20 de gânduri despre “Înregistrarea conferinței „15 ani de apartenență la Uniunea Europeană. Rezultate și perspective pentru România.”

  1. Excelenta discutia cu Dan Dungaciu (omul e foarte dotat), bun candidat la functii de conducere in diplomatie. Dansul vede ca solutia pentru acest conflict in acest moment este federalizarea Ucrainei, ceea ce ar aduce avantaj strategic pentru americani ca Rusia sa nu devina dependenta de China (ceea ce nici rusii nu vor).

    https://youtu.be/rxVN3BLaPog

    • Comentariul dvs este unul soft și echilibrat, având în vedere că ați fost artizanul acestei gigantice operațiuni de preluare neo colonială in integrum prin ,,negociere”.
      Domnul Ilie Șerbănescu, neavând nimic de pierdut, este mult mai tranșant și traduce cam ce înseamnă în esență acest proces de dizolvare planificată.
      Citez:
      ,,Tot uitându-mă prin facturi am observant că eu, ca şi dvs, plătesc apa la o companie numită Apa Nova, care e o companie franţuzească, dar îmi vinde apă românească pentru că, cu siguranţă, nu o aduce din Franţa.
      Deci eu, atunci când fac duş sau când îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franţa.
      Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sunt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.
      Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franţuzească ce îmi vinde mie şi multor altora gaz metan românesc, dar banii noştri pleacă să se integreze în UE.
      Telefonul, indiferent că-l plătesc la Telecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, îmi mai zboară din portofel nişte bani către zări străine.
      Ce să vă mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat şi cu maşina în Europa sau în Rusia.
      Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sunt sigur că mulţi au fost nevoiţi să-l facă şi acum plătesc dobânzi grele şi comisioane către bănci străine fiindcă, în afară de CEC, nu mai e nici o bancă românească.
      Dacă umplem coşul cu merinde la supermarket, iarăşi aruncăm cu banii peste mări şi ţări fiindcă marfa e aproape 90% de import.
      Deci…… toată lumea consumă şi nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afara țării.”
      COMENTEZ:
      Fondurile europene ? Un mecanism diabolic de distrugere din interior a suveranității naționale, prin implementarea de condiționalități toxice și premierea slugilor din instituțiile românești care ,, gestionează_ aceste fonduri în folosul companiilor ,,partenere” și consultanților ,,de bine” ai spațiului euroatlantic.
      Peste tot și toate vor gravita suveran dronele complexului ideologic militaro industrial numite ,,societate in civil”.
      Luminos viitor are România….. Trăiască muncitorii asiatici care vor reclădi din temelii această țară, în timp ce românii vor fi ocupați cu asigurarea hranei cetățenilor germani.
      (Z)

      • L-am urmarit pe domnul Ilie serbanescu la TV, a fost invitat la o televiziune, altii l-au uitat, insa domnia sa este extrem de transant, ceea ce pe unii ii deranjeaza. A concluzionat de fiecare data ca Romania a devenit o colonie, afirmatie care deranjeaza pe foarte multi si a mai afirmat ca se bucura ca are 80 de ani, poate unii inteleg ce a dorit sa spuna.

      • Gura pacatosului adecar graieste.
        Nu de lata dar parca in anii 90 musiu asta zicea altceva!!

  2. In fine, dl. Iohannis a avut o convorbire cu Presedintele Ucrainei si a ridicat problemele romanilor de acolo, considerati de Ucraina ca vorbesc „limba moldoveneasca” si nu „limba romana”.
    Va fi o excursie lunga in relatia cu Ucraina, dar, cel putin, avem cum sa dialogam in context euro-atlantic cu ei, si sa negociem termenii de aderare la UE care sa satisfaca Romania si sa construiasca o relatie noua, pe baze de respect reciproc cu acest mare vecin la est.

    https://www.mediafax.ro/externe/presedintele-romaniei-klaus-iohannis-a-discutat-cu-presedintele-ucrainei-volodimir-zelenski-detaliile-conversatiei-20497774

