Video – intervenție Adrian Năstase la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu

Luni seara, am mers la emisiunea „Subiectiv”, a lui Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. La sfârsitul emisiunii, am arătat stiloul, având semnătura presedintelui Bush, cu care am semnat, la 29 martie 2004, aderarea României la NATO

22 de gânduri despre “Video – intervenție Adrian Năstase la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu

  1. Nu știu de ce Răzvan Dumitrescu v-a solicitat dacă tot nu v-a lăsat sa vorbiți. E greu să fii reporter în situații ca cea din gara din Lvov, dar nu cred că reporterul Antenei e foarte profesionist. Am termen de comparație, reportajele de la Praga din 1968 ale TVR.

  2. Multe au fost incepute bine si continuate prost. Am inceput demni, drepti , cu fruntea sus, am continuat in 4 labe, cocosati , cu capul plecat. Am pierdut ultima bruma de demnitate , se speculeaza si bunatatea din noi. Toti vor sa fie in poza sufletului romanesc , la developare apar pete de hidosenie. Cine sunt , cum se inghesuie …poporul stie iar vremea scadentei vine.

  3. Multumim pentru ca nu ati renuntat sa luptati pentru Romania. Sper ca tot mai multi concetateni sa realizeze ce mare OM DE STAT sinteti! Multa sanatate!

  4. Pe dumneavoastra ar trebui Guevrnul Romaniei sa va numeasca emisar special pentru mediatizarea conflictului dintre Rusia si Ucraina. Sunteti singurul diplomat de nivelul lui Lavrov, echidistant si echilibrat, tenace, cunoasteti foarte bine cele doua tari, cunoasteti diplomatie, istorie si drept international si sunteti singurul interlocutor roman credibil, pentru ambele tari.
    Ati accepta o asemena propunere?

  5. Stiloul dvs este cea mai bună investiție pentru România, domnule prim ministru, valoarea acestui artefact amplificându- se exponențial. Nici cel mai prețios diamant regal nu poate rivaliza cu un obiect care, în curând, va echivala cu 2,5% din PIB.

  6. trexsr, am dat pe firul anterior de commentul rău mizerabil la adresa unei doamne, Elena Neagoe, căreia, mai înainte, îi regretai (se pare ipocrit) absența de pe blog. Nu știu dacă administratorul acestui blog ți-s citit capodopera de ,, bună” simțire , dar cineva trebuie să te tragă măcar de mânecă, dacă urechile ți -s atât de departe, fizic vorbind.
    Și mai reține ceva: Isteria nu salvează România și nici măcar…Canada …prietene.

    • Ai o obsesie cu prietenia…intre popoare? Multumesc, si regret, dar „drujba mejdu narodami” nu e specialitatea mea.
      Vorbind de „buna simtire”: de cita buna simtire avem noi romanii parte, cind, dupa ce barbarii ciopartesc femei si copii in Ucraina, trebuie apoi sa le mai si raspundem civilizat? Eventual sa ne scuzam pentru ca „priateli” au comis barnarii?
      Nu inteleg despre a cui „buna simtire” vorbesti…

    • Sper sa am dreptul la replica. ZeV mi se adreseaza mie si comentariul lui a fost aprobat.
      ZeV, vorbesti de „isterie”. Intreba-i pe refugiatii ucraenieni: de ce s-au „isterizat” si au fugit din tara lor?
      Inteleg si accept „calm si lucid”. Nu accept insa „moralmente corupt” (prin asocierea constanta cu regimul criminal al Putin) si „sadic”, prin negarea pina la absurd a realitatii.
      Am inteles de ce tovarasii tai de propaganda nu au voie sa rosteasca cuvintul „razboi”. Primesc 15 ani de inchisoare pentru placerea de a fi „iliberal” si de a trai sub Putin. Tu ai bajmalit ceva care sa te scoata din impas, la o adica…oricum procuratura militara romana inca nu si-a simtit prezenta.

