21 de gânduri despre “A aparut in librarii volumul meu, „Razbunarea cuvintelor”

  1. Uai sa ma distrez ….. in sensul „mai negru decat magaru-in ……..” Adica cum sa nu devii odios

    Sa zicem, sa zicem ca eu era Tarul si as fi hotarat , titusi, sa dau o lectie Maloruisiei.

    Bun….

    Azi, adica dupa anu 2000 o tara este electrificata si coinsuma energie mai ceva ca porcu laturile …..

    Deci printre latii am catvea mii, peste 10 de leti cu talente „speciale” . Nu prea multi se plimba pe p[laieirole maloruse. Au niste intan bikes sau mai bine ATV uri . Se plomba pe camp[ii pustii .. si simtz asa o dorinta sa poposeasca sub un stalp de inalata tensiune . Iau o gustare, urinineaza pe stakpl pleaca si duoa 15-20 de minute stapul BUUUM ! cade. Achetatoirii nu au decat sa se mire daca pateul de carne sau rolmopsu erau prea condimentate cu SEmtex sau semtexu era condiomentat cu prea mult ardei iute.

    Deci un numar de stalpo cd. Se intreuroe curentul. Daca e un pic de noroc se face o incurucatura astfle incat se decupleaza zone intregi . Dar stiti ca norocu si-l face omu plus ca sunt speciaslisti care nu se plimba cu ATV ul si nu se distreaza cu Semtex ci se ocupa cu .. ransportul enetgiei electrice. Deci baietii veseli vior stii precis ce stalp…

    Asta e prima ntaia.

    Apoi exista niste chestii numite conduicte de gaz sau petrol/benzina. Alti baieti veseli …. Da ca sa nu plmaga prea tare Greta ii intruiesc cum sa optreasca statia de pompare, sa blohez etransportul si pe teava ramasa libera … din 20 in 20 de metri buun!~ cate o gaura de un mp !!!! Umratoirii 10 km !!! Tot poluant ramane da nu excesiv de poluant!

    In fine mai esista diferite tipuri de centrale electrice . Toatae alea mari, indoferent ca sunt hidro, termo, atomo samd au alaturi i niste „parcuyri” pline cu ceva ce seamama a cuburi cu latura de 1o metri minim. Sau cilindri cam de acelasi diametru. Carcase solide de metal … Sumt trnsofromatoare. E cam greu sa dai cu ciocanu-n ele choiar daca esti hercule sau Thor. Niste obuze sau rachete AS sunt mai potrivite.
    Ce se intampla cu o electrocentrala ramasa fara transformatoiare? Exatct! Se inchide !!!!!

    Se [pot ramaja si niste apeducte ….
    Premiul cel mare ar fi ceva in capitala sa o umpli de ape uzate!!!!!

    Stiti ce e nasol?
    Reparaiile dureaza!

    Cel mai nasol este cestia cu transofrmsatoarele. Daca au fots distrise „bine” trebuiesc schimbate. Adica dintai trebuiesc construite. Ca nu hasesti asa ceva la Dedeman! Se contruiesc la bucata , la comanda speciala si dureaza.
    Dupa care .. treuiesc transpoirtatte. Se cheama ransport agabaritic …. aica singiur poe sosea, date jos fire de electricitate, demontata stali, podete samd. Si viteza de cca 12 km pe ora este exagerat de mare !!!!

    Cam creata idea?

    Da…
    Avanatajul ei este ca iti ceri sucze ptr cei cativa morti fara noroc . Adica aia care erau conectati la aparate care au ramas fara curent . Dapricum prpgnostocu era incert (v si cati au murit de Covid in sectiile de reanimare) .Versi o lacrima sincera (?!? sincera?!) dar nu prea poti fi numit „ucigas in masa” sau asa ceva .
    Binentels ca victimle te vor injura … mai ales ca duoa 2 saptamani ii vei acuza ca se spala rar, ca rsunt jegosi si ca in curand o sa iabe turturi la cenzurat. Nici cand o sa protesteze ca le zici in batjocura paduchiosi nu o sa fie crezuti . ca deh de vro 3 luni … Csnd, in fine reusesc sa iabe apa nu doar de baut la trimiti 30 de vgbgaoane de sapun .. ca ua nevoie!!!

