19 gânduri despre “Podcast cu Damian Draghici

  1. Acesta este domnul prof. univ. dr. Adrian Năstase! De aceea în consider liderul intelectualității din România. Această competență a deranjat Europa, deranja prin erudiție și expertiză politică, l-au „promovat” pe șmenarul de Băsescu, care era sluga ocultei europene. România a pierdut mult. Dovada, starea jalnică de astăzi.

    • Acesta este purul adevăr! Să luptam pentru binele României! Da facem reparația cuvenita, să ne trezim ” din somnul cel de moarte în care ne- adormiră barbarii de tirani”! Este o binecuvântare pentru România, că un asemenea om a fost odrăslit pe pământ românesc, din vita de eroi!

  2. Superba postarea, interviul acordat marelui naist, muzician, Damian Draghici, acesta in incheierea podcastului oferindu-va o mostra de virtuozitate. A fost o incantare sa urmaresc o intalnire intre doua personalitati de mare anvergura, un interviu al Omului, eruditului om politic, Adrian Nastase si recomand cu mare caldura tuturor potentatilor politici de azi, sa urmareasca emisiunea (cu creionul si o hartie in mana) .
    Raman la parerea ca Romania a pierdut si pierde de cand nu mai sunteti la „butoanele” tarii si din pacate in actuala conjunctura politica nu se vede „luminita de la capatul tunelului.”

    • Ne surprindeți numai cu lucruri frumoase! Sunteți un om frumos, din toate punctele de vedere! E vremea! Neamul românesc are nevoie de dumneavoastră!

  3. Frumis își și relaxant acest podcast, devine și mai atractivă perspectiva de a vă citi, cândva, memoriile.
    Da, ați excelat la capitolul inițiere de proiecte.
    Din păcate, ați ratat proiectul cel mai important, școala de politicieni.
    Singurele speranțe pentru o altfel de politică rămân tot copiii dvs, în măsura în care vor dori să se lanseze în această aventură.
    O revelație pentru mine, domnul Damian Drăghici, despre care știam foarte puțin.
    De asemeni, este fascinant să constați cum poate apropia muzica lui Wagner, peste timp, oameni cu caractere și destine atât de diferite. Din fericire, dvs ați reușit să-l stăpâniți pe eroicul și miticul Wagner și nu el pe dvs..

  4. FITI BINECUVANTAT !
    „Ferice de omul care gaseste intelepciunea, si de omul care capata pricepere ! (proverbe 3:13)
    Cine capata intelepciune,isi iubeste sufletul;cine pastreaza priceperea,gaseste fericirea.(proverbe 19:8)
    Ceeace face farmecul unui om este bunatatea lui;si mai mult pretuieste un sarac decat un mincinos.-(proverbe 19:22)”

    Va multumesc mult pentru acest minunat Podcast cu Damian Draghici.

  5. Disproporţionare a influenţei globaliste: Bicefalia Regatului Unit, Casa Regală Windsor-Guvernul Boris Johnson, prezentă la summitul G20 de la Roma

    Clarence House, o replica politica britanica a White House americane, a informat, sambata, ca Prinţul Charles, mostenitor al Coroanei Regatului Unit, se va alătura liderilor lumii la summitul G20 de la Roma, din acest weekend.

    Termenul de “alaturare” este utilizat cu o conotatie de diplomatie voit abila, de acoperire sau atenuare a faptului neobisnuit ca Regatul Unit va avea o reprezentare disproportionata la summitul G20, de catre bicefalia Casa Regala Windsor-Guvernul Boris Johnson. Este peste standardul sef de stat sau de guvern. Printul mostenitor Charles este de facto din prima categorie de lideri, regina nemaiputand sa-si indeplineasca atributiile, din cauza bolii si varstei inaintate. Tot el va tine si discursul inaugural la summitul climatic de la Glasgow.

    Aceasta participare, de influenta disproportionata, este vizibil in linia Planului Kushner (Jared Kushner, ginerele şi fost consilier al ex-preşedintelui american Donald Trump) sau, o denumire alternativa, a Tezelor din 11 Octombrie 2021 de la Ierusalim – directii decise de lideri evrei din Israel si SUA -, privind cresterea influentei Globalistilor, care tinteste lideri nationali si natiuni, organizatii si evenimente internationale, opinia publica mondiala, alte entitati si manifestari, pentru controlul mental si ideologic.

    Summitul G20 de la Roma este precursor tematic al summitului climatic COP26 de la Glasgow, care incepe luni, din care Globalistii vor sa faca un tumult de propaganda, care sa-i readuca in centrul scenei globale, pentru a o lua in stapanire si a-si impune deciziile unilateraliste. Tinta Inselatorilor, care incalca in ascuns toate regulile, este de a-si gonfla statura pe seama inghetarii cresterii Natiunilor emergente, care se vor baza mult timp pe energia carbonica.

