160 de ani de la infiintarea Ministerului Cultelor

Ieri, am participat, in Aula Academiei Romane, la sarbatorirea a 160 de ani de la infiintarea ministerului Cultelor, al carui continuator este Secretariatul de Stat pentru Culte.

In ianuarie-februarie 1862, odata cu unificarea administrativa a Principatelor Romane, a luat fiinta Ministerul unic al Cultelor si Instructiunii Publice. In timp, el a fost condus de mari personalitati marcante ale vietii politice, culturale si stiintifice care au construit o relatie armonioasa intre stat si culte.

In Aula au fost prezenti, intre altii, sase fosti premieri ai Romaniei din ultimile trei decenii, reprezentanti ai diferitelor institutii sau ai cultelor religioase.

14 gânduri despre “160 de ani de la infiintarea Ministerului Cultelor

  1. Ca scriam de energii deturnate .. de esecu al aderarii la UE samd , taote fiind urmarea unor alegri locale gresite na ca mai am una :

    Un angajator străin a făcut două oferte de muncă pentru români, însă în țări diferite. Anunțurile au fost făcute publice prin serviciul EURES al AJPFM Olt.
    Locurile de muncă în Danemarca și Portugalia sunt cu plecare în martie și iunie.Cei interesaţi sunt aşteptaţi să aplice, în ambele cazuri, până pe 20 februarie, potrivit adevărul.ro.

    Prima ofertă a fost făcută de GREENPEAS ENTERPRISE și dispune 65 de locuri de muncă pentru o fermă din Vila Nova de Milfontes (Portugalia). Aceștia au nevoie de culegători de mazăre, plata fiind în funcție de productivitate, dar nu mai puţin de 800 euro brut/lună, spune angajatorul.

    A doua ofertă vine tot de la același angajator și este pentru o firmă din Danemarca. De această dată se caută 100 de culegători de mazăre. Locul de muncă se situează pe insula Funen din Danemarca.

    https://www.kanald.ro/se-cauta-romani-pentru-cules-de-mazare-in-danemarca-si-portugalia-ce-salariu-ofera-angajatorul-20200580?utm_campaign=cross_parteneri&utm_source=wowbiz&utm_medium=wowbiz

    Adica se cauta argați (v DEX) .

    Ca asta este una din „problemele” care chinuie „intelectualitatea” din Romania – ce ne facem ca nu mai gasim argați sau si mai rau oameni cu ziua? Ca mereu si mereu acelasi bocet – nu stiu care putoris de porasean care i mama , binica la tara care nu gaseste un sarantic sa sape un sant, sa faca nu’sg ce ptr o suma submizera!

    De aici decurg multe. Incepand cu o poastra scolarizare – ca un argat nu trebe sa stie fizica cat sa ii permita sa devina eletrician auto (acum 60 de ani ca sa intri la scoala de electricieni trebuia sa mai stii ce e aiai legea lui Ohm!), nu are nveoie de chimie si sa stioe ca metilicu (CH3OH) nu e etilic (C2H5OH) si late prostii . E mai bine sa nu. Sau daca ..a fots studios e bine sa se fi tampit cu studii de gen si alte prosteli din astea ….

    Acesta este insa o alegere politica. Ca politica nu inseamna sa te inscrii intr0-un partid si sa primesti ceva ciolan ci , ;la baza, inseamna tiocami astfle de alegeri … vrem o tara de argati sau una de calificati ?!

    Noi preferam argatii.
    Mai ales ca cand suntem „intelctuali” care melita despre „adevar” si „morala” .

  2. Oferte la cules de mazăre
    La mazăre – ca noi – găsești mai rar
    Specialiști în marile orașe,
    C-am reușit cu inimi pătimașe…
    S-o recoltăm și din Madagascar.