    Cu un pic de noroc intriduci si o noua injuratura : Tu chingada pais! (chingar nu inseamna doar viol … inseemna batjocora de ultima speta )

  2. Dragi transatlantici
    cu tru[pu sau doar cu sufletul,

    tin sa va felcit pentru fenomenalu succes pe care l-ti intregistrat in legatuira cu Insula Serpolor.
    Ptr edificare [ro[rin scurte lecturi :
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Insula_%C8%98erpilor
    -https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/insula-serpilor-un-conflict-incheiat
    https://adevarul.ro/cultura/istorie/insula-Serpilor-tinta-putin-racit-decenii-intregi-relatiile-romaniei-ucraina-1_6222b8de5163ec4271c76b5a/index.html

    Pe scirt, zisa isnusla a intrat in componenta URS cam .. cam neregulat asa cum imprumuti letcinu sau cheia de 13 de la un vecin . Normalul at ti sa ti-o inpaoieze, nu?
    Dar nu… URSS nu mai este , dispare.. imprimutul ar toi trebuit sa se intoarca propretarului … fiind facut intuitu personae.
    Dar nu! Eroica Ucraina zice ca ca ce ma gasit/furat impreuna cu URSS almeu este!
    Umreaza cateva runde de negoocieri da nu si nu! NU !!!!!! Un NIET hotarat ! Ca e pamant ucrineana de oe vrmea lu Ahil Peleianu !!!!

    Si in 1997 tugheceanul (asta nu pot sa iert lu Tzapu ca este tuighecean !!!!! ) iscleste cu manuata lui ca Insula Srpilor este ucraineana!!!!! Se pare ca a fpost si o injonctiune de la Cocioaba varuita …. sa nu fim nationalisti, fascisti samd si sa cedam …..

    Silele trecute Insula Serpilor a „revenit” la Rusia . Ma rpg dintai s-a zis o pveste cu 13 militieni eoric ucrainieni care l=au intrecut pe Cambronne in vulgaritate … mapamopndu s-a ridicta in picioafe in cinstea eroilor. Azoii se pae ca toiti cei 82 de erpoi au pofta de mancare in lagrul de prozonieri ….

    Si insula este sdub diblul drapel alb-albastru-ros al crucii sf Andrrei albastre pe fond alb (rapelul de lupta al marinei Ruse).

    Pazdrvlaiau vas !!!!

    A da. Un docoment interesant …..
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    DECLARAŢIE din 28 noiembrie 1991a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991
    EMITENT
    PARLAMENTUL
    Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 243 din 29 noiembrie 1991

    DECLARAŢIE din 28 noiembrie 1991a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991
    EMITENT
    PARLAMENTUL
    Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 243 din 29 noiembrie 1991

    1. Parlamentul României a luat cunoştinţa de hotărîrea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independentei Republicii Ucraina.Profund atasat principiilor fundamentale ale respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi hotărîri soarta, Parlamentul României saluta hotărîrea autorităţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenta Republicii Ucraina.Avînd în vedere ca acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declara solemn ca aceste teritorii au fost rupte din trupul tarii, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.Desigur, este dreptul Ucrainei sa organizeze un referendum pentru independenta sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privinta teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodată Ucrainei şi sînt de drept ale României.
    ……………….
    ………………………
    ………………………………

    Aceasta declaraţie a fost adoptată de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi.

    PREŞEDINTELE SENATULUI academician ALEXANDRU BARLADEANU
    PREŞEDINTELE ADUNĂRII DEPUTAŢILOR MARŢIAN DAN

    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/35747
    ======================================================================
    Uniii scroi sau/ziceau ca Barladeanu ar fi de fpat Berladenko. Dar fata de altu ….. el a dovedit ca sangele apa nu se face!!!!
    Si miodoveanu Martian a aratat ca poti sa fii nebotezar dar titusi moldvean !!!! Roman adica …

  3. Are legatura cu titlul, „Razbunarea Cuvintelor”:

    ‘„În atenția cetățenilor ruși și a compatrioților ruși care trăiesc în România. Rugăm cetățenii Rusiei și compatrioții ruși care au fost discriminați pentru însemne naționale, limbă, cultură, religie și de altă natură, precum și pe cei care au fost victime ale unor acte violente sau au primit amenințări, să contacteze adresa de e-mail a ambasadei: sos-ambrus@yandex.ru”, se arată în mesajul oficialilor, postat pe Facebook.

    Cum sa ii discriminezi pe rusi pe baza de religie? Nu sunt ortodocsi ca si noi? Aparent, asta da argumente celor care sustin, ca mine, ca Biserica „Armata Rusa” serveste intereselor Satanei. Ca sa nu fie probleme, de ce sa nu dam si noi un Ultimatum cetatenilor rusi din Romania sa plece, sa nu mai fie motiv de conflict pornit de Rusia? Romania sa isi cheme toti cetatenii inapoi in Romania, daca nu a fact-o inca.

