troc!)

        Intre timo s-a devzoltat o intreaga poseudodoctrona „statalista” …

        A da, Aceaisi greseala o facura si ucraibienii .. cica Crimeea „lor” DE CAND ?!
        Astea subt daruri otravite …..
        29. Iar dacă ochiul tău cel drept te sminteşte pe tine, scoate-l şi aruncă-l de la tine, căci mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă.
        30. Şi dacă mâna ta cea dreaptă te sminteşte pe tine, taie-o şi o aruncă de la tine, căci mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă.
        ( Matei, cap 5)

        A … sa nu fiu intels gresut ….
        ma refer STRICT la tinuturi de granita , cu istorii tulburi si popualatii impartite , fara vechi loialitati …. Adica gen Transnistria ….

      • Nici o suparare Mircea. Cred ca dl. Kuzmin e lasat sa se zbenguie propagandistic pentru a lasa impresia ca Romania e „altfel” decit Polonia care a expulzat 45 spioni rusi. Altfel, de ce nu ar fi chemat la MAE pentru interogatie?

      • Nu știu care sunt uzanțele diplomatice pentru a fi chemat Kuzmin.

        Dar a întreba MAE „de ce”, este o întrebare retorică, fără răspuns.

        Și asta deoarece politică externă românească este slinoasă, unsuroasă, fără consistență.

        Pare o blasfemie ce spun, mai ales pe acest blog, dar este o politică titulesciană, adică o diplomație de birou, sterilă, cu impact minim sper zero pentru România.

        Titulescu, de exemplu a avut un singur obiectiv important pentru România, să facă URSS să recunoască unirea Basarabiei și a eșuat lamentabil, ocupandu-se în schimb de … Abisinia.

        Oare de ce politica externă românească nu își are seva in politica lui I.C. Brătianu care a desenat, a susținut și a realizat harta României, la Trianon?

        Sau, mai recent, politica externă/diplomația românească a tandemului Năstase -Geoană, artizanii integrării țării în NATO?

        Sau, știu eu, poate unora le place tratatul încheiat de Adrian Severin cu Ucraina prin care a cedat Insula Șerpilor, urmând ca apoi să apară complicația judecarii la Haga a platoului continental.

        De aia, trexsr, de aia MAE este ca o moluscă și nu ca un tigru.

        Cu Ucraina avem problema teritoriilor noastre intrate în componența lor.

        Dar, ne place sau nu, dârzenia și curajul lor, sunt exemple de urmat pentru modul în care interesele naționale trebuie apărate.

        Și să nu ne amăgim, indiferent ce va urma, aceste teritorii cu populație românească vor fi aproape imposibil de recuperat și din cauză că aceeași politică externă-moluscă a României nu a ridicat niciodată problema.

        La fel ca și în legătură cu Basarabia pe care doar „o ajutăm să se integreze în UE”, dar nu ne exprimăm interesul de reîntregire, găsind tot felul de pretexte ca să alunecam ca un limax pe lângă subiect.

        În schimb, la fel ca Titulescu cu Abisinia și actuală diplomație se implică în discuțiile savante despre sexul îngerilor din țările aflate unde și-a înțărcat dracu’ copiii.

      • Dupa vizita lui Iohannis la Maia Sandu nu a reiesit in nici un fel ca ar exista un plan de a cere unirea cu Romania. Ori s-a discutat asta ultra-confidential. Dar nici jurnalistii romani nu au pus vreo intrebare la Conferinta de Presa, sa nu incomodeze Moscova. Aceasta permanenta preocupare de a nu supara Moscova in nici un fel nu mi se pare sanatoasa pentru noi romanii. Nu realizam ca orice am face sa evitam neplaceri cu ei, rusii tot suparati sunt atita timp cit ei nu pot sa te domine.

  3. Clientii Kremlinului ne tot repeta istoria cu destramarea Iugoslaviei, si razboiul Serbiei cu Bosnia. In acel razboi Serbia a ucis 8000 de bosniaci, femei, copii, batrini, la fel cum face Rusia in Ucraina. Fostul Presedinte al Serbiei, Ratko Mladic a fost judecat pentru genocid de catre International Criminal Court si a primit inchisoare pe viata in 2017.

    Mladic a actionat in acest razboi ca si Putin in Ucraina, afirmind ca Serbia considera ca tot in Bosnia trebuie sa apartina Sarbilor. ONU nu a reusit sa evite acest genocid.

    Facind o paralela cu impotenta ONU in acel razboi, generalul american Ben Hodges a afirmat cu referire la razboiul Rusiei pentru acapararea Ucrainei:

    „”European troops under a United Nations mandate stood outside the city, while Republika Srpska forces murdered 8,000 Bosnian men and boys. I do not want us to be a part of something like that again.”

    Vom vedea ce se va intimpla saptamina asta cu Biden la Bruxelles.

    https://www.dw.com/en/un-war-crimes-tribunal-upholds-genocide-conviction-for-ratko-mladic-butcher-of-bosnia/a-57813083

  4. Kaliningradul are o istorie fascinanta (vezi link mai jos). A fost cedat rusilor in 1945 (sovieticilor) prin Acordul de la Potsdam. Azi, aceasta enclava ruseasca in inima Europei, este un al portavion militar rusesc, ca si Crimea.

    Amintesc ca argumentul rusilor ca NATO se extinde si ii incercuieste este mincinos doar si pentru faptul ca Kaliningradul este complet incercuit de tari NATO, si nimeni nu i-a amenintat existenta.

    https://www.britannica.com/place/Kaliningrad

Lasă un răspuns