  3. Fota îl copiază pe Blinken, ca isterie antirusă, refuz al garanțiilor scrise şi vanturarea de angajamente verbale

    Rusia s-a ars rau de tot cu angajamentele verbale neonorate ale Occidentului, din urma cu peste trei decenii, privind non-expansiunea SUA si non-extinderea NATO in Est. Ele au fost false si circumstantiale, pentru a obtine dezmembrarea fostei URSS si a fostului Tratat de la Varsovia. SUA si NATO au trecut linia rosie din Est, fiind, azi, in pragul Rusiei.

    Rusia si-a invatat insa pe deplin lectia. In materia riscurilor si amenintarilor externe de securitate, care au fost avansate in proximitatea frontierelor ruse, Moscova nu accepta decat garantii scrise, referitoare la inlaturarea neechivoca a caracterului lor potential si prevenirea oricarei posibilitati ca acestea sa devina efective. Linia dintre potential si efectiv poate fi uneori foarte subtire. Reaua credinta globalista poate face ca aceasta linie sa fie trecuta usor si rapid. Din nefasta sa experienta cu inselatorii globalisti, Rusia stie, acum, cu prisosinta, ca SUA au facut din nerespectarea propriilor declaratii verbale un fel de “sport” american, de joasa speta si fara concurenta. Verba volant, scripta manent! Asigurarile verbale ale SUA sunt propaganda geopolitica sau pot urmari inselarea strategica. Cine are nebunia sa le ia de bune se poate trezi ca SUA le neaga sau ii rade in nas, ele neatragand raspunderi si sanctiuni de drept international.

    In aceste ratiuni lucide consista si cererea Rusiei de garantii scrise din partea SUA, care sa ii garanteze rolul defensiv, strict si permanent, al bazei americane antiracheta de la Deveselu. Aceasta cerere a fost reiterata, miercuri, de ambasadorul rus la Bucuresti, Valery Kuzmin, care a precizat că inspectarea bazei de la Deveselu de către ruși nu este edificatoare. Modelul de lansator american MK 41 poate fi fi uşor şi rapid reajustat pentru arme strategice – ca rachetele de croazieră Tomahawk -, cu orice tip de focos, convenţional sau neconvenţional, potrivit expertilor militari si posibilitatilor tehnice din fabricatie. Contrar acestor adevaruri si libertatii de a fi facute cunoscute, ambasadorul rus Valery Kuzmin a fost convocat neconstructiv, joi, la sediul MAE, unde a trebuit sa asculte tiradele secretarului de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota, despre pretinsul specific “defensiv” al lansatoarelor americane de rachete de la Deveselu, care nu corespunde realitatii, lucru confirmat de specialisti si producatori. Este ingrijorator ca, practic, prin aceeasi respingatoare diplomatie a minciunii si acelasi tocit limbaj de lemn, care ne expun la contralovituri si pun regiunea in pericol, diplomatul roman Iulian Fota il copiaza nefericit pe seful diplomatiei americane, Antony Blinken, din punct de vedere al isteriei antiruse, refuzului garantiilor scrise si vanturarii de angajamente verbale. Criza ucraineana ar fi dezamorsata daca SUA ar acorda Rusiei garantiile scrise de securitate cerute. Faptul ca Washingtonul le refuza reprezinta cea mai buna dovada a existentei de intentii ostile si a unei agende ascunse din partea Statelor Unite.

    • Domnule fragmentariu, cum rămâne cu garanțiile scrise și semnate de Rusia pe tratatele internaționale privind retragerea trupelor sale din Transnistria?

      Termenul de retragere a depășit ani buni.

      Sunt absolut sigur că nu vei răspunde deoarece nu ai un răspuns care să justifice ipocrizia rusească.

      Și eschivându-te, demonstrezi clar că rolul tău este strict de propagandist al Moscovei.

