9 gânduri despre “Ion C. Bratianu:

  1. CSAT
    Putintel impins de la spate,inclusiv ieri intr o emisiune televizata, cineva l a cam tras de maneca pe Iohannis amintindu i ca ar trebui sa si aminteasca ca rusii au peste o suta de mii de soldati nu departe si ca respectivii ar putea oricand « sa uite » unde este exact granita cu Ucraina ,presedintele nostru falnic si sportiv a declansat un csat.
    Subiectul fiind ,evident, „buna noastra relatie de vecinatate” cu ucrainienii.
    Doar ca, doar ca chestia aia cu buna vecinatate nu prea este reala. Hai sa vedem.
    In mod arbitrar Ucraina detine patru cincimi din Maramuresul nostru istoric,(tinuturile Apsei de sus si de jos),Barjaviei,Izvoarele Tisei,nordul Bucovinei istorice,Bugeacul ,(Ismail si Cetatea Alba), mai este si problema insulei Serpilor…,ceva canale prin delta Dunarii.Toate facute cadou candva de uniunea pe atunci sovietica.Impreuna cu Crimeia care nici ea nu are vreun istoric ucrainian.
    Mai mult ;daca ne referim la istoria secolului trecut prin anii 1940 cuprinsi de o caineasca frenezie etnica nazistii ucrainieni au « epurat »peste 5.000.000 de rusi si ceva ucrainieni, cam 900.000 de evreiUnde ? Pai tocmai in acele zone rusofile ,Donetc etc,cele pe care azi armata rusa pare a le dori.
    De obicei buna vecinatate presupune si respectul teritoriilor vecinului dar nu ne amintim ca Ucraina sa ne fi propus sa ne dea inapoi ceea ce nu le apartine
    In acest context si stiind ca obligatiile noastre asumate fiind in NATO nu au legatura cu Ucraina ,(nici NATO nu ar trebui) de ce oare ar trebui sa ne preocupe,militar vorbind,ce e pe la ei?
    Propunem sa facem ceea ce fac si ceilalti.Le dam ceva armament, facem tapaj, regretam…
    Cam asa ceva ar trebui sa decida CSAT acum !
    Iar daca tot deplasam armata romana in acea directie,pai poate ca ar fi momentul oportun sa …sa o trimitem cu flori pe tevile pustilor acolo unde fu si ar fi bine sa fie din nou …granita istorica romana

  2. Da,astia patrioti, macar declarativ daca nu poti face ceva cu armata,pina la urma au trecut dar le-a zis cineva ceva,astia nici macar nu zic nimic

  3. Extraordinar, deci am avut oameni mari de stat!!! Ce se intimpla totusi astazi cu astia lungi in spate dar mici in alte cele importante pentru tara? De unde clasa asta de politicieni si administratori paraleli cu ei insisi si realitatile de linga noi?

  4. Coana Chirița,azi zisă Carmen….,s-a fleșcăit.Nu are cum să priceapă,cunoască sau știe,acest Klaus a lu’Iohannis sau Johannis,ceva din istoria unei națiuni pe care nu o cunoaște,nu o știe,nu o pricepe și sigur nici nu-l interesează.Ăsta de la Cotroceni este ca un plop în mijlocul unui câmp plin cu flori.Fără rost.

  5. Excelenta selectie! Ea este, neindoielnic, rezultatul unui spirit patrunzator, de care avem o nevoie vitala, in aceste vremuri tulburi. In confuzia geopolitica, care sufla ca un vant rece dinspre balta si canal, in care fratii si apropiatii ne sunt prezentati ca dusmani si veneticii care ne planuiesc raul ne asurzesc inselator ca ne sunt aliati, documentul de fata, cu cugetarile lui Ion C. Bratianu, ne da adevarat cheie de conduita in complicatul mediu din vecinatate si european. In pamanturile europene si in cele rusesti, globalistii au aruncat in mod rau intentionat semintele vrajbei si dezbinarii, prin cele doua razboaie mondiale, pe care le-au finantat. Sechelele europene si rusesti acumulate istoric dupa 1914 trebuie rezolvate impreuna de catre crestinii europeni si crestinii rusi, inclusiv prin aplicarea comuna a chirurgiei geopolitice asupra unor parti artificiale si bolnave. Romani si rusi, romani si europeni, europeni si rusi, toti suntem crestini, suntem frati intru credinta si cruce, avem aceleasi valori crestine, intre care iubirea de oameni si respectul fata de viata sunt cardinale. Suntem diferiti ca tari si natiuni, dar nu va fi problema pe care sa nu o putem rezolva, intr-o nota de echilibru si avantaj reciproc, daca suntem uniti si solidari pe baze crestine. Crestinismul trebuie sa ne fie fundatie si busola, pe care sa construim si care sa ne orienteze.

    • @fragmentari: „Romani si rusi, romani si europeni, europeni si rusi, toti suntem crestini, suntem frati intru credinta si cruce, avem aceleasi valori crestine, intre care iubirea de oameni si respectul fata de viata sunt cardinale.”
      ========
      Creștinismul și respectul față de viață rusesc:

      – 1,5 milioane de basarabeni și bucovineni uciși, deportați dispăruți;
      – 3,5 milioane de ucraineni (13,7% din populație) omorâți prin înfometare comandată (Holodomor), acțiune considerată genocid de 16 țări;
      – eliminarea tătarilor din Crimeea;
      – 2 milioane de nemțoaice violate și multe ucise în timpul războiului;
      – milioane de oameni omorâți de regimul stalinist;

      Acestea sunt caracteristicile spiritului creștin și respectului față de viață ale rușilor.

      Nemții sunt istorie și de aceea, nu cred că există în lumea civilizată de astăzi națiune mai sângeroasă, mai sălbatică și care să continue să ducă de sute de ani aceeași politică expansionistă și lipsită de respect față de alte popoare.

    • @fragmentarium, esti prceput la invirteala de vorbe, care sa ne duca spre directia estica, dar totusi, eu am inteles cu totul altceva din ce a scris Bratianu. Faptul ca suntem crestini nu i-a impiedicat totusi pe rusi sa poarte razboi in Transnistria si Georgia, inaintea Ucrainei. Nu am vazut nici un Popa rus impartasindu-l pe Putin si rugandu-l sa aibe grija de crestini cind docupa alte teritorii, sa nu le rupa vreo coasta. Asa de crestini ai fost, ca au omorit 14,000 frati crestini ucraenieni, si in process au omorit si de-ai lor, rusi.

Lasă un răspuns