A murit Victor Socaciu

A murit un artist din comuna Cornu. Timp de 50 de ani ne-a umplut inimile de bucuria versurilor si muzicii lui. Pentru o vreme a fost si in politica. Mi-l aduc aminte de la sedintele departamentelor partidului, unde se ocupa de politici culturale. A fost si parlamentar si consul la Montreal. Cu o viata personala destul de agitata.

Un om frumos si bun, cu multe realizari dar si cateva esecuri. Se retrasese la Cornu. M-a vizitat de mai multe ori. Ultima data, si-a uitat la mine ochelarii de soare. Am tot asteptat sa-i inapoiez. Ii vad adeseori cand deschid un dulap din birou – simbol al unor promisiuni nerealizate.

Condoleante intregii familii!

7 gânduri despre “A murit Victor Socaciu

  1. A murit un mare creator ce a iubit muzica, oamenii si Romania. Adesea travaliul artistic impune rigori ce-i fac pe protagonisti sa nu fie intotdeauna la nivelul anumitor asteptari sociale, ei fiind aceia care platesc pretul dureros al departarii. Sa ni-l amintim ca pe un artist care nu si-a tradat vreodata menirea in lunga sa cariera. Un gand pios de recunostinta si regret al despartirii.

  2. Victor Socaciu, un „paunist” de frunte si patriot, ne-a incantat pana mai ieri cu muzica sa sensibila. Domnul sa-l calauzeasca in drumul ceresc si sa se alature cenaclului din Cer. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.
    Sincere condoleante familiei si apropiatilor.

  3. Dezorientaţi şi fără argumente, globaliştii testează tactica tergiversării: Joseph Biden va discuta joi telefonic cu Vladimir Putin pentru a lungi negocierile în cât mai multe runde posibil, de “viitoare contacte diplomatice”

    Unica realitate politico-militara cu adevarat primejdioasa si inacceptabila privind Ucraina si Europa de Est, total imputabila Statelor Unite si Aliantei Nord-Atlantice, este expansiunea globalista, care a ajuns sa ameninte frontierele Rusiei si Comunitatii Statelor Independente (CSI).

    Acest adevar gol-golut ii expune pe globalisti oprobriului mondial. El evoca, in acelasi timp, extrem de alarmant, reluarea de catre globalisti a planurilor naziste de a face din Ucraina o colonie si o baza de atacare a Rusiei. SUA nu au niciun argument si nicio scuza, nicio poveste “diplomatica” nu poate schimba faptul ca sunt la granitele Rusiei.

    Neindoielnic, este absolut inadmisibila orice “cale diplomatica” invocata de SUA care sa-i conserve statu-quo-ul expansiunii spre Est, sa-i prezerve pozitiile militare avansate pana in pragul Rusiei. O “diplomatie” a statu-quo-ului este un nonsens.

    Absurditatea “caii diplomatice” de a mentine statu-quo-ul expansiunii globaliste este cu atat mai mare cu cat globalistii si-au incalcat toate promisiunile facute fostei URSS ca nu se vor extinde in Europa de Est si in spatiul postsovietic. Ea este denuntata si de confirmarea naturii expansive a globalismului post razboi rece, prin razboaie in Afganistan, Irak, Siria si expansiuni in teritorii est-europene.

    Convorbirea telefonica de joi dintre presedintii american Joe Biden si rus Vladimir Putin, aranjata de Casa Alba pentru a discuta despre “viitoarele contacte diplomatice cu Rusia”, este in mod clar un recurs globalist la tactica tergiversarii, de a lungi negocierile in cat mai multe runde posibil.

    Aflati cu spatele la zid, globalistii vor sa castige timp si sa-si inghete pozitiile din teren, cu speranta ca avantajul strategic al Rusiei se va diminua sau pierde in timp, un lucru posibil cand nu se exploateaza fereastra de oportunitate.

    Dar avantajul strategic al Rusiei este absolut pentru multa vreme, pe de o parte, iar securitatea Rusiei nu este sub niciun motiv negociabila diplomatic, pe de alta parte.

    Singura sansa rezonabila a Statelor Unite, pentru a nu-si compromite replierea in regiunea India-Pacific, fara de care se poate spune adio globalismului, cum s-a spus hitlerismului, este de a se retrage pe pozitiile din 1991.

    Altfel, Rusia este in totalitate indreptatita la reactii preventive de securitate, mai ales ca razboiul preventiv a fost o inventie a SUA, care, de ce nu?, i se poate intoarce impotriva. Sa ne amintim, doar printr-o reactie rusa de proportii hitleristii au fost scosi din barlog si din istorie.

  4. […] Un om frumos și bun, cu multe realizări, dar și câteva eșecuri. Se retrăsese la Cornu. M-a vizitat de mai multe ori. Ultima dată, și-a uitat la mine ochelarii de soare. Am tot așteptat să-i înapoiez. Îi văd adeseori când deschid un dulap din birou – simbol al unor promisiuni nerealizate. Condoleanțe întregii familii!", a scris Adrian Năstase pe blogul său. […]

Lasă un răspuns