Ce bafta a avut Sarkozy ca nu l-a judecat Livia Stanciu!

Nikolas Sarkozy a fost acuzat ca a cheltuit o suma dubla, fata de cota legala, pentru campania electorala din 2012 (22,3 milioane de euro) si a fost condamnat la un an de inchisoare dar sentinta va fi executata sub un regim de supraveghere cu bratara electronica. Deci, de fapt, nu va ajunge la inchisoare.

M-am gandit ca fostul presedinte al Frantei a avut un mare noroc ca nu a fost judecat in Romania de completul condus de Livia Stanciu. Ar fi fost condamnat mult mai dur pe baza unor „rationamente logico-juridice” si fara probe directe.

Eu am fost mai putin „norocos” si am fost condamnat (in 2012!) in dosarul „afiselor electorale” la doi ani cu executare si la doi ani suplimentari de interzicere a drepturilor politice.

Concluzie: Statul de drept este mai riguros la noi in tara!

12 gânduri despre “Ce bafta a avut Sarkozy ca nu l-a judecat Livia Stanciu!

  1. Da, chiar ar fi interesant de stiut exact care a fost motivul, ca afisele nu prea suna a motiv de incarcerare pentru doi ani…. Cred ca au cautat prin manuale pana le-au rupt paginile, sa gaseasca ceva….

  2. CORECT D-LE NASTASE INSA DACA SI MACRON AVEA UN BASESCU SA-I DEA ORDINE PROCURORULUI (VEZI LA NOI LIVIA STANCIU ) ERA CU ANI GREI LA INCHISOARE.  VORBA  AIA  DIN POPOR  PROST SA FII NOROC SA AI .ESTE CAZUL LUI MACRON. DAR POATE LA MACRON NU SUNT TURNATORI LA PRESEDINTIE.

  3. Istoria e plina de exemple care arata ca „dreptatea” nu are mult de a face cu „justitia”.
    In ce priveste noua drama cu incendiul de la Spitalul din Constanta, am asistat la un atl spectacol penibil cu Raed Arafat. Toti se scuza, nu e treaba noastra, noi nu am primit, suntem curati, nu ne intrebati pe noi. Foarte, foarte comod, in timp ce oamenii au murit fara vina, mai bine spus, singura lor vina e ca traiesc in Romania. Se intimpla foarte rar si pe aici sa fie cite un incendiu intr-un spital, dar nu sunt victime.
    Intrebare: Catzu nu si-a dat inca demisia? Nu ia nimeni exemplul domnului Ponta?
    Acum vreo doua zile l-am auzit pe dl. Ciolacu gangurind ca PSD va lucra cu Iohannis daca Catzu va cadea. Pai in ritmul de lucru al dlui Iohannis PSD poate si el sa doarma linistit.
    Romania si romanii au aceasta uriasa problema nerezolvata, a responsabilitatii fiecaruia in ce proveste munca sa, incepind cu Presedintele, parlamentarii – probleme serioase inteleg cu legile proaste sau neadecvate – si terminind in cazurile acestea cu directorii de spital, si profesionistii (electricieni, instalatorii etc).
    Spitalul acela din Constanta nu avea din 2007 aviz de functionare de la ISU, iar politicienii de toate culorile s-au zbatut mult sa nu faca nimic in ce priveste spitalele din Romania.
    Conducerea liberala a tarii in frunte cu Presedintele neamt al romanilor liberalil este un alt mare esec al tarii. Liberalismul romanesc inseamna practic liber sa nu faci nimic, nici macar sa conduci o tara.
    Ne miram ca inca romanii vor sa plece, sau ca au retineri sa se intoarca definitiv in tara….

    https://toronto.ctvnews.ca/fire-temporarily-closes-emergency-department-at-toronto-s-st-michael-s-hospital-1.5310254

    • @trexsr:”Conducerea liberala a tarii in frunte cu Presedintele neamt al romanilor liberalil este un alt mare esec al tarii. ”
      =========
      Oare conducerea și președintele nu sunt emanații ale poporului?

