Ioana Ene Dogioiu, „Klaus Iohannis ar trebui suspendat si demis”

„Klaus Iohannis ar trebui suspendat și demis…ele este principalul vinovat pentru drama actuală.

(…) În vremea lui Dragnea protestele erau despre teme de principiu, justiție, integritate, acum ele vor fi despre foame, frig și moarte, ca în decembrie 1989.

Victor Ponta a demisionat și a fost pus la zidul inframiei pentru moartea teribilă a 60 de oameni. Acum mor 300-400 de oameni pe zi doar de Covid și premierul vinovat nu numai că nu demisionează, dar grija este ca plecarea sa să afecteze cât mai puțin orgoliul propriu, al partidului și mai ales al președintelui.

Principalul vinovat pentru drama actuală este Klaus Iohannis. El a refuzat anticipatele când era locul lor, după Guvernul Dăncilă, el a vrut acel guvern minoritar foarte slab, el l-a împins pe Cîțu în față ca să scape de Orban și pentru acest obiectiv a târât partidul în congresul înfiorător, acestui obiectiv a subordonat întreaga guvernare a României, din cauza acestui obiectiv a ratat vaccinarea, pregătirea valului 4 și orice măsură necesară, dar impopulară.

Klaus Iohannis a dat soarta țării pe mâna unor maimuțoi ridicoli doar pe criterii de obediență. Iar acum îi refuză României un guvern care să încerce în primul rând recâștigarea încrederii fără de care nu se poate face nimic.

A făcut o propunere de premier despre care știa că nu are nicio șansă, de aceea, neconstituțională, ca să pedepsească USR și să se distreze puțin. Lasă capetele umflate pe care le-a promovat la vârful PNL să recite punctaje ridicole și să jignească până și inteligențele cele mai modeste, să scuipe între ochi un popor care le plătește lefurile, mașinile, secretarele.

Vîlceanu, Cîțu și alte creaturi bizare sunt produsele lui politice, pe care le decontează 100% cu toate inepțiile lor.

Când ar fi trebuit să nu intervină, de exemplu, în alegerea președintelui PNL, a făcut-o fără rezerve. Când ar trebui să intervină pentru a-l da jos pe Cîțu de la volanul Guvernului și a stabili un premier liberal, decent și credibil, care să refacă guvernarea, se uită superior, considerând că oricum până la alegerile din 2024 mai e vreme destulă și poporul tâmp va uita.

Ce-i drept, a uitat ce a făcut el cu LCK, cu desemnarea premierului Dăncilă și altele, așa că l-a votat. De ce ar crede că acum ar fi altfel?

Cinic, incapabil să-și înțeleagă misiunea, dl Iohannis se comportă complet iresponsabil, strict în interes propriu și pentru a-și satisface imensul ego, indiferent de costuri în traume, morți, nenorociri.

Poporul acesta nu mai are niciun motiv să-i plătească salariul și privilegiile, paltonul și crosa de golf. Dl Iohannis ar trebui suspendat și demis”.

31 de gânduri despre “Ioana Ene Dogioiu, „Klaus Iohannis ar trebui suspendat si demis”

  1. Absolut de acord!Ne invârtim in jurul analizelor politice si economice savante…dar asta este concluzia corectá si logicá.Doar cá mai trebuie sá vrea si Bruxelles deoarece dupá Básescu al doilea mandat(inclusiv)NU MAI SUNT ALEGERILE LIBERE in România.
    Restul e can-can.

  2. Se misca astrele! Aripa securitatii care comanda articolele doamnei Dogioiu a dat ordin să schimbe direcția critica din articole. Aceasta doamna a uitat ce a scris pana în prezent. Sustine că tot ce a produs scris vs Dragnea & comp au fost niste opinii reprezentând principii. Oare așa să fie? A parcurs doamna cu pricina drumul Damascului ? A visat un armăsar?
    Articolul în totalitatea lui este bine articulat și dincolo de aluzii este primul pas care îl face autoarea în lumea realității. Să vedem cât de puternic este ordinul pe unitate!

