La multi ani de Sf. Ioan Botezatorul!

Va doresc tuturor celor care purtati numele Sf Ioan o zi minunata , pe care sa o petreceti alaturi de cei dragi! Si sper sa aveti forta de a gasi, asemeni Sf. Ioan Botezatorul, calea spre implinire si lumina.

Exemplul Sf. Ioan, cel mai mare dintre profeti, este unul al smereniei, al statorniciei si al sacrificiului pentru ceilalti. Sunt convins ca societatea in care traim ar arata altfel, daca am urma exemplul sau. Fidelitatea fata de valorile in care credem, speranta intr-un viitor mai bun, solidaritatea si responsabilitatea fata de cei din jurul nostru sunt lucruri extrem de valoroase de care nu ar trebui sa uitam.

Ziua de astazi este una dintre marile sarbatori ale crestinatatii, iar pentru romani este cu atat mai importanta cu cat aproape doua milioane poarta numele Sf. Ioan. Acestora li se adauga alte cateva milioane de rude, prieteni si cunoscuti, care il cinstesc astazi pe Sf. Ioan Botezatorul.

Tuturor, inclusiv colegilor de blog sau facebook va doresc multa sanatate si sa aveti parte numai de lucruri frumoase in acest An Nou!

La multi ani!

20 de gânduri despre “La multi ani de Sf. Ioan Botezatorul!

 1. Multumesc, si in semn de solidaritate si respect, va anunt ca o sa fac urgent un rapel cu vaccinul national (singurul in care am incredere!), rational dozat, din categoria „palinca”. La multi ani si evenimente fericite la toata casa! is

  În vin., 7 ian. 2022 la 13:33, ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: ” Va doresc tuturor celor care purtati numele Sf > Ioan o zi minunata , pe care sa o petreceti alaturi de cei dragi! Si sper > sa aveti forta de a gasi, asemeni Sf. Ioan Botezatorul, calea spre > implinire si lumina. Exemplul Sf. Ioan, cel mai mare dintre pro” >

  Apreciază

 2. Ma alatur in a felicita toti Ionii (pozitivi) intru sanatate, „al smereniei, al statorniciei si al sacrificiului pentru ceilalti” si fie ca anul ce tocmai am pasit sa fie unul al pacii, echilibrului, intelepciunii si a credintei in valorile sanatoase intr-ale credintei si bunului simt.
  La Multi Ani !

  Apreciază

 3. Ce comentariu frumos! Ador si sunetul si semnificatia cuvintului „statornic”. Ei, greu cu statornicia in vremurile noastre…etimologia spune ca vine din latinescul „statorem,”.
  Lumea de azi e aparent in declin major, fara iesire, fara lumina la capatul tunelului. No (good) Exit! Doar intri si …te „bucuri” de eterna si statornica realitate a vietii a.k.a suferinta.

  La Multi Ani Ionilor, Ioanelor si Johnilor 🙂

  Apreciază

 4. Ah, dar mai sunt Ionelele, Ionutzii si mult altii cu acest frumos nume de Sfant. La Multi Ani si lor!

  Am citi un articol interesant despre Macedonia de Nord si relatia ei rece cu Bulgaria, care s-a opus recent inceperii negocierilor de aderare cu aceasta noua Tara, unde aparent vlahii (vlahii sunt aromani?) nici macar nu beneficiaza de drepturi. Apropo, cine din Romania se ocupa de neamurile noasatre vlahii si/sau aromanii?

  Iata insa cum, afirmind ca rezolvi o problema creezi altele noi. E vorba de recunoasterea numelui „Macedonia de Nord”, dupa multe „Incercari” cu Grecia, care se opunea numelui de „Macedonia”.

  Balcanii ramin un butoi cu pulbere, in special dupa ce Occidentul i-a „rezolvat” pe iugo-slavi. Adevarat, au micsorat pericolulu sarbesc, doar ca azi Serbia lucreaza mano-a-mano, si chiar foarte intens cu Rusia, pe toate planurile, si banui ca si pe planul unei refaceri intr-o alta forma a „Imperiului Sarbesc” care era Yugoslavia.