      • Mircea, nu ai cum sa porti o discutie rationala cu un robot propagandist al serviciilor inamicului.
        Ma mir insa ca serviciile romaneshti nu reactioneaza, si ii lasa sa mugeasca impotriva Romaniei pe aici in liniste. Din punctul asta de vedere Putin e mult mai eficient: toate vocile straine care i se par lui si slugilor lui ca sunt pericole pentru Rusia sunt declarate „agenti straini” si li se interzice prin lege sa fie localizate in Rusia. Nu are sens sa discuti cu Putin despre „libertatea de exprimare”. Dictatorii nu accepta alte voci care sa ii bruieze. Eu sunt pentru reciprocitate.
        Din nefericire pentru noi insa, sistemul rusesc – promovat cu ardoare de unii „colegi calmi si lucizi” – devine atractiv si pentru unii lideri occidentali. Vezi bastoanele in capul demonstrantilor in Franta, si, mai nou, modul predictibil in care „crema occidentului globalist”, reprezentat de Trudeau, ii portretizeaza pe demonstranti ca fiind „fringe fascists”. Asta e practic o insulta la adresa unei mari parti a poporului canadian, satul de politicile neo-marxiste ale lui Trudeau, care a promovat politici de divizare bazate pe rasa, religie, sex, si care a creat politici de discriminare pozitiva. Sa fim clari: majoritatea imigrantilor de culoare sau asiatici de aici sunt impotriva demonstratiilor, si daca te uiti la TV, majoritatea sunt albi. Deci este o chestie care tine de rasa si politicile de dezbinare rasiala.
        Ca si la Moscova, in Canada televiziunile „de stat” (CBC) dar si cele private ofera o perspectiva favorabila actiunilor guvernului. Ma uit la interviurile ce le iau „selectiv” pe strada. Majoritatea sunt din cei care ii urasc pe camionagii si pe albi. Nu contesc ca miscarea a avut, ca peste tot, „ultrasii” ei, dar aici totul pina acum a fost fara violenta, tipic acetui poport civilizat.
        Si aici citesti titluri in media, ca, de exemplu, „Experts say online conversation around trucker convoy veering into dangerous territory”. Si care ar fi solutia despre aceste conversatii „periculoase”? In loc sa traga de urechi politicienii, si sa se mearga spre dialog, asistam la „dialogul surzilor”, cu un Trudeau incapabil sa inteleaga ca poporul s-a rasculat impotriva lui si a politicilor lui si partidului sau.
        Ati vazut ca eu nu bag mizeria sub pres a la ZeV, preferind sa ignor problemele Occidentului si sa ii atac doar pe rusi. Occidentul are probleme grele, dar un revers spre sisteme de forta nu reprezinta solutii bune pentru oameni. Pentru politicieni ca Putin, da , e visul lui erotic, sa ii reg…lementeze pe rusi si pe cei din fostul URSS. Cu ce drept insa se amesteca in problemele interne ale Romaniei?

  4. Cica inflatie :

    Isarescu trimite o undă de şoc în piaţă: BNR prognozează o inflaţie de 9,6% în acest an, cu un vârf care va fi în aprilie. Evoluţia preţurilor la energie rămâne o mare necunoscută şi creează cele mai mari probleme https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/isarescu-trimite-unda-soc-piata-bnr-prognozeaza-inflatie-9-6-acest-20519237

    Banca Naţională a România prognozează o inflaţie de 11,2% la finalul trimestrului II din 2022, de 10,2% la finalul trimestrului III din acest an şi de 9,6% la sfârşitul trimestrului IV din 2022, conform Raportului trimestrial asupra inflaţiei publicat vineri https://www.economica.net/bnr-prognozeaza-o-inflatie-de-112-la-finalul-trimestrului-ii-din-2022_559742.html