  7. Am urmărit în direct intervenția și pot spune că a fost memorabilă. Aș avea însă o sugestie, cu speranța că va fi considerată bine intenționată și utilă. Intervențiile acestea scurte, în care moderatorul poate întrerupe oricând și de oricâte ori invitatul și în care poate apărea ca egal al acestuia ar fi bine să fie evitate, în primul rând pentru că, cel puțin în acest caz, așa ceva este imposibil și, în al doilea rând, întrucât, în acest fel, invitatul nu se mai bucură pe deplin de excelența și competența sa. Prin urmare, orice participare la emisiuni TV merită să fie negociată, pentru că nu orice realizator sau moderator este format să se adreseze cu respectul cuvenit personalităților care acceptă invitațiile lor.

    Laura Pană

  8. Macron confirma planul lui Putin de a cuceri militar toata Ucraina. Asta inseamna ca trupele ruse vor ajunge, mai devreme sau mai tarziu, la granita Republicii Moldova, care, nefiind in NATO este si cea mai vulnerabila tara din zona. Tarile Baltice au avantajul ca sunt in NATO, deci au protectie militara.

    Ce va face Putin odata ajuns cu armatele la granita Moldovei, care este practic unde incepe Transnistria? Vor atasa Transnistria? Vor produce „incidente” militare care sa arate spre Moldova ca agresor? Rusii joaca aceste jocuri murdare.

    Daca vor lua Transnistria, ce va putea face Moldova? Daca vor merge mai departesi vor ataca si Moldova, ce va face Romania, ce va face NATO?

    Mi se pare ca liderii Romaniei si Moldovei sunt in „denial”. Daca Moldova nu cere rapid unirea cu Romania, va intra pe foarte lung timp in noua Rusie imperiala.

    Despre ce de-escalare se mia poate vorbi acum? Odata cu rusii la Prut, Romania va fi o prada mai grea, dar in timp, Romania poate fi „fragezita” in functie de contextul international, de cine va conduce SUA, de ce vor putea face nemtii, francezii si europenii.Sa nu uitam ca Rusia vrea Romania (si Polonia) iesite practic din NATO, si va putea sa incerce si „de-nazificarea Romaniei” ca motivatie pentru o invazie.

    Doua lucruri sunt clare: 1. Rusia cucereste pe felii si va avansa spre Vest in timp. 2. Nu se pot face compromisuri cu Putin, odata ce si-a enuntat pretentiile.

    Timpul, este sigurul factor pe care il poti folosi sa iti creezi treptat avantaje. Acum, atit Rusia cit si Occidentul sufera de pe urma razboiului. Rusii sunt pedepsiiti si izolati, occidentalii vad preturile lor crescind urias la energie si produse de consum (din cauza embargoului pe energia ruseasca).

    https://www.nytimes.com/2022/03/03/world/europe/putin-macron-call.html

  9. Se intampla ceva ciudat cu Rusia …

    Rusia, cum tit repet , este un pradator natural si inca unu apex.

    Dar pradatirii naturali sunt oportunisti la maxim. Prefera prazile usoare, nu (pot)sa (isi) aume risciro. O copita p in falca sau o laba scranatita pot duce la moartea prin inaninite a pradatorului .. sau si mai bine sa fie invitata la cina de o haita de hiene .
    Fata de un predator apex un caine de lupta isi permite sa fie dement .. Stapanul il va ingriji , il va vinedca si il va arunca intr-o lata si iar,, Si cainele va prmi dreptul la o catea (cica primii pitbului trebuiau sa inregitreze 5 victorii iniante de a se imperechea .. )

    Dar de data asta .. scuzati Rusia ??! S ecam comporta ca un pitbul nu ca un pradatir natural!!!!

    Si inca una si mai buna rau.

