Expozitia „Nicolae Titulescu – lider al diplomatiei românesti si europene”

Vineri, 4 martie 2022, de la ora 17.00, Fundaţia Europeană Titulescu, Muzeul Municipiului Bucureşti, Ministerul Afacerilor Externe – Unitatea Arhive Diplomatice și Arhivele Naţionale ale României vă invită la deschiderea expoziţiei-document „Nicolae Titulescu – lider al diplomaţiei româneşti şi europene”, organizată la Palatul Suțu.

Timp de o lună, una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti, construită între anii 1833 și 1835 – Palatul Suţu – care, începând cu anul 1956, devine sediul administrativ al Muzeului Municipiului Bucureşti, va fi gazda unei pagini de istorie şi diplomaţie românească.

Nucleul de bază al expoziţiei – care este un omagiu biografic – include documente şi fotografii de epocă originale, cu privire la viaţa, activitatea diplomatică şi cariera politică a lui Nicolae Titulescu, obiecte personale care au aparținut marelui diplomat, neexpuse public niciodată până acum.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 4 martie – 4 aprilie 2022, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2).

Mai multe informații vă rugăm să citiți accesând acest link: https://fb.me/e/39IWK6436

|| Rezervarea pentru vernisaj este obligatorie și se face prin email la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro (luni – vineri, 8.00-16.00), până pe 2 martie 2022 ||

7 gânduri despre “Expozitia „Nicolae Titulescu – lider al diplomatiei românesti si europene”

  1. O noua abordare, transformationala, a anacronicei ordini mondiale unilateraliste: Sistemul Multilateral International (SMI)
    Salut cu multa caldura, de pe pozitiile multilateralitatii si natiocratiei, noua abordare sistemica si de perfectabilitate a relatiilor internationale, care sugereaza ansamblu si participare, ambele supuse reformarii, transformarii, evolutiei. Precizez ca prefer termenii de multilateralitate si natiocratie.
    Termenul multilateralitate nu il utilizez cu sufixul “ism”, el poate induce o conotatie depreciativa, vezi capitalism, nazism etc. Nu includ aici si comunismul, deoarece sino-comunismul este indigen, natiocrat si performant, comparativ cu fostul iudeo-comunsim european, care a fost alogen, globalist si crizogen.
    Termenul natiocratie, care vine de la nation si kratos si inseamna puterea natiunii, e o actualizare si modernizare din punct de vedere al formelor istorice de comunitate umana, in care natiunea este succesoare si superioara poporului (asa cum acesta din urma a fost succesor si superior tribului).
    Dupa parerea mea, denumirea de “ordine mondiala” este vetusta, inadecvata lumii de azi, de afirmare puternica, egal participativa si de sine statatoare a natiunilor. “Ordinea mondiala” este exclusiv legata de razboi si interese ale marilor puteri. Sa rememoram Pax Romana, Pax Britanica sau pe cea actuala Pax Americana, ultima de acest tip, care s-au intemeiat pe violente, egoism si lacomie ale celor puternici.
    Muribunda Pax Americana, care va sucomba cat de curand, in urma deglobalismizarii extinse, incepute cu Ucraina, a fost cel mai complet totalitarism. Ea a vizat toate aspectele vietii oamenilor si natiunilor, de la cele politice si economice pana la cele de control mental, familie, gen, sex, credinte,traditii, obiceiuri si chiar genetic. Ordinea mondiala de pana acum a fost unilateralista, cum arata Pax-ele (păcile) din trecut.
    Probabil ca, plecand de la razboiul Rusia-Ucraina, unii se vor grabi sa spuna ca va urma Pax Rossia. Ori poate ca altii, impresionati de exceptionalismul Chinei si de pozitia ei de cvasi-lider (lider secund) al noii lumi, de secol XXI, cu perspectiva apropiata de a ocupa prima pozitie, se vor gandi ca va urma Pax Sinica.
    In mod categoric, este o predictie falsa. De ce? Pentru ca dupa definitia, continutul si mijloacele de realizare si mentinere, o Pax Rossia sau Pax Sinica ar fi tot o ordine unilateralista, ceea ce nu este scopul nici al Rusiei, nici al Chinei. Atat Rusia cat si China sunt mari puteri multilateraliste si natiocrate.
    China si Rusia au contribuit fundamental la aparitia si evolutia crescatoare a noilor trenduri ale multilateralismului si natiocratiei in lume, care se bucura de o sustinere covarsitoare. Va urma Pax Multilaterala si/sau Pax Natiocrata, care institutional si relational va fi edificata de toate natiunile.
    Sau, preluand abordarea transformationala de sistem international, discutata la Institutul de Studii Internationale din Shanghai (SIIS), prin care sistemul si relatiile sale sunt scoase din inghetul de ordine mondiala,impus de unilateralism si globalism, va urma un Sistem Multilateral International (SMI), care va fi evolutiv. O singura formula impaca schimbarea si permanenta: schimbarea este o regula permanenta.
    O ordine mondiala intemeiata pe invingatori si invinsi este inacceptabila, este ca o relatie intre stapani si sclavi. Ea este fondata si tratata de globalisti ca o proprietate de tipul unei arme, de care fac uz contra natiunilor. Este total inadmisibila utilizarea de catre SUA a fortei ordinii mondiale impotriva adversarilor, ca in speta americana in desfasurare de antirusism exacerbat (v. escaladarea sanctiunilor ilegale, deconectarea de la SWIFT s.c.l.), voit “devastator” pentru economia Rusiei si genocidar pentru rusi.
    Cuvantul “devastator” ii apartine presedintelui globalist al SUA Joseph Biden, cu referire la Rusia natiocrata si multilaterala. El ne arata ce este in mintea lui Biden – ura si ferocitate, care sunt absolut condamnabile si descalificante, il izoleaza implacabil si il exclud ireversibil pe un lider national sau mondial -, dar el poate tinti cu amenintarea sa orice natiune libera de globalism. Ce fac globalistii cu ordinea mondiala este similar cu ce fac dictatorii, care se folosesc de forta statului pentru tortionarea dizidentilor. Noul sistem multilateral international va fi creatia tuturor natiunilor, care nu vor permite ca acesta sa fie instrumentalizat unilateralist. In relatiile internationale, natiunile au dreptul la un sistem international independent, care e la fel de legitim si necesar ca independenta justitiei in relatiile interne.