  3. Parca nici n-ar fi contribuit din plin la alegerea lui KJ! Ma intreb daca scrie din convingere sau asa i se dicteaza? C

  4. Absolut de acord!Ne invârtim in jurul analizelor politice si economice savante…dar asta este concluzia corectá si logicá.Doar cá mai trebuie sá vrea si Bruxelles deoarece dupá Básescu al doilea mandat(inclusiv)NU MAI SUNT ALEGERILE LIBERE in România.
    Restul e can-can.

  5. Tital adevarat si dramatic. Ce s-a intamplat, totusi, cu Dogioiu, parca nu este ea?

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    > Pe 16 oct. 2021, la 11:24, ADRIAN NĂSTASE a scris: > >  >

  6. Ar trebui. Ar trebui multe. Dar voi, liderii cărora le-a păsat de România, ați scăpat frâiele și i-ați lăsat pe ăștia sa acapareze întreg statul român. Voi ați avut posibilitatea sa duceți țara pe un drum al normalității, dar nu ați fost suficient de abili. Voi ați fost timizi, voi ați crezut ca puteți doar semăna și construi, fără sa luați în seama coropisnitele care va distrugeau culturile. Spunea cineva, că pentru a fi mielul care ești, trebuie mai întâi sa fii leu. Voi ați fost miei de la început până la sfârșit și de aia ați ajuns la tăiere. Voi i-ați lăsat pe trădătorii de țară sa distrugă tot și să vă pună cuțitul la gât. Eu va dau un sfat domnule Năstase. Poate mai există speranță pentru România. Nu știu, nu sunt sigur. Mergeți și faceți ceva, cu toate riscurile. Familia e bine, copiii sunt aranjați, de ce va mai temeți? Mergeți și fiți leu înainte sa fiți comemorat ca miel. Poate mai există o șansă.

  7. Din păcate poporul primește ceea ce a votat. Nu vrem să fim independent, nu dorim salarii decente, nu dorim să fim competitivi și să ne păstrăm avutiile, nu vrem justiție… Dar, vrem neapărat să fim slugi, mâncăm gunoaie, să fim niște zombii, să fim realizat și să domnească rever statul de drepti!!
    !

  8. CORECT TREBUIE SUISPENDAT URGENT CA ESTE UN NEIICA NIMENI CARE SE PLIMBA CU AVIONUL PRIVAT PE  BANII ROMINILOR,  IAR ARATAREA DE SUPERMAN BETIVUL PUSCARIAS CATELUSUL CUTU A IESIT ACUM SI A SPUS CA TOTUL MERGE F BINE,ECONOMIA DUDUIE SI SUNTEM SINGURA TARA DIN EUROPA CARE AVEM CRESTERE ECONOMICA.  OAMENI BUNI ACEASTA ARATARE ESTE INTREAGA LA MINTE ? JOS CU NENOROCITII CARE NE CONDUC CA NEA DUS LA SA;PA DE LEMN JIGODIILEEEEEEEEEEE IN FRUNTE CU HOTUL  DE CASE CARE ARE DE DAT LA STAT 100000 DE EURO SI SE FACE CA POUA.  DACA ERA ORICARE ALT ROMAN ANAF-UL II FACEA POPRIRE PE VENIT SI NE LASA MURITORI DE FOAME DAR PE EL NU. OAMENI BUNI IN CE TARA TRAIM CU ASA NEMERNICI ;LA CONDUCERE?  JOS CU EI URGENT PINA NU NE OMOARAAAAAAAAAA

  9. Citesc, ma frec la ochi…ceva nu se leaga… Cum adica? Forrrrrrga, Dogioaica, membra a vestitului pluton de executie basist (dimpreuna cu – evident- madam Culcer si descoperitu’/acoperitu’/recuperatu’ turcescu) tocmai Forrrrrga sa l vrea pe Cuierul cotrocean suspendat? Sunt ordine noi pe UM presa….ziceti si prostimii ce si cum, alde turcescu/forga/andronic et ejustem farinae?

    PS- Decat sa mi câştig banii, asa cum au facut lichelele astea pomenite mai sus, intai pupându-l in dos pe basescu, apoi legandu se cu lanturi pe viata…mai bine lipsa!

  10. Doamna jurnalista sufera dupa LCK. O informez ca daca putea ,dl Presedinte n-o demitea dar Profesorul TT a condus atat de bine miscarile incat l-a obligat sa respecte Constitutia. Pe doamna ziarista nu o intereseaza ce prevede Constitutia decat daca ii slujeste intereselor dumneaei. Pe mine nu ma poate influenta nici o argumentatie a dumneaei fiindca mereu ma voi gandi ca se ascunde ceva in spatele acesteia.