    Rusia este campopana ipocriziei nerusinate . Nu suteste ceasul de aur , nu tit violeaza nvasta, nu „te face ” ca pe um prost ce esti sa platesti „taxa de fraier”, nu! Nu ! Asta fca latii!!
    Rusu se sacrifica. te liebereaza de grija ceasului de aur!!! Nevasta parea cam dornbica, tu cam epuizat si dragu de Ivan s-a spetit sa va faca un bine! Nu te excrocheaza ci se insarineaza sa .,…
    Rusia este opocrita oana dincoolo de ridicol.
    Caci prefera sa fie ipocrita dectat sa recunoasca ca este odioasa!

    SI ?
    SI ?!

    Da ce dracu face in Ucraina? Este odioasa pe fata .. niic umra de ipocrizie …. cinism si brutaitate de parca s-ar fi hotarat sa adere la principiile vestice. Alea germanice !
    „Kommt ihr vor den Feind, so wird derselbe geschlagen! Pardon wird nicht gegeben! Gefangene werden nicht gemacht! Wer euch in die Hände fällt, sei euch verfallen! Wie vor tausend Jahren die Hunnen unter ihrem König Etzel sich einen Namen gemacht, der sie noch jetzt in Überlieferung und Märchen gewaltig erscheinen läßt, so möge der Name Deutscher in China auf 1000 Jahre durch euch in einer Weise bestätigt werden, daß es niemals wieder ein Chinese wagt, einen Deutschen scheel anzusehen! – Wilhelm II, Bremerhaven, 27 lulie1900 „Hunnenrede” (d’aia le ziceau engleiizi „huni”)
    Traducere : „Comportă-te conform fermității tradiționale prusace! Dovediți-vă creștini înfruntând păgânii cu bucurie! Fie ca onoarea și faima să vă însoțească stindardele și armele. […] Nu se acordă iertare, nu se fac prizonieri! Așa cum hunii în urmă cu o mie de ani, sub regele Attila, și-au făcut un nume care îi face să pară și astăzi formidabili în tradiție și legendă, așa poate și numele de „german”, în China, prin tine, să dobândească o mie de ani o astfel de reputație, astfel încât un chinez nu va mai îndrăzni niciodată să se uite chioras la un german „.

    PS .. cica in fata acestui fenimen bizar Intiunecimea Sa a decis sa infinteze o Academie Supranaturala de Sananate Mintala …. si a cerut cincursul … sf Petru!!! Se pare ca se va aproba ca nu e de colo sa o; aizi pe … invocand numele Creatorului „Petrre, pentru Numel;e LUI in 100 ani nu se va mia intelege om cu persoana !!!”

  10. O solutie pentru Moldova este sa ceara ca avionele Romaniei sa patruleze sa asigure „no fly zone” in Moldova.
    Strategic, daca Ucraina incepe sa piarda estul, va trebui sa isi consolideze Vestul, acum, inclusiv cu avioane de lupta.
    Eu nu stiu regulile de razboi, dar Romania, NATO, au dreptul sa ceara Rusiei un „buffer zone”, acea linie rosie pentru noi.

  11. Cred ca Rusia isi va retrage trupele la fel de brusc dupa felul cum a atacat . Obiectivele principale sunt acum distrugerea armatei ucrainiene si ocuparea teritoriului de la Marea Neagra . Posibil ca dupa ce isi va orienta economia si inzestrarea armatei catre Asia, sa atace din nou …

  12. E foarte greu sa dai dovada de civilitate cind esti confruntat cu barbarsimul unui popor asupra altui popor, si amenintarea cu bomba nucleara a lumii intregi, implicit si a poporului agresor.
    Incepind cu Putin, se aud din ce in ce mai multe voci care invita la sau anunta cel de-al Treilea Razboi Mondial.
    Ma intreb de ce SUA, NATO nu il ameninta foarte clar pe Putin, ca Rusia si Bielorusia vor fi nimicite atomic daca nu…care ar fi explicatia ca nu il ameninta? Ne e teama de nebun care risca totul sa isi distruga propriul popor pentru ca i-a soptit cineva in creier sa atace Ucraina? Ii pasa lui de poporul rus cum imi pasa mie de ZeV si lupii in blana de miel de aici.
    Razboiul atomic este un joc cu suma nula. Murim mai toti, inlcusiv copii nenascuti in burtile mamelor din Rusia. Visul dement al Maicii Rusii duce la Apocalipsa. Mergem in pasi rapizi in directia asta.
    Am mai spus-o si poate m-ati crezut nebun: doar extraterestri sau aparitia Domnului ne mai salveaza.

