Medalia aniversară Nicolae Titulescu – 140

Stiu că atentia principală se indreaptă spre conflictul din Ucraina. Cred insă că ar trebui să invătăm si din lectiile trecutului. Acesta este motivul pentru care insist să ni-l aducem in prezent pe Nicolae Titulescu. Intre actiunile intreprinse de Fundatia noastră, mentionez si lansarea medaliei aniversare Nicolae Titulescu – 140 de ani de la nastere (variante argint si tombac), având pe verso Palatul Societătii natiunilor din Geneva.

13 gânduri despre “Medalia aniversară Nicolae Titulescu – 140

  1. Toată admirația și recunoștința pentru tot ce faceți în aducerea la conștiința lumii de astăzi a ceea ce înseamnă marele diplomat și profesor pe care ar fi bine sa fiți lăsat să-l urmați.Aveti toate datele personale.

  2. Salut cu entuziasm inițiativa dumneavoastră, domnule Prim Ministru, aceea de a omagia cei 140 de ani de la nașterea omului politic Nicolae Titulescu, cel care a înscris Romania într- un mod unic, în rândul națiunilor făcătoare de pace. Un binefăcător al oamenilor simpli, luând partea celor umili și obidiți, din conștiința de bun creștin și din dragoste pentru pentru tara sa, pentru înțelegerea între popoare.
    Nicolae Titulescu a absolvit, la Craiova, „Colegiul Carol I”. Mă gândesc, acele autoritati, care au adus un afront unor personalitati de prim rang in politica românească, care au contribuit cu maximă responsabilitate, la înscrierea României în randul statelor prospere la acel moment , v- au ridicat titlul de Cetățean de Onoare al orașului ,dar nu s- au gandit, ca strada pe care se afla instituția de învățământ , să se numească Nicolae Titulescu!? Ba, mai mult, să își ceară scuze și să vă înapoieze titlul. De asemenea, pe frontispiciul clădirii ar putea sa fie amplasată o copie basorelief a medaliei comemorative, care să amintească faptul că pe holurile acelei institutii si- a purtat pașii, a respirat și a fost inspirat, viitorul Președinte al Ligii Națiunilor Unite. De asemenea, nu știu dacă la Geneva exista un semn care să amintească despre Nicolae Titulescu, personalitate a acelor vremuri și poate că în unele universități inca se rostește cu respect numele romanului Titulescu. Vă rog să mă iertați pentru propunere, știu că aveți multe în vedere în organizarea excepțională a evenimentelor care marchează cei 140 de ani de la nașterea ilustrului dumneavoastră înaintaș, asemanandu- vă acestuia, ca făcând parte din elita politicii și diplomatiei românesti.

      • Vă mulțumesc și vă suntem alături ! Va am în suflet ca pe o comoara, așa cum îl aveți pe Nicolae Titulescu, cum îl iubim pe Eminescu și pe orice om de valoare al țării, al culturii universale,contribuind la ridicarea spirituală a Nației- frumuseți de gândire și atitudine.

  3. Domnule Premier oferiti aceste medalii aniversare numai oamenilor care intr-adevar le merita, celor care au pus o „caramida” la temelia Romaniei de ieri si mai ales de azi.

  4. Avem un nou geniu mondial ciatta de toti – Zelenski „Greşeala a fost că semnatarii au încălcat termenii Memorandumului de la Budapesta… Atacul lui Putin trimite un semnal întregii lumi: garanţiile nu funcţionează, chiar şi atunci când cele mai puternice state din lume le-au semnat. Rusia însăşi ne-a garantat securitatea. Şi acum încearcă să ne distrugă. Cine ar mai avea încredere în puterea tratatelor? De aceea, pedepsirea severă a Rusiei ar însemna restabilirea puterii dreptului internaţional. Occidentul este capabil de asta”,
    Ce uita geniul este ca un „garant” isi asuma obligatia ca sa porneasca razboi impotriva oricui care ameninta partea garantata. Deci garanatiile nu functioneaza ptr ca .. 2 garanti „satu pe coada” si „admira peisajul” .- „natira moarta cu ucrainieni”
    Cat dspe al treilea patrulea garant putem sa ii sibliniem felonia si ticalosia dar in acelasi timp suntem nevoiti sa ii aplaudam si sa il felicitam ca si-a inusist moravurile central europenene. Ca in definitiv Nemtia a atacat de 2 ori neutra Belgie pe care o granatam neutra Olanda pe care o garanta la fel.Les Trois Pucelles mai trezeste cuiva vreo amintire ?
    Sau mia stie careva cine a scris inainte de a se imppusca „Vom deveni hoți! Furăm trupuri și suflete umane! O națiune a gunoiului. Nu te-am împiedicat să faci asta.” ? Un om de onoarea …. cu o gresita poarere despree „europenitate”
    Asa ca titusti putem felicitab Rusia fiindca s-a alaturat spirtului european!