  11. Stimate Domnule Prim-ministru, Adrian Nastase, aveti dreptate cu suspendarea si demiterea generalului facut de Dl. Orban, dar cine sa-l suspende si demita? PSD-ul este foarte slab si nu are conducatori de isprava! Cine ar fi ridicat capul, imediat era retezat de inculti, incultii s-au inmultit si tin cu dintii intre ei pentru functiile castigate prin minciuni, iar lumea nu i-au cunoscut ce hram poarta. A ramas doar AUR, buturuga mica, sa rastoarne CARUL MARE, ori aceasta treaba este imposibil de realizat. Cu galustele din gura lui Ciolacu si scremutul a doua trei cuvinte din gura lui….ala din Slatina!
    Cu asemenea oameni nu se poate conduce o tara, ei nu sunt in stare sa-si conduca averile si familiile, dara-mi-te o țara!!! Mult noroc si sanatate s-aveți! M.M.

  12. E disperare si ingrijorare la fel ca in 1989, dar contextul extern, spre norocul lui Iohannis si ne-norocul nostru, nu e acelasi. Oricum nu mai avem nevoie de o noua revolutie cu distrugeri si pagube „colaterale” enorme. Uneori e bine sa crezi in miracole!

  13. S o credem pe Ioana Ene Dogioiu in ceea ce ne spune? Si a schimbat taraba de unde ne vinde zoaiele, nu mai e pe ziare.com unde era mereu cu placutele suedeze in gura si peeseedee in pix. Ii lingea semintele lui KWJ sa i creasca copii liberali sa ajunga la guvernare. Pt ea USR ul era compus numai din copii minune. I a sustinut pe toti supermenii liberali si toti adiminunații useristi. Si dintr o data il vrea pe plavan suspendat si demis. Cred ca are un atac de apoplexie! Ori simte ca sandramaua Treicoceni KWJ se prabuseste si cei care au pus umarul la realizarea acestei nenorociri prin care trece România sub conducerea acestori impostori vor fi pedepsiti. Sper ca de aceasta data, românii sa nu i ierte. Sustin cu tarie suspendarea si demiterea lui KWJ dar demersul Ioanei Ene Dogioiu este doar o prefecatorie sinistra.

  14. Dnă Dogioiu, bine că vă trezirăți, numai că ce folos. Oricine ar veni ce ar mai putea să facă fără multele resurse prăpădite/înstrăinate de toate celelalte guvernări, fără o idee clară, realistă despre cum ar putea salva țara din încorsetarea barbară a UE, a NATO (alte opțiuni?) și a altor ,,parteneri,, vestici, că de alt punct cardinal nu ni se permite? Liniștiți-vă, nu cer ieșirea mâine din zisele corzi, dar s-ar putea încerca ceva de genul polonezilor (chestia cu prioritatea dreptului intern față de cel comunitar e foarte tare!) și ungurilor, dacă am avea patrioți cu adevărat nu numai la televizor, și anume ,,pas cu pas,, cum zice împodobitul cotrocean cu multe tinichele ale Vestului cu false semnificații. Adică, la ce drac de spirit european ar putea trimite ,,Carol cel Mare,, par examplu, carele, știți bine, și-a tocit barda tăind cu spor la ioropoenii nesupuși, între care și saxonii. Dilema dvs mi se pare f simplistă, nu numai regimul JohanNIX este în haos și dezastru (fără între!), ci România și s-ar putea ajunge chiar la apocalipsă, dacă, așa cum tot mai mulți economiști pe bune avertizează, se va prăvăli peste întreaga lume criza financiară globală. Atunci pe cine mai demitem? N-o să vă placă dar v-o spun: capitalismul se va demite aproape singur (nu chiar, o să pun și eu umărul), pentru că își va anula orice rațiune de a mai fi. Nu vă speriați, comunismul care n-a fost va rămâne o utopie! Dar și capitalismul trebuie să aibă un sfârșit, încât zic precum Cato cel Bătrân:,, Ceterum censeo capitalismul esse delendam,, Trăiască nația, vorba lui Eminescu.