    • Fii serios, trexsr.
      Cine și ce să negocieze, cimpanzeul cocoțat în copacul de guvernator al regimului de ocupație ?
      Hai că ești simpatic … România este o bază militară străină, nicidecum o țară cu interese proprii și mai ales coloană vertebrală, o țară în care toată lumea trebuie să ia poziția de drepți.
      De aceea vin militari americani în România pe care tot noi trebuie să-i plătim cu celebra taxa de protecție patentată de Al Capone. Nu cumva să miște in front vreun Dragniia, sau vreun Simion. Da, s-au modernizat, nu-i mitraliază, sau nu-i duc la Guantanamo. Au pentru lichidare totală statul de drept kovesian controlat de FBI.
      Ăsta-i tot schepsisul, stimate, nu vreun fantasmagoric pericol militar extern.
      Te-am urmărit sporadic cât de conștiincios te străduiești să-ți speli auditoriul pe creier și constat cu mulțumire că ai eșuat pe toată linia.
      Colegii sunt aceiași oameni lucizi, responsabili și cu discernământ.
      Apropo, ai salutat fluturând mâna de pe pod coloana muncitorilor canadieni care țin economia acestei țări pe linia de plutire ? Sper că ai fost acolo, cetățene…

      • Ah, Tavarisch Zev, oceni priatno.
        La un moment dat iti retrasesei Agentia de Presa de pe blog, dar banui ca ai fost doar inapoi la consultari. Dupa verva ce o afisezi, banui ca ai fost prezent la sedinta de medaliere a patriotilor rusi de la Kremlin. Mai ai de lucru pina sa fii medaliat de Putin, dar in final ai sanse pentru serviciile de propaganda aduse Maicii Rusii, in special pentru umilirea Romaniei si a „tziganilor fascisti romani”.
        Spre disperarea Agentiei, romanii prefera ca Romania sa fie o „colonie americana” decit un „lagar rusesc”. Sunt semne ca elitele noastre se trezesc si se unesc, ceea ce e evident neplacut pentru tine si ceilalti „colegi” ai tai, „oameni lucizi, responsabili si cu discernamint”. Ai putea sa ii numesti, sa stim si noi pentru cine sa aratam respectul cuvenit ?

      • Si hai sa fim seriosi ZeV, nu iti sunt „simpatic” si nici tu mie. Punctual, mai zimbesc la cite o „intzepatura” de la tine. Insa tot ce „produci” aici se poate recunoaste usor ca fiind modus operandi al propagandei ruse mano a mano cu serviciile ruseshti: „dezbina-i (pe orice tema) si apoi calareshte-i” (sper, la Pastele Cailor).

      • trexsr

        propangabnda rusa zici ?!

        Atunci hai sa citez un rusofil de marca : ”europenii sunt ingrijorați că țările lor, ale părinților și înaintașilor lor, încep să dispară. Teama lor cea mai mare nu este Rusia lui Putin, ci un superstat numit UE, a cărui dominație duce implacabil la declinul și dispariția națiunilor”.
        ”Gândiți-vă la asta. Dacă rata natalității în grupurile etnice care au format națiunile Europei este acum sub nivelul înlocuirii populației, de 2,1 copii pentru fiecare femeie, atunci aceste popoare vor deveni minoritare în propriile lor țări și, în cele din urmă, vor dispărea. Extincția se vede la orizont”, ”De ce ar trebui locuitorii acestor țări să se preocupe de frontierele lor, dacă țările lor oricum dispar încetul cu încetul? De ce ar trebui ca viitorilor locuitori ai Europei, care, în 2100, vor din Africa și Asia, să le pese de vechile frontiere și de istoria europenilor?”

        O nenorocita de sluga putlerista …

        Numele ei ?! Pat(rick Joseph) Buchanan fost asistent și consultant al președinților Richard Nixon, Gerald Ford și Ronald Reagan. A încercat să obțină nominalizarea Partidului Republican în cadrul alegerilor prezidențiale din 1992⁠ și 1996⁠. Slga moscovo9ta ce mai incolo si-ncoa.