      De exemplu, de fiecare dată președintele blamat este reales (vezi Băsescu sau Iohannis).

      Deci, mă întreb dacă eșecul n-o fi cauzat de mentalitatea oamenilor.

      Și atunci, cum se mai poate afirma că „alegătorul are întotdeauna dreptate”?

      Până nu ne dezbărăm de vechea meteahnă, „alții sunt de vină”, o s-o ducem din eșec în eșec.

      S-a uitat oare vechea zicală, ” cum e turcu-i și pistolul”, tradus prin „fiecare popor își are conducătorii pe care-i merită”?

      Și, adaug eu, conducători aleși după chipul și asemănarea lui, a poporului.

      • Din cauza sovieticilor, în mentalul colectiv s-a înrădăcinat o ură profundă față de ruși.
        Ura orbește, sau filtrează, de aceea a ajuns în percepția neamului doar spiritul căutătorilor de aur și mai nou magia Marvel.

      • Foarte corect despre „emanatie”. Mai adaug ca acest popor pare ca nu se „frige” de prima data, mai trebuie pus odata pe jar, in doua ture.
        Celalalt aspect tine tot de un fel de lene, populara. E nevoie de un efort substantial sa identifici un candidat care sa te reprezinte bine nu numai pe tine, dar si pe vecinii tai, sau oameni pe care nu ii cunosti. Romanii au judecat scurt: „las’ ca un neamt e mai bun ca un roman, mai eficient, mai „ceas” „. Iohannis este „ceas” in esenta, anume ca el prezinta Romaniei ora de la Berlin. Ne-ar fi trebuit un „ceas” romanesc, dar la noi nu se mai fac.
        Totusi, si nu fara un doza de ironie, Iohannis este util Romaniei tocmai pentru ca suntem deja intirziati fata de alte tari est europene, economic vorbind, cu mult in urma Ungariei, Poloniei, poate si a Tarilor Baltice. Si nu vorbesc de „indicatori” care arata crestere economica, dar cum e ea facuta, pe datorie, si consum, nu pe export si balanta de plati echilibrata. Romania este azi, sub conducere liberala mult mai dezechilibrata si dependenta financiar de surse de bani straine. Dar, cu Iohannis, beneficiem de un fel de „iertare”, de certificat de elev straduitor care a picat totusi examenele „ioropene”. LA noi inca se vorbeste in spatiul public pina la saturatie de „reforme”. Pentru numele lui Dumnezeu, au trecut 30 ani de „reforme”, despre ce „reforme” mai e vorba acum???
        Probabil pina si UE ne considera atit de inapoiati incit considera ca nu merita sa ne ia in coarne asa cum face cu Ungaria si Polonia. Nu suntem inca etichetati „nationalisti”, ci „delasatori”. Stai sa vezi daca aleg romanii un nationalist Presedinte, sa vezi imediat ce incep scandalurile si taiat macaroana cu bani europeni. Iar crudul adevar este ca acest regim tine tara pe datorie, ceea ce in final e bine pentru statele europene puternice, care ne „tin”. Cit ai datorie mare poti fi controlat, stim din epoca lui Ceausescu. Ce folos ar avea Germania ca Romania sa devina un motor economic in est? Nu are nici un interes, asa ca lenea romaneasca e buna, iar cu un Presedinte lenes, gomos si incompetent e si mai „buna”.

  4. Nu înțeleg de ce nu expuneți pe scurt spețele în care ați fost târât în judecată. Nu toți au răbdare să caute și să se lămurească.

  5. Între cei mai periculoși dușmani ai românilor sunt UNII români BINE ALEȘI la momente BINE ALESE !
    Alătur o strofă dintr-o mai veche „poezie” proprie:
    „Răvașul celebru, banalul răvaș/
    Ne-mparte în demni ori lingăi, cârcotași/
    Sau unii înțelepți așteptând sufertaș/
    Să prindă-n curentul ce pleacă …//

Lasă un răspuns