    la care Sica mandolina, zis si Ludovic Orban, zice „Cele mai multe lucruri care ne afectează în mod negativ viața, care ne reduc puterea de cumpărare a veniturilor și care ne sărăcesc pleacă de la un guvern care este în mod clar depășit de situație și care nu are capacitatea de a adopta măsuri potrivite pentru a răspunde prompt și eficient la provocările cu care se confruntă economia românească“ si ca cum „BNR a anunțat rata anuală a inflației pe decembrie de 8,19%, în creștere față de cea din noiembrie 2021, care era de 7, 80% și că este posibil ca în aprilie să avem o inflație anuală cu două cifre, adică peste 10%. Adică, scumpirile continuă.https://www.cotidianul.ro/orban-indreptati-va-mania-catre-palatul-victoria/ ca in final sa conchida ca cum „Stați, nu vă grăbiți să pedepsiți mesagerul, să scăpați o sudalmă la adresa BNR. Îndreptați- vă mânia către Palatul Victoria. Acolo trebuie arătat cu degetul. Pentru că cele mai multe lucruri care ne afectează în mod negativ viața, care ne reduc puterea de cumpărare a veniturilor și care ne sărăcesc pleacă de la un guvern care este în mod clar depășit de situație și care nu are capacitatea de a adopta măsuri potrivite pentru a răspunde prompt și eficient la provocările cu care se confruntă economia românească.

    Asa o fi ca cum zice …

    IUnsa ce nu zice … multe preturi cresc si daca raportam valoarea la euroi . A zi EURO = 4.9447 Lei. Acum un an 1 EURO egala 4.8741 lei . Adica Euro a crescut cu 0,0706 lei .
    Preturile la paine samd au crescut cu peste 7 bani ….

    Nu cumva acem si o infkatie in EURO?!

  5. Semnalul inconfundabil al unei vizite surpriză: Reafirmarea suveranităţii integrate a Romaniei si Europei. NATO, control operaţional unic al Bazei 57 Aeriene de la Mihail Kogălniceanu

    Am urmarit cel putin intrigat, mai bland spus din ratiuni diplomatice, ca sa nu recurg la cuvinte mai tari precum indignare si revolta, mai apropiate de starea de lucruri care le inspira, cum un convoi de tehnica militara americana, caruia i se va adauga un detasament de 1000 de soldati americani, au traversat Romania de la Vest la Est, cu destinatia Kogalniceanu (Constanta).

    Aceasta aglomerare de trupe si blindate americane pe teritoriul Romaniei, care risca sa-l transforme in teatru de razboi, nu poate fi privita cu ochi buni, oricat s-ar glosa pe tema intaririi securitatii tarii in fata unei fantomatice invazii a Rusiei in Ucraina. In opinia mea, bazata pe referinte de origine si istorie comune, cat si pe ponderea mare a populatiei ruse si a familiilor mixte ruso-ucrainene din Ucraina, rusii si ucrainenii nu vor lupta niciodata serios unii impotriva celorlalti, ci intotdeauna impreuna. Cei care sustin contrariul, cu gandul la profitul si geopolitica de natura globalista, nu fac decat sa-si bage singuri gatul in lat, iar daca acest lucru se va intampla va fi doar din vina lor. Ar fi fost in regula sa fie trupe europene, nu extracontinentale.

    Este adevarat, detasamentul si grupul de lupta, despre care se vehiculeaza ideea sa fie aduse din afara pentru militarizarea Romaniei, au o valoare tactica mica, cu un rol cel mult de sprijin pentru fortele principale, care sunt si trebui sa fie intotdeauna romane. Pe de alta parte, mai trebuie remarcata opozitia crescanda dintre unilateralismul Statelor Unite, care incita necontenit perceptia falsa de “escaladare” si “invazie”, si multilateralismul european, nu in totalitate, dar semnificativ si, ceea ce este mai important, sensul lui cuprinzator, in care europenii, rusii si ucrainenii sunt de aceeasi parte, cu teza comuna privind detensionarea.