  13. Am intrebat si eu niste chinezi aici ce cred despre Rusia. Unii sunt pro altii contra Rusiei. Dar mai toti isi aduc aminte de anexarea coltului de sud-est a Siberiei de catre Imperiul Rus intre 1858 si 1860.

    „The Amur Annexation (Chinese: 兼並阿穆爾) was the annexation of the southeast corner of Siberia by the Russian Empire in 1858–1860 through a series of unequal treaties forced upon the Qing dynasty of China.”

    Daca Putin justifica acest razboi in UCraina din considerente istorice, si pretentii be baza de argumente istorice dar in esenta „pre-fabricate”, de ce nu ar face si China la fel, sau orice alt stat?

    M-am intrebat cui i-ar folosi practic un razboi pe care Rusia l-ar pierde?

    La linkul de mai jos un articol interesant inclusiv din perspectiva Indiei pentru pasionatii in drept international.

    https://ciaotest.cc.columbia.edu/olj/sa/sa_jan01baj01.html

  14. Diferente socante in razboiul din Ucraina, comparativ cu legile razboiului: Masina de razboi rusa merge cu frana de mana trasa, din considerente slave si umanitare. Globalistii de la Kiev folosesc civilii ucraineni drept scuturi umane

    In loc de introducere, un motto al intelepciunii latine: Audiatur et altera pars. Este un apropo la abuzul totalitarist – cu consecinte nebanuite pentru libertatea si democratia societatilor noastre – ca in mass-media sa nu se auda decat voci globaliste. Remember: libertatea de exprimare a invins toate dictaturile!

    Nu stiu cat de indreptatita a fost Ucraina sa se considere proprietara focoaselor nucleare sovietice si cu atat mai putin sa nutreasca, azi, speranta “revenirii” la un statut nuclear (probabil indusa de SUA, ca amenintare pentru Rusia). Parerea mea este ca nu prea era, din moment ce acestea erau un produs sovietic, a carui eventuala intrebuintare era strict decisa, deci si subordonata, liderului sovietic suprem, de la Kremlin, cat si faptului ca Federatia Rusa este succesoarea de drept international a URSS, deci si a mostenirii nucleare sovietice. In epoca, au fost discutii contradictorii sovieto-americane de numarare si atribuire a focoaselor, dar si pentru unii si pentru altii acestea au fost tactici vizand balanta nucleara.

    Pe de alta parte, cred ca aplicarea solutiei propuse in 2014 de fostul secretar de stat american Henry Kissinger, ca apartenenta Crimeei la Rusia sa fie recunoscuta international si Ucraina sa fie admisa in UE, nu si in NATO, nu ar atenua catusi de putin susceptibilitatile militare ale Rusiei, pentru care aceasta cere garantii de securitate. In fond, granitele de est ale UE si NATO sunt aceleasi si nu stiu cum ar putea fi oprita in mod real o prezenta aliata in Ucraina. Cred ca este un siretlic decodat, care nu functioneaza.

    In privinta viitorului, cine va castiga razboiul, Rusia sau Ucraina, nu cred ca sunt dubii. Nu pun in discutie aici si acum motivatiile partilor privind razboiul ruso-ucrainean. Dar as remarca cu acuratete faptul ca “rezistenta” ultramediatizata a Ucrainei – si vedem emotionalizarea exacerbata a opiniei publice obtinute de mass-media occidentale, care folosesc foarte selectiv obiectivul aparatului de filmat, care poate fi considerat ca o “gura de foc” cu care se trage in public (as numi-o drept crima mediatica in masa), determinand psihologia multimilor (Gustave Le Bon) sau mai nou agenda setting – este rezultatul unor diferente socante intre beligeranti, comparativ cu legile razboiului. In timp ce masina de razboi ruseasca merge deliberat infranata, precum un automobil cu frana de mana trasa, din considerente de slavitate si deci umanitare, regimul globalismizat de la Kiev foloseste civilii ucraineni ca scuturi umane.

