12 gânduri despre “Înregistrarea dialogului meu cu Dan Andronic si Mirel Curea (pentru cei care nu l-au urmarit in direct)

  1. Interesant de remarcat ca in doua situatii extrem de importante negociatorii americani au schimbat termenii agreati anterior cu altii mult mai ‘duri’. Va amintiti cand sarbii au negociat cu americanii in Franta un acord de compromis in legatura cu Kosovo ce parea ok pentru ambele parti in cursul diminetii, ca apoi in dupa-amiaza aceleiasi zi americanii, dirijati de ‘infamous’ Albright, sa modifice radical termenii ce umileau pe sarbi la o pace stramba si dureros de acceptat. Adaugati acum pretinsa lipsa de acord scris din parte americanilor de a nu extinde granita NATO spre est cand la timpul acela toti liderii importanti ai lumii erau de acord cu exigentele rusilor in aceasta privinta, cel putin declarativ. Intre timp SUA au renuntat unilateral la prevederile unui acord cu rusii de neproliferare a unor arme strategice, pentru a ilustra clar ca nu li se poate imputa bunavointa. Sine ira et studio.

  2. FELICITĂRI DRAGUL MEU,FELICITĂRI…EȘTI UN CAP POLITIC…REMARCABIL… SINCER,MĂ SIMT ONORATĂ SĂ POT SĂ MĂ AFLU ,DIN CÂND ÎN CÂND,ÎN PREAJMA TA. SĂ TRIMITI MEREU AȘA TOATE INTERVIURILE TALE.SE POT URMĂRI MULT MAI BINE.TE-AI GÂNDIT FOARTE BINE .

    CU BINE ȘI CU GÂNDURI FRUMOASE, A.B.

  3. A ) Am urmarit cu interes interviul. Remarcabil ! Pacat ca Iohannis si Aurescu nu ne reprezinta interesele nationale la nivelul predecesorilor ilustri ai diplomatiei romanesti !
    B ) Din cate imi amintesc, delegatia Romaniei a fost aceea care a negociat pana in ultima noapte a Conferintei O.S.C.E. , tocmai pentru a convinge blocul estic sa accepte clauza privitoare la dreptul persoanelor la libera circulatie… Sovieticii ( Grominko) erau reticenti, Hoenecker era hotarat impotriva, polonezii si bulgarii asteptau doar ordinul de la Moscova … Asa ca „virusii” au fost introdusi ( si ) cu mana delegatiei noastre…
    C ) Am constata faptul ca ” postacii ” anti-stanga erau deja mobilizati de catre U.M. 0 24, U.M. 0 = u.s.r/p.d.l….. Semnalul a fost dat de Gusa ( „grupul de la Cluj” ), care a fost secretar general P.S.D. ( !!! ??), apoi a sarit direct in barca adversarului ( Basescu) si a fost rasplatit pentru scurgerile de informatii cu functia de consilier prezidential . Ceea ce ma mira este faptul ca acum s-au imputinat numele ( site-urile) „anti ” : aceleasi nume ( pseudonime, porecle ) apareau de numeroase ori, doar pentru a da impresia de multi … Sa fie, cumva, un semnal ca Soross nu mai plateste destul si destui ? Sau sa fie semnalul ca Romania a fost „rezolvata ” si ca stanga romaneasca nu mai prezinta niciun pericol pentru neoliberalismul globalist ?
    Sanatate si vremuri mai bune !
    Marian Ion Ivancu

  4. Am urmarit interviul acordat de dl. Premier A. Nastase celor doi „monstrii sacri” de la EvZ. O discutie placuta, subiecte arzatoare, raspunsuri extrem de interesante, presarate cu fina ironie si documentate ale d-lui Nastase. Am aflat ca #rezistentii, dominati de multa, multa ura, lipsa de empatie si profesionalism, au apelat la mizerii in valoare de nici mai mult, nici mai putin de 600.000 de „coco” in vederea „desfiintarii” Premierului in functie. I-am vazut si-nainte , i-am vazut si la guvernare, ii vedem si acum, zero barat.

  5. S-ar putea ca anul 2022 sa fie anul international al reunificarilor natiunilor scindate de globalisti?

    China a facut un nou raid in Taiwan, duminica trecuta, survoland cu 39 de avioane militare zona de apărare aeriană a acestui stat chinez artificial, rupt de patria mama.

    A fost unul din multiplele mesaje de extensie graduala, pentru inceput subliminala, a suveranitatii Chinei asupra teritoriului sau taiwanez, etnic si istoric chinezesc, care intr-o faza superioara sa transforme suveranitatea virtuala intr-una reala si in reunificare.