  Pe vremuri citeam carti despre „Cresterea si Descresterea Imperiului X”. Iata insa si un nou trend care arata spre refacerea Imperiilor, asa ca vom citi in curind noi carti titrate” Descresterea si Cresterea Imperiului Y”. Este fascinanta aceasta permanenta miscare in plan international care arata obsesia umana cu dominatia unui popor asupra altora si rescrierea istoriei si a legilor in favoarea Dominionului.

  Rusii, par example, prin voci bine scoase pe piata, spun ca (virgula) Kazahstanul si toata lumea turcica trebuie sa fie sub control rusesc, ceea ce evident scoate Turcia din minti. Sigur, cind republicile alea erau in URSS clasa dominanta in fiecare societate era formata din rusi si mancurti. Rusii care au oputut au plecat de acolo si ii gasim azi prin Canada, unde se jelesc despre cit de rau le-a fost dupa ce republicile alea si-au declarat independenta. Normal ca vor inapoi la butoiul cu miere. E vorba de urs aici….

  https://www.dw.com/en/my-europe-bulgaria-vs-north-macedonia-is-there-a-way-forward/a-60356569

  Apreciază

  • @trexsr:” fiecare societate era formata din rusi si mancurti”.

   Kazahstanul are o largă populație românească care încearcă să-și păstreze tradițiile.

   În 2004 am organizat Congresul CMR la Vatra Dornei cu câteva zile înaintea împlinirii a 500 de ani de la comemorarea morții lui Ștefan cel Mare (2 Iulie 2004).

   Aflând despre comunitatea românilor-basarabeni din Kazahstan, am gândit că nimic nu poate fi mai simbolic și mai impresionant pentru ei decât invitarea în România, la Congres și la manifestarea de la Putna dedicată numirii lui Ștefan cel Mare că Sfânt.

   Sigur, au fost greutăți diplomatice rezolvate de Titus Corlățean, șef al departamentului românilor de pretutindeni și de ambasadorul Vasile Soare.
   Sunt convins că primul ministru, Adrian Năstase a fost informat.

   Le-am organizat oaspeților noștri excursii pe la mânăstiri, unii fiind copiii celor deportați, alții fiind chiar deportații de altă dată.

   De la ei am aflat de tragedia pe care au îndurat-o în timpul deportării și stabilirii în locuri sălbatice și străine, de zecile de morți care n-au rezistat.

   Nu de puține ori, cei bătrâni aveau lacrimi în ochi și ne destăinuiau că nu mai credeau că vor călca vreodată pe pământul României.

   Cel puțin, aducandu-i încă odată acasă, ne-am făcut o mică, minusculă datorie față de acest popor român atât de chinuit de istorie.

   Apreciat de 1 persoană

   • Domnule Mircea Popescu mai povestiti-ne despre activitatea CMR si e bine ca ne impartasiti asemenea informatii interesante despre romanii de pretutindeni, chiar si cei care traiesc in Kazahstan ca rude a celor deportati, stramutati cu multi ani in urma, in imensitatea fostei Uniuni Sovietice. Indraznesc sa afirm ca neamul nostru romanesc este unul planetar.

    Apreciază

   • @Anonimul; „Indraznesc sa afirm ca neamul nostru romanesc este unul planetar.”

    Numele ales, „Consiliul Mondial” a avut, în ideea noastră următoarele semnificații:
    1 – CONSILIU, respectiv sublinierea rolului de consultare.
    S-a dorit a fi un fel de Parlament Popular Deschis, care să preia idei de la societatea civică, să le analizeze și să propună soluții ce urmau a fi înaintate și discutate cu factori guvernamentali, partide, oficiali pentru a fi transformate în legi sau in alte măsuri.
    Am elaborat o strategie – Societatea Românească Globală ( https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/romania-globala/) a cărei împlinire am urmarit-o pas cu pas.
    Multe puncte au fost împlinite, altele acceptate cu modificări și câteva sunt în așteptre.
    De exemplu, reprezentarea parlamentară a diasporei, a fost un subiect dezbătut câțiva ani, cu Șandra Pralong din partea președinției României (Emil Constantinescu), cu reprezentanții liberalilor și cu PSD, aici rolul decisiv avându-l același Titus Corlățean, care a reușit să impună proiectul.