    Sa nu fim inselati de patriotardismul lui Zelenski, el este un comediant ajuns presedinte de ocazie. Dincolo de suprafata aratata in rol si pe scena, se ascunde un dispret strain, ca al unui guvernator de colonie, din moment ce este in stare sa se foloseasca de populatia ucraineana ca de un scut uman, pentru sine si pentru regimul sau, vasal al imperiului globalist. Cred ca tocmai aceasta caracteristica esentiala, ca rusii nu duc un razboi dupa legile sale clasice, ale maximizarii uciderii si distrugerii, se afla la originea denumirii de operatiune militara speciala, nu de razboi in sensul deplin al cuvantului.

    Daca ar fi fost un razboi ghidat de tiparele victoriei rapide si cu efect maxim, Kievul ar fi fost mai distrus decat orasele japoneze Hiroshima si Nagasaki sau orasul german Dresda. Faptul ca trupele ruse se misca de colo-colo, parand sa nu aiba un obiectiv militar clar, e tocmai pentru a-i face pe militarii ucraineni sa inteleaga zadarnicia lor finala si sa se predea, cea mai buna decizie pentru a evita distrugerea Ucrainei lui Zelenski dupa modelul distrugerii Germaniei lui Hitler. Pana la urma, ceea ce conteaza cu adevarat e rezultatul care nu poate fi schimbat. De ce Rusia procedeaza astfel? Raspunsul e: “Pentru ca poate!”.

    Unii defaimatori occidentali il fac pe Putin “idiot”, dar sa nu uitam ca si printul Mîşkin din romanul dostoievskian “Idiotul” (1869) era la fel de injust etichetat drept “nebun”. Dar ambiguitatea aparenta a obiectivelor sale in Ucraina ar putea sa il plaseze in postura prințului rus Potemkin, din legenda despre satele din carton (1787), care ii poarta numele. Sa reflectam si la un alt lucru, duminica trecuta, in a patra zi a operatiunii speciale a Rusiei in Ucraina, presedintele rus Vladimir Putin a oferit o cheie de decodificare, pentru initiati. In plina “invazie”, un agitprop al SUA, el a adresat fortelor speciale ruse un mesaj de felicitare, cu ocazia sarbatorii lor nationale, Ziua Fortelor de Operatiuni Speciale. Ca ajutor in decodare, ofer un indiciu: razboaiele de invazie se duc cu fortele principale, nu cu cele speciale. Am zis!

  15. Blinken vine la Bruxelles sa implementeze directiva antiruseasca “Pe ei!” a lui Biden

    In mod execrabil, europenii se afirma din ce in ce mai mult drept idioti utili ai americanilor. Nu ca altadata ar fi fost altceva, dar de cand cu razboiul din Ucraina, europenii accepta orice sugestie ostila a Statelor Unite la adresa Federatiei Ruse, cu care Uniunea Europeana imparte Casa Comuna Europeana.

    Faptul ca europenii si rusii locuiesc impreuna in aceeasi casa, un dat geografic care daca este amenintat ambele parti sufera, ii conditioneaza reciproc si le face securitatea indivizibila. Nevoia fundamentala a coexistentei pasnice a europenilor si rusilor si a integritatii securitatii lor ii recomanda ca aliati naturali.

    Cauza nedreapta a nerealizarii inca a acestei aliante naturale se afla in dezbinarea grosolana a europenilor si rusilor de catre globalisti. Razboiul din Ucraina este un efect ale acestei cauze. El este imputabil exclusiv Casei Albe si operat de SUA incepand cu lovitura de stat de la Kiev din 2014 si continuand cu refuzul arogant de catre americani al garantiilor de securitate legitime cerute de rusi.