    Procese si tendinte similare, de reunificare, se remarca si la coreeni, irlandezi, est-europeni, vest-rusi (rusii krai/na, din margine sau apus) sau in alte parti ale lumii.

    Globalistii au facut lumii mult rau, cel mai extins in timp si spatiu din istorie. Ei au dus la pieire multe popoare si natiuni, au distrus identitati si statalitati, au divizat natiuni.

    O idee de reparatii, neaparat concordiale si consensuale, a scindarilor provocate de globalisti unor natiuni ar trebui sa fie in atentia celor direct implicati. Un format posibil de dezbateri si solutionare ar fi unul tematic de genul “2022 – anul international al reunificarilor natiunilor” (scindate de globalisti). Reunificarile sa fie coordonate si simultane.

  6. Citeva fragmente din interviul Euronews al Ambasadorului Rusiei in UE Vladimir Chizhov care cred sunt relevante pentru manipularea ruseasca perpetua, care este de fapt un mesaj clar despre o abordare fara flexibilitate:

    „…Chizhov: „The stake for Russia is Russian national security. That is the reason why Russia has put forward an initiative in the form of draft agreements with the United States and with NATO countries that would actually put on paper in a legally binding form a number of commitments that had been agreed throughout the last 30 years since the collapse of the Soviet Union, when, in those days NATO promised not to expand eastwards. In the words of the then US secretary of state, ‘not an inch’ eastwards. And since then, we faced as many as five waves of NATO’s enlargement in the eastern direction. So when today some people get excited that Russia is getting closer to NATO, it’s not Russia getting closer to NATO, is NATO getting closer to Russia.”…

    Repeta aceleasi minciuni despre „Obligatiile” inexistente pe care si le-ar fi luat NATO sa nu se extinda in Estul Europei.

    „…Chizhov: „No, actually, what we hear from the West, be it the United States or NATO or even the European Union in the last weeks and months, is a reiteration of the principle that all independent and sovereign countries have the right for their own security arrangements and the doors of NATO are open for everyone. But I think they always omit the second part of the formula, which was actually agreed back in 1999 in Istanbul, and I can quote from that from the Charter for European Security: ‘Each participating state has an equal right to security. We reaffirm the right of each and every state to be free to choose and change its security arrangements, including treaties of the alliance as they evolve’. NATO has not evolved, but moreover, ‘each state also has the right to neutrality, each participating state will respect the rights of all others in those regards, and they will not strengthen their security at the expense of the security of other states’.”

    Stim ce drept la securitate a avut Moldova si Georgia, cind Rusia le-a invadat si nu a mai plecat de acolo.

    „Euronews: „So all options are on the table for you, including a military escalation?”

    Chizhov: „Not a nuclear war, no.”

    A, deci razboi conventional e OK, si posibil, ne spune Porumbelul Pacii ruseshti.

    „…Chizhov: „We believe in diplomacy and I can only hope that our interlocutors, here in Europe and beyond the Atlantic, stick to the same principle that any difference can and should be resolved by diplomatic means.”

    Da, haideti sa discutam. Am tancurile in fata cladirii, asa ca, suntem pentru diplomatie. Brava Vashe Velicestvo!

    https://www.euronews.com/2022/01/27/russia-has-no-plans-to-invade-either-ukraine-or-any-other-country-says-moscow-s-top-eu-dip

  7. Am gasit foarte interesant articolul doamnei Munteanu Lelia, despre un interviu dat de Shimon Perez, in 2016, inainte sa se stinga.

    Putin este constient ca „modelul rusesc” nu are cum sa cistige in fata celui american. America inainte sa ia, a dat, ceea ce Rusia inca nu intelege. America, SUA au dat Planul Marshall Europei, si a sadit pe termen lung saminta unei aliante durabile (care a fost un pic crapata de ceva timp).

    Peres spune de fapt ca investitiile in prietenie sunt mult mai durabile decit cele in ura, razbunari si in razboaie.

    Putin poate ca joaca un joc de poker si in spate unul de sah, ca sa parafrazez geniala fraza a domnului Nastase, dar, in final, Putin poate ca joaca el insusi ruleta ruseasca. Si da, americani poate ca i-au pus glontul de aur pe teava, ca prea e vesel si pus pe hirjoneala planetara.

    E acolo si un pasaj despre Romania, care arata ce gandeste Putin despre tara noastra si NATO. Va las placerea sa il cititi si sa intelegeti ce doriti.

    https://www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-lelia-munteanu-la-ce-va-trebuie-nato-20490879

Lasă un răspuns