        In amti occidental care respinge evoluatia evropei catre Eruabia!!
        https://i0.wp.com/buchanan.org/blog/wp-content/uploads/001-ben-garrison-globalism-222.jpg?w=1300&ssl=1

    • Cunosc foarte bine istoria relatiilor bilaterale romano-ucrainene, mai ales pe cele economice si nu numai. Au fost extrem de anevoioase (negocierile), inflexibilitate maxima, privind partea romana de fiecare data de sus. Nu vreau sa mai amintesc alte situatii extrem de dificile, mai vechi pe vremea cand eram in aceeasi „barca”, cea a CAER-ului sau mult mai noi. In rest doresc Ucrainei, poporului, tuturor cetatenilor din Ucraina, sanatate, verticalitate, o economie sanatoasa, belsug si sa le fie bine, fara confruntari armate.

  3. ,,(Camionagiii &n.m.) s-au strans intr-un convoi gigantic (pe sute de km) din toata tara, li s-au alaturat si din State zeci de mii de camionagii si se indreapta din toate colturile tarii spre Ottawa, de unde au spus ca nu pleaca pana cand nu se renunta la restrictii si constrangeri sau pana cand demisioneaza Trudeau (care se dovedeste pe zi ce trece un pui de dictator care face exces de zel in incalcarea a tot mai multor drepturi).

    Toata lumea s-a mobilizat, si desi e foarte frig la noi in perioada asta (sub minus 20 peste tot), au iesit pe drum sa ii incurajeze, sa fluture steaguri si sloganuri, sa le ofere mancare si cazare la ei acasa. Extrem de multi oameni, foarte multi dintre ei vaccinati, nu mai e vorba despre asta, ci de a nu-ti fi incalcate drepturile in halul asta. E plin de filme facute de oameni in diverse puncte de intalnire unde se ataseaza convoiului alte si alte camioane, pe drum. Stau pe poduri, pe marginea autostrazilor, e incredibil ce se intampla.”
    CCOMENTEZ
    Succes canadienilor ! Dați cu dictatura globalistă de pământ !

  4. Aflat a 13-a oara la Moscova, dl. Viktor Orban a criticat insistent sanctiunile UE fata de Rusia, plingindu-se ca Ungaria a pierdut piata ruseasca. La care, un comentator/analist rus, s-a plins la TV ruseasca ca pe de alta parte, chiar in ziua in care Orban isi facea plingerea alaturi de Putin, Ungaria aproba sanctiunile europene fata de Rusia, care nu pot fi aprobate decit in unanimitate de toti membri UE.

    Comentatorul rus, aratind ipocrizia, lasitatea si minciuna ungureasca, s-a intrebat: „totusi, nu ar trebui sa se hotarasca, fie cu UE, fie cu Rusia?”. Deci, cam asta e gandirea ruseasca, doar ca dl. Orban crede ca poate sa joace cu fundul sau mare unguresc in doua luntre. Nelvzia gospodin Orban.

    Apropo, la conferinta de presa a lui Putin cu Orban, in timp ce Putin masa armata rusa la granita cu Ucraina, speriind toare pasarelele neprihanite din zona, si amintea de Romania in discursul sau ilustru, Orban, seful unui stat membru NATO si UE a tacut milc. Mare aliat NATO si UE are ROmania in Ungaria!!! Ma intreb, ca si altii in Romania, nu trebuia Ambasadorul acestei tari conduse de un tradator al Europei si al Aliantei Nord Atlantice sa fie dat afara din Romania? Sau sa il declare pe Orban persona non grata si sa nu mai intre in Romania cum ii cade lui pe chelie, aia pe care da Putin semnaturi de fan?

    Romania a tradat Germania nazista in al doilea razboi mondial, pentru ca era vorba de supravietuirea tarii si natiei romane. Orban si Ungaria lui, tradeaza UE si NATO doar pentru un forint in plus. Tradatori si tradatori…

    • Toata stima pentru Orban, Viktor Orban, care isi vede de interesul Ungariei. Sa nu uitam totusi ca Ungaria este membra OTAN si a U.E.. Este o tara mica care incerca sa reziste mai ales valurilor economice distrugatoare. Fata de Romania, Ungaria are o diplomatie jos palaria, extrem de iscusita in aceste perioade tulburi si cel mai important si dureros pentru mine este faptul ca se bucura de un mult mai mare respect international ca Romania.