  15. Pe vremea când Electronul Vagabond nu era Premier interimar, fugea de presă și nu informa poporul de ceea ce pune la cale cu banii din buget și cu cei împrumutați. Acum, zilnic, face conferințe de presă și ne aduce la cunoștință marele sale realizări și cum populația țării, de dragul căreia se sacrifică, rămânând la guvernare în aceste vremuri grele, se lasă manipulată de răuvoitori.
    Așadar, ieri, ne-a dat trei informații îmbucurătoare pentru poporul, pe care el îl manipulează și pe care-l ia de prost:
    1. ,,Creșterea negativă este stabilă”, de aceea avem o creștere economică și în câțiva ani, România, datorită politicii sale economico-financiară, va avea cea mai puternică economie din Europa.
    2. Deficitul bugetar va ajunge la zero.
    3. În decembrie ( nu ne-a spus și anul) vom asista la scăderea prețurilor.
    Bravo, Câțule ești, într-adevăr, un Superman!
    Tot ieri, am citit, cuvântarea lui Putin în Duma Rusiei. Probabil, această cuvântare va revolta lumea democratică dar Putin nu a spus altceva decât ceea ce înseamnă principiile de bază ale unui stat național și suveran. Cu alte cuvinte, a atenționat minoritățile că singura limbă oficială în Rusia este limba rusă și singurele legi valabile sunt legile statului, nu Șaria. Cine vrea să se stabilească în Rusia trebuie să știe acest lucru și că ei au nevoie de Rusia, nu Rusia de ei. Rusia va dăinuii cu limba și cultura sa și nu va fi un stat mort, cum devin SUA, Olanda, Franța, Anglia. Deocamdată, nu am văzut nicio reacție internațională.
    Între timp, în România oamenii moi de covid, atât cei vaccinați cât și cei nevaccinați, dar lor nu le pasă. Toți sunt de vină, numai cei care au încurajat relaxarea, aprobând desfășurarea unor evenimente cu mii de participanți, nu sunt de vină. Nu este de vină nici Guvernul, care s-a relaxat și el pe timpul verii, și nu a făcut nimic pentru redotarea spitalelor, pentru crearea unui stoc de medicamente, pentru pregătirea școlilor, în contextul pandemiei. Singura lor măsură a fost amenințarea cadrelor medicale și celor din învățământ cu desfacerea contractului de muncă, dacă nu se vaccinează, ca și cum am avea un surplus de personal.

  16. Doamnă Ioana Ene Dogioiu, sunt de acord cu dvs, dar cum procedăm ?
    Pe domnul Ciolacu nu-l întreb, pentru că va ridica din umeri mai mult ca sigur…

  17. Păi așa deodată…. s a luminat,doamna??? Sau nu a mai primit tainul??? A uitat celebra ” a trebuit să moară oameni!!!”???? Îmi pare rău, dar trebui să spun… mi e scârbă!!!

  18. Productia de autovehicule risca sa se mute din Romania in Africa, in tari ca Maroc, Tunisia etc, tari care sunt aproape de UE, si mai ieftine. Polonia nu va fi afectata, dar specialistii spun ca Romania si Bulgaria (cele doua codase ale UE) vor fi.

    „…”Some production, for example wiring and manual stuff, is moving away from Eastern Europe,” Leutert said. „But for [the Czech Republic], Slovakia and Poland there is no real problem, as they are highly skilled, well-established — the costs are still low, and they are close to the German and other European manufacturers.”

    „But Romania, Bulgaria and the Balkans could face trouble, given they tend to be less stable in terms of workforce than in North Africa. There is a high turnover of workers, and infrastructure is poor,” he added….”

    Evident, ma ingrijoreaza ca Romania pierde rapid teren, cu o economie deficienta si slab administrata de ani de zile. Culmea, de „specialistii” de la dreapta ideologica, ca PNL, USR. UDMR nu vad ce interes are ca Romania sa prospere mai mult decit Ungaria. Dar acesti conducatori de azi sunt total defazati, si incompetenti.

    https://www.dw.com/en/africa-begins-to-emerge-as-car-industry-hub/a-59500532

    • @trexsr:”Culmea, de “specialistii” de la dreapta ideologica, ca PNL, USR.”
      =======
      Eu chiar nu mai înțeleg cum este cu această „dreaptă ideologică” pe care o flutură toată lumea și în care este vârâtă cu ciubotele și USR.
      Ba aud că aceasta este „de dreapta”, ba că reprezintă „neomarxismul”.