    Din nou ca o opinie personala, sansa solutionarii crizei ucrainene, care probabil nu va intarzia prea mult sa apara, din cauza ca fara a se face ceva costurile si tensiunile vor evolua catre insuportabil, va veni din partea Formatului European Normandia (Germania, Franta, Rusia, Ucraina), ceea ce este perfect consonant si asteptat cu nevoia imperioasa ca securitatea europeana sa nu mai fie delegata, cum sugestiv s-a exprimat presedintele francez Macron.

    In mediul de securitate extrem de complex si de fluid din ultimele zile, am salutat vizita surpriza a sefului NATO Jens Stoltenberg, vineri, in Romania, ca pe o clarificare strategica europeana dintre cele mai benefice. Stoltenberg s-a deplasat, impreuna cu presedintele Klaus Iohannis si adjunctul Aliantei Mircea Geoana, la Baza 57 Aeriana de la Mihail Kogalniceanu, in contextul sosirii în România a celor 1000 de militari americani din batalionul Stryker. Cred ca mesajul acestei vizite urgente a fost inconfundabil, de a reafirma viguros unitatea si solidaritatea europenilor si, pe aceasta baza, suveranitatea integrata a Romaniei si Europei. A fost totodata un semnal clar ca NATO exercita controlul operational unic al Bazei Aeriene de la Mihail Kogalniceanu.

    • Vă iluzionați, Iohannis a subliniat apăsat că apărarea Europei trebuie asigurată exclusiv de NATO, iar NATO înseamnă SUA. Stotenlberg este o marionetă a Departamentului de Sta, iar Geoană viitorul candidat prezidențial ,,mare în SUA” în România. (Z)
      Sper ca intenția lui Macron de înființare a unei forțe europene de descurajare să devină realitate.

  6. Patriarhul României se grăbește să se dezică ,,progresist” de afirmațiile IPS Teodosie, care răspunde unei întrebări în cadrul emisiunii sale periodice la Radio Dobrogea.
    Am ascultat și eu înregistrarea și mi s-a părut corectă și de bun simț:
    ,,Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, cunoscut pentru opiniile sale controversate, a declarat la un post de radio că Vladimir Putin nu e atât de negru cum îl prezintă toată lumea în această perioadă pentru că este cel mai mare ctitor de biserici de la muntele Atos şi Ierusalim.”
    Purtătorul de cuvânt al BOR,, un anume Bănescu, iese să comunice, într-un perfect limbaj de lemn, că Biserica nu apreciază dictatori de ieri și de azi care mimează creștinismul…
    COMENTEZ:
    Stimate preafericit, îți reamintesc că David, respectiv Stefan cel Mare și Sfânt, au fost în viața lor pe Pământ dictatori sângeroși. ȘI mulți alții considerați repere de biserică.
    Bine, cu limitele istorice de rigoare, ei nereușind să ucidă sute de mii de civili dintr-o lovitură, adică cu o singură bombă atomică.
    Dar până la urmă istoria are avantajul că poate fi scrisă și rescrisă din multiple perspective, având în vedere că morții nu se întorc de la groapă, iar unii, puțini, ajung fără să obiecteze în sanctuare, sau sunt sanctificați.
    Înseamnă că au făcut mult mai mult bine decât rău, la o analiză retrospectivă efectuată de specialiștii posterității.
    ….Oricum, deși mi-am promis că voi vizita Catedrala Mântuirii Neamului, am să mai reflectez. Care ,, mântuire”, care ,,neam” ?
    … Și care…. „_ păstor” ?

