A murit Lucian Avramescu

A murit scriitorul si jurnalistul Lucian Avramescu. O mare personalitate culturală. Un vechi prieten.

Mi-l aduc aminte cu vorba caldă, cu linistea pe care ne-o transmitea. Ne-am intalnit in atatea locuri – in biroul de la A.M.Press, la lansări de carte (ale mele sau ale lui), la Gaudeamus, la Mizil (unde a citit din poeziile sale). Ne-am intalnit la expozitii (Apostu, Marian Avramescu), iubind arta si oamenii de artă.

Am fost la el acasă, la Sangeru, in 2009, cand eram deputat de Mizil. Imi promisese două din pietrele lui celebre, culese din gospodăriile din jur. Nu am mai reusit să ajung acolo. Vorbeam din cand in cand la telefon, comentand, din tribună, viata politică.

Era un om bun, civilizat, plin de umor, dar capabil de vorbă tăioasă.

In timp ce scriu aceste cuvinte, ascult o melodie scrisă pe textul poeziei sale, „Bună seara, iubito”, si-mi sterg o lacrimă in amintirea lui.

Si transmit gandurile mele de compasiune familiei sale.

.

5 gânduri despre “A murit Lucian Avramescu

  1. L am cunoscut putin dupa ceea ce unii se incapataneaza inca sa numeasca revolutie Cat timp cineva, indiferent cine va rasfoi una din cartile lui,el.Lucian Avramescu va dainui, va ramane cu noi
    Sincere condoleante

  2. Am aflat ieri pe cand zapam pe tv. Un scriitor si jurnalist cu vorba calda, inspirand liniste si caldura sufleteasca si totodata cu un verb taios. Raman poeziile sale si articolele jurnalistice si celebra poezie „Buna seara, iubito” transpusa pe note muzicale intr-o interpretare la fel de celebra.
    Domnul sa-i lumineze calea in lungul drum ceresc, iar familiei indoliate si apropiatilor, Sincere Condoleante.

Lasă un răspuns