      • @Anonim, Victor Orban sa aiba stima poporului sau. Sa fim clari: Orban lucreaza pentru Ungaria nu pentru Romania si romani. Chiar daca, punctual, are o retorica care da bine nationalistilor de peste tot, Orban nu este prietenul Romaniei. Daca era, il contrazicea pe Putin si isi apara partenerul NATO si UE, Romania, chiar acolo pe podium, in direct.

      • Daa, suntem extrem de clari, n-ati inteles nimic, Romania nu-i ca Ungaria. Dvs. sunteti foarte departe de malurile Dambovitei si cu tot respectul nu aveti o imagine foarte clara a ceea ce se intampla acasa, cu toate informarile si emisiunile romanesti urmarite de dvs. .

  5. Trebuie sa mai adaug ceva care nu s-a spus in presa occidentala. Putin s-a plins cu Orban pe umar, ca Occidentul e plin de nebuni (ducind degetul cum se face si pe la noi la timpla), pentru ca daca ar primi Ucraina in NATO, aceasta tara ar incepe un razboi pentru a recuceri Crimea, si astfel, ar implica tot NATO.

    Are acolo totusi un punct care pare valid, dar constructia logica este de fapt falsa, in sensul ca daca nu ar fi ocupat teritoriul care apartine de jure Ucrainei, NATO nu ar mai fi avut nevoie azi sa avanseze, si Ucraina nu mai avea pretentii de a isi recupera teritoriul pierdut prin anexare militara de catre Rusia. Deci, foarte multe perdele de fum, si fiecare parte acuzind-o pe cealalta iremediabil.

    Putin o sa se intilneasca joi cu Xi, si se pare ca vor sa prezinte lumii o platforma comuna lumii, inclusvi despre escaladarea nemaivazuta in jurul Ucrainei, care va fi prezentat ca fiind consecinta faptului ca SUA nu ii pasa de securitatea Rusiei *si invoca ei acolo un tratat semnat de mai multe tari in acest sens). E posibil ca Occidentul sa fi pierdut iremediabil Rusia in favoarea Chinei, pentru ca aparent, Rusia e din ce in ce mai inter-conectata cu China, cu toate dependentele si riscurile pe care Rusia/Putin si le asuma,

    • Bre, omule, planul de extindere a NATO este pregătit cu mult timp înainte de reintegrarea Crimeii in teritoriul de care istoricește aparține.
      Lovitura de stat de la Kiev din 2014 a fost o primă etapă în procesul de extindere, urmată de reacția rapidă a Rusiei, probabil neluată serios în calcul de strategii NATO.
      Rămâne de văzut dacă procesul va continua, sau va fi stopat sine die la finalul negocierilor dintre SUA și Rusia.

      • Pareni, din nou, gavarit Kremli. „Reintegrarea Crimeei in teritoriul de care istoriceste apartine”?????
        Esti sigur ca asa se numeste, „reintegrare”? Sau a fost o anexare printr-o lovitura militara cu omuleti verzi a unui teritoriu care de jure apartine altui stat?
        Asa gandeste Moscova acum, stiu: unde sunt rusi pe teritoriul altor state, si unde exista teritorii care, „istoriceste” au fost cindva in vreun cnezat, e revendicat de Rusia azi. Asta ai inteles tu studiind dreptul international? Vezi si Transnistria, si Abhazia si probabil alte zone inghetate de ei.
        Conform noilor „principii” enuntate de Moscova si sustinute de tine aici, Franta ar trebui sa atace Germania si sa isi ia Alsacia-Lorena inapoi. Ungaria, prietenul vostru foarte duplicitar, si ea, are ceva de luat inapoi. Si mai toate statele europene. Bun, orice necaz in Europa e un succes pentru ZeV si firma pentru care lucreaza.