  7. De la CNN-ul românesc am aflat că CIA a decriptat planul lui Putin referitor la Ucraina, și anume că invazia va începe miercuri.
    Păi doar atâta pot niște profesioniști în ale secretismelor ? Normal ar fi fost să ne comunice și ora exactă, nu de alta, dar riscăm să pierdem breaking news-ul. 😏
    Sau mai există o variantă, distinșii colectori de audiență, în frunte cu Radu Tudor și Cornel Chiriac, mențin suspansul tocmai pentru că ne vor 24 ore cu nasurile lipite de led-uri. Le dau dreptate în fond, e mai bine așa decât cu pușcoacele în mâini, sau în ,, convoaiele libertății” pe străzile patriei..
    …Sper totuși că europenii și rușii vor continua negocierile și-l vor lăsa pe unchi să se joace singur de-a războiul cu supereroi.
    Oricum, invazia în România deja a avut loc, așa că ar trebui să ne liniștim pe termen lung și să ne vedem, cât se poate, de treburile noastre..

  8. Globalistul Blinken, seful diplomatiei minciunii: Casa Alba, campanie de propaganda si provocare despre “agresiunea rusa”
    Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a denuntat puternic, sambata, campania politico-diplomatica a SUA de propaganda, instigare si provocare pe tema falsa a “agresiunii” Rusiei impotriva Ucrainei.
    Condamnarea acestei diplomatii maligne a SUA, care prin minciuni si distorsiuni decade deontologic din statutul soft de cale diplomatică, aflata in slujba pacii si destinderii si opusă căii militare, a avut loc in timpul unei discutii telefonice a inaltului oficial rus cu omologul sau american Antony Blinken.
    Scopul ascuns al acestei campanii de cuvinte inflamabile si distructive duse de SUA despre o pretinsa “agresiune” rusa, devoalat de Lavrov, este provocarea, incurajarea autorităţile de la Kiev să se lanseze într-o “rezolvare militară a problemei Donbasului”. Faptic si consequential, globalistii de la Casa Alba proiecteaza acelasi tip de intentii asupra Rusiei, Europei si Ucrainei. Se pare ca si Ucraina a inceput, in sfarsit, sa simta aceste intentii periculoase ale globalistilor, care tin de doctrina lor rasista de “alesi” si “stapani” globali. Presedintele ucrainean Volodimir Zelensky a denunţat, tot sambata, avertismentele SUA despre o “invazie rusă”, pe care le considera că “provoacă panică şi nu îi ajută’” pe ucraineni.

  9. Si inca un .. bilant al celor 15 ani de aderare la UE …..

    România are cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din Uniunea Europenă, peste 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi, iar deprivarea materială severă în rândul copiilor sub 6 ani (21,5%) este cea mai ridicată din UE (media este de 5,9%), arată un raport privind drepturile copilului în România, realizat de Organizația Salvați Copiii România și Avocatul Poporului. Situația copilului din România rămâne una critică, cu peste o treime dintre copii trăind sub pragul sărăciei și cu un clivaj cronic între urban și rural în ceea ce privește drepturile de bază – sănătate, educație, viață, arată raportul. 19 noiembrie 2019 https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-23500939-raport-salvati-copiii-peste-150-000-copii-romani-merg-culcare-flamanzi-iar-romania-are-cea-mai-mare-rata-mortalitatii-randul-copiilor-din-uniunea-europeana.htm

    Cum trăiesc copiii din mediul rural, în 2020. Se culcă flămânzi și consumă alcool de la 13 ani. 19-11-2020 https://stirileprotv.ro/stiri/social/conditiile-grele-in-care-traiesc-copii-de-la-tara-in-2020-se-culca-flamanzi-si-consuma-alcool-de-la-13-ani.html

    Unu din zece copii nu are suficientă mâncare și se duce flămând la culcare, iar aproape o cincime dintre copiii din mediul rural merg peste 8 kilometri pe jos pentru a ajunge la școală, arata concluziile raportului „Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020”, lansat de Fundaţia World Vision România. 19-11-2020 https://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/copiii-saraci-ai-romaniei-se-culca-flamanzi-si-merg-pe-jos-kilometri-pentru-a-ajunge-la-scoala/

    Cum ziceam esec.

    Insa al cui ?!!