    SUA au facut din expansiunea lor in Est o continuare a geopoliticii globaliste cu alte mijloace, pentru a-l cita adaptat pe Carl Von Clausewitz. In aceste circumstante geopolitice si geostrategice, este evident ca incetarea operatiunii speciale ruse fara garantiile cerute ar inseamna continuarea expansiunii globaliste.

    Cea mai noua si explicita expresie a confirmarii acestei dinamicii agresive a SUA spre Est, un determinism militar mai mult decat probabil in absenta garantiilor de securitate pentru Rusia, apartine lui Joe Biden.

    Presedintele globalist al SUA si-a garnisit din plin discursul de marti despre starea Uniunii cu otravurile ura si instigare la adresa liderului natiocrat rus Vladimir Vladimirovici Putin si a poporului rus, care s-a decolonizat de iudeo-comunism si este liber de globalism. In finalul discursului, Joe Biden a spus “Pe ei!”, o asmutire barbara, ca de sef al unei bande de talhari, pentru escaladarea globalista a antirusismului.

    Pentru a implementa in randul europenilor directiva de tip “Barbarossa” a globalistului Joseph Biden, secretarul sau de stat Antony Blinken va veni vineri in Europa,la o reuniune extraordinara a ministrilor de externe ai statelor Uniunii Europene (UE), in contextul operatiunii militare speciale a Rusiei in Ucraina. Probabil ca Blinken s-a autoinvitat, nu sunt indicii contrare, la fel ca si şefele diplomaţiilor britanică şi canadiană, Liz Truss şi Mélanie Joly. In virtutea genei lor globaliste comune, cele trei personaje se coordoneaza foarte strans in problema dezbinarii locuitorilor casei comune europene.


  16. Problema pare complicată, dar pe fond este cât se pare de simplă.
    O negociere SERIOASĂ ȘI CU BUNĂ CREDINȚĂ a arhitecturii de securitate în Europa, ar rezolva pe termen lung această problemă.
    Iată ocazia pentru ca un Titulescu reloaded să reprezinte Romania în viitoarea negociere care să integreze țara în noul aranjament de securitate. Cin’ să fie, .cin’ să fie ?…
    Marele impediment este reprezentat de implicarea nocivă a SUA, pentru care țările din est sunt simpli pioni sacrificabili, astfel încât suflul eventual să nu ajungă pe teritoriul Americii de Nord. Sper că există oameni conștienți și responsabil și în Deep State-ul de la Washington care înțeleg că planeta este până la urmă indivizibilă..că la Ottawa nicio speranță de clarviziune..(Z)

    ….

  17. trexsr

    incerci sa il depasesti pe fragmentzel ?

    Ce ti-e si cu conceptul asta Occidental de „cruise ship”? Mult mai placut sa faci turism militar cu submarinul rusesc, vizitezi si nu mai pleci . Hm .. ce ti-este cu complexul asta a rumanului „occodentalizat” superficialvoal care din n varinate al cuvantlui croazioera retinr dpar „Călătorie (turistică) pe mare” . „Cruise” e ceva mia vechi

    The term „cruiser”, in use for several hundred years, has changed its meaning over time. During the Age of Sail, the term cruising referred to certain kinds of missions—independent scouting, commerce protection, or raiding—fulfilled by frigates or sloops-of-war, which functioned as the cruising warships of a fleet.

    In the middle of the 19th century, cruiser came to be a classification of the ships intended for cruising distant waters, for commerce raiding, and for scouting for the battle fleet.