  2. Televiziunea lui Putin tocmai a anuntat, dupa ce Putin si-a pus armele nucleare in standby, ca Rusia are 500 rachete cu incarcatura nucleara ce pot fi lansate de pe submarine, de pe vase militare si aerian. A mentionat ca pot distruge America.
    Cred ca s-a ajuns mult prea departe, si ca soarta omenirii e azi la mina unui dement.
    Il opresete cineva la Kremlin, sau trebuie sa murim cu totii doar ca rusii sa mearga in Rai?

    Doamne Dumnezeule Mare…sa ne rugam.

    • rexsr, amice, mai calm.
      Citește ce scriu colegii, ei explică foarte bine că lumea unilateralismului discreționar se aproprie de sfârșit.
      Încă sunt șanse pentru o tranziție controlată, bazată pe negocieri și acorduri scrise, către o lume pașnică a egalității în diversitate, fără imperii și hegemoni obsedați de putere absolută și control global.

      • Nestimata agentie „(Z)apadanaia EVropa” („Europa de Vest”).
        „Colegii” tai poate. Unipolarism discretionar arata Comandatul tau Suprem. „Egalitate in diversitate?”. Poate doar intre elefanti.

  3. Tocmai o asemenea figura emblematica, in aceste timpuri extrem de tulburi si tensionate, ca a liderului diplomatiei internationale, a romanului Nicolae Titulescu lipseste astazi diplomatiei romanesti cat si a celei planetare.

  4. Zelenski cheamă teroriştii globalişti în Ucraina: Lege care îi scuteşte de viză pe străinii care vin să lupte pentru neonaziştii de la Kiev

    Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat, marţi, o lege care le da acces liber, fara viza, străinilor care vor să vina sa lupte in Ucraina, în asa-zisa „Legiune internaţională” ucraineană, împotriva trupelor ruse. Primii care se vor buluci vor fi fara indoiala agentii globalisti, cunoscuti pentru terorism si subversiuni. Perspectiva terorismului globalist in Ucraina, in inima Europei, e pur si simplu infioratoare.

    Globalistii nu au nici compasiune si nici scrupule, terorismul lor loveste cand una cand alta din tabere, acuzand ca cealalta parte a facut-o, pentru a le dezbina ireconciliabil si a le determina sa se slabeasca reciproc, facand astfel posibil efectul de tert castigator. Deja s-a inregistrat o prezenta a terorismului globalist in razboiul din Ucraina, unul dintre agentii sai fiind ucis cu putin timp in urma. Caracteristicile tenebroase si criminale ale miscarii globaliste din Ucraina, cu inregimentari de elemente ale diasporei globaliste locale, la care, acum, Zelenski adauga si globalisti din afara tarii, sunt precum in tentativa de lovitura de stat din Kazahstan, din ianuarie, cu combatanti straini. Numai ca de aceasta data actiunile globalistilor pot fi in dublu sens. Nu este exclus ca globalistii sa-l asasineze chiar pe Zelenski, daca acest fapt oribil le va aduce avantaje mai mari decat a-l tine in functie. Zelenski a facut prostia sa dea pe gura ce i-au spus globalistii, ca e “tinta numarul unu a rusilor”. Daca globalistii il vor ucide, vor invoca profetia. Oricum, globalistii sunt suspectati de acte ascunse, de lovire a unor obiective civile si de arme interzise.

    Era nevoie de o stratagema cu aparente legale, care sa le permita globalistilor accesul liber in Ucraina, pe care Zelenski a aflat-o, prin legea care ii scuteste de viza de intrare. O intrebare e cum de li se permite tranzitul prin tari europene, tranzit care mai nou e permis si armamentului strain? Unele arme au venit chiar si de la globalistii australieni! Practic, globalistii vor sa retesteze modelul iudeo-comunist al “Brigazilor Internationale”, din razboiul civil spaniol (1936-1939), prin derularea unui razboi fratricid intre ucraineni, pe care i-au palestinizat, si rusii independenti si aparatori ai familiei slave. Acest razboi poate fi considerat un razboi civil slav. S-ar parea ca acest lucru l-a avut in vedere si insipida sefa a diplomatiei colonialo-britanice cand pentru razboiul din Ucraina a evocat posibilitatea sa dureze cativa ani.

Lasă un răspuns