      Că dacă ne uităm mai atent, vedem că USR și social democrații se ating binișor pe partea care poartă numele de progresism, despărțindu-se acolo unde începe socialul.
      Era cândva unul, Victor Ponta, progresist social-democrat.

      Cât despre PNL, se tot aud voci din interiorul partidului că linia lui Brătianu s-a pierdut.

      Deci, oameni buni, ce mai înseamnă stânga sau dreapta în România?

      Am vaga impresie că totul se reduce la PSD, de o parte și anti-PSD pe de altă parte.

      • Nu am enumerat special AUR pentru ca ei nu sunt progresisti si nici globalisti, desi sunt de dreapta. Spun ca USR si PNL sunt „progresiste” si „globaliste”, in ordinea asta, pentru ca USR e o creatie de laborator european, pentru a implementa in Romania orice de la Bruxelles, Paris, Berlin. De aici „emana” parfumul progresist, si neo-marxist, cu drepturi speciale pentru grupuri speciale, mixarea raselor si dorinta de a elimina biserica si scoate religia din cultura. Aici se vrea construit „omul nou”, care sustine spalat pe creier tot felul de aberatii, inclusiv renuntarea la combustibiulul traditional, desi inca nu exista alternative viabile, capabile sa inlocuiasca 100% la preturi comparabile.

        Despre PSD: nu mi se pare ca sunt „progresisti”. Cred ca sunt mai mult fricosi, sa nu apara in vreun fel care ar contrazice UE. In esenta lui, PSD este un partid cu origini nationaliste, venind din comunism incoace, si fugind mincind pamintul cind se afirma asta. Ar trebui sa nu le fie teama de realitate.

      • @trexsr: „Nu am enumerat AUR … deși sunt de dreapta”.
        ============
        Nu catalogarea partidelor am avut-o în vedere, ci redefinirea ideologiilor dreapta-stânga, ideologii care nu mai corespund noțiunilor tradiționale.

        Privit astfel, AUR nu este un partid de dreapta, un partid cu o gândire economică de dreapta.
        Intră, mai degrabă, în „clasa” creștin- democrată, deci cu tendințe de centru-stânga și naționaliste.
        Însăși discursul public, destul de strident, „facem totul pentru popor”, dar fără soluții pentru mediul de afaceri și economic, plasează AUR pe partea stânga a politicii.
        Discursul pro-familie, pro-națiune și pro- creștinism aduce AUR spre centru.

        PSD, prin încurajarea multiculturalismului în spațiul național, a aprobării măsurilor împotriva „încălzirii globale” cu prețul scumpirii vieții, prin susținerea „solidarității europene” în domeniul migrației (vezi Ponta), cu promovarea discursului „anti-discriminare” (ezită încă în susținerea LGBT), dovedește că încearcă să cocheteze cu linia progresistă.
        Măsurile sociale pe care le propune situează PSD-ul pe stânga.

        Deci, o alianță „de stânga” pare să fie plauzibilă între PSD și AUR.
        Alianța „progresistă” pare să fie naturală între PSD și USR.
        Opoziția ideologică, organică este între AUR și USR.
        Ce va alege PSD?

  19. Nu stiu cat de sincera este analiza d-nei Dogioiu, insa nimeni nu face o analiza profesionista, medicala asupra valului 4 din Romania si altor probleme apasatoare ale acestor zile. Am aflat deunazi, ca au iesit din „sistem” mai mult de 50.000 de oameni in principal oameni in varsta, pensionari, ca ne-au parasit din cauza COVID-ului sau a altor maladii ramane de vazut si studiat. Ca o constatare, se pare ca digitalizarea Romaniei joaca feste celor de la „sanatate” si nu numai, insa se pare ca foarte benefice pentru altii aceste date. Personal reusisem sa „digitalizez” (impreuna cu foarte multi colegi) o gramada de informatii, situatii, etc, iar cei care au beneficiat de ele erau extrem de multumiti si actionau ca atare.
    Mi se pare extrem de dubios acest haos in ceea ce priveste situatia statistica privitoare la pandemie si nu numai.

Lasă un răspuns