    Sigur ca rusii pregatesc din timp tot felul de gogonele pe post de garnitura la friptura, atunci cind o sa puna alte natii la protzap. De mult am spus ca rusii o sa „elibereze” cit pot de „americani” prin asa-zisa „De-nazificare”, eticheta de pe borcanul cu bombe murate ruseshti.

    Rusia se apropie incet de Gurile Dunarii, unul din scopurile lor pentru acest razboi, si se va folosi de orice maskirovka pentru a insela tarile la o noua granita pe care ei o vor controla. Vor minti cu „diplomatia” (realmente ei nu vor sa negocieze nimic, e doar o alta Matrioshka in arsenalul lui Putin), vom pierde timpul ascultind cit de ingrijorati sunt ei de soarta omenirii. Acest regim nu mai poate fi ascultat, decit dupa ce va fi infrint, daca va fi.

    https://www.dcnews.ro/ambasada-rusiei-la-bucuresti-mesaj-pentru-cetatenii-rusi-care-au-fost-discriminatiambasada-rusiei-la-bucuresti-mesaj-pentru-cetatenii-rusi-care-au-fost-discriminati_861646.html

    • Toate au o limită, Vestul a avut o mâncărime în…. să testeze această limită. Bineînțeles că au urmărit în primul rând disciplinarea Europei și un transfer de cheltuieli militare,(dar nu numai) având în vedere piatra de moară atârnată de de gâtul Federal Reserve de 40 trilioane de parai.
      În plus, se mai liniștesc și suporterii albi ai lui Donald Duck, pardon, Trump, iar Trudeau primește o gură de oxigen..
      PS
      Nu e mai simplu ca România să înceapă prin a rupe relațiile diplomatice cu Rusia ? Astfel, toți rușii vor pleca singuri. .. Z)

    • Frate, n-am putut citi tot, dar îți spun să fii atent la nuanțe.
      Una e să ataci un transport de arme pe teritoriul unei țări NATO și altceva în spațiul ucrainean.
      Așa că, al treilea război mondial mai are de așteptat…. da, știu că ești nerăbdător… să pleci în locul cu multă verdeață…dar mie îmi place încă pe Pământ. (Z)

      • Tie iti place mai mult pe Pamintul Rusiei, care e tot globul lui Charlie Chaplin. …

  4. Si inca ceva: ii urmareste cineva in Romania pe acesti cetateni rusi „ca sa nu fie discriminati”? Eu sunt absolut convins ca multi din ei sunt agenti ai lui Putin, si fac „turism” regulat sa mai vada pe unde si cum se misca NATO in Romania, mai stau de vorba cu ciobanei de-ai nostri. Ce credeti ca fac in timpul liber chiar cei care scriu pe blog aici? Ca doar dureaza citeva minute sa spuna celasi lucru in fiecare zi.