    A…a nu… Nu e la prima infamoe. Rusia voi a zice. Dar pana acum pastra ceva ipocrizie asiatica da aci actioneaza germanic !!!!!

  5.  

    Stimate Domnule Președinte,

    Sincere felicitări pentru această valoroasă inițiativă.

    Cu deosebit respect,

    Vasile Buga

     

    Sent: Thursday, March 10, 2022 at 9:13 AM

  6. O producție globalistă de înspăimântare: Presupuse planuri post-Ucraina atribuite Rusiei sau când antirusismul merge braț la braț cu antieuropenismul

    Am citit niste opinii elucubrante, cu aere de docta geostrategie, despre “ce granite isi doreste Rusia”. Scopul lor e net de inspaimantare. Trebuie sa invatam sa le recunoastem.

    Exacerbarea infricosarii cu babaul despre golemul URSS, care ar inghiti din nou tarile din Europa Centrala si de Est (ECE), se vrea sa fie aidoma unui combustibil care sa alimenteze nebunia antirusismului. Doar un idiot da crezare unor asemenea povesti rau intentionate.

    Sovietismul a fost demolat de sovieticii insisi, cel putin din doua motive fundamentale. In primul rand, pentru ca izolarea intr-o economie hipercentralizata si inchisa, rupta de piata globala si de principiile de piata, care sunt precum vasele comunicante, este falimentara.

    In al doilea rand, pentru ca a fost un genom de conflictualitate interstatala, in special cu vecinii si in regiune, prin rapturi teritoriale, care este costisitoare si istovitoare si careia nu i se poate face fata pe termen lung. Aici a fost si cauza crizelor geopolitice din ECE, din anii 1956 si 1968. Prin urmare, nu te intorci la ce ai renuntat si ai aruncat la gunoiul istoriei.

    Rusia nu va reface URSS si nu va ataca tari din ECE. Ea va repara ce a stricat URSS, dar halucinant i se opun SUA si Ucraina, pentru a conserva consecintele pactului sovieto-nazist (1939). Nu intamplator, regimul Zelenski materializeaza un melanj de nazism si comunism.

    Operatiunea speciala militara a Rusiei in Ucraina ii tinteste tocmai aceasta ultima frontiera a raului, sa o denazifice si decomunizeze. Consecintele acelui pact au fost ascunse de URSS si SUA sub haina Actului Final de la Helsinki (1975). Acum, acel Act este caduc, frontierele “recunoscute” si “garantate” ale URSS si RSFI nu mai exista, din 1991 si, respectiv, 1999.

    In opinia mea, antirusismul din speta de referinta merge brat la brat cu antieuropenismul. Speta deplange “cosmarul” Ucrainei si faptul ca aceasta nu are arme nucleare (probabil, tacit, si biologice, care este scandalul momentului). Ea ignora posibilitatea unui cosmar si mai mare, pentru europeni, daca Kievul ar intra ilegal in posesia lor, cu complicitatea SUA. Neindoielnic, productia globalista de inspaimantare isi are sursa in dispretul enorm fata de tinte. Cand se vrea sa fii prost si necuvantator (v. cenzura), situatia ar trebui sa-ti fie clara.