    Premierul britanic Boris Johnson a facut, vineri, deliciul satiric al liderilor mondiali, cand a spus, agitatoric, ca acestia „trebuie să acționeze direct și rapid” împotriva schimbărilor climatice, altfel „civilizația se poate prăbuși asemenea Imperiului Roman antic dacă nu sunt luate măsuri”. Ironia caustica cu care a fost primita “avertizarea” apocaliptica a lui Boris Johnson, care plesneste de aroganta ca manipularea Globalista este atotputernica si infailibila, se datoreaza compararii gresite a civilizatiei cu un imperiu. Unicul imperiu care supravietuieste este Imperiul Britanic, care inca tine in tentaculele sale 53 de Natiuni, sclave “benevole” in Commonwealth. Retorica primului ministru al acestui Imperiu este la fel de nepotrivita ca a vorbi de franghie in casa spanzuratului. Preluand sarcina de sporire a presiunii influentei Globaliste asupra Natiunilor, si printul Charles i-a avertizat deja pe liderii lumii care se îndreaptă spre COP26 că se aşteaptă de la ei „acţiuni concrete”.

    • China deține deja 50% din parcul mondial de automobile electrice.
      Europa vrea energie verde, dar se sufocă (economic) fără gaz metan.
      Dacă ar arde tonurile de hotărâri și directive inutile, probabil vreo șase luni confortul termic european ar putea fi in bună măsură asigurat. (Z)
      În timp ce globaliștii produc vorbe goale și propagandă, Națiunile mari își văd de treabă și fac ce trebuie.

    • Ntz…

      Unicul imperiu care , de 2500 de ani supravietuieste tuturor vicistitudinilor istoriri este Imperiul Celest.

      Restu … umbre de lampion ….. chinezesc!

      (acum 2000 ani oikouménē era impartita intre 4 imperii , centre de civilizatie.
      La Vest – al mai recent si mai „dinamic”, cel Roman care fagocitase mai vechiul Egipt ….
      La „centru” cel Persan
      La est cel Indian
      Si se uazea ca ar fi niste „chitai” mai la est .. aia de la care venea matasea …

      Imperiul Roman din „dinamism” a intrat in santul istoriei si a ajuns in N muzee.
      Imperiul Persan .. jigarit, lovit de tignafes , incearca cumva sa … sa ce?
      Cel Indian …. ?

      Imperiul Celest .. mereu acelasi .. cu mici schimbari cosmetice curat la même Jeannette autrement coiffée
      Aia care pot demonstra ca au 2.500 de ani de conducere … birocratica!!! [Daca Imperiul Romana .. ar fi avaut o evolutie similara …. atunci de la Marea Irlandei pana la Odesa si la est de Damasc … aceleassi legi, aceliasi cultura samd])

  6. off topic
    Europarlamentari si europarlamentari romani, unii tac si iau indemnizatii babane, iar altii vorbesc in interesul cetatenilor Romaniei, Chris Terhes o figura noua si impetuoasa a politicii romanesti la U.E. . Pacat ca PSD a pierdut sau a indepartat un asemenea om.
    Din pacate „democratii” de la UE au sters alocutiunea acestuia din 30.10.2021 de pe retelele de socializare si nu numai, nu pierdeti ocazia vizionarii daca aveti posibilitatea.

  7. Doresc sa mai adaog, ca sunt cuprins de o parere de rau ca dl. Damian Draghici nu mai este implicat in politica mare, ar fi avut multe de spus si facut.

  8. Super tarafu’ 🙂 Gazda seaman cu un bun prieten al meu roman, inclusiv la voce.
    Eu sunt mare fan al acestui tip de istorisiri, de vieti si destine, de lumini printre umbre. Exista un anumit mister al vietii pe care societatea consumerist-progresista il ignora cu desavirsire. Sarbatorim „ororile” de Halloween. De gustibus, dar eu nu servesc!
    L-am ascultat acum si pe Academicianul Teodorescu, un alt mare intelectual al Romaniei vorbind de Antim (si biserica Antim), si istoria lui Antim, venit din Georgia, si contributia lui imensa la cultura romaneasca de pe vremea Brancoveanu. Ma fascineaza aceste istorii personale exceptionale.
    Desi suntem genenatii diferite, exista niste legaturi invizibile intre noi. Eu am studiat pianul citiva ani la Moscova cind eram copil, cu o profesoara excelenta (Muza Nikolaevna imi amintesc numele, predestinat). Imi amintesc ca tata reusise sa cumpere un casetofon de la un diplomat japonez (Sony!), si primise si citeva casete cu The Doors, Jimmy Hendrix, Janis Joplin si altii. Muzica aceia m-a vrajit, pur si simplu m-a acaparat. Comunismul a incetat sa mai aibe sens pentru mine chiar de mic, si chiar de la Moscova. Veneam in Romania in fiecare an, vara, si aici era deja partial Vest fata de URSS. Gaseam „ciunga” chinezeasca (din care dadeam si unor copii rusi ), cofetarii pline de prajituri (rusii nu aveau cofetarii pe atunci), CICO si Pepsi. Recunosc ca aveau si rusii niste bauturi tonice bune, una se numea Baikal, cu un gust deosebit. Bucataria lor insa era foarte saraca fata de ce se minca si bea in Romania. Cind treceam granita la Ungheni (si ne ridicau cu vagonul de pe sinele rusesti pe sinele romanesti) cintam de fericire. Granicerii romani erau mult mai simpatici decit rusii, care pareau niste brute.
    Scuze, cineva a deschis aici borcanul cu amintiri…