  5. Zelensky e foarte suparat pe NATO, pe UE, pe SUA, si pe buna dreptate. L-am ascultat la o conferinta de presa.
    NATO nu vrea Ucraina ca membru, le e frica de rusi. Bun, teoria oficiala este ca orice miscare a NATO ar duce inevitabil la al Treilea Raboi Mondial. Sunt insa analisti care spun argumentat ca acest razboi va incepe oricum prin escaladare, si ca, cu cit trece timpul mai mult, asta e in avantajul rusilor. Argumentul este ca Putin nu va apasa pe frina, ci pe acceleratie, indiferent cite propuneri pentru „pace” ar face NATO , SUA, UE. Sanctiunile nu descutraeaza acest dement al planetei, sustinut de China, o tara care nu inteleg de ce isi doreste sa devina si ea implicata in acest razboi. Nu ii foloseste economic sa sustina irational Rusia, si sa devina incet incet si ea un paria international, o tara co-partasa la un genocid si crime de razboi.
    Pina si aprovizionarea cu material de razboi a Ucrainei de tari NATO pare destul de complicata, si din ce in ce mai imprevizibil de facut, dupa amenintarea Rusiei ca va ataca orice transport care duce asemenea materiale in Ucraina. De la amenintare la fapte e distanta, dar un singur atac rusesc asupra unui vas NATO va fi motiv de declansare a razboiului NATO-Rusia, acum cumva camuflat. Bilba cu avioanele militare MIG poloneze e un alt semn de slaba coordonare intre SUA si Polonia, o alta tara NATO. Sau poate a fost special prezentata asa? Cu ce scop?
    Pe de alta parte UE si ea le spune ucraenienilor: Niet!. O sa vedeti voi aderare tot la anul si la multi ani, cum au vazut si Romania, dupa 10 ani de la inceperea lungului proces. Rutte, premierul Olandei, chiar a ris cind a fost intrebat. Deci, sa vedem, dupa razboi, daca va ocupa Rusia, maybe next century.
    Normal ca saracu’ Zelensky e pe cale sa faca un atac cerebral. Aliatii lui ii cam dau cu shutul in timp ce ii spun si ei cit de mult il iubesc. Pardon, iubesc libertatea! Totul are un pret, iar pretul platit de ucraenieni este mult, mult prea mare. A spus-o si Zelensky: asta e un razboi al Vestului cu Rusia, si daca Rusia invinge Ucraine, Rusia va invinge Vestul. Corect.
    Romania nu prea exista in ecuatia asta, si posibil sa devina iar abator al Rusiei in lupta cu NATO.
    Intrebarea e: cit se mai amina al Treilea Razboi Mondial? Cite bombe trebuie sa mai omoare civili, cite spitale si maternitati trebuiesc bombardate, ca Vestul sa spuna „Enough!”? Se pare ca Vestul e „pregatit” ca Ucraina sa piarda acest razboi.

    • Un Zelensky infumurat pe lume e foarte suparat . NATO nu-l mai satisface, UE mu=i mai place, el se-aseaza pe sezut si isterie face …….

      LA varsta lui comicu ar fi terbuit sa afle (si din dramaturgie) ca o sursa de comic de sitiatie este ca cand personajul crede una ei adevarul este altul.
      Acu inteligentu cosmic zbiara ca vrea .. ce ? AVioane? Avioane MIG 29 ? de la cine? noi , se pae ca mai avem catva ascunse, iotate prin soproane. Deplasarea lor se face prin tractare. Daca vrea putem sa le adaptam si atelarii hipomobile dar nu cred ca …
      Alea poloneze au cam stat „in stic” cativa ani…. MI le=-as recpamda decat polotilor pe care i-as vreaa .. morti!!!
      S9iin gnl toate sunt de diante de 1991.
      asa cum din 91 sunt si cele din SUA. Ca asu si ei cateva care, chiar zboara! Znoara pe post de „agresori”, adica hotii si vardistii . Deci nu prea sunt inarmate au niste cestii care sttga tar poc poc te0ma impuscat!

      Ma rpg ar mai fi niste ytari care au .. dar nu stiu de ce nu le cere rusilor sau bielorusilor nioster MIG 29 .. Mai au si indienii dar au nevoie de ele.

      Nu era mai bine ca obraznicatira asta sa gandeasca inainte ?
      Un alt dom Goe din aceiasi Ucraaina nu isi oate temera obraniocia „„Cu tot respectul faţă de partenerii noştri georgiani şi moldoveni, cererea Moldovei şi Georgiei de aderare la UE arată acum ca o încercare de a face autostopul la un tren ucrainean de mare viteză către Bruxelles. Cererea Ucrainei de aderare accelerată la UE trebuie luată în considerare separat de cererile Georgiei şi Moldovei” Citeste mai mult: adev.ro/r8f2o0

      Scuze dar [oa ar trebui sa fie intrebati pe ce bani isi fierb ceaiul! Ca Exporturile de gaze naturale ruseşti spre Europa via Ucraina continuă în mod normal şi sunt în linie cu solicitările clienţilor europeni, a informat joi grupul rus Gazprom, transmite Reuters, citată de Agerpre cf https://www.g4media.ro/gazprom-anunta-ca-exporturile-de-gaze-rusesti-spre-europa-via-ucraina-continua.html.
      Sa nu imi zici ca G4 est5e filomucalesc!
      Si mia amintesc ca din taxele de tranzit ale gezelor Ucraina colecta 2 mld $ ….

      Scuze … mie mi se pae ca astia sunt niste pusti gaozari care cred ca SUA de abia asteoata sa aiba un motiv sa se incaiere su Rusia si China. Si sunt f miratiu ca SUA nu se grabeste sa se bata ptr ….. niste CENZURAT.

