5 gânduri despre “Astazi, la ora 12, puteti urmări un dialog al meu cu Dan Andronic si Mirel Curea

  1. Mi-a placut atmosfera deschisa, placuta si nedusmanoasa a interviului.
    Sa inteleg ca au renuntat la ratia de votka si au inlocuit-o cu Viagra? Ar explica „erectia militara” de care aminteati. Ar fi bine pentru economia americana, mai rau pentru femeile din zonele ocupate de ei, si pe unde stau si nu se mai intorc: Transnistria, Abhazia, Donbass, Luhansk etc etc. Apropo, mai stie cineva ce fac trupele ruse in Siria? Prin Africa, stim, mult bine bastinasilor.
    De acord cu Ministrul Aurescu, care a cerut reciprocitate pentru inspectia la baza Deveselu. Ca tot vorbim cine e cu controalele.
    Dl. Aurescu insa e si mai putin credibil decit dl. Jens cind proclama ca nu mai exista sfere de influenta. Ok, o gluma buna, dar risti sa devii comedian in ochii altora.

  2. Caderea dominoului globalist de la Kiev? Incident armat si dezertare in Garda Nationala a Ucrainei

    In criza geopolitica extrem de acuta din Ucraina, provocata de expansiunea globalistilor spre Est, nimic nu este intamplator. Expansiunea globalista a Statelor Unite ale Americii are ca antemergatori alarmismul, intriga si dezbinarea, ca mijloace de control mental proiectate asupra rusilor si europenilor. Totul este devoalator si prevestitor.

    In nepopularul regim proglobalist de la Kiev, cu radacini si manifestari nazistoide ce sublimeaza adeseori in progresism comunistoid, au inceput sa apara semne ale supratensionarii social-politice, determinate de politica dezbinarii Ucrainei si Rusiei si instigarii la fratricid. Evenimente de criza ce par individuale sau izolate sunt in realitate firicele de energii scapate de sub presiune, pentru a se elibera si echilibra, ca in cazurile premergatoare miscarilor seismice sau vulcanice.

    In aceasta categorie ar putea sa fie incadrat si un grav incident armat care a avut loc joi dimineaţă devreme în oraşul ucrainean Dnipro, la fabrica de rachete Pivdenmaş. Din motive necunoscute sau nefacute publice, un soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei a deschis focul asupra altor soldati cu care se afla in misiune într-o fabrică de rachete, ucigând cinci dintre ei şi rănind alţi cinci, si a dezertat, luandu-si cu el armamentul din dotare. Incet-incet, spiritul prorus incepe sa puna stapanire pe armata ucraineana.

  3. Am inteles ca rusii fac un joc de poker iar in spate unul de sah (superba interpretarea, a la Churchil, care a spus de Rusia ca este o ghicitoare invelita intr-o enigma).
    Totusi, nimeni nu este indignat de ocuparea teritoriului unui alt stat, recunoscut international. De Crimea vorbesc. Daca fiecare stat european ar atenta la bucata celuilalt de glie, ca e a lor, si ei sunt mai puternici, ce s-ar mai alege de Europa si lume?
    De ce nu atacam si noi Serbia sa ne luam inapot Banatul cu romanii de acolo? Sau Bucovina de Nord, sa ii atacam si noi pe Ucraina, eventual in alianta militara cu Rusia?
    Adica statele mari au voie? Cele mici sa taca si sa-nghita? Nu suna bine pentru nimeni cred. Ce fel de ordine mondiala vrem sa avem?
    Chinezii, am inteles, sunt multi si speciali. Treaba lor zic eu cum tin ei ordinea interna. Nu cred ca avem ce sa ne bagam nasul acolo cu drepturile chinezilor. Sa se lupte ei acolo la ei pentru ele,
    Dar ce ne facem cind incepem sa acceptam pozitiile chinezesti pe tema posibilei invazii rusesti. Incep si ei sa ne dea lectii despre cum trebui sa fim atenti sa protejam Rusia (vezi linkul de mia jos). I se face greatza Rusiei, daca cineva ii incalca cineva liniile rosii imaginare (a definit cineva care sunt exact pentru Rusia?). Romania are linii rosii? Pina unde au voie rusii sa inainteze ca Romania sa spuna : „astea sunt liniile noastre rosii”, „pe aici nu se trece!”?
    Eu nu sunt mare fan al Ucrainei, dar e singurul stat vecin cu care putem azi sa negociem ceva, daca vrem. Suntem de acord sa o ia Rusia iar sub controlul lor? Ne ajuta asta la ceva?
    Fara incredere nu exista respect. Ce incredere sa avem noi in Rusia azi? De ce ocupa militar teritorii ale altor state unde de unde au uitat sa mai plece? Vor deescalare acum si tipa din toti rarunchii? Noi de cind le spunem sa iasa din Transnistria cu soldatii lor?

    https://www.dw.com/en/china-weighs-in-on-ukraine-and-russia-in-call-with-blinken/a-60569810

Lasă un răspuns