    2 – MONDIAL -avea semnificația că organizația era deschisă spre întreaga lume românească.
    Și la început, chiar au participat organizații și personalități dintr-un mare număr de țări.

    Dar timpul a trecut, îmbătrânirea principalilor promotori a devenit un factor distrugător, tineretul a fost dezinteresat și, în general lumea românească a intrat în noul stadiu a contestărilor fără soluții.

    Ce să facă CMR, o organizație creată pe principiul dialogului constructiv cu toate forțele societății într-o lume dezbinată și fără ideal?

    Da, am căutat întinerirea, a apăsat pe pedala coeziunii naționale, dar am avut succese limitate.

    Partenerii politici, absolut necesari într-un proces de reconstruire a unei societăți naționale stabile, se dovedesc dezinteresați fiind înclinați spre dispute meschine partizane fără finalitate în construirea unei Românii naționale.

    Mă uit cu tristețe cum lideri politici promotori până mai ieri a Reîntregirii Patriei, au uitat de acest deziderat, preluând mesaje populiste și dezbinatoare in scopul creșterii în sondaje.

    Mai mult despre inițiative, propuneri, opinii, personalități, istoric se poate găsi pe blogul început acum câțiva ani: „Diaspora și Reîntregirea” (https://mipopescu.wordpress.com/).
    Anul acesta voi încerca să semnalez anumite aspecte ale vieții publice care afectează România, într-un mic serial numit „Semnale”

    Vor fi mesaje scurte, întrebări retorice dar care sper să-i facă pe unii să treacă de filtrele propagandei bine dirijate pentru a-și pune întrebarea „Oare există și alt punct de vedere?”.

    Primele trei astfel de semnale se referă la : 1 – Încălzirea globală / 2 – Kazahstan / 3 – Ștefan cel Mare (impact și simbol al renașterii românești în Basarabia în aceste timpuri ale refacerii imperiului rus.

    Dar mă tem că acest blog este deja cântecul lebedei pentru CMR.

    Apreciază

   • Felicitari Mircea, CMR, Titus si conducerii de atunci a Romaniei!
    Nu am mai auzit de asemenea evenimente. Ele ar trebui repetate cu sprijinul statului roman.
    Nota: Cum au ajuns acolo atitia romani basarabeni? Dupa „eliberarea” de sub „jugul romanesc” de catre rusi/sovietici, bolsevicii au facut „ethnic cleansing” prin stramutare de populatie romaneasca, aducind in Basarabia rusi sa conduca „Maldavskaia Respublika (RSS Moldoveneasca)”. Bine, mai toate imperiile isi aduc oamenii lor, dar, totusi, Occidentul e mult mai rafinat in modul in care isi planteaza elitele. Si nu fac „spalare etnica” (te spala putin pe creier insa LOL).

    Apreciază

   • Am mai pus un neuron in functiune, si am realizat ca si Occidentul face un fel de „ethnic cleansing”, dar e de alta natura. Se spala ei pe ei insisi etnic, aducind masiv emigranti – forta de munca – pentru ca bastinasilor lor nu mai fac copiii pen’ca sunt scumpi la crestere. Indienii si islamicii toarna copii aici in Canada, in detrimentul albilor si crestinilor (asa vad eu subiectiv). Pacat ca nu se face un studiu, dar e de inteles, e foarte „sensitive” si ar sari in sus toti progresistii. Pe de alta parte rasa alba a perfectat aici ipocrizia si ascunsul dupa perdele de fum, iar politicienilor le e pur si simplu frica sa abordeze aceste subiecte. Mai bine isi vad de facut bani, nu?

    Apreciază

 5. Multumesc! Va doresc multa sanatate si sa aveti parte numai de bine!

  Trimis din Mail pentru Windows

  De la: ADRIAN NĂSTASE Trimis: vineri, 7 ianuarie 2022 13:34 Către: ituturici@yahoo.com Subiect: [New post] La multi ani de Sf. Ioan Botezatorul!