      So da nu ii suportt pe ocarinenei. Cum nu siport nicvi jmecherii de mahala.. Di acelaso motiove .
      Daca nu intelegi de ce ia revezi cum stam cu insula Serpilor si cele cateva ostriave din Delta. ZOne nepopilate , care ar fi fots asa un gest precum acleasi martisor cu aclasi snur de acu 3 ani da ma rog gestu cinteaza!
      Si a fcontat. Nep-au scuipat intre felinare! Si azi …..
      Nu le gab cututu0n spate … da sa ma lase cu laudele si isteriile lor!

      Si tu sa nu imi vii peste 1-2 ani sa imi aici ca trebuie sa impart gazele mele cu ei .. adica sa le dau gratis ce este al meu!!!!! {latest=le tiu gaze;le daca ia bani!

  6. Din interviul lui Zelensky am inteles ca Ucraina cumpara arme si ca doar unele tari i le dau gratis. Serios? Vindem arme pe bani Ucrainei? Asta e important, businesul, banii, cind ucraenienii mor pentru libertatea Vestului? Daca e adevarat, e foarte, foarte trist. Stiu ca dau argument putinistilor, dar trebuie discutat si spus adevarul.

    • Frate frate dar branza-i pe bani!!!!
      Si oricum noi nu avem nici ptr noi.
      Daca ai fi cu adevarat interesat de Romania ……… da p;e tine te doare Ucriana!

      Romania? cca 54 de TR 85 M1 Bizonu (zi sarut ,mana dilor Iliescu, Nastase si Pașcu !), vreo 300 de T 55 care pota ajuge la 50 km fara pana ….maxim 500 cu titul .. 16 F 16 pus un numar nedefinit de MIG 21 lancer cu resusaa de zbor depasita de vreo 4 ani ….Insufuiceuenta ne bazam poe aliati sa ne faca politi aeriana! (in 2007 , 008 noi trimiteam cate o patrul;a in tarile caltice.. care ma rog foiind cam micute nu isi pemit aviatie)
      Artileie tractata (desi „platforme” aveam!) .. Acum ca 5 ani apararea AA e la Kogalniceanu se mai baza pe tunul de 57 mm ….
      O! Da! mai avem batalioanele alea cu nume exotoce si dotate cu Humveee … Nt baiatui alea sunt de fpta „jandarmerie coloniala” nu armata europeana dedicta razboiului !!!! u coinest valoarea peroanla a acestira insa antrenamentul este diferit (ceva cam ii antezezi la judo unde este interzis sa iti ranesti adversarul si il pui sa lupte intr-o lipta pe viata si pe moarte cu insi antrenati sa foloseasca lovituri ucigatioare)

      Salva domnului am mai cumoarat niste Spike ….

      Ce vei sa le dai ucrainienilor?

      Si dupa ce le dai ce faci ? Ridici cerseaful pe post de drapel stirgand „camarad”?

      Da ce iti pasa tie ?

    • De ce o fi supărată Ucraina pe NATO că nu o apără de Rusia?

      Din câte știu, Ucraina nu este membru NATO, ci membru al formidabilei ONU, care are puternica armată de descurajare a „Căștilor albastre”, aceeași ale cărei tancuri stăteau pe marginea drumului și Hutu îi chiluiau pe Tutsi, de muriră 100.000 sub ochii privitorilor.

      Să înțeleg că ONU este o organizație inutilă?

      Da ce de bani se papă, mamă, mamă!!

      Cât despre „onorabilitate”, ce să mai vorbim?

      Ucigașul, în cazul nostru, Rusia pravoslavnică, are loc de drept de veci, pardon „permanent” și drept de veto, deci de a anula orice hotărâre legată de crimele sale în Consiliul de Securitate, devenit astfel caduc.

      Și așa, victima, Ucraina, rămâne și cu gâtul tăiat și cu onoarea nereperată, vorba nemuritorului.

      Cum rămâne cu dreptul internațional pe care-l invocă funcționărașii cu fumuri și nasul pe sus, care se numesc cu emfază diplomați și cărora este de bonton să te adresezi cu „excelență”?

      În concluzie, la ce servește ONU, că nu mai înțeleg.

      Poate doar să-i pedepsească din când în când pe membrii ONU neafiliați vreunei sfere de influență a celor privilegiați.

      Concluzia ar fi că ONU a devenit principala cauză a inechității și abuzurilor mondiale.

      Se va mai reforma vreodată, sau reforma nu convine nimănui?