    • fragmentarium politic, am inceput să citesc mai atent postările dvs. Chiar credeti că e util să considerăm pentru România caduc Actul final de la Helsinki? Mă refer la inviolabilitatea frontierelor si la integritatea teritorială. Iar in ceea ce priveste Ucraina, indiferent de motivatia Rusiei, nu vă este clar că este vorba de un act de agresiune asupra teritoriului unui alt stat suveran?

    • @fragmentarium, cine naiba s-o ascunde sub această poreclă, voi rușii chiar nu aveți niciun pic de rușine să vă numiți războiul cu scopul deja evident de exterminare a ucrainenilor, „Operatiunea speciala militara a Rusiei in Ucraina”?

      Criminali ai omenirii, la fel ați făcut oriunde ați călcat cu ciubotele, înlocuind populația locală cu ruși, pentru a avea acum pretextul nerușinat să intrați din nou cu trupe ca să vă apărați conaționalii de abuzurile autohtonilor și ca să cereți implementarea limbii ruse ca (cel puțin) a doua limbă oficială.

      Așa ați făcut în Basarabia, în Bucovina de Nord unde ați exterminat 1,2 milioane de români și unde ani de zile v-ați opus ca limba română să devină limbă țării.

      Și acum ați prins curaj să lătrați ca niște turbați peste tot despre bunele intenții ale călăilor de la Moscova, chiar și pe acest forum.

      Și, din nefericire, sunt mulți proști, da proști, care însetați și îndoctrinați de ura pe care o propagați, vă sorb cuvintele și vă aprobă crimele.

  7. Este cumva Putin „utilul?” Americiii ??!!!

    Sa va amintesc .. acum cativa ani CEE se hitara sa deveina UE si , cu acaeasta ocazie sa devina PRIMA PUTOARE Mondiala.
    In visurile roz-chilotiu aole unei UE hegemonice erau laute ib cinsiderare cateva cirumstante „agravante” :
    -UE ar fi devenit PIATA mondiala dominanta .. cu o populatie de „doat” 400 milioane locuitori adica consumatori
    – 400 milioane de consumatori cu venituri dintre cele mai ridicate din lume…. Chiar codasii gen Gercia si Portigalia aveau venituri de invidiat de multe, multe ate tari . INsemna cea mia bogata piata din lume !!
    – dezvoltarea industriala, tehnologica , capacotaile industriale erau promotatoare
    – se putea trece la o concentrare capitalista a trusturilor si formarea unor .. conglomerate sau de vreti zaibastu cae „sa faca legea” on domeniile lor
    – o uniune monetrara , sib aceste auspocii proitea ca noua moneda (al inceput nume propuis ecu {European Curency Unit) in franceza écu in late limbi scudo. escudo, scud ) sa concureze si sa inlocuiasca dolarul UA din relul centrla de moneda mondiala.
    La cae se putea prezuma extinderea catre Est care ……

    Azi ?

    UE sta aliniata cuminte in spatele marelui Joe , se aboneaza la LMG ul Marelui Joe (cam scumo), inchide NS 2 si in gnl isi reia statutul de secund .. obscur .

    Si asta si prim marile merit al lui Vladimir Vladimirovici Putin .. care ……. care …. ?!?

    Deci nnu coimva Putin se doivedeste „utilul” SUA ?

    ===================================================================================

    Ma vad nevoit sa explic ceva . Personal, p;ersonal sunt ptr PACE. Ma mir ca am reusit sa ajung la 70 de ani traind numai in pace!!!

    Insa sunt extrem de interesat de istirie.. deci si de razboi. Si candva am gasit un citatat atribuit lui Trotsky Poate pe tine nu te intereseaza razboiul.. Fii sigur ca el se intereseaza de tine!

    Ar fi gpst Ocinai hartasho daca Vladimir asculta vechea lozinca «Миру — мир!»>/b> omsa ,ma rpog sunt si „considerente” .
    Dar chiar si tinad cont de considerentele martiale ….. la mama ;lu PV de ce a ales cea mai scarboasa si odioasa metida de a duce razboiul ?!

Lasă un răspuns