  Adrian Năstase posted: ” Va doresc tuturor celor care purtati numele Sf Ioan o zi minunata , pe care sa o petreceti alaturi de cei dragi! Si sper sa aveti forta de a gasi, asemeni Sf. Ioan Botezatorul, calea spre implinire si lumina. Exemplul Sf. Ioan, cel mai mare dintre pro”

  Apreciază

 6. Nici macar nemtii nu prea reusesc sa inteleaga relatia Germaniei cu Rusia, care depinde de multi factori, si mai ales, de cine e la butoane in Germania. Daca ministra de externe (de la Verzi) e impotriva North Stream 2 si foarte dura cu Rusia, Cancelarul Olaf Scholz e mult mai prietenos cu Putin si afirma in continuare ca este doar un „proiect de business”, desi il rid si curcile din Romania cu aceasta naivitate afisata, la limita prostiei. Ma rog, un mesaj pentru „uz intern”, adresindu-se la nivelul nemtilor.

  „Gurile rele”, dar mai profesioniste, afirma ca, in final, doamna Annalena Baerbock (Minstrul de Externe) va trebui sa faca ciocu’ mic si sa sa alinieze la ce vrea Cancelarul.

  Citind mai atent comunicatul Bundesnetzagentur despre aprobarea North Stream 2 realizezi ca nu este vorba despre un dezacord sau veto al Germaniei federale referitor la aprobarea North Stream 2, ci o pura chestiune tehnica de racordare la legislatia germana, care cere Nord Stream 2 AG – cu sediul la Zug, Elvetia – sa se confirmeze cu legislatia germana si ii da 4 luni sa o faca. Nici o problema aici, rusii isi vad de treaba si o sa multumeasca acesta cerinta.

  Germania va trebui sa se consulte cu Comisia Europeana, insa nu e obligata sa si implementeze ce va afirma Comisia.

  Banui ca Putin va reduce turatia militaroasa pina cind North Stream 2 va fi aprobata si va incepe sa curga gaz rusesc pe robinetele europene. UE nu prea are cum sa spuna „Nu” daca Germania spune „Da”. Banui ca nemtii vor continua cu vestitul lor pragmatism idilizat, care spune ca e doar un „business project”, nimic altceva. LOL!

  https://www.bundesnetzagentur.de/SharedDocs/Downloads/EN/BNetzA/PressSection/PressReleases/2021/20211116_NOS2.pdf?__blob=publicationFile&v=2

  Apreciază

  • Ca-ntotdeauna discutiile in contradictoriu duc la progres. Sa nu uitam ca “ora exacta” in Europa se da de ceva vreme de la Berlin, iar gongul de la Viena. Daca e asa, trebuie sa intelegem “meandrele” politicii externe si mai ales economice a puternicei zilei, „Matusa” si sa nu uitam ca “Ursul” tine cont de sugestiile “Matusei”. Adevarul este ca baietii de la est vor sa livreze gaze si alte alea Europei, insa Ea mandra nu si nu. Raman la parerea ca “fesul” economic este cel care primeaza si nu vad nimic rau in asta, altii de peste ape se uita chioras, vorbesc mult si fac putin pentru democratiile consolidate si mai ales pentru tinerele democratii (oare exista ?).
   Nu stiu cum va reactiona “seful ursilor”, insa cu certitudine “fesul” economic primeaza si-n taigaua siberiana si ceva mai la sud unde se dau lupte corp la corp, mor foarte multi nevinovati si excesiv de manipulati. Cred ca raspunsul va fi “Da” mai ales daca Matusa iese in prag cu mainile in solduri si va grai cu glas taios in ograda europeana “Ja”.