  7. Despre dreptul international in epoca post-Putin: el trebuie modificat pentru ca nici o tara sa nu aiba nici dreptul si nici abilitatea de a declansa un razboi ilegitim impotriva altui stat suveran. Ilegitim ar trebui definit atunci cind un stat agresor declara ca un alt stat recunoscut international nu are dreptul de a exista.
    Rusia va trebui sa plateasca pretul dezastrului, asa cum si statele declarate „invinse” dupa cel de al doilea razboi mondial (inclusiv Romania), au platit reparatii de razboi.
    Rusia va trebui regandita nu doar de rusi, dar si de Occident, ca sa i se amputeze permanent visul imperial si masina de razboi.
    Rusia va trebui sa devina obiect de studiu, pentru ca alte puteri sa nu porneasca pe acelasi drum ca ea.

  8. Ma intreb care este definitia tehnica a „oligarhului”? Ce cerinte trebuie sa indeplineasca ca sa primeasca acest titlu?
    Oricine banuie ca trebuie sa fi bogat, dar nu e clar cit de bogat trebuie sa fii ca sa devii oligarh?
    Care ar fi cerintele politice? Cit de aproape trebuie sa fi de putere ca sa te numeasca cineva „oligarh”?Exista si oligarhi saraci, dar mari slujitori ai lui Putin? Acestora nu trebuie sa le aplicam sanctiuni?
    De exemplu acest evreu Soloviev, limba otravita a lui Putin la TV ruseasca, ce fel de oligarh este, ca am inteles ca a fost deja sanctionat?

    In alta ordine de idei, razboiul asta este fara indoiala al lui Putin cu SUA. Europa, eh, poate usor sa cada la pat, atita timp cit e incalzita de gazul rusesc. Gasesc ei rusii crapaturi intre liderii acestor natiuni, vezi pe „flexibilul” Viktor Orban, care isi da pantalonii jos in Fata Rusiei, in timp ce imbraca pantaloni euro-atlantici cu o viteza uluitoare. Ce incredere poti avea in el si Ungaria lui? Se va lupta armata ungureasca cu Armata Rosie, sau ii intimpina cu unguroaice pa marginea soselelor, pe unde trec tanchistii rusi? Vor roti semnul „Spre Berlin” sa arate spre Ardeal? Nu degeaba pare ca NATO se fereste de el. Nu mi s-ar parea exclus ca Ungaria sa vinda din secretele NATO lui Putin, pretinul sau caruia i-a pupat inelul la Moscova de curind, inainte sa inceapa razboiul.

    Eu nu cred ca Putin se va opri la Ucraina, daca va reusi sa o cucereasca militar. Ambitia lui e distrugerea NATO, a USA si cred ca un razboi NATO-Rusia ce va deveni rapid global va fi inevitabil. Nu cred ca se gandeshte deloc la poporul lui rus care moare pentru el.

    Nu stiu daca toate statele lumii realizeaza venirea catastrofei finale, si popoare care ar putea sa dispara fara nici o vina, fara sa fie implicate in conflict. Ar trebui rapid sa se institue o noua structura mondiala pentru pace, fara Rusia, si unde nu exista drept de veto al unor state mai puternice. Rusia nu ia in seama ONU, iar actualele acorduri le incalca cu viteza luminii, vezi Memorandumul de la Budapesta, unde Rusia, alaturi de UK si SUA asigurau securitatea Ucrainei daca renunta la rachetele balistice nucleare de pe terotiriul sau. Ucraenienii au fost naivi si au renuntat, dar si cu acordul SUA si UK, care ridica semne de intrebare despre capacitatea lor de a analiza strategic pe termen lung.

    • Atenție la pericolul de infarct.
      În plus, cred că riști autolobotomizarea.
      Cum îți imaginezi o arhitectură de securitate fără Rusia ?
      Bag seama că d-ta ești mai grăbit să mori cu inamicul de gât decât Vladimir Putin.
      Și nu înțeleg de ești atât de isteric, din moment ce propaganda rusă a fost deconectată în spațiul euroatlantic ?
      Media oficială face doar apeluri la calm.
      (Z)

    • Da acu 15 ani aveati mare incredee in Viktator ……

      Cat dspre celebru document e asiugira securitatea Uncrainei … de ce nu este repscecatat de semnatatri? Aidca sa se duca sa taga Rusiei una mama de bataie ….

  9. Atentie la Cernavoda! Orice centrala nucleara poate deveni tinta si avem un dezastru nuclear asigurat in RO! Sper sa existe „shield” acolo.

Lasă un răspuns