12 gânduri despre “In seara aceasta, voi merge, la ora 19, la Canal 33

  1. Un prieten a pus, după părerea mea, punctul pe i și accentul pe adevăr:
    ,,Nu cred să existe, în istoria umanității, o atât de uriașă acumulare de bani și avere în mâna câtorva, pentru că, până la urmă, ce înseamnă 2775 de miliardari, când suntem opt miliarde de oameni? Și la ce folosește asta? Ce fac demenții ăștia cu munții ăia de bani? Cât pot consuma?
    Ni s-a tot spus că acești indivizi, care au monopolizat, practic, resursele financiare ale lumii, sunt utili, pentru că ei crează locuri de muncă. Așa o fi? Câte locuri de muncă a mai creat Bill Gates în ultimii ani? Musk? Jeff Bezos? Și ăștia mai crează și bunuri materiale, nu doar bunuri simbolice! Raportate la averile lor, locurile de muncă sunt, practic, nesemnificative! Și, mai ales, cum contribuie locurile alea de muncă la bună-starea angajaților? Amazon este renumit pentru salariile mizerabile, și pentru relațiile de muncă nu foarte departe de sclavie.
    Care este impactul acestor averi asupra relațiilor economice și sociale? Ne-plătind taxe la adevărata valoare a averilor lor, au contribuit decisiv la scăderea volumului și calității serviciilor publice de educație și de sănătate. A construit vreun miliardar american vreun kilometru de autostradă? A reparat vreun pod? A construit vreo linie de mare viteză pentru trenuri? Ce impact are asupra viitorului umanității turismul spațial, spre pildă? Sau programele delirante ale Fundației lui Bill Gates, care au impus abordări de-a dreptul lipsite de sens, ca să nu spun mai mult, în privința sănătății publice prin Africa?
    Sunt ei, prin puterea pe care le-o dau banii, cei care pot schimba lumea? Nici vorbă! Vorbim despre puterea unor corporații legate de lumea digitală, gen Google, FB, și compania. Chiar așa e? Păi, nu vă supărați: eșecul lor este măsurat în eșecul lamentabil al ”educației on line”, din ultimii doi ani! Totul e construit pe nimic! Ni se tot dau exemple tembele, gen bătrânica din fundul Africii, care reușește să facă un firfiric-doi în plus, găsind cumpărători pentru ce mai crește ea prin bătătură, ”grație” Internetului și telefoniei mobile? Cum, când lipsesc infrastructuri de transport, sisteme de frig pentru păstrarea recoltei, printre altele. Ca să nu mai pomenesc de apă și de electricitate! Știu, știu, avem celulele solare! Mă lăsați?!
    De fapt, acești indivizi sunt ultimii care vor o schimbare în lumea pe care o domină. Ideea de a face bine cu banii și puterea dată de ei le este străină! De aici, de la ei, pleacă răul care macină umanitatea, care nu mai progresează, pentru că nu-și mai percepe viitorul. Viitor care nu e nici pe Marte, și nici altundeva, și nici în programe gen Green Deal. Viitorul este decis de state puternice, capabile să impună o mai echitabilă împărțire a fructelor creșterii economice între muncă și capital, care să combată sărăcia și să țină sub control consecințele fenomenelor meteo extreme. Asta e, ne place sau nu…”

    • @ZeV: ”Câte locuri de muncă a mai creat Bill Gates în ultimii ani?”

      Păi, cam tot ce-i IT a pornit și a crescut de la Bill Gates.
      A pus un grăunte din care a crescut un lan care hrănește milioane, dacă nu chiar miliarde de oameni..

      • Da draga ca Bill a inventat si ENIACul, si IBM ul, si Cobolulsi si ..
        Hai pe bun e.. marea sa idee „windiws” a fost preluata de la Xerox ….