   Apreciază

   • Ai dreptate ca „fesul economic” primeaza insa exista exceptiil, anume cind „fesul” intra in conflict cu „valorile”. Occidentul da „sanctiuni” cind considera ca anumite „fesuri” incalca numitele „valori”. Ori rusii ce „valori” au? La ei doar gazul, iar „sanctiunile” lor sunt in mina nacialnik-ului de la robinetul cu gaz (si nu e aici vreun privat de la Gazprom). Omul cu mina pe robinetul cu gaz e la Politburo….
    Pina la urma e vorba de incredere, sau lipsa ei in contextul international creat de ambele parti. Nu o sa insist cine, gaina sau oul pentru ca eu am ceva concluzii destul de clare, istoric si dialectic vorbind :).
    Cu toata decaderea Occidentului (SUA si Europa), ele imi ramin preferabile unui diktat gazos rusesc.
    Nota: mi-as dori sa avem reconcilierepe pe toate dimensiunile cu rusii, dar ea trebuie sa vina mai ales de la ei. Daca amenintarile din ce in ce mai galagioase cu razboiul venite de la rusi sunt o invitatie la pace, atunci trebuie sa recunosc ca stilul rusesc de „reconciliere” ramine strain mie. Imi repugna propaganda pe care o fabrica intern, si cum isi mint grosolan poporul, inducind idea ca au un destin mesianic de a conduce lumea, dar fara merit.

    Apreciază

 7. @trexsr
  Sa nu exageram cu ura contra ursului din padurea siberiana, m-am cam lamurit in privinta „valorilor” occidentale, a democratiilor consolidate, ca sa nu mai vorbim de democratia aplicata cetatenilor de catre autoritatile canadiene si celor australiene. Sa nu uitam de inaintasii nostri, multe rude sau cunostinte au trecut in lumea celor drepti asteptand sa vina unchiul Sam, acum a venit si …nimic, numai bataie de joc. Pana la urma acest subiect este extrem de discutabil, iar in privinta „Notei” dvs. eu unul am mari rezerve si daca gandim prin instincte primare si nu extrem de limpede si printr-o diplomatie de inalt nivel (inexistenta in Romania) nu vom ajunge nicaieri.
  Ramane cum am stabilit, “ora exacta” in Europa se da de la Berlin, gongul de la Viena iar, clopotele se trag de la Moscova.

  Apreciază

  • @Anonim, nu am nici un fel de ura fata de rusi. Am resentimente pe baza istoriei poporului nostru si a suferintei lor sub Imperiul rusesc, prigoana lor. Ar trebui sa le aiba fiecare roman. Iarta, dar, „sa nu uiti Darie, sa nu uiti!”. Ei insa nu ne iarta, si ne pleznesc imediat cum pot.
   Noua romanilor nu ne-a fost mai bine sub URSS daca compari cu UE si NATO. Sigur, lucrurile sunt relative si foarte individualizate. Si cu bune si cu rele, foarte multe rele insa in comunism.
   Daca vrei sa iti clarifici mai bine opiniile, intreaba niste rusi ce cred ei despre Romania si romani.

   Apreciază

 8. @Anonim daca m-ai cunoaste ai realiza ca nu urasc nici un popor, si pe nimeni, nici un individ. Nici nu iubesc la gramada, dar am inima pentru romani si Romania, desi, la virsta mea pot separa neghina de grau, inclusiv la romani.
  Incerc sa fiu obiectiv, desi nu imi iese tot timpul. Am criticat multe aici din Canada pentru ca sa va informez ca nu exisya caini cu covrigi in coada. Dar am si laudat Canada, care inca e cu mult deasupra Romaniei, din multe puncte de vedere.
  Deci, incerc sa ramin echilibrat. Sigur ca vad si ororile americane din trecut, si razboaiele lor, ca si ale altora. Pina acum China pare mult mai pasnica decit Rusia si SUA in ce priveste uzul razboiului ca arma strategica. China are modelul sau international, si reputatia sa, buna sau rea, mai ales de3 cind cu pandemia, poate pe drept, poate pe nedrept. Dar China si SUA sunt inca foarte interdependente, si un razboi intre ele nu are sens pentru nici unul.
  Ma nelinisteste ca Rusia vrea sa negocieze doar cu SUA, si se pare ca i-a reusit pina acum, pentru ca nu am vazut oficial vreun om de stat din Romania sau Polonia la masa de negocieri. Mai mult, oamenii nostri de stat nu ne spun nimic despre aceste negocieri, si par ca lasa soarta Romaniei din nou in mina marilor puteri.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.