  6. De porc!

    Porcu nostru cel de toate zilili (caci porcu este cea mai bina pasare, cea mai buna leguma, cel mai bun peste!) ne baga in deficit comercial mare!
    În 2020, importurile de carne au ajuns la 911 mil. euro, peste 65% fiind carnea de porc. Mai exact, România a importat 280.000 de tone de carne de porc, pentru care a plătit aproape 600 mil. euro, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.
    Preţul cărnii de porc în viu este de 5,5 lei/kg, iar la noi costurile sunt 6,8 lei/kg, înseamnă pierdere constantă.

    Totuşi, el crede că subiectul preţurilor trebuie discutat din două perspective: perspectiva consumatorului final, cel care merge la galantar şi-şi cumpără carnea de porc şi cea a producătorului, care vinde cu acelaşi preţ din 2016 porcul către abatoare. (https://www.cotidianul.ro/de-porc/)

    Acum ce are baba cu prefectura? Adica porcu’ (Suus scrofa de consum (3 felii acum 40 minute …) cu 15 ani de apartenență la Uniunea Europeană ? Ce are porcina asta gistoasa, dar reputata ca murdara, vulgara si refractara la orice sentiment nobil, european cu valorile europene ? Ce are porcu’ cu libertatea, drepturile gaylor de a se marita intre ei, studiile de gen, prromovarea minoritailor si alte cestii din astea transgender care sunt imuabile valori europene ?

    Da de iunde credeti ca aducem 280.000.000 kile de carne de porc , rezultate din procesarea a a cca 3 milioane milioane de porci ? Din UE bine-nteles!!! Aproape 70% din carnea de porc de pe piață provine din import, din țări precum Spania, Germania, Ungaria sau Polonia.

    Si cum naiba se face ca la noi costurile sunt de 6,8 lei/kg „in viu” iar preţul cărnii de porc în viu este de 5,5 lei/kg si tirusi procu polonez , german, spaniol are un pret mai comtetiviv ? Ma rog „se stie”ca muncitioru roman este un puturos cu ramndament scazut .. da nu prea cred ca porcu polonez sau spoaniol mananca mai cu … productivitate fata de ala romanesc. Ca la pretu in viu masi trebuie sa adaugim costu transportului in inicnte frigorifice, costu abatorizarii …

    Ntz. Ca sa ajunga la sub 5,5 lei porcu comunitar are niste avantaje „europene” . Un sitem intreg se sustinere a agriculturii …..
    Porcu din Romania crescut „in conditii de piata libera” … nu are!!!!

    Deci cum e cu … integrarea ? Cu8 „15 ani de apartenență la Uniunea Europeană. Rezultate și perspective pentru România.” E ca nu prea e ?

    Si nu dati vina pe porcari sau pe porci . Nu ei fac politica economica a Romaniei ! Cei care o fac citesc Evangheliile dupa Mises simpavaragesc despre valori nu despre costita! Si cu tiNtii facem misti de Daea, poetul cu oaia, desi se pare ca zisu avea preocupari la fel de europene precum ministrii agriculturii din Bestika

    Nu-i nimic .. vor zice unii .. Noi improtam subventiile lor!

    Da, da cu ce pret ?!

    Csa noi avem deficit anula de cca 600 mil eirpo numa din porci . Deificotu asta .. are consecinte – scadera leului, reducere de consum samd .
    Ca sa il fac (dericitu) aduc carnea din Germnika, Polonia, Spania samd. Asta inseamna mai putina munca in Romania. Asta inseamna mai putine taxe si impozite (scoala, spitale, aoarare ca deh Putin!) Asta inseamna ca unii vor pleca la porci in Bestika (doar nu vreti ca musulmanii din Zona Tribala a POakistanului sa se faca procari germani? Pentru ce a facut Allah pe ghiaurii romani?!!) care ionseamna mai muot exporc in Romanistam care … cerc vicios!!

    Ce voi a zice…

    Depinde ce se inteleg e pe aici ca fiind integrare. De exmeplu dorim sa ne integram fara porci!
    Au nemtii si ptr noi! Polonezii nu mai zic!!!

Lasă un răspuns