  9. Mi-a placut discutia asta relaxata si foarte personala.
    „Formulele centralizate” lucreaza cel mai bine in ce priveste resursele umane care formeaza „elita” politico-administrativa a unui stat, iar rolul statului este decisiv in a colecta „creierele”. SUA si Canada au experienta vasta in domeniu.
    Despre idiotii care cresc precum buruienile: sigur ca de ele greu se mai vad virfurile. Problema e cine le lasa sa creasca necontrolat si daca li se aplica ceva chimicale. Cine mai are timp si energie sa le scoata cu radacini cu tot? Ar necesita tot un plan sponsorizat de stat.
    Am descoperit ca exista si o „idiotenie poleita”, cu pretentii de flori de camp, adica „ce rari suntem noi”. Aceasta „clasa” densa totusi de idioti, evident lipsita de cultura, si crescuta „la repede”, la microwave, te conduc, si te invata ei ce inseamna toleranta, ce e bine, ce e rau, si ce insiruire de cuvinte trebuie sa scoti pe nas. Cea mai mare „calitate” a lor este ca sunt uleiosi, si intotdeauna ajung in topul paharului. Cine schimba paharul pare ca e multumit…

  10. Wow, naiul de la sfarsit, mi s-a facut pielea gaina. Dor romanesc pur.
    Pe unii ii cistigi cu o vorba (diplomatii si oamenii de cultura stiu), pe altii cu un nai. Superb!

  11. Amuzanti ….

    Dumitru Dragomir „Tot aud că unii nu se vaccinează că nu știu ce conține vaccinul. Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Ei spun că nu știu ce conține vaccinul … Păi, când beau cola, știu ce conține?

    Gabriel Diaconu, medic psihiatru „ Nimeni n-a citit vreodată prospectul unei sticle de trascău, dar nu, noi nu ne vacccinăm

  12. Tara arde si Iohannis se piaptana la ONU. A murit un roman la fiecare doua minute, dar Iohannis tine sa isi exprime acordul cu globalistii la ONU despre schimbarile climatice.
    Aflam „noutati”, anume ca „Nu exista o solutie magica impotriva schimbarilor climatice”. Harry Potter, where are you??
    Mai aflam ca Romania, ea de la sine putere si nesilita de nimeni, a fost o campioana la reducerea emisiilor pe cap de locuitor, si ca e lider global. Cred ca tot despre minuni trebuie sa vorbim, pentru ca Romania apare in alte statistici ca este cea mai poluanta in Europa din cauza masinilor second hand si a gunoaielor (bastinase sau importate).
    Intrebarea este: cu ce costuri si cine plateste aceste ambitii ale globalistilor? Pina la urma, romanii au platit, aia saraci, minerii si altii, fortati sa emigreze tot de ai nostri, care vroiau sa arate muschi in exterior. Tot romanii platesc costul unei „reforme” prost facute, anume liberalizarea preturilor la energie elecgtrica, ceea ce practic inseamna preturi mult mai mari fara efecte benefice pentru cetatean, intr-o tara care dupa 30 ani nu a reusit sa se retehnologizeze, si face apa calda tot pe centralele lui Ceausescu, cu tevi de apa si canalizare tot din era comunista.
    Daca tot faci „reforma” fa-o cu cap, si daca te obligi ca stat la ceva, gindeste inainte sa deschizi gura!

    „Din 1989 până în 2019, emisiile de gaze cu efect de seră ale României au scăzut cu 64%. Avem una dintre cele mai scăzute rate de emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Între 1990 și 2019, România și-a redus și intensitatea emisiilor de CO2 pe unitatea de PIB cu 77%, o rată mai mare decât dublul mediei globale. Suntem angajați să facem și mai mult! „

    https://www.mediafax.ro/politic/iohannis-nu-exista-o-solutie-magica-impotriva-schimbarilor-climatice-20325035

Lasă un răspuns