    Traducerea corecta , in limba romana nu este croaziera ci „cruciera” .. cand velierele care parcurgeau ditsnta elungi „oncurcisau”. Adica navigau si impotriva vantului …. adica lbloic catre est apoi obloc catre vest , reusind titusi sa inianteze . Navighau „in cruce” , „incrucisand” traiectele . De aici oroce drum l;lumg devine „cricciera”.. daca flota fixeaa o pozitie d einterictie se zicea ca „incruciseaza in fata” (portului, golfului, insulie samd) Capcotatea de a „incrucisa” a dus la suprematia navala eiropeanan – in sec XV odata cu aparitia carvalei. In acelasi timo CHina construia remarcabile jonci de mare, niste colosi ce depaseau cu muot jucarelele din flota lui Coli,b … dar care neputand „incrucisa” erau depemdemte de musoni … (so marinarii europeni prferau sa aiba musonul in spate .. insa nu eru neoiti sa steote in port cu lunile… cu condiytoa ca vandul sa nu fie clar „oin bot” ci doar „travers” plecau cu mmuson contrar)

    A da. Prima cruise ship cu acest nume a fots crucisatorul .. prea spartan ptr o calatorie de placere…

    Si … ce mai scriai ? „Zelensky, acest nou spartan al civilizatiei oamenilor liberi,” O da! ma simt tare liber loberat find de casa bunicului Gheorghe !!!! „Curând, UPR a părăsit Kievul sub presiunea bolșevicilor, cea mai mare parte a teritoriului Galiției a fost ocupată de trupe poloneze. Bucovina de Nord a fost ocupată de români(s.n.) iar Cehoslovacia a luat Transcarpatia.” civilizatia ta …. A da citatul este de la romania.europalibera.org …

    In fine … in fine

    Rusia este de mult timp un paria al ordinii internationale, si atunci, tot ce poti face este sa o scoti din acea ordine cu totul: din toate organizatiile internationale, politice, economice, financiare, sportive, artistice. Poporul rus trebuie sa sufere si el pina la punctul in care sa isi schimbe conducerea agresoare si sa aleaga pacea, nu razboiul, cooperarea, si nu amenintarea.

    Hm … adica doresti sa scoti o putere nucleara cu capacitate de overkill (sunt numa 2!) din economioa modiala, sa ii comfiosti rezvervele si te mia miri ca iti explica ca are arme nucleare ? Ma rog poti sa o scoti din competitii sportoive si sa interzici ecranizarerile dupa Cehov, paguba-n ciuperci ! (Scuze dar pe mine Cehov ma deprima crunt! Nu e lipsa de cultura ci nepotrivire de caracter ….. )

    Si mia ales ma amuza simtirea umanista de care dai dovada atnci ca cand scrii „Ma intreb de ce SUA, NATO nu il ameninta foarte clar pe Putin, ca Rusia si Bielorusia vor fi nimicite atomic daca nu…care ar fi explicatia ca nu il ameninta? ” Ce te mira? Trecerea brusca pe DEFCON 1 – rachetele gata de lansare la ordin, bombardierele incarcate si unele pleaca „in patrulare” cu ordin de atac (vor fi intoirase prin mesaj ininatre de https://en.wikipedia.org/wiki/Point_of_no_return ) este minimul de raspuns normal!
    Intrebarea este daca tu chiar stii despre ce scrii ….

    A da. Si cauta Able Archer ….. cabd s0a intaklat linistea radui .. sovitecticii au intrat oe DEFCON 1 …..
    Si se pare ca cateva zile mai traizuu Ronald Reagan si ai sai au cerut izmene curate (sin „solodaritater” cu sovietcii . Se parare ca si lady tajhtcjer a schimbat chilotii ….)

    A! Si nu va suparati ptre referirea la lenjerie curata …. Poti sa iti tii firea , sa dai prdinu de lansare totala … dar sffincterele .. sfinterelele … Nu de lata da in trun asemnea moment cam singira speranta pe care poti sa o ai e … e ca nu exista viata de apoi!!!!

    Si nu va strofocati – e in fisa postului.

    A da… Desi nu prea am surse sunt vreo 50 de ani de cabd citesc dspre doctrinele nucleare …..

    Si sa nu uit …. Cu exceptia amabilei gazde mai stie careva ca a existat unu Carl von Clausewitz ?! Ati auzit cumva ca „Războiul este o continuare a politicii prin alte mijloace„? Candva eu am rasfoit Vom Kriege, asa de prost …

Lasă un răspuns