  2. Temerile mele privind inabilitatea PSD de a reacționa corect la circul aparent necontrolabil din zona politică a alianței de guvernare, s-ar putea, cu probabilitate semnificativă, să se dovedească justificate.
    Parcă la comanda unui dirijor ascuns, extrem de abil, PSD rămâne cu castana fierbinte în mână, respectiv cu o moțiune semnată doar de aleșii social democrați și, presupun, câțiva apropiați de la umaniști.
    Mă întreb dacă nu cumva contestarea la CCR a noțiunii AUR-USR este parte a scenariului de a scoate PSD din expectativă și a-l decredibiliza.
    Se întâmplă aceste lucruri pentru că PSD nu a ascultat sfaturile pertinente de a sta complet în afara jocului, riscând altfel să rămână în offside. Practic, partidul face jocul lui Klaus Iohannis, care negociază intens, cu mandat de la parteneri, atât cu liberalii, cât și cu useriștii.
    Nu cred că alegerile din Germania au vreun împact asupra e(in)voluțiilor politice din România, din simplul motiv că social democrații și conservatorii germani susțin aceeași strategie de deznaționalizare a statelor din estul Europei.
    De acum încolo, orice soluție la criză va fi în dezavantajul PSD, pentru că acesta promovează o moțiune care incriminează guvernul în ansamblul său, ceea ce este greu de digerat de către actuala majoritate de dreapta.
    Se pot petrece trei continuări de scenariu (sau cel puțin atâtea ,, văd” eu în acest moment:
    1. Câțu își convinge partenerul, în timp util, să se întoarcă (în anumite condiții) la guvernare (acesta renunțând la propria moțiune).
    În acest caz, moțiunea PSD nu va întruni majoritatea, deci pică.
    2. Moțiunea PSD trece, iar Iohannis își desemnează ca premier pe favoritul domniei sale și al partenerului strategic, recte Mihai Ciucă. În acest caz, guvernarea de dreapta va continua și mai acerb în defavoarea românilor.
    3. Moțiunea PSD trece, iar partidul primește de la președinte sarcina de a forma noul guvern. Evident va eșua, fie că acceptă, fie că refuză.
    Dacă acceptă, premierul sau nu va reuși să formeze o majoritate , iar dacă refuză, se va spune că fuge de responsabilitate și se comportă pur politicianist.
    Deci se revine, mai pe ocolite, la continuarea 2, dar cu terfelirea imaginii partidului social democrat.
    În toate variantele câștigă Klaus Werner Iohannis.
    PSD nu trebuia să depună o moțiune, pentru că climatul politic din Romania, cu un guvernator străin la Cotroceni și o majoritate de dreapta toxică în Parlament, nu permite o guvernare social democrată în interes național
    Iar alegeri anticipate nu sunt posibile, întrucât doar PSD și le dorește.
    Game Over.

  3. DUPA CUM VAD , DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE CANALE-LE INCEP A VA INTELEGE SUSTINANDU-VA DESORI , INVITANDU-VA SA NE SUSTINETI!..

    PS CAND SUSTINEREA DEVINE O FORTA SI POPORUL REGANDESTE, ALIENANDU-SE FORTEI!

    Gandirile reciproce, BENEFICE PENTRU EXISTENTA FINTEI UMANE,( SI NU NUMAI) SI PENTRU VIITORUL INDEPARTAT, s-au dovedit a fi, EVIDENT, EFICIENTE!

    SUCCES SI ASTEPT CU NERABDARE INREGISTRAREA …

  4. Succes, si poate postati un link la inregistrare, daca exista.

    Ungaria refuza fondurile europene de redresare (cam 7 miliarde), pentru ca le considera un „santaj” din partea UE.

    Ce m-a frapat este ca ministrul de externe ungur a afirmat ca au suficienti bani pentru redresare, si deci nu ar avea nevoie de banii europeni. Intrebare: „De ce Romania este atit de dependenta de banii europeni si Ungaria nu?”

    https://www.mediafax.ro/politic/ungaria-are-probleme-cu-planul-sau-de-redresare-si-este-gata-sa-se-lipseasca-de-banii-europeni-20278941

    • Nu România, politicienii români sunt dependenți de protecția parteneriat.
      Așa-zișii bani europene, mai mult virtuali decât reali, sunt un fel de opium pentru popor

  5. Ca un comentariu de Piata Odor. Dl. Adrian Nastase e cel mai tare „arogant” din parcare, ca are cu ce, are cu ce, ma, doar l-am vazut aseara pe „sticla”, de departe cel mai „tare”.
    Tradus mai pe romaneste, o personalitate complexa, extrem de bine pregatita (documentata), un spirit titulescian, un politician de talie internationala (n-are cu cine), cum se spunea odata, „multilateral” pregatit pentru toti neavenitii, tradatori si „subtirei” din politica damboviteana. Azi sunt multi … .

Lasă un răspuns