    Sa zicem PNNR. Nu cu muot tomp in urma se zicea (nu Zic cine! mare si la fogurat nu doar la stat!) ca 80 melearde ne asteapta .. nerabdatoare..

    Intre timpo s-au redus .
    Si am descoperit ca carerva si-a luat masurile de precautie … sa impiedice o eventuala marire a pensiilor. Asat fiind o masura politica

    POLÍTIC, -Ă, politici, -ce, s. f., adj. I. S. f. 1. Știința și arta de a guverna un stat; formă de organizare și conducere a comunităților umane, prin care se menține ordinea internă și se garantează securitatea externă a comunităților respective. ◊ Expr. A face politică = a lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor statului. ♦ Suprastructură a sistemului social, incluzând conștiința politică, relațiile politice, instituțiile și organizațiile politice. 2. Tactica, strategia, metodele și mijloacele folosite de organele puterii în vederea realizării obiectivelor fixate; ideologia care reflectă această activitate. 3. Fig. Dibăcie, abilitate în atingerea unui scop.

    Ma rog sunt persnisonar, deci as fi „interesat” si in conflict de interese mai ceva ca un „ex-ert anticoruptie” , care, un nu,el;e unei tari curate face lobby ptr o firma lucrand in energie.

    Dart si latii sunt interesati de o tara cu venituri cat mai mici .. desi plateste preturi „europene”. Sau cum zicea careva Statisticile sărăciei din România sunt dramatice. Peste șase milioane de cetățeni, aproximativ o treime din cât se estimează că au mai rămas în România, trăiesc în zona excluziunii sociale. Un copil din zece se duce nemâncat la culcare, iar fiecare al treilea este parte a unei familii expuse riscului sărăciei. .

    Caci „Nu poți eradica sărăcia cu oameni care îi urăsc pe săraci” – 04.12.2020 https://www.dw.com/ro/nu-po%C8%9Bi-eradica-s%C4%83r%C4%83cia-cu-oameni-care-%C3%AEi-ur%C4%83sc-pe-s%C4%83raci/a-55819192

    La noi saracirea a devenit doctrina politica. Cica europeana!

    • Nu românii sunt inventatorii și campionii sărăciei. Asta vor să credem oengeurile și oficinile odioase ale globalismului. Ia să vedem un fragment din adevărul endemic al ,, țării tuturor posibilităților”:
      ,,Unul din şase americani nu-şi poate permite hrana zilnică cel puţin o dată pe an, spre deosebire de multe ţări europene unde aproape unul din douăzeci oameni nu-şi poate asigura masa la un moment dat. Povestea unor familii americane arată feţe ale foamei unde nimeni nu se aşteaptă să le vadă.
      Un reportaj National Geographic surprinde feţe ale foamei care îşi găseşte locul, surprinzător, în unele din cele mai bogate state americane. În America nu se mai vorbeşte însă de foamete, ci de insecuritate alimentară.
      În Iowa, cu pământuri din cele mai fertile din America, unde se cultivă porumb şi boabe de soia cu care sunt hrănite animalele crescute pentru carne, unul din opt oameni nu are suficientă hrană.
      În Texas, în suburbiile din Houston, care are una dintre cele mai puternice economii, multe familii nu-şi pot permite alimentele zilnice. În ultimul deceniu, rata sărăciei a crescut accelerat în suburbii dând naştere unei noi clase sociale: „săracii cu SUV-uri”.
      Suburbiile, unde odinioară se trăia visul american de noile familii cu salarii bune, cunosc rate mari de şomaj şi îi adăpostesc pe cei mai flămânzi americani. Sudul Bronx, New York, are cea mai rată a insecurităţii alimentare din SUA, cu 37%, faţă de cea de la nivelul statului New York, cu 16.6%.”

      • Da, stim, toti rusii din Irkutsk maninca icre negre de 3 ori pe zi…Le trimite Putin personal fiecarui rus cu poza lui pe cal fara camasa.

Lasă un răspuns